Dentaclass Professional Dentistry-clinica stomatologica- Brasov Afisari: 109
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 33
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. General Dumitrache , Nr. 2 , Brasov, judetul Brasov
-------------------------
Phone: Telefon
  0730122118
-------------------------
Web: Internet
  email: office@dentaclass.ro
  site: www.dentaclass.ro

 
Endodontie (Tratamentul de Canal)  
Detalii  

Endodontia este acea ramura a medicinii dentare care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor pulpei dentare si a structurilor anexe acesteia. 

Pulpa dentara este reprezentata de tesutul moale aflat in interiorul dintelui (canalele dentare), respectiv de vase de sange, nervi si tesut conjuctiv. In timpul dezvoltarii dentare, aceste structuri sunt raspunzatoare de formarea structurilor dure ale dintelui (smaltul si dentina). Desi pulpa este raspunzatoare de nutritia dintelui prin intermediul vaselor sangvine care patrund prin varful radacinii in dinte, ea nu este raspunzatoare pentru functionalitatea dintelui. Chiar daca pulpa este indepartata ca urmare a tratamentului endodontic, dintele va continua sa fie hranit prin intermediul vascularizatiei structurilor din vecinatate.

De ce un medic cu practica orientata spre endodontie microscopica?

Endodontul are cunostinte aprofundate despre anatomia adeseori variata a arhitecturii interne a dintelui, experienta clinica necesara si nu in ultimul rand dotarea aparativa absolut necesara diagnosticarii corecte a bolilor pulpare si a tratamentului endodontic la standarde moderne (microscop de operare, radiologie dentara, etc). El este in masura sa depisteze dintele implicat in aparitia durerii oro-faciale atat de temute de majoritatea oamenilor, lucru adeseori destul de dificil de diagnosticat din pricina caracterului adeseori difuz sau iradiat al durerii.

Cand avem nevoie de un tratament endodontic? 

Necesitatea tratamentului endodontic apare odata cu imbolnavirea ireversibila a pulpei dentare, respectiv a inflamatiei acesteia datorita microbilor care o invadeaza. Cauzele inflamatiei sunt reprezentate de caria dentara profunda, slefuirea intempestiva a dintilor in cadrul tratamentelor protetice (leziuni mecanice si termice), traumatismele dentare, fisurile sau fracturile dentare.

Simptomele pot fi variate, de la dureri accentuate la rece, cald sau presiune (muscare pe dinte), la aparitia discromiilor dentare (ca urmare a necrozei/mortii pulpei dentare) sau a abceselor insotite de tumefactii osoase si durere accentuata si uneori de evacuare de puroi prin asa numitele fistule gingivale. Atentie insa, in unele cazuri boala poate evolua aproape asimptomatic, ajungand sa fie surprinsa in faze avansate de evolutie, in urma unui consult de rutina clinic si radiologic.

 Cum decurge tratamentul endodontic? 

Cunoscand cauza bolii pulpare, respectiv microbii care colonizeaza pulpa dentara din lacasul interior al dintelui (canalele dentare), tratamentul va urmari o linie clara: eliminarea continutului infectat prin mijloace mecanice si chimice.

Substantele anestezice moderne asigura pacientului un confort sporit in timpul interventiei. Tratamentul va decurge de regula in liniste deplina. Nu amanati tratamentul din cauza fricii sau a convingerii ca boala trece de la sine (chiar daca simptomele se atenueaza sau dispar, infectia continua sa avanseze). Cu cat tratamentul este inceput mai repede cu atat procedura este mai confortabila si asemanatoare unei proceduri restaurative curente.

Pentru a lucra in conditii cat mai igienice, tratamentul endodontic modern impune folosirea digii dentare, o folie de latex (exista si formule non-latex pentru alergici) fixata pe dinte cu ajutorul unei cleme. Astfel, dintele va fi izolat complet de mediul oral atat de incarcat microbian (gura are cea mai mare incarcatura microbiana de la nivelul organismului uman), si nu va exista riscul suprainfectarii in timpul lucrului.

Dupa ceasta faza se va incepe lucrul propriu-zis, folosind obligatoriu un mijloc de magnificare de tipul microscopului de operare sau eventual a lupei dentare. Spatiul intern al dintelui este foarte limitat. Lucrand fara mijloace de magnificare, practic lucram aproape orb. Mijloacele de magnificare si de iluminare (microscopul dentar) ne permit sa vedem toate detaliile acestui spatiu si sa-l tratam corespunzator.

