Clinica recuperare medicala Kineto Help Bucuresti Afisari: 262
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Gimnastica recuperare Vizitatori: 105
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Paduroiu , nr. 5, parter, Sector 4,
-------------------------
Phone: Telefon
  0760.828.784
-------------------------
Web: Internet
  email: office@kineto-help.ro
  site: www.kineto-help.ro

 
Kinetoterapie adulti si varstnici  
Detalii  

Termenul kinetoterapie provine din combinarea cuvintelor din limba greaca: kinetos – “miscare” si therapia – “tratament”. Kinetoterapia pune accent atat pe beneficiile fizice, cat si pe cele psihice, pentru o recuperare medicala completa a pacientului din punct de vedere somato-functional, motric si/sau de reeducare a functiilor secundare.

Prin kinetoterapie se imbunatatesc forta si rezistenta musculara, mobilitatea si coordonarea miscarilor cu ajutorul programelor kinetice complexe de masaj terapeutic, gimnastica medicala si exercitii elaborate individual.

Mai jos puteti regasi o lista cu tipurile de afectiuni tratate de specialistii centrului KinetoHelp:

 • Accident vascular cerebral
 • Discopatie cervicala
 • Spondiloza cervicala
 • Hernia de disc cervicala
 • Artroza
 • Tendinita
 • Luxatia
 • Periartrita scapulo-humerala
 • Bursita
 • Entorsa
 • Cifoza
 • Lordoza
 • Hernia de disc lombara
 • Scolioza
 • Coxartroza
 • Gonartroza
 • Intinderi

Accident vascular cerebral:

Este un proces patologic, care intereseaza un vas cerebral si insoteste intotdeauna un deficit motor.

Accidentul vascular cerebral se poate produce prin hemoragie cerebrala sau ischiemie cerebrala (tromboza sau embolie). Profilaxia este definita ca fiind totalitatea metodelor, mijloacelor si procedeelor prin care se actioneaza pentru mentinerea starii de sanatate, prevenirea agravarii si complicatiilor. Ea urmareste ameliorarea sau eliminarea factorilor de risc determinanti sau favorizanti.

Metodele de recuperare difera de la o persoana la alta. Indiferent de cauza, in sindromul de neuron motor central, intalnim deficit motor, hipotonie, apoi hipertrofie spastica, tulburari de coordonare a miscarilor, tulturari de sensibilitate, de comunicare, psihice, disfunctii sfincteriene.

Recuperarea medicala urmareste ameliorarea tuturor acestor deficiente, tinta fiind aducerea lor la un nivel cat mai aproape de normal. Recuperarea poate incepe dupa 2-3 saptamani.

Discopatie cervicala:

Este o deteriorare a discului intervertebral de la nivelul coloanei cervicale. Simptomele apar prin dureri la nivelul musculaturii, contracturi musculare, dureri in zona cervicala, uneori si ameteli.

Tratamentul consta in medicamente antiinflamatoare, fizioterapie, kinetoterapie, masaj terapeutic, iar in cazuri extreme se ajunge la tratament chirurgical.

Kinetoterapia are ca obiective:

    – ameliorarea starilor de disconfort;

    – restabilirea echilibrului functional al membrului afectat, prin disparitia durerilor musculare.

Spondiloza cervicala:

Este o boala artrozica, localizata la nivelul segmentului cervical al coloanei vertebrale, ce determina limitarea mobilitatii si disconfort.

Obiectivele kinetoterapiei sunt:

    – ameliorarea durerii;

    – ameliorarea contracturii musculare;

    – ameliorarea mobilitatii coloanei cervicale (in limite functionale);

    – ameliorarea tonusului muscular.

Hernia de disc cervicala:

Deteriorarea unuia dintre discurile care servesc drept amortizare intre vertebre. Discul este format intr-un inel, alcatuit din fibre care leaga cele doua vertebre si dintr-un nucleu central. Principalul simptom este durerea, insotita de o rigiditate a coloanei, limitand miscarile. In stadiile acute se recomanda fizioterapia, apoi se continua cu kinetoterapia si masaj terapeutic.

Artroza:

Este o afectiune cronica a articulatiilor, determinate de distrugerea lenta a cartilajului si a osului, situate imediat sub acesta. Principalii factori de risc sunt varsta, traumatismele, suprasolicitarea unor articulatii sau obezitatea. Dimineata se manifesta durerile legate de punerea in miscare si se ajunge frecvent la limitarea posibilitatilor de miscare sau chiar la intepenire.

Tratamentul cuprinde un ansamblu de mijloace (medicamentos, electroterapie, tratament balnear sau chirurgical).

Obiectivele kinetoterapiei sunt:

    – incetinirea evolutiei bolii;

    – ameliorarea rurerii;

    – scaderea contracturii musculare, cresterea fortei musculare.

Procesul de evolutie poate fi mai lent daca se efectueaza gimnastica medicala.

