FORNO D'ORO - Cuptoare profesionale pe vatra la foc cu lemne, echipamente profesionale si accesorii pentru pizzerie, bucatarie, bar Afisari: 62126
Categorie: COMERT >> Echipamente pentru hoteluri si restaurante Vizitatori: 22812
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Sighisoara, judetul Mures
-------------------------
Phone: Telefon
  0726205060; 0788330230
-------------------------
Web: Internet
  email: ionelforno@yahoo.com; ionelforno@yahoo.com
  site: www.cuptorpizza.ro

 
Istoria pizzei Pret: 1,00 USD unitate de
Detalii  

 

Pizza in istorie

 

 

Pizza asa cum o cunoastem noi astazi a suferit un proces foarte lent de evolutie de-a lungul secolelor, dar meritul pentru crearea ei il poarta culturile stravechi din bazinul Marii Mediterane.

Cea mai veche marturie arheologica care atesta existenta acestui aliment o reprezinta niste turte descoperite in Sardinia si care au o vechime de peste 3000 de ani.

Vechii greci mancau o turta coapta, cu toppinguri asortate numita “plankuntos”, derivata la randul ei dintr-o mancare babiloniana mentionata in scrierile sale de catre istoricul grec Herodot.

 

Vechii egipteni aveau obiceiul de a sarbatori ziua de nastere a faraonului cu o turta asezonata cu ierburi.

In epoca de glorie a imperiului persan, soldatii lui Darius cel Mare (521 – 486 i.Ch.), obisnuiti cu marsurile lungi, coceau un fel de paine plata pe scuturi, in soarele arzator, si o mancau apoi cu branza si curmale.

 

Marcus Porcius Cato (234-149 i.Ch.), cunoscut si drept Cato cel Batran, a scris prima istorie a Romei. In ea a notat: „foaie plata de aluat, dreasa cu ulei de masline, ierburi aromate si miere, coapta pe pietre”. Ea purta numele de “placenta”.

 

Secolul I d.H. - Cunostintele noastre despre bucataria romana provin mai ales din escavatiile de la Pompei si din cartea de bucate a lui Marcus Gavius Apicius, „De re coquinaria”. Apicius era un expert in arta culinara si, din scrierile sale, provin informatiile cele mai importante despre bucataria romana. Se spune ca Apicius iubea atat de mult mancarea, incat s-a otravit de teama ca va muri de foame cand starea sa financiara devenise dezastruoasa. Cartea lui Apicius contine retete in care se foloseau o mare varietate de ingrediente, puse pe o bucata de paine: carne de pui, seminte de pin, branza, usturoi, menta, piper si ulei (toate acestea se regasesc si astazi in pizza moderna).

In cenusa ramasa dupa eruptia vulcanului Vezuviu, cel care a distrus orasul Pompei (langa Neapole) pe 24 august 79, s-au gasit dovezi ca localnicii mancau o turta coapta, rotunda si subtire. S-au gasit si pravalii, cu coloane de marmura si diferite obiecte de comert care seamana cu o pizzerie conventionala. Muzeul National din Neapole expune o statuie din Pompei care, din cauza atitudinii, este numita „Il pizzaiolo”.

 

Cuvantul “pizza” poate fi derivat din cuvantul latin “picea”, pe care il foloseau romanii pentru a descrie innegrirea painii in cuptor. Forma actuala a cuvantului a aparut in timpul Evului Mediu, fiind folosit pentru a descrie placintele dulci sau sarate care devenisera foarte populare in randul aristocratiei italiene a acelor timpuri.

 

In secolul 16, pizza a capatat un ingredient esential: rosia. Adusa de europenii intorsi din Peru si Mexic, a fost considerata la inceput un fruct foarte otravitor. Cum au aflat europenii ca rosia este totusi comestibila, ramane o necunoscuta, cert este ca si-au depasit suspiciunile si rosia a devenit extrem de populara, in zilele noastre ea reprezentand o componenta cruciala a bucatariei mediteraniene, fiind utilizata si in majoritatea retetelor de pizza. In acele vremuri, taverna din Cerrigloi era un popas apreciat de soldatii spanioli ai viceregelui. Se spune ca veneau acolo in mari grupuri pentru a gusta specialitatea casei: pizza.

