Terminatorii Thomas 76 - Dezinsectie, deratizare si dezinfectie, Bucuresti Afisari: 205
Categorie: SERVICII DIVERSE >> Deratizari, dezinsectii Vizitatori: 145
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Preot Lucaciu Vasile, Nr. 99, Sector 3, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0725433221
-------------------------
Web: Internet
  email: contact@terminatorii.ro; marius.bucur@terminatorii.ro
  site: terminatorii.ro

 
Daunatori  
Detalii  

Sobolanul

Sobolanii fac parte din familia rozatoarelor si sunt considerati daunatori. Cei mai importanti pentru oameni sunt sobolanul negru (Rattus rattus) si sobolanul cenusiu (Rattus norvegicus).

O trasatura a sobolanilor este precautia. Acestia sunt mult mai precauti decât soarecii, care sunt mai curiosi. De asemenea, corpul sobolanului este mai mare decât cel al unui soarece (poate atinge 40 de cm), iar urechile lor sunt usor alungite fata de cele rotunde ale soarecilor. Coada unui sobolan este lunga si nu este acoperita cu par.

Sobolanii sunt agili si au un simt al auzului foarte bine dezvoltat. De asemenea se pot catara cu usurinta pe cladiri , conducte etc.. Se regasesc atât în medii rurale cât si în medii urbane, pot calatori pe distante mari, adaptând-se cu usurinta.

În ceea ce priveste reproducerea, perioada de gestatie pentru femele este de 21 de zile, iar într-un an acestea pot da nastere la aproximativ 80 de pui.

Aceste rozatoare sunt considerate printre cele mai daunatoare din lume, si  printre cele mai invazive. Sunt fiinte omnivore, hranindu-se atât cu plante, fructe, seminte cât si carne si insecte. Acestia sunt capabili sa produca pagube masive, atât culturilor cât si locuintelor, întrucât rod mai multe tipuri de materiale: tesaturi, cabluri, plastic si asa mai departe.

Poti citi în acest articol mai multe informatii despre daunele provocate de rozatoare în agricultura.

Soarecele

Soarecele este un mamifer din familia rozatoarelor, cu urechi rotunde, coada lunga (folosita pentru balans si agilitate), bot usor ascutit si corp acoperit cu blana scurta. Spre deosebire de sobolan, corpul soarecelui este mai mic, urechile mai rotunde iar coada este subtire, lunga si acoperita cu par. Acestia sunt mult mai curiosi si aventurosi decât sobolanii.

Soarecii sunt daunatori preponderent nocturni, preferând locurile întunecoase, însa se pot adapta cu usurinta oricarui mediu.

Aceste rozatoare sunt capabile sa produca daune considerabile, atât materiale cât si în ceea ce priveste sanatatea. Sunt purtatori de germeni, paraziti si boli, infestând zonele pe care le invadeaza.

Privind reproducerea, perioada medie de gestatie este de 20 de zile. Femelele pot da nastere la aproximativ 50 de pui în decursul unui an.

Este recomandat sa fie luate masuri de precautie în locuinte, pentru a preveni patrunderea soarecilor. Masurile de prevenire pot fi: astuparea gaurilor si crapaturilor din pereti sidepozitarea corespunzatoare a hranei si a gunoiului. În cazul infestarii este bine sa se aplezeze la profesionisti pentru a putea evalua corect situatia si gradul de infestare.

Citeste acest articol pentru mai multe detalii despre rozatoare si daunele produse fermierilor odata cu restrictiile Comisiei Europene privind utilizarea de raticide profesionale.

Capusa

Capusele sunt paraziti artropozi care se hranesc cu sângele vietuitoarelor de care se ataseaza, indiferent daca acestea sunt oameni sau animale.

Sunt printre vectorii cei mai de temut deoarece, pe lânga muscatura neplacuta, pot transmite o serie de afectiuni (Borelioza sau Lyme, Babesioza ,Turalemia etc.) care pot cauza anemie, paralizie, dificultati de respiratie etc..

Majoritatea speciilor de capuse trec prin patru stadii de viata: ou, larva, nimfa si adult. Indiferent de stadiu capusele au nevoie de o gazda pentru a se hrani.Femelele depun între 1000 si 5000 de oua în pamânt. Durata de evolutie de la ou la adult dureaza între 12-15 zile si 3 ani, în functie de conditiile de clima si sursa de hrana.Tratamentul de combatere se efectueaza la nivelul solului, repetându-se dupa 12-15 zile.

