Dentist Popescu -cabinet stomatologic-Craiova Afisari: 129
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 50
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Eustatiu Stoenescu , nr. 1B, Craiova, judetul Dolj
-------------------------
Phone: Telefon
  0351447914
-------------------------
Web: Internet
  email: dentistpopescu@gmail.com
  site: www.dentistpopescu.ro

 
Albire dentara  
Detalii  video  

În cazul în care sunteÅ£i nemulÅ£umiÅ£i de zâmbetul dumneavoastră (din punct de vedere coloristic) sau vă doriÅ£i un zâmbet strălucitor la un eveniment la care sunteÅ£i sau aÅ£i dori să fiÅ£i în centrul atenÅ£iei, există numeroase procedee ÅŸi metode de albire a dinÅ£ilor în scopuri estetice.

Albirea este de două feluri: albirea dinÅ£ilor a căror culoare a fost modificată în urma devitalizării (scoaterii nervului) sau a unui traumatism ÅŸi albirea în scop cosmetic.

Albirea Internă

Albirea dinÅ£ilor modificaÅ£i de culoare se realizează exclusiv în cabinetul stomatologic prin crearea unei cavităţi pe faÅ£a palatinală sau linguală a dintelui, în care se aplică un gel special pentru o perioadă scurtă de timp.

După aplicări successive, atunci când dintele ajunge la culoarea dorită, cavitatea rezultată se umple cu material de obturaÅ£ie fizionomic (compozit).

 

Albirea dentară în scop cosmetic (bleaching) este un procedeu prin care dinÅ£ii sunt aduÅŸi la o culoare mai deschisă decât culoarea lor naturală. Se poate realiza acasă sau în cabinet.

Tratamentul de albire dentară este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară. Cu atât mai mult albirea  dinÅ£ilor este o procedură solicitată de persoanele supuse atenÅ£iei ochiului public.

Aceste tratamente cosmetice diferă în privinÅ£a eficacităţii, costului, durabilităţii ÅŸi a efectelor secundare, însă albirea dinÅ£ilor se referă în general la aplicarea compuÅŸilor peroxidici pe dinte, cum ar fi peroxidul de hidrogen. AceÅŸti agenÅ£i penetrează smalÅ£ul ÅŸi albesc dentina, treptat, în timp. Gradul de albire a dintelui variază în funcÅ£ie de mai mulÅ£i factori: tipul de pete, concentraÅ£ia agentului de albire din produsul utilizat, timpul în care agentul de albire acÅ£ionează pe dinte ÅŸi frecvenÅ£a cu care tratamentul este repetat.

Există câÅ£iva paÅŸi necesari înaintea unui tratament de albire a dinÅ£ilor. În primul rând medicul stomatolog trebuie să stabilească dacă pacientul este un bun candidat pentru această procedură: albirea dinÅ£ilor nu este recomandată pentru femeile însărcinate sau cele care alaptează, persoanele cu boli gingivale sau eroziune dentară, copii până în 15 ani ÅŸi persoane cu dinÅ£ii foarte sensibili sau alergice la peroxid. Trebuie să avem în vedere ÅŸi faptul că albirea nu are efect asupra implanturilor, coroanelor sau oricărui alt tip de dinte care nu este natural. Dacă aveÅ£i o plombă de culoarea dintelui, albirea va avea efect doar asupra dintelui, iar obturaÅ£ia se poate evidenÅ£ia inestetic.

Cei mai buni candidaÅ£i pentru albirea dinÅ£ilor sunt persoanele cu dinÅ£i ce prezintă pete gălbui sau maronii cauzate de cafea, ceai, alcool sau medicamente. Cu cât culoarea dinÅ£ilor se indepărtează de la galben spre vineÅ£iu ÅŸi cenuÅŸiu, cu atât petele sunt mai greu de îndepărtat. Dacă vă aÅŸteptaÅ£i ca după tratament să beneficiaÅ£i instantaneu de dantură albă strălucitoare, este posibil să fÅ£i dezamăgiÅ£i. Albirea presupune deschiderea nuanÅ£ei de alb cu câteva grade, rezultatul final depinzând de natura ÅŸi gravitatea petelor.

