Dentist Popescu -cabinet stomatologic-Craiova Afisari: 129
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 50
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Eustatiu Stoenescu , nr. 1B, Craiova, judetul Dolj
-------------------------
Phone: Telefon
  0351447914
-------------------------
Web: Internet
  email: dentistpopescu@gmail.com
  site: www.dentistpopescu.ro

 
Tratament de canal. Endodontie  
Detalii  

Este specialitatea care se ocupă de diagnosticarea bolilor pulpei dentare, impropriu denumită nerv, a bolilor osului din jurul rădăcinii ÅŸi tratamentul acestora. De cele mai multe ori, prin tratamentul afecÅ£iunilor nervului se înÅ£elege chiar îndepărtarea acestuia ÅŸi obturarea spaÅ£iului endodontic.

Când nervul dintelui se infectează ori se umflă, tratamentul endodontic (tratament de canal) este singura cale prin care dintele poate fi salvat. Nervul dintelui (pulpa dentară) se poate îmbolnăvi ca rezultat a unei carii mari ÅŸi adânci, a fracturii dintelui, urmare a unui traumatism ori a evoluÅ£iei bolii parodontale. Singura alternativă a tratamentului endodontic este extracÅ£ia dintelui.

Această afecÅ£iune poate deveni mai intensă ÅŸi Å£esutul pulpar moare. Dintele nu va mai răspunde de acum înainte la schimbările de temperatură ÅŸi la dulce. Å¢esutul pulpar mort ÅŸi bacteriile din interiorul său pot afecta osul ÅŸi cauza infecÅ£ii în afara dintelui, la vârful rădăcinii.

Cele mai comune simptome asociate cu infecÅ£ia rădăcinii sunt durerea la masticaÅ£ie ÅŸi sensibilitatea la atingere. Radiografia ne va ajuta în diagnosticarea problemei, dar numai când infecÅ£ia este aÅŸa avansată încât să cauzeze pierderea osului în jurul vârfului rădăcinilor.

Terapia de canal radicular este tratamentul din interiorul dintelui care îndepărtează cauza infecÅ£iei sau inflamaÅ£iei provocatoare de durere.

Scopul tratamentului de canal este acela de a împiedica întinderea infecÅ£iei din interiorul dintelui ÅŸi de asemeni de a închide etanÅŸ spaÅ£iul din interiorul dintelui astfel încât infecÅ£ia să nu reapară.

Care este natura tratamentului ?

EvoluÅ£ia tehnicilor endodontice ÅŸi apariÅ£ia noilor materiale au construit o endodonÅ£ie modernă fără dureri ÅŸi proceduri complicate. Tratamentele endodontice pot fi comparate cu o banală vizită la stomatolog. Majoritatea procedurilor endodontice se fac într-o singură ÅŸedinţă. Cele mai noi tehnici de anestezie locală se utilizează în asociere cu relaxante, pentru reducerea stressului ÅŸi anxietăţii. Până la completarea tratamentului dumneavoastră, vom comunica imediat cu medicul dentist curant astfel încât tratamentul următor de restaurare sau protezare a dintelui va fi realizat de acesta cât mai devreme. Este important să contactaÅ£i medicul dumneavoastră dentist curant pentru continuarea tratamentului după finalizarea tratamentului endodontic.

Procedura endodontică doare ?

Pe toată durata tratamentului pacientul este complet anesteziat. Colectivul de medici este bine experimentat în multe tehnici de anestezie ÅŸi astfel se va asigura că nu simÅ£iÅ£i niciun disconfort în timpul procedurii. Există posibilitatea uneori, a unui disconfort post – tratament, dar în cea mai mare parte, este Å£inut sub control cu medicaÅ£ia recomandată.

Pot antibioticele să vindece infecţia de pe canalul radicular?

Din păcate, nu. Antibioticele sunt indicate când apare umflătura, febra sau alte semne generale ale infecÅ£iilor. Antibioticele pot deveni folositoare la diminuarea unor simptome ca durerea la muÅŸcare înaintea începerii procedurii endodontice. TotuÅŸi, antibioticele nu pot vindeca infecÅ£ia de canal pentru că sursa infecÅ£iei este în interiorul dintelui unde nu există circulaÅ£ie sanguină. Prin urmare nu există un mecanism care să aducă antibioticul în interiorul canalului radicular. Vindecarea presupune curăţirea completă, conformarea ÅŸi închiderea spaÅ£iului canalului radicular.