Furnica

Furnicile sunt insecte din clasa Bimenoptere care traiesc organizate în colonii. Acestea cauzeaza multe probleme deoarece îsi costruiesc cuiburile în cladiri (pereti, fundatii) sau gradini, fiind mai tot timpul în cautare de hrana si apa, preferând dulciurile si grasimile. Furnicile trec prin stadiul de ou, larva, pupa si adult.

Cele mai întâlnite specii din România sunt:

  • Furnica de padure (Formica rufa)
  • Furnica rosie (Formica sanguine)
  • Furnica obisnuita (lasius niger)
  • Furnica faraon (Menomorium pharaonis)

Furnicile aduc pagube însemnate atât în spatiul exterior (paduri, gradini) cât si în mediul casnic.Tratamentul de combatere se efectueaza dupa ce au fost identificate cuiburile si traseele de cautare a hranei, repetându-se dupa 14-21 zile.

Gândacul

Gândacii de bucatarie sunt specii daunatoare (sunt cunoscute peste 3500 de specii) care se adapteaza usor în orice mediu, dar prefera caldura din cladiri.

Numai 1% din speciile de gândaci sunt daunatoare omului. Gândacii sunt în general fiinte nocturne, fugind atunci când sunt expusi la lumina. Se reproduc în medie de 4 ori pe an, o femela putând depune în jur de 30 de grupuri de oua (ooteca), din care ies aproximativ 1000 de pui. Perioada de incubatie este de aproximativ 21 de zile.

Cele mai raspândite specii în Europa de Est si Centrala sunt:

  • gândacul rosu de bucatarie (Blattella germanica)
  • gândacul negru de bucatarie (Blatta orientalis)
  • gândacul de bucatarie American (Periplaneta Americana)
  • gândacul de mobile (Supella longipalpa)

Gândacii de bucatarie sunt mai mult decât niste insecte nedorite, anumite specii fiind recunoscute pentru transmiterea unor boli precum: salmonelozele, dizenteria si gastroenterocolita.

Tratamentul de combatere se începe cu identificarea speciilor tinta si a gradului de infestare; urmeaza curatenia spatiului ce urmeaza a fi tratat, apoi aplicarea unor tratamente cu insecticide lichide sau geluri sau cu capcane adezive cu feromoni. Operatiunea se repeta dupa 21 de zile.

Molia

Molia este o insecta înrudita cu fluturele din ordinal Lepidoptera. Exista aproximativ 250.000 de specii diferite, majoritatea fiind nocturne sau crepusculare. Moliile, si în special omizile acestora, sunt un daunator major al agriculturii. De asemenea, alte specii de molii sunt daunatoare din cauza larvelor care manânca tesaturi din lâna sau alte fibre naturale.

O pereche de molii poate depune circa 500 de oua. Din stadiul de ou molia trece în stadiul de larva (omida), care se transforma în cocon din care iese insecta adulta.

Tratamentul de combatere se face prin pulverizarea cu insecticid sau utilizarea capcanelor adezive cu feromoni.

Speciile de molii cel mai des întâlnite sunt:

  • Molia fainii (Ephestia kuehniella)
  • Molia maron de casa (Hofmannophila pseudospretella)
  • Molia Indiana de fructe uscate (Plodia interpunctella)

Musca

Mustele sunt insecte din ordinul Diptere, existând aproximativ 240000 de specii. Acestea sunt întâlnite peste tot în jurul habitatelor umane, adaposturi de animale, locuri de depozitare a gunoaielor etc..

Au patru stadii de dezvoltare, trecând foarte rapid de la stadiul de ou la adult (între 3 si 8 zile) daca au conditii propice de hrana si temperatura. Mustele adulte sunt la trei zile de la eclozare gata de reproducere.

Musca este un agent purtator de boli, contaminând alimentele. Exista dovezi ca mustele de casa pot transmite bacteria Helicobacter pylori, ce poate cauza ulcer la om.

Pentru controlul populatiei de muste trebuie mentinut un nivel ridicat de curatenie si apoi aplicat tratamentul de combatere prin pulverizarea unor insecticide de contact sau folosirea de adezivi cu feromoni.

Cele mai întâlnite specii de muste din tara sunt:

  • Musca domestica (musca domestica)
  • Musca de carne (Calliphora erythrocephala)

Paianjenul

Paianjenii sunt foarte des întâlniti, existând peste 40000 de specii. Acestia populeaza biotopurile terestre existând si specii acvatice.