 

Pizza asa cum o cunoastem noi astazi a prins contur in Napoli, in jurul anului 1720. Taranii saraci foloseau ingredientele de care dispuneau (faina de grau, ulei de masline, untura, branza si ierburi naturale) pentru a face o turta asezonata si garnisita cu branza. Tot in acea perioada a inceput sa fie produsa in Italia branza mozzarella facuta din lapte de bivolita indiana, care pana atunci era importata din India .

 

Treptat, Napoli si-a castigat reputatia pentru cea mai buna pizza din Italia, pana in sec.19 pizza devenind un produs de tip fast-food extrem de popular. Aceasta reputatie se datoreaza, probabil, ingredientelor proaspete folosite: mozzarella de bivolita indiana si ierburi, usturoi si rosii cultivate in solul bogat al Vezuviului.

 

Inainte ca pizzeriile sa devina foarte raspandite, pizza era vanduta pe strada de vanzatori ambulanti care strigau in gura mare pentru a atrage clientii si umblau prin oras, tinand pe cap un mic vas tubular de arama cu un fund fals plin cu carbuni din cuptor, ca sa tina pizzele calde. Acest vas era numit “secudo”. Desi incorfortabila pentru acesti baieti ai secolului 19, aceasta metoda de a vinde a crescut mult popularitatea pizzei si a netezit calea pentru deschiderea primei pizzerii.

 

Legenda spune ca intr-o zi, regele Ferdinand (1751-1825) s-a deghizat intr-un om de rand si a vizitat in taina un cartier sarac din Napoli. El a vrut sa sa-si desfete simturile cu o mancare pe care regina o interzisese in palatul regal. Alimentul interzis era pizza. În cele din urmă, regele Ferdinand I a dezvăluit curţii că avea o slăbiciune pentru pizza. În scurt timp, această delicatesă a străzii a câştigat inimile celor de rang nobil şi celor din familia regală, care au început să frecventeze pizzeriile.

 

Regina Maria Carolina d’Augsburg Lorena (1752 – 1814), sotia regelui Neapolelui, Ferdinando IV (1751 – 1821), avea un cuptor special, construit in palatul de vara de la Capodimonte, in care bucatarul sau putea prepara pizza pentru perechea regala si oaspetii sai.

 

Prima pizzerie din lume este considerate a fi “Antica Pizzeria Port’Alba”. A inceput sa functioneze inca din 1738 si prooducea pizza pentru vanzatorii ambulanti, iar in 1830 s-a extins cu mese si scaune, devenind prima pizzeria adevarata a orasului. Ea functioneaza si in prezent pe Via Port’Alba, la nr.18. In acele timpuri, pizzeriile aveau de regula un cuptor mare de caramida, un blat de marmura unde se prepara coca si cateva rafturi pentru ingrediente.

 

In 1889, Rafaele Esposito si sotia sa Rosina Brandi de la “Pizzeria di Pietro… e Basta Cosi” (in prezent “Pizzeria Brandi”) au pregatit pizza special pentru vizita regelui Umberto I si a reginei Margherita. Pentru a-i conferi un aspect cat mai patriotic, ei au folosit culorile steagului Italiei: sos de tomate pentru rosu, mozzarella pentru alb si frunze verzi de busuioc pentru verde. Regina Margherita a indragit aceasta pizza, reteta pastrandu-se si in prezent sub numele de pizza margherita. “Pizzeria Brandi”, deschisa cum mai bine de 200 de ani, se mandreste inca cu o nota regeasca de multumire semnata si datata iunie 1889 care suna cam asa:“Mi creda di Lei Devotissimo Galli Camillo Capo dei Servizi di Tavola della Real Casa".

 

La sfarsitul secolului al XIX-lea, pizza era vanduta pe strazile din Neapole la micul dejun, pranz si cina. Era preparata in tavi mari si coapta in cuptoare de brutarie; avea un topping simplu de cuperci si ansoa. Devenind tot mai populara, baza de aluat a inceput sa fie facuta dupa preferintele clientului (groasa, subtire, crocanta, moale) ca si topping-ul, care s-a diversificat. Au aparut si primele pizzerii in aer liber, unde oamenii se puteau intalni, manca, bea si discuta.