Canalele vor fi evidate de pulpa infectata folosind ace de canal, de fapt niste pile care largesc canalele inguste ale dintelui, permitand totodata introducerea unor solutii dezinfectante (ex: hipoclorit de sodiu) care dezintegreaza chimic si indeparteaza tesuturile moi infectate.

 

Tratamentele moderne folosesc ace de nichel-titan cu designuri speciale actionate rotativ de motoare endodontice cu turatie si putere controlata, permitand obtinerea intr-un timp mai scurt a unor preparatii mecanice superioare a canalelor radiculare, favorizand totodata si curatarea prin solutiile de spalatura.

Dupa aceasta faza interiorul dintelui va trebui sigilat corespunzator, inchizand pe cat posibil orice spatiu care ar permite o eventuala colonizare si inmultire ulterioara a microbilor reziduali. Standardul actual este cel al obturarii cu conuri de gutaperca(substanta extrasa din arborele de cauciuc) termoplastifiata, adica o substanta care sub actiunea temperaturii se inmoaie si curge in toate spatiile din interiorul dintelui.

De regula, in urma tratamentului endodontic dintele poate fi usor sensibil la presiune (in masticatie) cateva zile, mai ales daca au existat fenomene dureroase inainte de tratament. De regula simptomatologia este atenuata prin administrarea de antiinflamatorii (ex: Ibuprofen). Doar in cazuri exceptionale poate fi nevoie de alta clasa de medicamente care vor fi prescrise de catre medic.

Tinand cont de faptul ca succesul unui tratament endodntic depinde pe termen lung de calitatea restaurarii coronare a dintelui, este absolut imperioasa necesitatea plasarii uneiobturatii coronare adezive, adica a blocarii accesului salivei si microbilor. In cazul in care dintele prezinta distructii coronare ample, obturatia coronara (plomba) va trebui retentionata suplimentar prin cimentarea unui pivot intr-unul dintre canalele dintelui. Daca in trecut se foloseau pivoti metalici prefabricati sau confectionati de catre tehnicienii dentari, standardul astazi este reprezentat de pivotii din fibra de sticla, al caror modul de elasticitate este similar structurilor dure dentare si a caror utilizare nu mai predispune la fracturi dentare ulterioare (cum frecvent se intampla la pivotii metalici)

Este de asemena demn de mentionat ca studiile actuale evidentiaza faptul ca dintii tratati endodontic nu devin mai casanti prin deshidratare, asa cum se credea in trecut.Totusi  datorita cantitatii mici a substantei dentare coronare restante in urma tratamentului se recomanda acoprirea cu coroana dentara (studiile actuale arata ca dintii tratati endodontic si neacoperiti cu coroane au o rata de fractura de 65%).

 Ce intelegem prin retratament? 

Dintii cu tratamente endodontice vechi deficitare constutuie niste bombe biologice cu efect intarziat. Chiar daca raman asimptomatici uneori pe perioade indelungate de timp, sau creaza doar ocazional un discomfort, .trebuiesc priviti cu suspiciune. Microbii restanti in interiorul dintelui isi vor trimite toxinele spre osul ce inconjoara varful radacinii si vor produce in timp leziuni inflamatorii osoase cu caracter cronic(leziuni detectabile radiologic). Atata vreme cat organismal reuseste sa mentina prin sistemul imun un echilibru la acest nivel, leziunea ramane in stare latenta, dar cu prima ocazie in care are loc un dezechilibru imunitar, leziunea se poat acutiza, putand crea mari probleme (abces/umflatura/durere).

Daca in trecut multi dinti cu asemena problema erau tratati chirurgical prin rezectii apicale sau radical prin extractii, astazi tratamentul de prima intentie consta in reinterventia endodontica, adica reluarea tratamentului endodontic intr-o maniera corecta, care va reduce in final continutul microbian canalar  si va permite vindecarea leziunii osoase.

Literatura de specialitate considera ca rata de success a unui tratament endodontic este de cca 90%, pe cand cea a unui retratament endodontic este de doar 65%, acest lucru datorandu-se in special patologiei dentare anterioare (incarcarea microbiana), cat si complexitatii anatomiei sistemului endocanalicular.