Majoritatea speciilor sunt carnivore, vânând diverse insecte. În general paianjenii nu sunt periculosi pentru oameni, muscând numai pentru a se apara. Muscatura celor mai multe dintre specii nu este mortala dar provoaca dureri. Totusi cei din speciile Loxosceles si Latrodectus sunt foarte veninosi, muscatura acestora fiind mortala.

Femela poate depune pâna la 3000 de oua grupate în coconi. Perioada de incubatie este de 7-10 zile, paianjenii trecând prin patru stadii de dezvoltare.

Tratamentul de combatere se executa prin pulverizare în orice zona unde apar pânzele de paianjen.

Plosnita

Plosnitele (cunoscute si sub denumirea stiintifica Cimex lectularius) sunt insecte parazite care se hranesc exclusiv cu sânge. Acestea se hranesc cu sângele gazdei fara ca aceasta sa îsi dea seama deoarece saliva contine substante anestezice si anticoagulante.

Ciupiturile plosnitelor pot produce reactii alergice, iritatii si chiar reactii psihologice. Insectele acestea sunt recunoscute ca fiind purtatoare de boli. Plosnitele pot sa reziste la temperaturi de pâna la -10 °C, intrând într-o stare de semi hibernare.

Plosnitele se gasesc în colturile saltelelor si ale paturilor, iar pentru cuiburi prefera lemnul si celuloza.

Femelele pot depune chiar si 500 de oua de-a lungul vietii (aproximativ 9 luni în conditiile optime), ceea ce ar duce la o infestare de proportii. Aceast aspect este conditionat de factori precum temperatura si hrana disponibila în mediul respectiv.

Eliminarea plosnitelor se realizeaza prin aplicarea tratamentului cu pompa de joasa presiune. Tratamentul aplicat este necesar sa aiba o concentratie mai mare decât tratamentul împotriva gândacilor.

În acest articol vei gasi mai multe informatii despre plosnite.

Puricele

Puricii sunt paraziti externi din ordinul Siphonaptera sau Aphaniptera care traiesc prin hematofagia sângelui mamiferelor si pasarilor.

În afara de disconfortul provocat de muscatura acestia pot transmite sau provoca diverse maladii precum: boli infectioase (tifosul endemic), alergii (dermatita alergica) si asa mai departe. Pot fi de asemenea purtatori de o specie de tenie canina numita Dipylidium caninum.

Puricii adulti se ascund pretutindeni, în interior sau exterior, pe om sau animal, în mobilier sau podea etc. Din acest motiv tratamentul este general prin pulverizare, ungere sau prafuire în functie de destinatie.

Se recomanda repetarea tratarii la 7-10 zile vara si 14-21 de zile iarna.Un purice traieste 2-3 saptamâni si face zilnic 20-40 de oua.

Tântarul

Tântarii sunt una dintre cele mai importante insecte producatoare de discomfort care afecteaza atât omul cât si animalele. Din cauza varietatilor de mediu favorabile pentru dezvoltarea tântarilor, ei pot aparea oriunde este multa umezeala.Tântarii trec prin patru stadii distincte pe parcursul dezvoltarii pâna la adult în maxim 10 zil: ou, larva si pupa în apa; în timp ce stadiul adult este zburator.Tântarii sunt purtatori de boli precum: encefalita, febra dengue, filariasis, febra galbena, malarie etc. Speciile existente în tara sunt Anopheles si Culex culex.Controlul tântarilor este foarte important efectuându-se în doua etape:

  • pentru stadiul larvar, în mediul acvatic, utilizându-se larvicide specifice solide sau lichide
  • pentru stadiul adult cu insecticide de contact si ingestie, prin pulverizare sau fumigare, cu pompe ULV sau fulsfogg-uri.

Viespea

Specia europeana de viespe (Vespula vulgaris), este întâlnita de regula în jurul habitatelor umane, unde se hraneste extragând lichide dulci din alimente, gunoaie, excremente, etc.

Viespile sunt foarte agresive, având întepatura dureroasa, provocând umflaturi si durere timp de 24-48 ore. De asemenea sunt purtatoare de bacterii infestând alimentele lasate expuse. La sfârsitul verii cât si toata toamna provoaca pagube foarte mari culturilor de fructe.