 

Pizza a emigrat si in America odata cu emigrantii italieni din a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Ea a fost introdusa in Chicago de un negustor ambulant care trecea pe Taylor Street cu un vas de metal, plin cu pizza, purtat pe cap, si vindea felia cu 2 centi. Numele „Pizzeria” era gravat pe cilindrul de metal. Pentru multi americani, primele pizza erau cunoscute ca „placinte cu rosii”. Chiar si astazi , aceasta denumire este populara in nord-estul SUA.

 

Prima pizzerie din America de Nord a fost deschisa in 1905 de Gennaro Lombardi pe Spring Street in New York si se numea simplu “Lombardi’s”. Desi Lombardi era influentat de traditia napolitana a prepararii pizzei, el a fost nevoit sa adapteze pizza la America. Astfel cuptoarele cu lemne si mozzarella din lapte de bivolita au fost inlocuite cu cuptoarele pe carbuni si cu mozzarella din lapte de vaca. Lombardi este cunoscut in America drept ”patriarhul pizzei”.

 

Prima “Pizza Hut” a aparut in Statele Unite ale Americii inca din 1930. Astazi este cel mai mare lant de pizzerii din lume, cu peste 12.000 de restaurante si outleturi in 100 de tari din lumea intreaga.

 

In 1943, Ike Sewell, la barul sau numit Pizzeria Uno, a creat pizza groasa in stil Chicago (o pizza cu o crusta ce creste 2-3 cm deasupra formei si inconjoara stratul de topping).

 

Stationarea trupelor americane, engleze, franceze si germane in Italia, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, a dus la o crestere a popularitatii pizzei. Cand soldatii s-au intors acasa, au adus cu ei si obiceiul de a manca pizza.

 

In 1948 a fost produs primul amestec comercial pentru pizza, „roman pizza mix”, in Worcester, Massachussets, de catre Frank A. Fiorello.

 

De-abia prin anii ’50 incep americanii sa fie interesati cu adevarat de pizza. Celebritati de origine italiana, ca Jerry Colonna, Frank Sinatra, Jimmy Durante si starul jucator de baseball, Joe diMAggio, au fost cu totii mari amatori de pizza. Se spune, de asemenea, ca versul „When the moon hits your eye like a big pizza pie, that amore” dintr-un cantec al lui Dean Martin a lasat America de atunci cantand si mancand pizza.

 

In anii ’60, Rose Totino, fiica unor imigranti italieni, inventeaza pizza congelata, pe care o breveteaza in 1979. Pizza devine curand cel mai popular aliment congelat pe piata americana.

 

Napolitanii iau pizza foarte in serios. In pizzeriile napoletane contemporane, pizza se prepara inca ca acum cateva sute de ani. De multe ori, pizzaioli (pizzarii) pregatesc pizza chiar in fata clientilor. Puritani ca cei de la celebra pizzerie “Da Michele” din Via C. Sersalae, fondata in 1870 considera ca exista doar 2 feluri de pizza adevarata: Marinara si Margherita si doar asta servesc. Exista pizzerii in Napoli care au si alte reguli stricte:de exemplu nu folosesc decat rosii “San Marzano” crescute pe solul Vezuviului iar uleiul de masline si rosiile se adauga pe pizza doar in sensul acelor de ceasornic.

 

Astazi, Asociatia Adevaratei Pizza Napolitane, fondata in 1984 impune membrilor sai reguli stricte in ceea ce priveste ingredientele, coca si procesul de coacere. Aceasta organizatie de elita militeaza ca blatul de pizza sa fie facut numai din faina, drojdie, sare si apa. Coca trebuie framantata numai cu mana sau cu un malaxor care nu o incalzeste, iar palinele numai cu mana. De asemenea, in pizzeriile care apartin acestei organizatii, sunt permise numai cuptoare pe lemne realizate din caramida si in forma de calota. Pizza trebuie coapta direct pe vatra cuptorului (de obicei facuta din roca vulcanica) si nu in tavi sau caserole, la o temperatura de cel putin 485ºC si pentru maxim 60-90 secunde.

 

 

Stiati ca?

