Dental Oleg Classic -clinica stomatologica-Ploiesti Afisari: 786
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 388
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Gheorghe Doja , nr. 123, Ploiesti, judetul Prahova
-------------------------
Phone: Telefon
  0725464469; 0747566377
-------------------------
Web: Internet
  email: dentalolegclassic@yahoo.com
  site: www.dentaloleg.ro

 
Ortopedie dentara  
Detalii  

Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinti lasa un loc liber pe arcada si poate produce tulburari fizionomice, fonetice si masticatorii, tulburari care pot determina afectiuni parodontale, articulare sau digestive. Cand un dinte are o distructie carioasa prea mare, atunci el va trebui acoperit cu o coroana dentara ca sa poata rezista in continuare la presiunea masticatorie. Daca dintele nu poate fi salvat si este extras, spatiul lipsa poate fi completat fie printr-o lucrare protetica, punte dentara pe care noi o putem realiza in mod clasic sau prin intermediul tehnologiei computerizate CAD-CAM, fie cu ajutorul unui implant dentar.

Coroanele si puntile dentare sunt lucrari protetice fixe. Daca numarul de dinti pierduti este mare, se confectioneaza o proteza dentara care trebuie îndepartata zilnic pentru igienizare.

Medicii clinicii Dental Oleg realizeaza toata gama de lucrari protetice fixe si mobile:

Lucrari protetice (coroane, punti dentare) integral ceramice si metalo-ceramice Lucrari protetice din ceramica pe suport de zirconiu Lucrari protetice din materiale nobile, seminobile Fatetari ceramice sau compozite Incrustatii din materiale nobile sau ceramica Proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale Proteze si punti pe implanturi Proteze mobilizabile

Protezarea prin punti

Puntile dentare din ceramica – proteza dentara fixa Puntile dentare sunt proteze dentare fixe sau care nu pot fi scoase si sunt construite pentru a inlocui un dinte sau mai multi dinti lipsa.

Dintii care limiteaza spatiile existente sunt folositi pentru a ancora puntea, pentru a readuce functionalitatea, precum si estetica.

O coroana de substitutie dentara este necesara in cazul in care un dinte trebuie substituit din diverse motive, procese carioase mari, obturatii vechi care nu mai fac fata fortelor ocluzale sau ruperea unei portiuni mari din dinte. De obicei o obturatie este menita sa substituie o parte mica a dintelui pe cand o coronita substituie intreaga suprafata dentara. Coroanele dentare sunt divizate in 3 (trei) categorii in general: Total Metalice (de obicei confectionate din aur), Metalo ceramice si Total Ceramice.

Coroane Dentare Total Cermice – acest tip de coroana este considerata ultima generatie de coroane dentare ele fiind confectionate in totalitate din ceramica prin tehnica de frezare computerizata robot “CAD/CAM”, sunt cele mai frumoase ca aspect si mimeaza dintele natural foarte bine dand un aspect natural in totalitate pana la punctul in care sunt foarte greu de deosebit fata de dintele natural, ele beneficiaza si de tehnici noi de cimentare cu materiale de ultima generatie care adera la bont protetic formand o singura unitate cu coroana (dintele) astfel dand pacientului senzatia de dinte natural (asemanandu-se unei substituri a smaltului dentar).

Coroane Dentare Metalo-Ceramice – aceste coroane au aspect aproape natural din 2 motive: primul- coroanele metalo-ceramice avand un suport de metal este nevoie de un opac pentru a putea construi ceramica peste el acest opac nu mai permite refacerea transluciditatatii unui dinte natural chiar facand aceasta refacere a transluciditatii imposibila, al doilea motiv este ca aceste coroane metalo-ceramice dezvaluie o linie neagra la nivelul gingilor, medicii incearca sa ascunda acest defect subgingival desi insesizabil in prima perioada in timp gingiile se coloreaza gri spre negru cauzand un aspect inestetic al dintelui.

