Leon Clinique consultatii si terapii integrative -Bucuresti Afisari: 986
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Homeopatie Vizitatori: 469
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Dr. Dimitrie Draghiescu, nr.10, sector 5,
-------------------------
Phone: Telefon
  0722465615
-------------------------
Web: Internet
  email: office@leon-clinique.ro; leoncliniquemed@gmail.com
  site: www.leon-clinique.ro

 
Terapia BOWTECH / BOWEN  
Detalii  video  

Despre Tehnica Bowen Tehnica Bowen este o terapie holistică, ce se bazează pe declanșarea capacității de auto-vindecare a propriului nostru corp. Suntem fiecare în parte individualități unice, deci și afecțiunile de care suferim pot să se manifeste diferit. Există însă un medic care știe exact ce este în neregulă și unde este localizată cauza problemelor – DOCTORUL INTERIOR! Prin aplicarea mișcărilor specifice Bowen, extrem de delicate, pe anumite locații precise de pe corp, trezim “Doctorul Interior” care preia comanda și începe procesul de vindecare! 

Geniul lui Tom Bowen, fondatorul tehnicii Bowen, a constat în descoperirea faptului că organismul nostru dispune de abilitățile necesare rezolvării oricărei afecțiuni și că aceste abilități se declanșează în momentul în care se realizează relaxarea totală a corpului. Noi nu impunem corpului o comandă din afară, ci transmitem mesajele corecte pentru ca organismul nostru să “re-formateze” sistemul, să se întoarcă la matricea originală. Multă lume crede în teoria conform căreia am fost dotați de Creatorul nostru cu toate facilitățile necesare supraviețuirii, având tot ce ne trebuie pentru păstrarea unei stări de sănătate propice; noi cerem organismului să întreprindă măsurile necesare pentru vindecare, în propriul său ritm, oferindu-i timp și respectându-i limitele.

În ce constă tratamentul Bowen? Un tratament constă în aplicarea unor mișcări delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice, asupra mușchilor și țesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o îmbrăcăminte ușoară. Prin aplicarea acestor mișcări se transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, recuperând memoria celulară a unei stări ideale de relaxare și echilibru. Între fiecare dintre seturile de mișcări există câteva minute de pauză, în care pacientul se odihnește, singur. Organismul său are astfel timpul necesar pentru a prelucra mesajele declanșate de mișcările Bowen și a iniția procesul de vindecare.

Rezultatele pot fi remarcabile chiar de la prima ședință, procesul de auto-vindecare derulându-se și pe parcursul zilelor următoare.Tratamentele se aplică, de regulă, la interval de șapte zile.

Spre deosebire de celelalte terapii manuale, Tehnica Bowen nu folosește manipulări în forță. Terapeutul nu forțează organismul pacientului să execute o comandă, ci permite acestuia să întreprindă acele acțiuni necesare pentru a se auto-vindeca, în propriul său ritm.

Mișcările Bowen activează următoarele mecanisme de auto-vindecare:

Reflexul de contracție – majoritatea mișcărilor se realizează la origine, pe inserția sau pe corpul mușchilor, unde sunt localizați receptorii celulelor Golgi, informând sistemul nervos despre starea de tensiune, alungirea sau contracția țesutului musculotendinos. Acești receptori sunt stimulați în timpul mișcărilor de “solicitare” și “rolare” ale tehnicii Bowen. În cazul unui circuit durere – mușchi – spasm, putem întrerupe acest cerc vicios prin schimbarea stimulilor primiți de sistemul nervos.

Proprioreceptorii articulațiilor – toate mișcările executate în jurul unei articulații afectează direct articulația, capsula și ligamentele, care sunt puternic inervate cu proprioreceptori. Și în acest caz, stimulii vor fi primiți de către sistemul nervos, invitând la normalizarea funcționării articulației, fără a fi nevoie de o manipulare în forță.

Fascia – fiecare mișcare Bowen este efectuată la nivelul superficial al fasciei și afectează relația dintre fascie și nervii, mușchii sau tendoanele ce sunt mobilizate. Fascia joacă un rol important în coordonarea musculară, aliniamentul postural și integritatea structurală și funcțională. În urma unui traumatism, toate acestea vor fi afectate în mod negativ, deoarece fascia va deveni rigidă, contractată, torsionată și deshidratată, așa cum demonstrează lucrările Idei Rolf și a multor altor osteopați. Ca rezultat direct al unei ședințe Bowen, se observă adesea slăbirea aderenței, înmuierea țesutului afectat și îmbunătățirea posturii și a mobilității, fără mobilizare forțată sau întindere.