Prin succes trebuie sa intelegem in primul rand o lipsa a simptomatologiei clinice, cat si o lipsa a semnelor patologice radiologice.

Cand apelam la chirurgia endodontica?

Cand tratamentul de canal nechirurgical esueaza, putem apela la chirurgia endodntica, cunoscuta poate mai curand ca si rezectie apicala. Este vorba despre indepartarea varfului radicular infectat, blocarea comunicarii osului cu continutul dentar prin plasarea unei obturatii retrograde, cat si a chiuretarii zonei de os afectat .

Microinstrumentarul, noile materiale, precum si utilizarea mijloacelor de magnificare au permis imbunatirea acestei tehnici, ducand la obtinerea unor rezultate predictibile.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
vase de sange  |  Absorbant natural  |  Acrilat dentar  |  Adaugare dinte  |  Aditia de os  |  Aditii osoase  |  Afectiuni gingivale, gingivita   |  Afectiuni inflamatorii  |  Afectiunilor pulpei dentare  |  Air flow  |  Albire dentara  |  Albire dinti  |  Albire laser  |  Albirea dintilor  |  Albirea dintilor cu gel  |  Albirea dintilor cu laser  |  Albirea dintilor domiciliu  |  Albiri arcada  |  Albiri dentare  |  Alimentatie sanatoasa  |  Alimente copii  |  Alimente dulci  |  Alte suprafete  |  Analiza de caz  |  Anestezie locala  |  Antiinflamatoare afectiuni ortopedice  |  Apa de gura  |  Apa in exces  |  Aparat dentar  |  Aparat fix pe arcada  |  Aparat ortodontic fix  |  Aparate dentare  |  Aparate dentare copii   |  Aparate dentare fixe  |  Aparate dentare linguale  |  Aparate ortodontice  |  Aparitia bacteriilor  |  Aparitia placii dentare  |  Aplicare bijuterii dentare  |  Aplicarea aparatului dentar  |  Arcada dentara  |  Arcade dentare  |  Arterele inimii  |  Ata dentara  |  Bara fata  |  Baza de tratament  |  Baza dintelui  |  Baza mancaruri  |  Bijuterii ceramica  |  Bijuterii dentare  |  Bijuterii executie  |  Boala gingivala   |  Boala grava   |  Boala parodontala tratament  |  Boala profesionala  |  Boli ale aparatului respirator  |  Boli ale gingiei   |  Boli cronice   |  Boli dentare:  |  Boli infectioase  |  Boli profesionale  |  Bolilor pulpei dentare   |  Bracketuri fizionomice  |  Cabinete stomatologice  |  Calciu organism   |  Canal radicular  |  Caria dentara  |  Cariei dentare  |  Carii simple   |  Cariile dentare  |  Cavitati insuficiente  |  Cavitatii bucale  |  Ceai natural  |  Ceramica arta  |  Ceramica dentara  |  Ceramica fara suport metalic  |  Ceramica implant  |  Ceramica integrala  |  Ceramica zirconiu  |  Chirurgie cosmetica  |  Chirurgie dentara  |  Chirurgie estetica  |  Chirurgie minim invaziva  |  Chirurgie orala  |  Chirurgie parodontala  |  Chirurgie protetica  |  Chirurgie si implantologie  |  Chirurgie si implantologie dentara  |  Chiuretaj parodontal  |  Chiuretaj subgingival  |  Cimentare dinte  |  Complet biocompatibil   |  Compozit plombe  |  Concentratie mare  |  Consiliere profesionala  |  Consult clinic  |  Controale dentare regulate  |  Control medical periodic  |  Control tensiune  |  Controlul placii bacteriene  |  Coroana ceramica  |  Coroana ceramica implant   |  Coroana ceramica suport zirconiu  |  Coroana compozit  |  Coroana dentara  |  Coroana dentara ceramica  |  Coroana total ceramica  |  Coroane ceramica  |  Coroane ceramica integrala  |  Coroane dentare  |  Coroane dentare acrilat  |  Coroane dentare provizorii   |  Coroane metalice dentare  |  Coroane si punti  |  Coroane si punti dentare  |  Coroane suport