Stone Age, Cluj-Napoca - Produse din andezit, calcar si travertin Afisari: 3639
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Amenajari de spatii exterioare (fatade, alei, piscine) Vizitatori: 1778
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Calea Turzii, Nr. 137 A, Cluj Napoca, judetul Cluj
-------------------------
Phone: Telefon
  0722655965; 0725548287; 0374642157
-------------------------
Web: Internet
  email: office@stoneage.ro; ovidiu.stan@stoneage.ro
  site: www.stoneage.ro

 
Piatra cubica  
Detalii  video  

Piatra cubica este folosita din cele mai vechi timpuri, fiind printre primele forme de prelucrare a pietrei naturale. In trecut, piatra cubica se producea exclusiv manual, fiecare bucata fiind luata in mana de cioplitor,  sparta in bucati mai mici  si cioplita cu ciocanul pana la „cubul” necesar, ori, pana cel putin avea o „fa?ă de montaj”. In prezent, in fabrica noastra de piatra naturala, noi folosim inca partial aceasta metoda, desi la o scara mai redusa, si mai mult ca si finisaj final. Asta nu inseamna insa ca, la cerere, nu putem executa comenzi doar manual, pentru un aspect „vintage”.

Procedeul de productie actual implica debitarea unor fasii de latimea dorita (de ex 8 cm, in cazul pietrei cubice de 8*8*8 cm), dupa care aceste fasii de rup in bucati de dimensiunile dorite la masini de rupt piatra cubica hidraulice, de minim 30 tone forta, rezultand produsul final. In cazul in care, din varii motive, piatra nu se rupe perfect si nu are aspect „cubic” si „fa?ă de montaj”, se apeleaza la tehnica  „epocii de piatra ( ca doar de aia ne numim noi Stoneage ???? )”, adica se ia ciocanul si se ciopleste manual piatra cubica pana la perfectiune.

Ca si materiale din care se poate executa piatra cubica, pe primul loc este andezitul, urmat de bazalt si granit. Pentru design si contrast noi producem piatra cubica si din calcar Vratza. Regula de baza este, cu cat roca este mai dura si mai casanta, cu atat se va „rupe” mai bine si „cubul de piatra” va iesi mai regulat si mai frumos. Trebuie tinut cont insa de faptul ca,  in cadrul procedeului de prodeuctie la piatra cubica , „ruperea” pietrei nu poate fi controlata precis, prin urmare dimensiunile pot varia cu ± 1 cm fata de standard, fara ca acest lucru sa constituie defect.

Avand in vedere ca piatra cubica o producem in principal din roci vulcanice, magmatice, care, practic nu au absorbtie de apa, rezistenta in timp a pietrei cubice produse de noi este teoretic, nelimitata. Nu putine au fost cazurile in care, la reabilitarea unor strazi sau chiar drumuri nationale, s-a scos piatra cubica veche de peste o suta de ani sau mai mult in stare perfecta. Puteti vedea aici cateva lucrari executate de noi cu acest tip de produs.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video