Re-echilibrarea sistemului nervos vegetativ – se pare că Tehnica Bowen are cel mai important și profund efect în această zonă, unde este guvernat mecanismul de auto-vindecare al organismului. SNV controlează peste 80% din funcțiile corpului și este foarte susceptibil la factorii externi de stress. Majoritatea oamenilor trăiesc astăzi într-o constantă stare de stress și hiperstimulare simpatică a SNV. Vindecarea are loc atunci când SNV trece de la dominanta simpatică la cea parasimpatică. Tehnica Bowen activează ca un catalizator pentru această schimbare; în timpul ședințelor, pacienții adesea adorm sau cad într-o stare de profundă relaxare, auzindu-se cu putere peristaltismul. Aceasta indică trecerea către dominanta parasimpatică, cu reducerea stresului la nivel profund. Aceasta poate explica de ce, după doar câteva ședințe Bowen, se reactivează frecvent procesul de însănătoșire, atunci când convalescența din urma traumelor, bolilor sau intervențiilor chirurgicale stagnează, sau se află în stadiu de platou.

Punctele Trigger – multe din mișcările Bowen se suprapun sau coincid cu localizarea punctelor Trigger. Prin eliminarea acestor puncte Trigger, se înlătură senzația de durere și se ameliorează mobilitatea articulațiilor și coordonarea musculară.

Memoria celulară – oamenii de știință au demonstrat că unele mișcări specifice Bowen declanșează recuperarea memoriei celulare a organismului, prin accesarea “tiparului originar” și reinstalarea parametrilor unei stări anterioare de bine și echilibru.

În continuare, vă prezentăm o listă de cazuri cu afecțiuni ale pacienților în care terapia Bowen și-a făcut efectul cu rezultate remarcabile:

Stres, oboseală, nervozitate, sciatică, osteoporoză, Maladia Lobstein, umăr înțepenit, ulcer, esofagită de reflux, insomnie, fractură cu tasare de corp vertebral, amigdalită cronică, dureri de spate, migrene, entorsă, protuzii discale, oboseală cronică, dureri de cap și lombare, atac de panică, hernie de disc, spondilită anchilopoietică, cifo-scolioză, scolioză, glomerulo-nefrită cronică, spondiloză cervicală, dischinezie biliară, coxartroză bilaterală, contuzie de bazin, spondilită cervicală, luxații, trombosciatică, modificări funcționale, tetrapareză spastică, accident vascular cerebral, chist ovarian, litiază biliară, dureri de genunchi, afecțiuni tiroidiene, rinită alergică, dureri de picioare, dureri de coloană, lombosciatică, amețeli, constipație, tulburări de memorie, discopatie lombară, întindere de ligament, alergii, sinuzită, faringită cronică, colită gastro-intestinală, dureri de articulații, varice, hipertensiune arterială, dureri de brațe, picioare și articulare, vertij, anxietate, edem, tensiuni musculare, hipoacuzie bilaterală, sclerodermie sistemică, circulație periferică deficitară, luxație gleznă, dureri menstruale, depresie, complicații datorate diabetului, fobii, astm bronșic, tromboflebită, imunitate scăzută, hidrartroză (apă la genunchi), astm bronșic alergic, bronșită cronică, insomnii, calculi renali, mandibulă deplasată, sechele A.V.C., dismenoree, crize biliare, deplasare a articulației temporo-mandibulare, dureri de șolduri, mobilitate redusă a articulațiilor, articulații dureroase, enurezis nocturn, fibrom uterin, poliartrită reumatoidă, sechele după intervenție chirurgicală, epilepsie, ovare polichistice, dureri epigastrice, colecisto-pancreatită, meteosensibilitate, epuizare fizică și psihică, hernie hiatală, migrene de origine necunoscută, pierderi de echilibru, recuperare fractură epifizală distală, traumatism vertebro-medular, parapareză flasco-spastică cu sindrom amiotrofic, tulburări sfincteriene, tulburare schizo-afectivă.

Aproape în toate cazurile, pacienții raportează o stare plăcută de relaxare și o senzație de bine, de ușurare.

TEHNICA BOWEN este deopotrivă salutată, pe plan internațional, de medicina alopată, alternativă și complementară, ca fiind printre cele mai bune tehnici de însănătoșire!

Mecanismele declanșate de un tratament Bowen în cadrul sistemului nervos sunt foarte subtile, iar corpul continuă să lucreze câteva zile după ședință. Din acest motiv, este ideal să se evite alte terapii corporale câteva zile înainte și după o ședință Bowen, pentru ca reacția organismului la tratamentul Bowen să nu fie întreruptă.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video