 

-Vechiul obicei de a roti în aer aluatul nu este o simplă demonstraţie de acrobaţie. Forţa centrifugă creată întinde aluatul, care capătă forma unui disc cu marginile uşor îngroşate – o baza ideală pentru pizza.

 

-Cea mai mare pizza rotundă din lume a fost făcută în decembrie 1990 in Johannesburg, Africa de Sud. A avut un diametru de 37.4m (aproape cat inaltimea unui bloc turn de 10 etaje) şi a fost facuta din peste 4500 kg de ingrediente

 

-O pizzerie din Pittsburgh a reusit sa intre in Cartea Recordurilor dupa ce a inclus in meniu cea mai mare pizza oferita vreodata clientilor . Aceasta are un diametru de aproape un metru si jumatate, iar pentru prepararea ei este nevoie de aproape cinci kg de aluat si alte trei de branza

 

-americanii mananca in medie 100 de acrii de pizza pe zi

 

-La Bucharest Food Festival 2009 s-a stabilit recordul mondial pentru cel mai lung lant de pizza din lume, ce a masurat 496,97 metri si a fost format din peste 2200 de pizze

 

-in decembrie 2009 pizza napolitana a capatat statutul de “Specialitate Traditionala Garantata” de catre Uniunea Europeana

 

-Astazi exista Mexican Pizza (o pizza cu ardei iute sau umplutura de taco, branza Cheddar rasa, ceapa tocata, rosii), Ice Cream Pizza, Candy Pizza si altele.

 

-Ziua Internationala a Pizzei se sarbatoreste pe data de 9 februarie

 
Galerie foto (15)
[Image #1] [Image #2] [Image #3] [Image #4] [Image #5] [Image #6] [Image #7] [Image #8] [Image #9] [Image #10] [Image #11] [Image #12] [Image #13] [Image #14] [Image #15]
 