Consideraţii tehnice

PacienÅ£ilor li se poate recomanda tratamentul endodontic deoarece medicul dentist consideră mai potrivit ca tratamentul să fie efectuat de către un specialist endodont. Acceptarea unei programări înseamnă că dumneavostră sunteÅ£i pregătit/ă spre începerea procedurii necesare. TotuÅŸi, dacă aveÅ£i nelămuriri în legătură cu natura procedurii sau există unele probleme speciale (istoric medical) ce trebuiesc discutate, sau există o simplă dorinţă de a cunoaÅŸte medicul ÅŸi echipa lui, atunci o programare scurtă pentru evaluare ÅŸi consult poate deveni prioritară tratamentului. Vi se va răspunde tuturor întrebărilor înaintea acceptării tratamentului (consimţământul informat) pentru salvarea dintelui/dinÅ£ilor dumneavoastră.

Am nevoie de un tratament de canal?

Care sunt semnele ce pot duce la necesitatea unui tratament endodontic? Semnele ÅŸi simptomele pot fi: durerea, sensibilitatea prelungită la dulce, rece, cald, sensibilitate la atingere ÅŸi disconfort ce poate apărea în timpul masticaÅ£iei. De asemenea schimbarea culorii unui dinte poate reprezenta o afecÅ£iune endodontică. TumefacÅ£ia (umflătura) ce poate fi asociată cu fistule prin care se elimină puroi.

De ce aÅŸ putea avea nevoie de un tratament endodontic?

Atunci când o carie (infecÅ£ia dintelui) netratată corespunzator evoluează până ce atinge nervul, acesta la început se infectează, apoi se umflă ca măsură de apărare, pentru ca în final să fie urmată de gangrena pulpară (moartea pulpei). Aceasta este distrusă, mâncată de bacterii, astfel devenind un mediu perfect de cultură pentru cele peste 100 de specii de bacterii ce trăiesc în mod normal în gura omului. Microbii din interiorul dintelui, împreună cu toxinele pe care le eliberează trec din acest moment dincolo de dinte, în ceea ce se numeÅŸte parodontiu – suport al dintelui – adică os.

Cum poate tratamentul endodontic să salveze un dinte?

Medicul endodont îndepărtează pulpa inflamată/infectată, curăţă canalele în care aceasta este adăpostită, apoi obturează ÅŸi sigilează spaÅ£iul rămas în urma preparării canalelor ÅŸi a dintelui. După această etapă este recomandat ca pacientul să se întoarcă spre medicul curant unde se va definitiva restaurarea dintelui cu o coroană sau altă restauraÅ£ie. După refacere, dintele va funcÅ£iona ca ÅŸi un dinte sănătos.

O să simt durere în timpul tratamentului? Dar după?

Toate tratamentele endodontice sunt realizate pentru a reduce sau elimina durerea cauzată de inflamaÅ£ia sau infecÅ£ia pulpei. Cu tehnicile moderne de anestezie, majoritatea pacienÅ£ilor ne-au relatat că s-au simÅ£it confortabil în timpul tratamentului. Primele zile după tratament, există posibilitatea ca dintele să prezinte sensibilitate mai ales dacă înainte pacientul s-a prezentat cu durere. Acest disconfort poate fi îndepărtat folosind medicaÅ£ia recomandată de către medicul endodont. De acea trebuie să urmaÅ£i instrucÅ£iunile medicului cu stricteÅ£e. De asemenea dumneavoastră puteÅ£i simÅ£i dintele uÅŸor diferit o perioadă de timp după tratamentul endodontic.