Coroane Dentare Total Metalice – aceste coroane sunt confectionate numai din metal fiind foarte inestetice si se folosesc in zonele posterioare de obicei la molari unde estetica nu este un considerent major.

Utilizand tehnologia clasica de confectionare a coroanelor ceramice, o coroana dentara intodeauna trebuie sa aiba un suport metalic limitand astfel posibilitatea de a obtine rezultate estetice mai bune , astazi o data cu avansarea tehnologiei putem confectiona coroane dentare folosind numai ceramica ce ne confera posibilitatea de a ajunge la rezultate estetice mai bune si mai naturale mai ales in zona dintilor frontali unde estetica si naturalul este poate cel mai important factor pentru pacient.

Recomandari ale clinicii dentare

In situatiile care exista o grija deosebita pentru aspect si estetica ,sant foarte importante coroanele dentare total ceramice.

In situatii in care trebuie refacuti mai multi sau toti dintii din grupul frontal coroanele total ceramice sunt recomandate.

Cand gingia dvs. este subtire si de o culoare roz deschisa mai ales in zonele vizibile pentru a evita neplacerea in aparitia unei linii de culoare inchisa in jurul dinteleui este de preferat sa apelati la coroane total ceramice.

In situatile in care dintii dvs. laterali sunt vizibili in timpul vorbitului sau in timpul zambetului (de obicei la premolari) si estetica este un factor important sunt recomandate coroanele metalo-ceramice ,ele dand un rezultat estetic bun.

Cand dintii care trebuie refacuti sunt in zone mai putin estetice cum ar fi zona molarilor sunt recomandate coroanele metalo-ceramice sau cele total metalice, functia fiind mai importanta decat estetica in aceasta zona.

Proteza mobila

Proteza dentara mobila este una dintre cele mai folosite metode de inlocuire a dintilor. Ea este folosita in special atunci cand pacientul are multi dinti lipsa si “nu mai are legaturi” pentru a beneficia de o proteza fixa. Proteza dentara mobila poate fi de mai multe tipuri: poate fi partiala si in acest caz este construita in jurul unor dinti existenti in gura pacientului sau poate fi totala adica inlocuieste toti dintii naturali. In principiu proteza dentara mobila sta pe gingie prin succiune, la fel ca si o ventuza, iar atunci cand mai exista dinti aceasta se poate sprijini si pe acestia. Se intelege deci ca proteza dentara mobila prezinta un oarecare grad de mobilitate determinat de infundarea gingiei dar si a actiunilor formatiunilor anatomice invecinate, obraji si limba, sau a vorbirii si masticatiei.

Proteza dentara mobila este alcatuita dintr-o baza ce se sprijina pe mucoasa bucala si dintii acrilici ce imita fidel forma si pozitia dintilor naturali. Pentru a realiza o proteza dentara mobila stomatologul colaboreaza cu tehnicianul dentar. Comunicarea dintre medic si tehnician se face printr-o serie de etape ce au loc in cabinet intercalate cu etape ce se desfasoara in laboratorul dentar.

Etapele de confectionare pentru proteza dentara mobila

Dupa stabilirea planului de tratament prin proteza dentara mobila stomatologul va lua pacinetului o prima amprenta. De remarcat este faptul ca in aceasta etapa chiar daca se realizeaza o singura proteza dentara, doar mandibular sau doar maxilar, medicul va amprenta atat maxilarul cat si mandibula. Aceasta pentru ca aranjamentul dintilor pe baza protezei se face in functie de dintii opusi. Se folosesc pentru aceasta etapa suporturi de amprenta standard lipsite de adaptare si precizie.

Pentru urmatoarea etapa clinica tehnicianul va confectiona o lingura individuala, adaptata pentru fiecare pacient in parte. Aceasta se foloseste pentru a lua o noua amprenta, mult mai precisa si cu ajutorul careia tehnicianul realizeaza un model pe care va construi macheta viitoarei proteze dentare mobile.