energia qi  |  foccacia  |  piezoelectrica  |  restaurante, pensiuni, autoserviri  |  termostat  |  Absorbant natural  |  Accesorii aluminiu  |  Accesorii bar  |  Accesorii bucatarie  |  Accesorii catering  |  Accesorii crom  |  Accesorii electrice  |  Accesorii gradina  |  Accesorii inox  |  Accesorii motor  |  Accesorii pentru pizzerie  |  Accesorii protectie  |  Accesorii seminee  |  Alimentare electrica  |  Alimentarea electrica  |  Aluat congelat  |  Amestec de ingrediente  |  Amestec mexican  |  Apa cu sare  |  Apa de gura  |  Apa fierbinte  |  Apa masa  |  Apa plata  |  Aparat de facut cuburi de gheata  |  Aparat electric pentru gatit paste  |  Aparat hot dog  |  Aparat pentru ciocolata calda  |  Aparat pentru pastrat cartofii calzi  |  Aparat pentru pastrat mancarea calda  |  Aparate cafea  |  Aparate curatat  |  Aparate de curatat cartofi  |  Aparate electrice  |  Aparate racire  |  Aprindere automata  |  Aprindere automata piezoelectrica  |  Aprinderea automata  |  Ardei iute  |  Arta culinara  |  Arta obiecte  |  Arta populara  |  Arta traditionala  |  Arzatoare de otel inoxidabil   |  Arzatoare gaz  |  Arzatoare pilot  |  Arzator ulei  |  Bain marie  |  Bain maries  |  Bain maries electric  |  Bar catering  |  Bare otel  |  Bare transversale  |  Basculare manuala  |  Baterie chiuveta  |  Baterie pentru chiuveta cu manere  |  Baterii chiuvete  |  Bauturi calde  |  Bazin apa rece  |  Blat de lucru  |  Blat masa  |  Blat pizza  |  Branza framantata  |  Branza mozzarella  |  Brasiera electrica   |  Brasiera pe gaz cu basculare automata  |  Bucatarie romaneasca restaurant  |  Bucatarii curte gradina  |  Bucatarii pentru curte si gradina  |  Bucatarii profesionale  |  Bucate italiene  |  Cafea filtru  |  Calitati estetice deosebite   |  Camera caldura  |  Capac din otel  |  Capac inox  |  Capacitate covrigi  |  Capacitate de inmagazinare  |  Capacitate de productie  |  Capacitate de racire  |  Capacitate rezervor  |  Caramizi refractare  |  Carnati sunca  |  Carne mici  |  Carne tocata  |  Carne congelata  |  Carne in carcasa  |  Carne pui  |  Carne pui congelata  |  Carne tocata  |  Case gradina  |  Catering pizza  |  Catering servicii  |  Ceai, infuzii  |  Ceapa verde  |  Ceas pentru temperatura  |  Centrifuga miere  |  Cesti lapte  |  Cilindri siguranta  |  Ciocolata calda  |  Cleste pentru scos tava din cuptor   |  Cofetarie patiserie  |  Colectarea grasimii  |  Coloane marmura  |  Componente electronice  |  Componente mecanice  |  Conductivitate termica  |  Consultanta calitate  |  Consultanta bar  |  Consultanta design exterior  |  Consultanta design interior  |  Consultanta executie  |  Consultanta utilaje  |  Consum combustibil   |  Consum redus de combustibil   |  Containere bucatarie  |  Containere de mare capacitate   |  Control al temperaturii  |  Control al temperaturii  |  Control electromecanic   |  Controlul / reglarea temperaturii   |  Convectie cu umidificator  |  Costuri de intretinere  |  Cosuri fum  |  Cosuri marca schiedel  |  Cosuri seminee  |  Cosurile si fundul fals  |  Cozonaci, placinte, pasca  |  Crepiera electrica  |  Cuburi gheata  |  Cuburi gheata masini  |  Cuptoare convectie  |  Cuptoare de covrigi pe vatra  |  Cuptoare de paine pe vatra  |  Cuptoare de pizza pe vatra la foc cu lemne  |  Cuptoare electrice  |  Cuptoare electrice covrigi  |  Cuptoare gastronomice  |  Cuptoare gaz  |  Cuptoare pizza  |  Cuptoare profesionale  |  Cuptoare tunel  |  Cuptoare tunel pentru covrigi  |  Cuptoare vatra  |  Cuptoare ventilatie  |  Cuptoarele de paine pe vatra   |  Cuptor convectie cu umidificator  |  Curatare bucatarie  |  Curatare cuptoare pizza  |  Curatare motoare  |  Curatare motor  |  Curatat motor  |  Curea de transmisie  |  Curea transmisie  |  Cursul de licitatie al bancii   |  Cursul de mecanica   |  Cutie de lemn pentru palete pizza  |  Cutie pentru livrat pizza   |  Cutie pentru paline  |  Cutii stivuite  |  Cuva detasabila  |  Cuve alimentare  |  Design exterior  |  Design interior  |  Design publicitate  |  Design restaurant  |  Design seminee  |  Detalii de executie  |  Dezvoltare site  |  Diametru arzator  |  Diametru disc   |  Dimensiuni model  |  Discuri taiere  |  Dispozitiv de incalzire  |  Distribuire a caldurii  |  Distributie a caldurii  |  Doner kebab  |  Dozatoare apa  |  Drept comercial  |  Dubla deschidere  |  Dulap glisant  |  Duze pentru gaz  |  Echipament electric  |  Echipament interior  |  Echipamente bar  |  Echipamente bucatarie  |  Echipamente bucatarii profesionale  |  Echipamente catering  |  Echipamente cuptoare  |  Echipamente fast food  |  Echipamente gatit  |  Echipamente hoteluri, restaurante vanzari  |  Echipamente lucru  |  Echipamente pizza  |  Echipamente protectia muncii  |  Echipamente siguranta  |  Elemente bain marie  |  Elemente izolatie  |  Elemente mecanica  |  Elemente radiante de incalzire  |  Elemente siguranta  |  Eliminarea reziduurilor  |  Executa seminee pe lemne  |  Executarea cuptorului  |  Exprimate in euro  |  Faina alba  |  Faina grau  |  Faina peste  |  Feliatoare paine  |  Fibre naturale  |  Filtre apa  |  Filtre hota  |  Filtre sudura  |  Filtru bucatarie  |  Filtru termorapid  |  Filtru ulei  |  Flacara pilotsi   |  Fonta tratata   |  Forma de sandwich   |  Formatoare coca  |  Forme branza  |  Forno d oro  |  Friptura, mici, peste, legume  |  Fulgi gheata  |  Game de preparate  |  Gatit la ceaun  |  Gheata pentru racire  |  Ghidul serviciilor  |  Grade celsius  |  Gradina vara  |  Gratar pe carbuni  |  Gratar pizza  |  Gratare inox  |  Gratare carbuni  |  Gratare curte  |  Gratare de exterior  |  Gratare de interior  |  Gratare de interior si exterior  |  Gratare fonta  |  Gratare gradina  |  Gratare otel  |  Gratare profesionale  |  Greutate redusa  |  Grosime totala  |  Hernie disc  |  Ierburi aromate  |  Iluminat interior  |  Inaltator blat  |  Incalzirea apei  |  Incalzirea electrica  |  Industria alimentara  |  Industria chimica  |  Industria electrica  |  Industria procesarii carnii  |  Ingrediente brutarie  |  Ingrediente proaspete  |  Instruire pizzari  |  Instruirea personalului  |  Integral din otel inoxidabil  |  Intrerupatoare electrice  |  Intrerupator pornit,oprit  |  Intretinere site  |  Izolatie de vata minerala  |  Izolatoare electrice  |  Kebab  |  Kit pentru fixat  |  Kit pentru fixat cutia pizza pe scuter  |  Lapte cafea  |  Lapte vaca  |  Legume la gratar  |  Lemne foc  |  Livrari pizza  |  Lucru la inaltime  |  Lungime reglabila  |  Maetri italieni   |  Maetrii pizzari   |  Maestrii pizzari   |  Majoritatea ingredientelor  |  Malaxoare  |  Malaxoare brutarie  |  Malaxoare patiserie  |  Malaxor carne  |  Management al calitatii  |  Mancare chinezeasca  |  Mancare indiana  |  Mancaruri peste  |  Mancaruri la cuptor  |  Mancaruri la gratar   |  Mancaruri preparate  |  Manere aluminiu  |  Marime si greutate  |  Marmita electrica   |  Masa preparare pizza  |  Masina de spalat vase  |  Masina fulgi gheata  |  Masini cuburi gheata  |  Masini gheata  |  Masline asortate  |  Masline rosii  |  Masline verzi usturoi  |  Masurarea temperaturii in cuptor   |  Material refractar  |  Materiale publicitare  |  Materiale rezistente la foc   |  Meniu pui  |  Meniuri complete  |  Mix masline  |  Modele unicat  |  Montaj masini spalat  |  Motor cu ventilator din inox  |  Mozzarella cu rosii   |  Muzeul de arta  |  Muzeul de istorie  |  Napolitane  |  Nastere apa  |  Nivelul apei  |  Normele europene in vigoare  |  Obiecte marmura  |  Origine romana  |  Otel inox   |  Otel inoxidabil   |  Otel rotund  |  Pachet servicii  |  Paine alba  |  Paine casa  |  Paine coapte pe vatra   |  Paine seminte  |  Paine traditionala  |  Paleta pentru cenusa  |  Palete pizza  |  Pana energie  |  Paste, pizza  |  Pastrat mancarea calda  |  Perforator coca  |  Perie curatat cuptorul  |  Perioada medie   |  Peste cu carne alba  |  Peste gratar  |  Piata romaneasca  |  Piata san pietro  |  Picioare bucatarie  |  Picioare mese  |  Picioarele din spate  |  Pierderi de