Primire la noi, la romani, cu tuica fiarta, paine de casa si sare, slaninuta si miez de nuca, la mese va intampina platouri cu pifie de casa, sorici si jumari. Racituri taranesti preparate in casa dupa retete traditionale: lebar, caltabos, toba, muschi tiganesc, branza de burduf, rosie umpluta cu branza, ceapa verde, masline, ceapa rosie. Fineturi boieresti ciuperci umplute, cu verdeata si glazura de cascaval, ficatei de pasare sote stropiti cu vin, bulete de creier pane. Specialitate de la vechea Curte Domneasca rulada de curcan umpluta cu farsa de pui, curcan si legume in sos de unt, garnitura: cosulet cu brocoli. Ospatul haiducilor lui Sapte Cai purcelusi rumeni la protap, carnati de Plescoi, pastrama de berbecut ardeleneasca, cartofi taranesti cu sunculita afumata, salata de muraturi preparate in casa. Desert cu arome d’altadata parfait de alune cu sos de ciocolata, alune, fistic, fructe, cascada de ciocolata, Bauturile si voia buna sunt la liber ! |