În prezent avem la dispoziÅ£ie următoarele tipuri de tratamente de albire dentară:

  • albirea dinÅ£ilor în cabinetul stomatologic;
  • tratamentul indicat de medicul stomatolog ÅŸi care poate fi efectuat de către pacient acasă;
  • alternative comerciale de albire a dinÅ£ilor: paste de dinÅ£i ÅŸi geluri, gutiere, benzi de albire, etc.

Albirea dentară profesională în cabinetul stomatologic

 

Procedura de albire executată de către medicul stomatolog are cea mai mare eficienţă, deoarece se foloseÅŸte cea mai mare concentraÅ£ie de peroxid: până la 38 %. Tratamentul poate dura în jur de 3 ÅŸedinÅ£e, iar în urma acestuia, pacienÅ£ii vor avea dinÅ£i cu până la 3 – 10 nuanÅ£e mai albi. Rezultatul albirii durează 2 – 3 ani.

Tratamentul de albire în cabinetul stomatologic se desfaÅŸoară în modul următor: medicul izolează gingiile pentru a le proteja – cu gel sau baraj de cauciuc, apoi aplică gelul cu peroxid pe suprafaÅ£a externă a dinÅ£ilor. Apoi se proiectează o lumină specială – leduri sau laser – pe suprafeÅ£ele dentare, timp de 30 – 60 minute. Albirea laser a dinÅ£ilor este considerată a fi cel mai eficient ÅŸi mai sigur tratament de albire, dar este totodată cel mai costisitor.

Albirea profesională a dinţilor la domiciliu

Aceste tratamente sunt indicate pacientului de către medicul stomatolog ÅŸi constă în utilizarea unor geluri cu concentraÅ£ie mică de peroxizi, între 6 ÅŸi 15 %. Acest gel se aplică în gutiere personalizate (confecÅ£ionate după mulajul dentar al pacientului) care sunt menÅ£inute pe dinÅ£i 4 – 6 ore în fiecare noapte sau zi, timp de câteva săptămâni. Efectul de albire va fi vizibil în aproximativ 2 săptămâni ÅŸi va dura în jur de un an.

Alte opţiuni de albire dentară

Alternativele comerciale de albire a dinÅ£ilor sunt paste de dinÅ£i, geluri ÅŸi benzi de albire pe care oricine le poate achiziÅ£iona. DeÅŸi aceste alternative sunt foarte ademenitoare ÅŸi par a fi la fel de eficiente ca cele indicate de medicul stomatolog, există totuÅŸi câteva diferenÅ£e majore: preÅ£ul mult mai scăzut ÅŸi eficienÅ£a redusă sau chiar inexistentă, asta ca sa nu mai menÅ£ionăm un posibil efect nociv (cele care conÅ£in acizi). Acest lucru se datorează concentraÅ£iei foarte reduse de peroxizi – până în 6 %.

Riscuri ÅŸi efecte secundare în albirea dinÅ£ilor

Tratamentele de albire dentară sunt considerate a fi proceduri stomatologice sigure, atunci când sunt efectuate corect, de către profesioniÅŸti. Există însă cazuri speciale, când apar unele efecte neplăcute. Printre acestea se numără hipersensibilitatea dentinară ÅŸi iritaÅ£ia gingivală. Un alt efect neplăcut este coloraÅ£ia inegală a dinÅ£ilor – acest lucru apare atunci când pacientul are ÅŸi dinÅ£i artificiali, iar cei naturali au căpătat o nuanţă mai albă.

MenÅ£inerea nuanÅ£ei albe a dinÅ£ilor necesită un efort special: evitarea alimentelor ÅŸi băuturilor colorate, o igienă orală impecabilă ÅŸi continuarea tratamentului efectuat în cabinet cu un tratament disponibil la domiciliu.

 

 Descrierea tratamentului de albire a dintilor

Albirea dintilor este un procedeu de stomatologie estetica rezultat in urma expunerii dentinei (aflata sub smaltul dintilor) la peroxidul de hidrogen (H2O2). Cand peroxidul patrunde prin smalt, pigmentarea din dentina se oxideaza, dand un alb reflectat prin smaltul translucent. Aceasta este albirea dintilor.