Viespea trece de la stadiul de ou pâna la stadiul de adult în câteva saptamâni.

Tratamentul de combatere se efectueaza identificând zonele unde sunt amplasate cuiburile, pentru a fi tratate cu insecticide, ulterior acestea fiind distruse. Tratamentul se efectueaza în special seara, când insectele nu sunt active.

PROBLEME CU DAUNATORII?

 Doresti o oferta de pret, o evaluare gratuita, o interventie sau alte informatii? Completeaza datele tale, scrie în mesaj informatiile dorite si trimite. Noi te vom contacta în cel mai scurt timp. 

 

 

 

 

 

 

 

SFATURI, NOUTATI SI ARTICOLE Specii de sobolani din locuinta27.12.2017

Dintre cele mai neplacute tipuri de daunatori care pot invada spatiul uman în România, sobolanii se detaseaza cu siguranta în topul listei. Sobolanii sunt o specie numeroasa, care tinde sa se înmulteasca imediat în adapostul pe care îl ocupa pentru a domina locul si a-si delimita teritoriul. O femela poate da nastere între 3 si… citeste mai mult

Metode pentru capturarea soarecilor30.11.2017

Perioada anotimpului rece reprezinta momentul prielnic în care rozatoarele – în special soarecii si sobolanii cauta adapost în spatii uscate, precum case, subsoluri de bloc, ghene, garaje, etc. Totodata locul în care acestia se ascund trebuie sa contina o sursa de hrana din care sa se poata aproviziona. Prezenta acestora poate fi sesizata fie prin… citeste mai mult

Insecte si animale care hiberneaza 

“Somnul de iarna” sau starea de hibernare reprezinta stadiul de inactivitate la insecte si animale, desfasurat pe perioada anotimpului rece de iarna. Acest repaos consta în scaderea a metabolismului, caracterizata printr-o temperatura joasa a corpului si respiratie lenta. Un factor care determina hibernarea este limitarea surselor de hrana pe timpul iernii. Temperatura corpului scade pâna se… citeste mai mult