In acelasi timp, sau separat, medicul inregistreaza si raporturile dintre cele doua maxilare. Aceasta se face cu ajutorul sablonului de ocluzie. Aceasta faza este cruciala pentru a confectiona o proteza dentara mobila. In functie de datele inregistrate acum tehnicianul va realiza raportul dintre dintii superiori si cei inferiori.

Proba machetei din ceara aduce pentru prima oara pacientul in contact cu viitoarea proteza dentara mobila. In aceasta etapa se fac ultimele retusuri inainte de a obtine proteza definitiva.

Ultima si poate cea mai importanta etapa o reprezinta adaptarea pacientului cu proteza dentara mobila.

Acomodarea cu proteza dentara mobila

Acomodarea cu proteza dentara mobila incepe dupa ce aceasta este aplicata in cavitatea orala. Aceasta este o noua etapa a tratamentului protetic prin proteza dentara mobila. Acomodarea cu proteza dentara mobila este perioada de adaptare a pacientului si integrare a placii dentare in sistemul masticator. Trecerea prin aceasta etapa este usurata de respectarea de catre pacient a catorva reguli. Trebuie retinut faptul ca “noii dinti” nu vor fi niciodata ca cei naturali iar adaptarea cu noua dantura cere timp si rabdare din partea pacientului. Timpul si modul de acomodare cu proteza dentara depinde de multe ori de motivatia pacientului pentru restabilirea functiilor dentare.

Acomodarea cu proteza dentara mobila incepe in cabinetul de medicina dentara. Medicul dentist va explica tehnica corecta de insertie si dezinsertie a protezei dentare mobile in cavitatea orala. Se recomanda pacientului ca primele incercari de aplicare a lucrarii sa le faca in fata oglinzii. Daca proteza dentara mobila are si crosete dentare pacientul va fi atent ca la insertie si dezinsertie sa nu le forteze. Proteza este asezata in pozitia corecta doar dupa ce crosetele sunt intim asezate pe dinti, pacientul simte proteza pe toata suprafata sa iar muscatura dintilor se face pe un numar maxim de dinti. Imediat dupa aplicarea protezei in gura senzatia este putin stranie, de “gura plina”. Poate exista o hiper salivatie dar de scurta durata. La inceput, este o idée buna sa mananci alimente mai moi, sa tai alimentele in bucati mici, pana te acomodezi. Mestecatul lent al bucatilor mici ajuta de asemenea. Dupa ce introduci alimentul in gura incearca sa imparti in doua, ducand fiecare parte in partile posterioare mestecand incet. Aceasta presiune bilaterala va impiedica bascularea protezelor si le va oferi stabilitate. Trebuie evitat muscatul cu dintii din fata. Mancarurile lipicioase se evita. Invatarea masticarii cu dintii artificiali necesita timp si practica. Acest lucru este greu pentru ca fiecare gura are un aspect diferit in ceea ce priveste retentia si stabilitatea protezelor dentare mobile. De asemenea succiunea, principalul factor de mentinere in special la placa maxilara depinde de cantitatea si calitatea salivei. Timpul de acomodare difera de la persoana la persoana dar prin exercitiu si vointa pacinetul va invata sa zambeasca, sa vorbeasca si sa manance.

Din momentul in care medicul v-a aplicat pentru prima oara proteza dentara mobila in gura se recomanda vorbirea cu aceasta pentru o integrare cat mai rapida in mediul social. Unele cuvinte vor fi pronuntate cu dificultate. Este normal. Cuvintele rostite cu dificultate se repeta si se insista asupra lor. Se recomanda cititul cu voce tare a ziarului sau la televizor in primele zile.