Sistemele traditionale pentru albirea dintilor incorporeaza o sursa de caldura (sau un produs similar) pentru a accelera procesul de oxidare. Dezavantajele acestei metode de tratament sunt simptomele adverse, incluzand mancarime si iritare a pielii, iritarea gingiilor, arsuri usoare si expunere la radiatii ultraviolete. Lampile de albire laser de la Beyond sunt construite pentru a evita aceste probleme, folosing o raza de lumina albastra cu intensitate ridicata, filtrata prin peste 13500 de fibre optice. Filtrarea finala se face prin 2 lentile optice, fiecare avand peste 30 de straturi de fibra optica cu protectie. Lumina albastra, rece, emisa de lampile pentru albirea dintilor Beyond opereaza la o unda de 480-520 nm, dovedita clinic a fi ideala pentru albiri dentare.

Lumina ultravioleta periculoasa este complet indepartata prin sistemul de filtrare al lampilor de albire Beyond, ramanand doar o raza concetrata de lumina rece in spectru albastru. Aceasta patrunde adanc in dinti, permitand oxidarea fara riscuri sau efecte secundare. Albirea dintilor este astfel sigura.

DESPRE BEYOND – Comparatia cu alte produse pentru albirea dintilor

Albirea dintilor a devenit o industrie masiva. Consumatorii au o decizie simpla in alegerea intre tehnologia cu lumina albastra rece de la BEYOND si alte trei alternative: lampa UV, matrice LED si gelul de albire a dintilor in gutiere.

Tratamentele cu bec UV (ultraviolet)

Tratamentele acestea utilizeaza un bec UV in locul luminii albastre reci pentru a accelera reactia de oxidare. Becul UV are potential daunator asupra buzelor, gurii si gingiilor. Poate cauza de asemenea si arsuri in zona fetei sau in jurul gurii. Lampile de albire care emit caldura nu filtreaza lumina ultravioleta periculoasa. Datorita riscului unor potentiale arsuri, pregatirea pentru albirea dintilor cu o lampa UV trebuie sa asigure acoperirea cu o bucata de bumbac a intregii guri (sau alte variante adecvate). Asta inseamna timp mai lung pentru pregatirea pacientului si astfel albirea dintilor devine un proces mai dificil si iritant decat ar trebui sa fie. Tratamentul de albire a dintilor BEYOND este asadar mult mai confortabil pentru pacient.

Matricea cu lumina LED (lampa albire LED)

Din pacate, pe piata de estetica dentara exista multe sisteme cu LED. Realitatea este ca utilizarea lampilor de albire LED nu este cu nimic diferita de a porni o lanterna in gura pacientului si a astepta ca dintii sa se albeasca! Ca si consumator, este deseori dificil sa faci diferenta intre sistemele de albire LED. Daca doriti totusi sa incercati o alternativa de genul acesta, asigurati-va ca mergeti pe mana unor profesionisti cu reputatie. Altfel, s-ar putea sa fiiti foarte dezamagiti (stim, am testat si noi produsele).

Kiturile pentru albirea dintilor acasa

Kiturile pentru albirea dintilor acasa pot functiona si sunt utile la mentinerea culorii obtinute. Asigurati-va ca veti cumpara un produs de calitate de la un vanzator de reputatie; evitati cumpararea de pe internet a gelurilor de albire foarte ieftine – pot fi de o calitate execrabila. O problema cu aceste kituri pentru albirea dintilor acasa poate fi obligativitatea purtarii gutierelor de albire in timpul noptii, chiar pana la 3 saptamani. Tind de asemenea sa dea o sensibilitate dentara ridicata.

 

 

Este sigura albirea dintilor?

DA, tratamentul pentru albirea dintilor BEYOND este 100% sigur. Lampile de albire BEYOND contin sisteme avansate de filtrare a luminii care indeparteaza radiatiile UV si caldura, asigurand confort si siguranta depline. De asemenea este redus riscul sensibilitatii dentare dupa tratament.

Cat de albi vor fi dintii mei dupa albire?