zirconiu  |  Coroane total ceramice  |  Coroane zirconiu  |  Coroane, fatete , obturatii  |  Coroanele dentare  |  Cosmetica dentara  |  Cresterea copiilor  |  Cresterea copilului  |  Culoarea dintilor naturali  |  Curatarea canalelor radiculare  |  Curatarea dintilor  |  Curatarea gingiilor  |  Curatarea vaselor de wc  |  Depozit alimente  |  Depozite de tartru   |  Depunere tartru  |  Deshidratare   |  Detartraj ultrasonic  |  Diabet tratamente  |  Diagnostic parodontal  |  Diagnosticul si tratamentul bolilor   |  Dinte acrilat  |  Dinte compozit  |  Dinte nou  |  Dinte sanatos   |  Dintele sanatos  |  Dintelui pierdut  |  Dinti ceramica  |  Dinti cu gutiere  |  Dinti din ceramica  |  Dinti temporari   |  Dintii frontali   |  Dintii lipsa  |  Dintii naturali  |  Dintii vitali   |  Dispozitive lucru  |  Dureri ale articulatiilor  |  Dureri ale spatelui  |  Dureri dentare  |  Dureri postextractii dentare  |  Echipa medicala  |  Ecologizare materiale ceramice  |  Efectele albirii  |  Elasticitate   |  Eruptie a dintilor  |  Estetica dentara  |  Estetica dentara albire dinti  |  Evaluare clinica  |  Evaluare si interventie clinica  |  Evolutia dintelui  |  Evolutie sarcina  |  Examen clinic  |  Extractia dintilor   |  Extractii dentare  |  Extractii dinti  |  Factori de risc  |  Factori favorizanti ai bolii   |  Fara interventie chirurgicala  |  Fatetare dentara  |  Fatetare in cabinet  |  Fatete ceramica  |  Fatete ceramice  |  Fatete ceramice, coroane  |  Fatete compozit  |  Fatete de ceramica  |  Fatetele ceramice  |  Femeile insarcinate  |  Fibra sticla  |  Flora bacteriene  |  Fluorizare dinti  |  Fluorizare arcada  |  Folie de cauciuc  |  Folosirea atei dentare  |  Folosirea implantelor   |  Forma dintelui   |  Formare profesionala  |  Fracturi infectate  |  Fracturi patologice  |  Frecventa de lucru  |  Freze  |  Fructe mare  |  Fructe padure  |  Gel efect natural  |  Gingia si tesuturile  |  Gingii inflamate  |  Gingii sanatoase  |  Gingiile inflamate  |  Gingivectomie dinte  |  Gingivita,inflamatia gingiilor  |  Gutiere  |  Gutiere albire  |  Gutiere cu gel   |  Igiena aparatului ortodontic  |  Igiena bucala  |  Igiena dentara  |  Igiena dentara deficitara   |  Igiena orala  |  Igiene corespunzatoare  |  Igienizare air flow  |  Igienizare corecta  |  Igienizare dentara  |  Igienizari dentare  |  Imbunatatirea echilibrului  |  Implant dentar  |  Implant ortodontic  |  Implant volumul sanului  |  Implantologie dentara  |  Implantologie orala  |  Implantologie punti proteze  |  Implantologie, ortodontie, chirurgie  |  Implantul dentar  |  Implanturi dentare  |  Incrustatii ceramice   |  Indepartarea tartrului  |  Infectia radacinii dintelui   |  Infectii ale cavitatii bucale  |  Infectii bacteriene   |  Infectii cronice  |  Inflamatia gingiilor  |  Inflamatia gingiilor  |  Ingrijire dentara   |  Inlay ceramica  |  Inlocuirea zaharului  |  Interiorul osului  |  Interventie chirurgicala   |  Interventie chirurgicala dentara  |  Interventii chirurgicale  |  Interventii chirurgicale parodontale  |  Laboratoare tehnica dentara  |  Laborator dentar  |  Laboratorul dentar  |  Lampi albire  |  Lampi ceramica  |  Lampi interior  |  Lampi stomatologice  |  Lapte cafea  |  Lipsa unei radacini  |  Lucrari arta  |  Lucrari cimentare  |  Lucrari dentare ceramica  |  Lucrari dentare compozit  |  Lucrari laborator  |  Lucrari protetice  |  Lucrari protetice cimentate  |  Lucrari protetice fixe  |  Lucrari