fum   |  Pierderi de fum i caldura   |  Pietre naturale  |  Piper alb  |  Pizza americana  |  Pizza ansoa  |  Pizza capriciosa  |  Pizza congelata  |  Pizza cu pui  |  Pizza italiana  |  Pizza legume  |  Pizza margherita  |  Pizza marguerita  |  Pizza marinara  |  Pizza masline  |  Pizza mozzarella  |  Pizza napoli  |  Pizza napolitana  |  Pizza neptun  |  Pizza real  |  Pizza reteta traditionala  |  Pizza romana  |  Pizza speciala  |  Pizza traditionala  |  Pizza vatra  |  Pizza vatra lemne  |  Pizza verde  |  Placa de aluminiu incorporata   |  Plasa sarma  |  Plasa siguranta  |  Plita de gatit  |  Plite electrice  |  Postamentul si cupa   |  Prajituri  |  Preferintele clientilor  |  Preparare pizza  |  Prepararea clatitelor   |  Preparat mancare japoneza  |  Preparat mancare si sosuri  |  Preparate cuptor  |  Preparate forno  |  Preparatelor la gratar  |  Pret final cu tva   |  Prima casa  |  Procesului de coacere  |  Produse otel  |  Protectia mediului  |  Protectia muncii  |  Pui ardei iute  |  Putere electrica absorbita  |  Putere electrica instalata  |  Putere maxima  |  Rafturi reglabile  |  Rascheta inox  |  Recuperare a caldurii   |  Reglare ora  |  Regulator de energie   |  Restaurant buzau  |  Restaurant oradea  |  Restaurant pitesti  |  Restaurant, terasa, bar  |  Restaurante catering  |  Restaurante utilaje  |  Rezervor de apa   |  Rezistente la socuri  |  Robinet bila  |  Robinet de evacuare   |  Robinet de evacuare a apei   |  Robinet pentru inchiderea gazului   |  Robinet siguranta  |  Roboti bucatarie  |  Roboti incarcare  |  Rodate i tratate termic   |  Rola pentru taiat pizza   |  Roti lant  |  Roti otel inoxidabil  |  Roti poarta  |  Rulmenti  |  Rulmenti bile  |  Sardinia   |  Sare piper  |  Sarma inox  |  Scaune metal  |  Securitate si protectie  |  Securitatea muncii  |  Seminee curte  |  Seminee de interior si exterior  |  Seminee gaz  |  Seminee gradina  |  Semineu de exterior  |  Semineu, gratar  |  Seminte ardei  |  Seminte ceapa  |  Seminte grau  |  Seminte rosii  |  Servicii design interior  |  Servicii catering  |  Servicii complete food  |  Servicii de publicitate  |  Servicii securitate  |  Siguranta in utilizare  |  Sine aluminiu  |  Sistem de incalzire indirect  |  Sistem de racire aer  |  Sistemul de basculare   |  Sistemul de management  |  Sistemul de management al calitatii  |  Site inox  |  Site rotative  |  Solutii domeniul it  |  Sonda cu fir   |  Sos taco  |  Sos usturoi  |  Spalat usi   |  Spatiu de energie  |  Spatula pentru servit pizza  |  Specialitati branza  |  Specialitati carne  |  Specialitati peste  |  Suport ergonomic   |  Suporturi laterale  |  Suporturi laterale pentru tavi  |  Suprafaa de coacere   |  Suprafata de coacere  |  Tablou electric  |  Tava cu ghidaje pentru taiat  |  Tava cu ghidaje pentru taiat pizza  |  Tavi de inox  |  Tavi inox  |  Tavita de colectare a grasimii  |  Teava rotunda  |  Temperatura controlata  |  Temperatura camerei  |  Temperatura de lucru  |  Temperatura de operare  |  Temperatura de operare:   |  Temperatura necesara   |  Temperatura optima de coacere   |  Temperatura ulei  |  Teppanyaki electric   |  Teppanyaki pe gaz  |  Terasa gradina  |  Terasa vara  |  Termometru digital  |  Termostat reglabil  |  Termostat reglarea temperaturii  |  Tevi fara sudura  |  Tigai basculante  |  Tigaie basculanta  |  Tigaie basculanta electrica  |  Tocatoare  |  Toppinguri asortate  |  Transmisie automata  |  Turta coapta  |  Ulei uzat  |  Unitate de gatit pe gaz   |  Usa interior  |  Usa rapida  |  Usi auto  |  Usi batante  |  Usi camera  |  Usi culisante  |  Usi electrice  |  Usi exterior  |  Usi glisante  |  Usi inox  |  Usi interioare  |  Usi interior  |  Usi otel  |  Ustensile otel  |  Utilaje bucatarie  |  Utilaje noi  |  Utilaje profesionale catering  |  Utilaje uz general  |  Valva de siguranta   |  Vanzatori ambulanti  |  Vata minerala  |  Vechiul port  |  Ventilator din inox  |  Vitrine pizza  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.