Rezultatele albirii dintilor pot varia depinzand de natura petelor si de severitatea lor. Tratamentul BEYOND va fi adaptat la cazul dvs, pentru a produce cele mai bune rezultate. Discutati cu dentistul dvs. despre asteptarile pe care le aveti de la albirea dintilor, iar el va crea un plan de tratament ideal, adecvat nevoilor dvs. Sistemul de albire BEYOND va albi dintii dvs. pana la culoarea lor naturala!

Cine poate beneficia de un tratament de albire a dintilor BEYOND?

Cu BEYOND se obtin rezultate deosebite la albirea dintilor, la toti pacientii care isi doresc dinti albi. Tratamentul este cel mai eficient la pacientii cu pete cauzate de mancare, bauturi, tigari. Insa este eficient si la pacientii cu pete de tetraciclina, fluor sau la petele cauzate de imbatranire. Imi voi putea albi coronitele/fatetele existente?

Albirea dintilor se aplica doar dintilor naturali si nu poate schimba culoarea compozitului, portelanului sau fatetelor dentare pe care le aveti.

Cat dureaza rezultatele dupa albirea dintilor?

Rezultatele albirii dintilor variaza de la persoana la persoana, depinzand de regimul alimentar si de stilul de viata. Efectele dureaza in general aproximativ 2 (doi) ani. Tratamente scurte de albire periodice sunt recomandate pacientilor care consuma multa cafea si alimente colorate, precum si produse din tutun.  Cat dureaza tratamentul de albire BEYOND?

In majoritatea cazurilor de albire a dintilor, tratamentul BEYOND dureaza 30 de minute. Cu tot cu timpul necesar medicului dentist pentru pregatirea pacientului, nu e nevoie de mai mult de 45 de minute. Este sigura albirea dintilor?  Dupa albire, cum am grija de rezultatele obtinute?

In primele 24 de ore dupa tratamentul de albire BEYOND, o ‘dieta alba’ este recomandata. Trebuie sa evitati produsele din tutun si cafea, ceaiurile si sucurile colorate, vinul rosu si mancarurile bogate in coloranti. Nu folositi nici ape de gura/paste de dinti colorate.  Cat de repede apar rezultatele albirii?

Imediat! Nu exista timp de asteptare pentru a vedea rezultatele albiri dintilor. Imediat ce incheiati tratamentul de albire la medicul dvs. dentist, va puteti uita in oglinda (veti fi surprins!). Daca dintii dvs. nu se albesc, medicul are optiunea de a repeta tratamentul sau de a nu va incasa contravaloarea.

Este tratamentul de albire a dintilor dureros?

Este normal sa simtiti usoare sensibilitati dupa tratamentul de albire a dintilor BEYOND, desi multi pacienti nu simt nimic. Sensibilitatea usoara este datorata gelului de albire care ajuta la deschiderea miilor de ‘tunele’ microscopice ale smaltului, fapt ce permite penetrarea dentinei (dentina este cea care controleaza culoarea fiecarui dinte). Dupa tratamentul de albire a dintilor, aceste ‘tunele’ au nevoie de inca aproximativ 24 de ore pentru a se inchide complet – in acest timp unii pacienti pot simti o usoara sensibilitate cand respira pe gura rapid sau la consumul de alimente foarte calde si foarte reci. Totusi, majoritatea oamenilor nu vor mai simti la cateva ore de la albirea dintilor nicio sensibilitate. Un foarte mic procentaj pot simti o sensibilitate ridicata si o senzatie de disconfort, insa va trece fara efecte secundare in maxim 24 de ore. Cati oameni isi albesc dintii?

Multa lume alege sa se bucure de albirea dintilor, mai multa decat va imaginati. Un zambet alb, stralucitor poate face diferenta la propria imagine si la increderea in sine. Studiile arata ca oamenii cu dinti albi zambesc mai des si tind sa stabileasca usor contactul vizual cand sunt intr-o discutie. Tipic, oamenii nu vor observa din prima ca dintii dvs. sunt stralucitori si albi, insa se vor gandi ca aratati foarte sanatos, fara a realiza deseori de unde vine aceasta impresie.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video