protetice fixe si mobile  |  Lucrari protetice mobile  |  Lucrari protetice mobilizabile  |  Lucrari protetice pe implanturi  |  Lucrari sub apa  |  Lucrari zirconiu  |  Mancaruri peste  |  Material special  |  Materiale arta  |  Materiale ceramice  |  Materiale compozite  |  Materiale fixare  |  Materiale nobile  |  Materiale obturatii dentare  |  Medic stomatolog  |  Medici stomatologi  |  Medicina dentara  |  Medicul curant  |  Metode de igiena orala  |  Mica chirurgie  |  Mici interventii chirurgicale  |  Mijloace fixe  |  Mirosul neplacut  |  Mod de viata  |  Mod viata sanatos  |  Modul mijloace fixe  |  Morfologia dentara  |  Musculatura spatelui  |  Musculatura spatelui,  |  Nivelul apei  |  Nu are contraindicatii   |  Oasele maxilare  |  Obturatia de canal  |  Obturatie amalgam   |  Obturatii canal  |  Obturatii compozit  |  Obturatii coronare  |  Obturatii cu compozit plombe  |  Obturatii dentare  |  Obturatii dinti temporari  |  Obturatii fizionomice  |  Obturatii radiculare  |  Ochiul sanatos  |  Ocluzie dentara  |  Odontologie cariologie  |  Operatie corectare forma nas  |  Operatie corectie respiratie  |  Operatii cu lambou  |  Operatii lambou  |  Ortodontie aparate dentare  |  Ortodontie incognito  |  Ortodontie tratamente  |  Osul alveolar  |  Osul maxilar  |  Pacientul adult  |  Parodontiul dintilor  |  Parodontologie parodontoza  |  Parodontologie tratamente  |  Parodontoza tratament  |  Pasta de dinti   |  Pasta dinti  |  Pasta dinti copii  |  Pasta mici  |  Paste cu fluor  |  Peri moi  |  Periaj profesional  |  Periajul   |  Periajul dentar   |  Perii circulare  |  Perioada medie   |  Periuta dinti  |  Periute dentare  |  Periute dinti  |  Periute dinti electrice  |  Pierderea dintelui  |  Pierderea dintilor   |  Piese fixare  |  Pivot sticla  |  Placa bacteriana  |  Planul de tratament  |  Plombe dentare  |  Plombe fizionomice  |  Plombe stomatologice  |  Pneumonie bacteria legionella  |  Pozitia implantelor   |  Pozitia naturala  |  Pozitie placa  |  Pozitiile dentare   |  Preparate legume  |  Prevenirea parodontozei  |  Prevenirea cariilor dentare  |  Prezenta bacteriilor  |  Principii de tratament   |  Principii si conditii  |  Problema dentara  |  Problemele de igiena  |  Procedura stabilire cazuri malpraxis  |  Proceduri chirurgicale  |  Produs recomandat de medici  |  Produse ceramice  |  Produse din metal  |  Produse igienizare biologica  |  Profilaxie afectiuni gingivale  |  Profilaxie dentara  |  Programul practic  |  Protetica dentara  |  Protetica implant  |  Protetica tratamente  |  Protezare dentara   |  Proteze acrilat  |  Proteze dentare  |  Proteze dentare mobile  |  Proteze dentare scheletate  |  Proteze fixe,mobile  |  Proteze mobile  |  Proteze mobile sau mobilizabile  |  Proteze mobilizabile  |  Proteze scheletate  |  Proteze scheletate clasice  |  Proteze totale  |  Protezele dentare mobile   |  Protocol folosit  |  Pulpa dentara  |  Pulpa dintelui  |  Pulpei dentare  |  Punti ceramica  |  Punti ceramice  |  Punti compozit  |  Punti dentare  |  Punti dentare, din ceramica  |  Radacina dintelui   |  Radacini dentare   |  Radacinii dintelui  |  Radiografii  |  Radiografii craniu  |  Radiografii dentare  |  Radiologie dentara  |  Refacerea protetica   |  Refaceri dentare  |  Remodelare gingii  |  Respiratia orala  |  Restaurari dentare estetice  |  Restaurari protetice  |  Restaurarile protetice  |  Retratament endodontic   |  Rezectie apicala  |  Rezectii