Se recomanda ca in primele 24 de ore pacientul sa nu scoata proteza dentara mobila din gura. Salivatia dispare cu timpul iar eventuala senzatie de voma se inlatura prin sugerea unei bomboane. In aceasta perioada pacientul poate avea senzatia ca mancarea nu are gust sau pot apare puncte dureroase datorita “infundarii” protezei. Lipsa gustului la inceputul folosirii protezelor se poate corecta prin consumul de mancaruri si bauturi calde, aromate si miros usor sesizabil. Senzatiile dureroase se corecteaza de catre medicul dumneavoastra intr-o sedinta de tratament ulterioara, cel mai probabil la 24 de ore zilei din momentul aplicarii initiale. Vizitele la medicul stomatolog pentru corectarea eventualelor probleme vor fi la un interval de 2-3 zile pe parcusul a 2-3 saptamani. Dupa caz intervalele pot creste sau scade. Acest aspect este stabilit de pacient impreuna cu medicul.

De indata ce te obisnuiesti cu proteza dentara mobila, nu exista nici un motiv pentru care sa ai prea multe restrictii de folosire a lucrarii. Vei putea, cu timpul, sa uiti ca esti purtator de proteza in timpul meselor. Este indicata mentinerea in cavitatea orala a protezei dentare si peste noapte. In acest fel musculatura se acomodeaza mai repede cu noua situatie iar pacientul trece mai usor peste perioada de acomadare.

Proteza dentara mobila trebuie schimbata?

Proteza dentara mobila trebuie schimbata atunci cand gradul ei de mentinere pe gingie este foarte scazut. Miscarea poate determina rani ce nu sunt confortabile si care netratate se pot chiar infecta. In medie o proteza dentara mobila poate fi folosita intre 4 si 6 ani. In acest timp ea mai poate fi adaptata de una- doua ori. Daca proteza a fost confectioanata la cateva zile dupa extractii numeroase si ample se recomanda schimbarea protezei dentare mobile dupa un an de zile.

Care sunt situatiile in care se confectioneaza o proteza dentara mobila? Proteza dentara mobila se indica in situatia pierderii mai multor dinti, la pacientii din clase sociale defavorizate datorita pretului redus, dar si ca proteza provizorie in cazul tratamentului cu implanturi dentare.

Care sunt alternativele?