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Acaricide insecticide  |  Acoperire si protectie  |  Adaposturi animale  |  Adezivi plastic  |  Adezivi tesaturi  |  Alergice la alimente  |  Alimentatie publica  |  Alimentatie publica cursuri  |  Alimente dulci  |  Alimente naturale  |  Animale casa  |  Animale de casa  |  Apa fierbinte  |  Apa vietii  |  Aparate ultrasunete  |  Aparate ultrasunete deratizare  |  Apartamente bucuresti  |  Apartamente la bloc  |  Apartamente noi  |  Articole bucatarie  |  Articole chimice  |  Articole curatenie  |  Articole igiena  |  Articole protectie  |  Articole securitate  |  Articole uz casnic  |  Articole vara  |  Atomizoare  |  Blana lunga   |  Blana de iarna  |  Blana scurta  |  Bloc motor  |  Bloc operator  |  Boli alergice  |  Boli infectioase  |  Boli parazitare  |  Boli parazitare tratament  |  Boli profesionale  |  Cabinete consultatii medicale  |  Caldura in afara corpului  |  Cangur produse carne  |  Capcane adezive  |  Capcane animale  |  Carne pui  |  Case la curte  |  Case la rosu  |  Chimice produse  |  Cladiri birouri  |  Combatere boli  |  Combatere daunatori  |  Combatere insecte  |  Combatere rozatoare  |  Combaterea insectelor  |  Concentratie mare  |  Control personal  |  Curatare chimica  |  Curatare chimica interior  |  Curatarea mecanica suprafetei vopsit  |  Curatenie apartamente  |  Curatenie birouri  |  Curatenie bucatarie  |  Curatenie case  |  Curatenie cladiri  |  Curatenie garaje  |  Curatenie gradinite  |  Curatenie holuri  |  Curatenie in locuinte  |  Curatenie locuinte  |  Curatenie scoli  |  Curatenie spatii comerciale  |  Curatenie spitale  |  Cursuri alimentatie publica  |  Cursuri gradinite  |  Cursuri igiena  |  Depozitare in siguranta  |  Deratizare  |  Deratizare bucuresti  |  Deratizare chimica  |  Deratizare preventiva   |  Deratizare soareci  |  Deratizare sobolani  |  Deratizare ultrasunete  |  Dermatita tratamente  |  Dezinfectie bucuresti  |  Dezinsectie  |  Dezinsectie bucuresti  |  Dezinsectie insecte  |  Dezinsectie plosnite  |  Dezinsectie purici  |  Dezinsectie zburatoare  |  Dezinsectie, deratizare  |  Echipele de interventie   |  Encefalita tratament  |  Evaluare personal  |  Evaluari daune  |  Fibre de celuloza  |  Fibre naturale  |  Frecventa de lucru  |  Fructe mare  |  Fructe padure  |  Fructe uscate  |  Fundatii diverse  |  Furnizori rodenticide  |  Gradini urbane  |  Hrana animale  |  Igiena si sterilizare  |  Industria alimentara  |  Informatii utile  |  Insecticide plante  |  Interventie obiective  |  Material acoperire  |  Material special  |  Materiale curatenie  |  Mecanica generala  |  Mic mobilier  |  Mobilier bucatarie  |  Mobilier casa  |  Mobilier casnic  |  Mobilier depozitare  |  Mobilier exterior  |  Mobilier gradini  |  Mobilier locuinta  |  Mobilier locuinte  |  Mobilier plastic  |  Mobilier serie  |  Momeli raticide  |  Nastere apa  |  Nivelul de lumina   |  Nivelul solului  |  Operatie corectare forma nas  |  Operatie corectie respiratie  |  Operator pc cursuri  |  Paralizii tratamente  |  Pasta peste  |  Pe timp de iarna  |  Pediatrie consultatii  |  Pereti externi  |  Perioada de eclozare  |  Perioada de incubatie  |  Perioada medie   |  Pesticide  |  Pistoale electrice  |  Pistoale gaze  |  Pistoale pulverizare  |  Plante acvatice  |  Plante apa  |  Plante exterior  |  Plante uscate  |  Plosnitele, capusele  |  Pompa caldura  |  Pompe apa  |  Pompe caldura  |  Pompe de caldura  |  Pompe electrice  |  Pompe manuale  |  Pompe presiune  |  Presiune de functionare   |  Prim ajutor  |  Principii de tratament   |  Principii in evaluare  |  Probleme psihologice   |  Produse de curatenie  |  Produse alimentare ecologice  |  Produse carton  |  Produse casa  |  Produse cereale  |  Produse combatere daunatori  |  Produse curatenie  |  Produse de corp  |  Produse din metal  |  Produse ecologice  |  Produse electrice  |  Produse mobilier  |  Produse naturale  |  Produse profesionale de curatenie  |  Produse tratamente corp  |  Produse uscate  |  Produsele alimentare  |  Psihiatrie consultatii  |  Putin detergent  |  Raspuns in frecventa  |  Reactii alergice  |  Reactii alergice anestezice  |  Reproducere mobilier  |  Respiratie neplacuta  |  Rezistenta mecanica  |  Rozatoare, insecte  |  Scoli moto  |  Seminte germeni  |  Servicii dezinsectie, deratizare  |  Servicii de evaluare  |  Servicii ecologice  |  Servicii securitate  |  Servicii spalare  |  Servicii sterilizare  |  Sfaturi utile   |  Siguranta in utilizare  |  Solutii securitate  |  Spalare cladiri  |  Spatii de birouri  |  Spatii de depozitare  |  Spatii depozitare  |  Spatiul de bucatarie  |  Standardele de calitate   |  Statii alimentare  |  Statii lucru  |  Substante chimice   |  Substantele chimice  |  Suport motor  |  Tehnologia 3d cu ultrasunete  |  Tehnologie curatare  |  Temperatura camerei  |  Temperatura corpului   |  Temperatura de depozitare  |  Temperatura joasa  |  Temperatura necesara   |  Timp de sterilizare  |  Tipuri par  |  Toata suprafata  |  Tratament benzina  |  Tratament motor  |  Tratament pentru babesioza  |  Tratamente apa  |  Tratamente combatere daunatori  |  Tratamente par  |  Tratamente pentru par  |  Tratamente plante  |  Tratamente profesionale  |  Tratamentele cu ultrasunete   |  Tratamentul cu ultrasunete   |  Tratamentul de curatare   |  Tratamentul fara durere   |  Truse sanitare  |  Truse sanitare prim ajutor  |  Ultrasunete soareci  |  Ureaza helicobacter pylori  |  Urechi mari  |  Utilaje industria alimentara  |  Utilaje mecanice  |  Utilaje noi  |  Utilaje plastic  |  Zona dureroasa  |  Zonele de acoperire   | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.