apicale  |  Rezolvarea problemelor   |  Rezultate 24 de ore  |  Rezultate estetice  |  Rol estetic  |  Roä¹åi dinä¹åate   |  Sanatatea dintelui  |  Sangerarea   |  Schimbarea pozitiei implantelor  |  Servicii de ortodontie   |  Serviciu medical   |  Serviciu special   |  Sine incarcare  |  Sine metalice  |  Sistem albit dintii  |  Sisteme alternative  |  Sisteme comunicare  |  Sisteme igienizare  |  Sisteme slefuire  |  Sisteme structuri metal  |  Sisteme sustinere  |  Sistemul imunitar  |  Sistemul osos  |  Slefuire bijuterii  |  Slefuirea dintilor  |  Smaltul   |  Solutie antiseptica  |  Starea dintilor  |  Starea gingiilor  |  Starea pacientului   |  Stomatologie chirurgicala  |  Stomatologie copii  |  Stomatologie estetica  |  Stomatologie moderna  |  Stomatologie produse  |  Stomatologie terapeutica  |  Structura dentara  |  Structuri anatomice   |  Structurile faciale  |  Studiile clinice  |  Substantele chimice  |  Sucuri acidulate  |  Suport de zirconiu  |  Suprafata dentara  |  Suprafata dintilor  |  Suprafete metalice  |  Suprafete netede  |  Suptul degetului  |  Surub de titan  |  Tehnica dentara  |  Tehnici comunicare  |  Tehnologia cad cam  |  Tensiune de lucru  |  Terapia dintilor copiilor  |  Tesut moale  |  Tesuturile de sustinere ale dintelui  |  Tesuturile dentare  |  Timpul somnului  |  Tipul de iluminare  |  Tipuri de coroane dentare  |  Tratament albire pete  |  Tratament radacina  |  Tratament afectiuni gingivale  |  Tratament air flow  |  Tratament albire cu gutiere   |  Tratament albire dinti  |  Tratament carii  |  Tratament chirurgical   |  Tratament chirurgical protetica  |  Tratament complex de ingrijire  |  Tratament cu medicamente  |  Tratament de albire a dintilor la domiciliu  |  Tratament de albirea dintilor  |  Tratament de albirea dintilor la domiciliu  |  Tratament dentar  |  Tratament dureri dentare  |  Tratament endodontic  |  Tratament endodontic molar  |  Tratament facial  |  Tratament gingival  |  Tratament laser  |  Tratament molar  |  Tratament oral  |  Tratament ortodontic  |  Tratament ortodontic complex  |  Tratament ortodontic fix   |  Tratament paradontoza  |  Tratament stomatologie  |  Tratamente albire dentara  |  Tratamente apa  |  Tratamente canal  |  Tratamente canal endodontie  |  Tratamente de albire   |  Tratamente dentare  |  Tratamente endodontice  |  Tratamente faciale  |  Tratamente la domiciliu  |  Tratamente laser  |  Tratamente motoare  |  Tratamente nechirurgicale faciale  |  Tratamente parodontale  |  Tratamente profesionale  |  Tratamente protetice  |  Tratamente punti  |  Tratamente stomatologice  |  Tratamente termice  |  Tratamentul afectiunilor coronare  |  Tratamentul afectiunilor gingivale  |  Tratamentul anomaliilor dento maxilare  |  Tratamentul bolilor  |  Tratamentul cariei   |  Tratamentul cariei dentare  |  Tratamentul cariei dentare simple   |  Tratamentul cariilor dentare  |  Tratamentul de canal   |  Tratamentul fara durere   |  Tratamentul laser  |  Tratamentul ortodontic invisalign  |  Tratamentul parodontozei   |  Tulburari ale gustului  |  Tulburari fiziologice  |  Tulburari functionale  |  Varful radacinii  |  Varful radacinii dintelui  |  Vase sange, nervi  |  Vase de sange  |  Vase presiune  |  Vase sticla  |  Vasele de sange  |  Veste simple  |  Viata de noapte  |  Vin alb  |  Vin rosu  |  Vindecarea bolilor pulpei dentare   |  Vindecarea organismului  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.