Principala alternativa o constituie proteza scheletata. Proteza scheletata are un volum mai mic, are sprijin mixt, atat pe dinti cat si pe gingie, si in ansamblu este mult mai bine acceptata decat proteza dentara mobila. O alta alternativa o reprezinta implantul dentar a caror avantaje biologice dar si de adaptare sunt evidente dar vine cu un cost crescut.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
coroane suport aur   |  lidocaina  |  Absorbant natural  |  Adaptare rapida  |  Afectiuni ale gingiei   |  Afectiuni multiple  |  Afectiuni parodontale  |  Air flow  |  Albire dentara  |  Albire dinti  |  Albirea dintilor  |  Albirea dintilor cu gel  |  Albirea dintilor domiciliu  |  Alimente baza  |  Alimente copii  |  Alimente naturale  |  Anestezie generala  |  Anestezie locala  |  Ansamblu mobila  |  Apa albire  |  Aparat dentar  |  Aparat masaj  |  Aparate dentare  |  Aparate dentare copii   |  Aparate dentare fixe  |  Aparate dentare linguale  |  Aparate dentare mobile  |  Aparitia placii dentare  |  Aplica exterior  |  Arcada dentara  |  Arcade dentare  |  Aur dentar  |  Bauturi calde  |  Bauturi digestive  |  Baza de tratament  |  Baza dintelui  |  Baza mancaruri  |  Bicarbonat sodiu  |  Boli dentare:  |  Boli profesionale  |  Boli venerice  |  Boli venerice contagioase vindecare  |  Bont protetic  |  Bont protetic implant  |  Cabinete stomatologice  |  Calciu gel   |  Camerei pulpare   |  Caria dentara  |  Cariei dentare  |  Cavitatii bucale  |  Celule sanatoase  |  Centrul orasului  |  Ceramica dentara  |  Ceramica implant  |  Ceramica zirconiu  |  Chimioterapie  |  Chirurgie dentara  |  Chirurgie parodontala  |  Chirurgie si implantologie  |  Chirurgie si implantologie dentara  |  Cimentare dinte  |  Cimentare lucrare dinte  |  Circulatia sangvina  |  Coloranti artificiali  |  Coloranti naturali  |  Corectarea zambetului   |  Coroana ceramica  |  Coroana ceramica implant   |  Coroana ceramica suport zirconiu  |  Coroana dentara  |  Coroana dentara ceramica  |  Coroana dentara provizorie   |  Coroana integral ceramica  |  Coroana metalo ceramica   |  Coroana total ceramica  |  Coroane ceramica  |  Coroane dentare  |  Coroane metalice dentare  |  Coroane si punti  |  Coroane si punti dentare  |  Coroane suport zirconiu  |  Coroane total ceramice  |  Coroane zirconiu  |  Coroanele dentare  |  Culoarea dintilor naturali  |  Depistarea   |  Dezvoltare profesionala  |  Diagnostic parodontal  |  Dinte nou  |  Dinti ceramica  |  Dinti din ceramica  |  Dinti temporari   |  Dintii frontali   |  Dintii lipsa  |  Dintii naturali  |  Dintii permanenti   |  Dureri dentare  |  Ecologizare materiale ceramice  |  Eruptie a dintilor  |  Estetica dentara  |  Extractii dentare  |  Extractii dinti  |  Fatetari ceramice  |  Fatetari dentare  |  Forma dintelui   |  Fracturi ortopedice  |  Frezare computerizata  |  Gutiere  |  Igiena dentara  |  Igienizare air flow  |  Igienizare corecta  |  Igienizare dentara  |  Implant dentar  |  Implant volumul sanului  |  Implantologie dentara  |  Implantul dentar  |  Implanturi dentare  |  Incrustatii ceramice   |  Indreptarea dintilor  |  Inlocuire dinte  |  Inlocuire dinti lipsa  |  Institutul national medicina complementara alternativa  |  Interventie chirurgicala   |  Interventie chirurgicala dentara  |  Interventii chirurgicale  |  Interventii chirurgicale ä¹âŸi stomatologice   |  Laboratorul dentar  |  Lucrare protetica clasica  |  Lucrari cimentare  |  Lucrari dentare ceramica  |  Lucrari integral ceramice  |  Lucrari protetice  |  Lucrari protetice fixe  |  Lucrari protetice fixe si mobile  |  Lucrari protetice mobile  |  Lucrari protetice mobilizabile  |  Lucrari protetice pe implanturi  |  Lucrari zirconiu  |  Mancaruri peste  |  Mare cristalina  |  Masaj cu apa  |  Masaj gingival  |  Masaj ultrasonic  |  Material special  |  Materiale ceramice  |  Materiale ceramice compozite  |  