Tratamentul endodontic

Tratamentele endodontice pot fi realizate într-o singură ÅŸedinţă de cele mai multe ori, deÅŸi uneori, în cazuri speciale, este posibil să fie nevoie de mai multe ÅŸedinÅ£e. Etapele tratamentului pot fi:

  • Medicul realizează consultaÅ£ia, studiază radiografiile, administrează anestezicul. După instalarea anesteziei, endodontul izolează dintele cu ajutorul unui câmp de latex numit digă. Acest dispozitiv ne ajută să menÅ£inem dintele necontaminat cu salivă.
  • Medicul realizează o deschidere în dinte prin care, folosind instrumente foarte mici, curăţă ÅŸi prepară canalele pentru a putea fi obturate.
  • După ce canalele sunt curăţate, medicul obturează spaÅ£iul creat cu un material biocompatibil, de cele mai multe ori acesta este gutapercă. Gutaperca este folosită împreuna cu un ciment special ce realizează sigilarea canalelor. În cele mai multe cazuri dintele este reconstituit cu o obturaÅ£ie sau un pivot de fibră de sticlă.
  • După terminarea tratamentului, dintele trebuie să fie reconstituit cu ajutorul unei coroane sau altă microproteză pentru a-i reface forma ÅŸi funcÅ£ia.

Cât costă?

Costurile variază în funcÅ£ie de complexitatea patologiei. Molarii sunt de obicei mult mai dificil de tratat. De obicei tratamentele endodontice sunt mai puÅ£in costisitoare comparativ cu alternativa pierderii dintelui. Un dinte extras trebuie înlocuit cu o punte sau un implant pentru a reface funcÅ£ia masticatorie ÅŸi pentru a preveni migrarea dinÅ£ilor vecini. Aceste proceduri costă mult mai mult decât un tratament endodontic ÅŸi refacerea protetică a dintelui. Cu ajutorul tratamentelor endodontice păstrăm dinÅ£ii naturali ÅŸi economisim bani.

Dinţii trataţi endodontic necesită tratamente speciale după terminarea tratamentului?

Pacientul nu trebuie să mestece sau să muÅŸte cu dinÅ£ii trataÅ£i endodontic până ce ei nu sunt deplin reconstituiÅ£i. Un dinte nereconstituit este susceptibil la fractură, de aceea dinÅ£ii trebuie reconstituiÅ£i cu ajutorul unei coroane cât mai repede. În afară de asta, pacientul trebuie să menÅ£ină o igienă bună, inclusiv periaj, aţă dentară ÅŸi controale regulate. Cei mai mulÅ£i dinÅ£i trataÅ£i endodontic rezistă la fel de mult ca ÅŸi dinÅ£ii naturali. În puÅ£ine cazuri, un dinte ce a primit un tratament de canal nu se vindecă ÅŸi durerea persistă. Periodic dintele poate să devină sensibil, să apară durere chiar ÅŸi la mai mult timp după tratament. Când se întâmplă asta, refacerea tratamentului endodontic poate să salveze dintele. De ce poate un dinte să necesite tratament endodontic? O nouă traumă, carii profunde, pierderea obturaÅ£iei, toate pot determina apariÅ£ia unei noi infecÅ£ii în interiorul dintelui. În unele cazuri medicul poate descoperi canale foarte înguste, curbe care nu au putut fi tratate în prima etapă.

Toţi dinţii pot fi trataţi endodontic?

Majoritatea dinÅ£ilor pot fi trataÅ£i endodontic. Ocazional, anumiÅ£i dinÅ£i nu pot fi recuperaÅ£i deoarece canalele nu sunt accesibile, rădăcinile pot fi fracturate, dinÅ£ii nu beneficiază de suficient suport osos sau dinÅ£ii nu pot fi reconstituiÅ£i coronar. Pe de altă parte, folosind ultimele tehnici endodontice, magnificaÅ£ia oferită de microscop, dinÅ£i care în urmă cu puÅ£in timp erau extraÅŸi, acum pot fi salvaÅ£i. Atunci când tratamentul endodontic nu este eficient, acesta poate fi asociat cu tratament chirurgical. În cabinetul nostru tratamentele endodontice sunt realizate sub control microscopic, respectând standardele impuse de cele mai înalte societăţi de specialitate, ESE si AES. În felul acesta obÅ£inem o rată de succes comparabilă cu standerdele academice.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
energia qi  |  lentile cosmetice  |  parodontiu   |  refacere obturatie de canal  |  Accesorii bijuterii  |  Accesorii ciment  |  Accident vascular cerebral  |  Afectiunilor pulpei dentare  |  Albire dentara  |  Albire dinti  |  Albire laser  |  Albirea dintilor  |  Albirea dintilor cu gel  |  Albirea dintilor cu laser  |  Albirea dintilor domiciliu  |  Albiri dentare  |  Alcool alimentar  |  Alergice la alimente  |  Alimente copii  |  Analiza diagnostic   |  Aparitia bacteriilor  |  Aplicare bijuterii dentare  |  Asistenta medicala  |  Aur dentar  |  Bauturi calde  |  Bauturi traditionale  |  Baza de tratament  |  Baza dintelui  |  Benzi cauciuc  |  Benzi cauciuc natural  |  Benzi proces  |  Bijuterii dentare  |  Bijuterii dentare aur   |  Boli ale gingiei   |  Boli alergice  |  Boli cardiovasculare  |  Boli cardiovasculare transplant  |  Boli dentare:  |  Boli scurte  |  Bolilor pulpei dentare   |  Bumbac 100%  |  Cabinet stomatologic copii  |  Cabinete consultatii medicale  |  Cabinete stomatologice  |  Cafea rece  |  Camera de adult  |  Canal radicular  |  Canalul radicular  |  Ceai copii  |  Ceai natural  |  Cercei aur  |  Cercei aur alb  |  Ciment alb  |  Coloranti artificiali  |  Coloranti naturali  |  Complet biocompatibil   |  Componente calculatoare  |  Componente optice  |  Concentratie mare  |  Controale dentare regulate  |  Control medical periodic  |  Controlul placii bacteriene  |  Coroane dentare  |  Cosmetice accesorii  |  Cosmetice copii  |  Culoarea dintilor naturali  |  Culoarea tenului  |  Culori de portelan  |  Culori diverse   |  Curs sedinte eficiente  |  Detalii tehnice  |  Diabet tratamente  |  Diabet zaharat  |  Diagnostic parodontal  |  Dinte compozit  |  Dinte sanatos   |  Dintele sanatos  |  Dinti cu gutiere  |  Dintii din portelan  |  Dintii frontali   |  Dintii lipsa  |  Dintii naturali  |  Dispozitiv medical   |  Dispozitive lucru  |  Distrugerea bacteriilor  |  Dureri dentare  |  Ecologizare materiale ceramice  |  Efect vizual   |  Efecte cosmetice pozitive  |  Efecte laser  |  Efecte speciale   |  Efectele albirii  |  Eficienta optica   |  Elimina toxinele  |  Estetica dentara  |  Estetica dentara albire dinti  |  Estetica faciala  |  Evolutia dintelui  |  Expunere la radiatii   |  Extractia dintilor   |  Factori de risc  |  Fatete ceramice  |  Fatete portelan  |  Fatetele ceramice  |  Fibra de calitate   |  Fibra optica  |  Fibre naturale  |  Firme luminoase  |  Forma dintelui   |  Frecventa de lucru  |  Gel efect natural  |  Geluri cosmetice  |  Gutiere  |  Gutiere albire  |  Gutiere cu gel   |  Gutiere speciale   |  Hard disk  |  Implant dentar  |  Implante dentare  |  Implantele dentare   |  Implantologie dentara  |  Implantul dentar  |  Implanturi dentare  |  Implementarea unui sistem  |  Infarct miocardic  |  Institutul boli cardiovasculare timisoara  |  Instrumente control  |  Interiorul osului  |  Interventii chirurgicale  |  Interventii chirurgicale ä¹âŸi stomatologice   |  Laboratorul dentar  |  Leduri culoare   |  Lentile colorate  |  Lentile lumina artificiala  |  Lentile optice  |  Lentile protectie  |  Lentile protectie uv  |  Linii procesare  |  Lumina emisa  |  Lungimea standard   |  Mancare domiciliu  |  Material compozit   |  Material special  |  Materiale ceramice  |  Medicamente frecvente  |  Medicul curant  |  Medicul dentist   |  Nivele optice  |  Obturarea canalelor  |  Obturarea canalului  |  Obturatie canal   |  Osul maxilar  |  Par sanatos  |  Paradontologie  |  Parodontologie parodontoza  |  Parodontologie tratamente  |  Parodontoza tratament  |  Paste cu fluor  |  Paste scurte  |  Pete albastre  |  Piercing dentar  |  Pierderea dintelui  |  Pierderea dintilor   |  Plombe dentare  |  Portelan dentar  |  Prelucrarea informatiilor  |  Prezenta bacteriilor  |  Principii de diagnostic   |  Problema dentara  |  Procedura stabilire cazuri malpraxis  |  Proceduri cosmetice  |  Procesare imagine  |  Procesare video digitala  |  Procesul de imbatranire  |  Procesul de imbatranire a pielii  |  Produse albirea dintilor  |  Produse cauciuc  |  Produse led  |  Produse stomatologice  |  Profilaxie dentara  |  Protectie copii  |  Protetica dentara  |  Pulpa ,nervul dintelui  |  Pulpa dintelui  |  Pulpei dentare  |  Puritate 99,99%  |  Radiografia dintelui   |  Radiografii  |  Radiografii dentare  |  Radiografii panoramice  |  Radiologie dentara  |  Radiologie digitala  |  Radioviziograf  |  Reduce febra  |  Refacere obturatie canal  |  Retragerea gingiilor  |  Rezistenta organismului la infectii  |  Rezolvare de probleme   |  Rezultate 24 de ore  |  Rezultate estetice  |  Semne circulatie  |  Servicii personalizate  |  Servicii dentare  |  Servicii la domiciliu  |  Servicii personalizate  |  Servicii stomatologice  |  Sisteme alternative  |  Sisteme expunere  |  Sisteme fibra optica  |  Sisteme filtrare  |  Sisteme optice  |  Smaltul   |  Software arhivare  |  Stea de mare  |  Stilul de viata  |  Stilul de viata al unei persoane   |  Stomatologie copii  |  Stomatologie digitala  |  Stomatologie estetica  |  Stomatologie produse  |  Strasuri culori  |  Strasuri diamant  |  Structura dentara  |  Suprafata dentara  |  Suprafata dintilor  |  Tehnici periaj  |  Tehnici periaj  |  Tehnici refacere  |  Tehnicile de periaj   |  Tehnologia led  |  Terapia canalului   |  Terapia canalului radicular  |  Tesutul pulpar  |  Tesuturile dentare  |  Timpul masticatiei  |  Tipuri par  |  Tratament albire pete  |  Tratament albire cu gutiere   |  Tratament albire dinti  |  Tratament carii  |  Tratament chirurgical   |  Tratament cosmetic  |  Tratament cosmetic complet  |  Tratament cu medicamente  |  Tratament de albire a dintilor la domiciliu  |  Tratament de albirea dintilor  |  Tratament de albirea dintilor la domiciliu  |  Tratament de gangrena  |  Tratament dentar  |  Tratament dureri dentare  |  Tratament endodontic  |  Tratament endodontic molar  |  Tratament gangrena obturatie canal dinte  |  Tratament laser  |  Tratament molar  |  Tratament nefarmacologic diabet zaharat  |  Tratament stomatologie  |  Tratamente albire dentara  |  Tratamente alternative  |  Tratamente canal  |  Tratamente canal endodontie  |  Tratamente copii  |  Tratamente cosmetice  |  Tratamente de albire   |  Tratamente dentare  |  Tratamente endodontice  |  Tratamente estetice personalizate  |  Tratamente la domiciliu  |  Tratamente laser  |  Tratamente nechirurgicale faciale  |  Tratamente par  |  Tratamente parodontale  |  Tratamente pentru par  |  Tratamente protetice  |  Tratamente stomatologice  |  Tratamente stomatologice copii  |  Tratamente traditionale   |  Tratamente unde scurte  |  Tratamentul bolilor  |  Tratamentul cariilor dentare  |  Tratamentul de canal   |  Tratamentul laser  |  Tratamentul parodontozei   |  Tratate chirurgical  |  Viata de noapte  |  Video diagnostic  |  Vindecare  |  Vindecarea bolilor pulpei dentare   |  Vindecarea fracturii  |  Zambet stralucitor  |  Zona fetei   | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.