Materiale compozite  |  Materiale nobile  |  Materiale obturatii dentare  |  Medic dentist   |  Medic stomatolog  |  Medicina alternativa  |  Medicina alternativa bucuresti florin bratila  |  Medicina dentara  |  Medicina estetica  |  Medicul dentist   |  Metalo ceramica  |  Mobila serie  |  Numarul de bucati  |  Nutritie  |  Nutritie pediatrica  |  Oasele maxilare  |  Obturarea canalelor  |  Obturatia de canal  |  Obturatie provizorie  |  Obturatii dentare  |  Obturatii fizionomice  |  Ocluzie dentara  |  Organ afectat  |  Ortodontie aparate dentare  |  Ortodontie tratamente  |  Parodontita dinti   |  Periajul   |  Periajul dentar   |  Perioada medie   |  Pierderea dintilor   |  Placa presiune  |  Problema dentara  |  Probleme digestive  |  Procedura stabilire cazuri malpraxis  |  Produsele defecte   |  Profilaxie dentara  |  Protetica dentara  |  Protetica fixa  |  Protetica fixa si mobila  |  Protetica implant  |  Protetica mobila  |  Protetica tratamente  |  Proteza partiala  |  Proteza partiala dentara  |  Proteza scheletata  |  Proteza totala  |  Proteze dentare  |  Proteze dentare crosete  |  Proteze dentare mobile  |  Proteze dentare scheletate  |  Proteze fixe,mobile  |  Proteze integral ceramice   |  Proteze mobile  |  Proteze mobile sau mobilizabile  |  Proteze mobilizabile  |  Proteze scheletate  |  Proteze scheletate clasice  |  Pulpa ,nervul dintelui  |  Pulpa dentara  |  Pulpa dintelui  |  Pulpei dentare  |  Punte partiala  |  Punte totala  |  Punti ceramica  |  Punti ceramice  |  Punti dentare  |  Punti dentare din aur  |  Punti dentare, din ceramica  |  Punti metalo ceramice  |  Punti total fizionomice  |  Recensamant regiuni zone defavorizate  |  Recomandari   |  Refacere bont  |  Refacere bont dentar  |  Refacere dentara  |  Refacerea protetica   |  Resorbtia osoasa  |  Respiratie urat mirositoare  |  Rezectii apicale  |  Rezultate 24 de ore  |  Rezultate estetice  |  Schimbarea pozitiei implantelor  |  Servicii chirurgicale  |  Servicii dentare  |  Sisteme aplicare ceara  |  Sisteme constructii  |  Sisteme igienizare  |  Sistemul de sprijin  |  Sistemul pentru mandibula  |  Smaltul   |  Sprijin metalic  |  Starea dintilor  |  Stomatologia pediatrica  |  Stomatologie adulti  |  Stomatologie chirurgicala  |  Stomatologie copii  |  Stomatologie estetica  |  Stomatologie pediatrica  |  Structura dentara  |  Suport de zirconiu  |  Suporturi ceramice  |  Suprafata dentara  |  Suprafata dintilor  |  Surub de titan  |  Tehnica dentara  |  Tehnica vorbirii  |  Tehnici refacere  |  Tehnologia cad cam  |  Temperatura camerei  |  Terapie afectiuni dentare  |  Terapie stomatologica  |  Tesuturile dentare  |  Tesuturilor moi  |  Timpul masticatiei  |  Tipuri de constructii  |  Tipuri de coroane dentare  |  Toata suprafata  |  Tratament albire pete  |  Tratament radacina  |  Tratament afectiuni pulpare  |  Tratament air flow  |  Tratament albire dinti  |  Tratament chirurgical   |  Tratament conservativ  |  Tratament de albire a dintilor la domiciliu  |  Tratament de albirea dintilor  |  Tratament de albirea dintilor la domiciliu  |  Tratament dentar  |  Tratament dureri dentare  |  Tratament gingival  |  Tratament molar  |  Tratament ortodontic  |  Tratament ortodontic complex  |  Tratament stomatologie  |  Tratamente canal  |  Tratamente copii  |  Tratamente dentare  |  Tratamente endodontice  |  Tratamente faciale  |  Tratamente parodontale  |  Tratamente punti  |  Tratamentul afectiunilor gingivale  |  Tratamentul cariei   |  Tratamentul cariei dentare  |  Tratamentul cariilor dentare  |  Tratamentul de canal   |  Tratamentul de curatare   |  Tratamentul fara durere   |  Tratamentul sida  |  Tulburari ale gustului  |  Tulburari digestive  |  Tulburari functionale  |  Veste lucru  |  Vitalitatea dintelui   |  Viteza luminii  |  Zonele dureroase   |  Zonele vizibile  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.