Tendinita:

Este inflamatia unui tendon in apropiere de insertia sa pe os. Afectiunea poate fi provocata de suprasolicitarea zonei, prin activitati sportive cum ar fi tenisul, prin baterea la masina de cusut, lucru intens la tastatura calculatorului sau chiar la pian. Simptomele apar inca din primele zile, prin durere la mobilizare si palpare.

Se recomanda repaus, fizioterapie si kinetoterapie. Reluarea activitatii trebuie sa fie adecvata si progresiva, insotita de corectarea gesturilor sau a posturilor favorizante.

Luxatia:

Este o leziune articulara, provocata de obicei de un traumatism, in care suprafetele osoase isi pierd raporturile normale. Luxatia poate fi totala sau partiala, simptomele aparand inca din primele ore prin:

    – contuzii;

    – dureri severe;

    – roseata la nivelul tegumentului;

    – miscarile devin limitate.

Tratamentul consta in:

    – combaterea durerii si controlul inflamatiei;

    – repaus articular;

    – comprese cu gheata.

Obiectivele kinetoterapiei:

    – recuperarea stabilitatii articulare;

    – recuperarea mobilitatii;

    – cresterea capacitatii de efort.

Kinetoterapia se asociaza cu masajul terapeutic, fiind benefic pentru relaxarea zonelor afectate si a musculaturii contractate.

Periartrita scapulo-humerala (psh):

Este un sindrom clinic dureros, insotit de redoare si de limitarea miscarilor, datorita afectarii structurilor periarticulare (ligamente, tendoane, bursa, muschi, capsula).

Se intalnesc patru forme:

    – umarul dureros simplu;

    – umarul dureros acut (hiperalgic);

    – umarul blocat;

    – umarul pseudoparalitic.

Obiectivele kinetoterapiei sunt:

    – combaterea durerii;

    – prevenirea aparitiei redorii articulare;

    – recuperarea mobilitatii controlate ale umarului;

    – recuperarea fortei musculare.

Bursita:

Inflamatia acuta sau cronica a unei burse seroase (cavitate inchisa ce contine lichid, situata in zonele de frecare din vecinatatea articulatiilor). In cele mai multe cazuri, cauza ramane necunoscuta, dar factorii favorizanti sunt traumatismele, afectiunile reumatice inflamatorii sau infectiile.

Se caracterizeaza prin dureri si prin limitarea mobilitatii.

In absenta infectiei, tratamentul cuprinde repausul, imobilizarea zonei si masaj terapeutic.

Entorsa:

Este o afectiune traumatica, produsa printr-o miscare fortata peste limitele fiziologice, ce determina leziuni variate ale capsulei articulare, ligamentelor ce stabilizeaza articulatia si tulburari vasomotorii reflexe: hiperemie, tumefactie, durere, hemohidrartroza. Spre deosebire de luxatie, suprafetele articulare raman in contact.

In entorsele de gradul I, se produc intinderi ligamentare si rupturi fibrilare; cele de gradul II se manifesta prin rupturi partiale sau totale ale unuia sau mai multor ligamente, iar in entorsele de gradul III se produc rupturi ligamentare cu fracturi parcelare asociate.

Ca simptome apare durerea, impotenta functionala, tensiunea articulara cu sau fara edem.

Cifoza:

Este o deviatie a coloanei vertebrale, in plan sagital, cu convexitatea curburii orientata in plan posterior. Coloana vertebrala este curbata excesiv in regiunea toracala, provocand cocoasa. Coloana va compensa cu o hiperlordoza cervicala si lombara, echilibrandu-se.

Primele simptome apar prin durerea spatelui, scaderea amplitudinii respiratiei, contracturi intercostale si modificarea formei cutiei toracice.

Tratamentul consta in chirurgie (in cazurile foarte grave) , kinetoterapie si masaj terapeutic.

Obiectivele kinetoterapiei:

    – incetinirea evolutiei bolii;

    – reeducarea posturala;

    – corectarea deviatiei in plan sagital a coloanei.

Este recomandata inceperea kinetoterapiei precoce, evolutia bolii fiind rapida, mai ales in perioada de crestere.

Lordoza:

Este o deviatie a coloanei vertebrale, in plan sagital, cu convexitatea curburii orientate in plan anterior. Durerea lombara este extrem de frecventa, fapt ce determina incapacitatea temporala de munca.

Kinetoterapia are ca obiective:

    – tonifierea musculaturii slabe a zonei lombare;

    – corectarea posturii.

Kinetoterapia se asociaza cu masajul terapeutic, fiind indicat pentru relaxarea musculaturii.

Hernia de disc lombara:

Cunoscuta si sub numele de “ruptura a discului intervertebral”, este o afectiune prin care discul intervertebral apasa pe radacinile nervoase si maduva spinarii.

Scolioza:

Este o deformare a coloanei vertebrale, caracterizata printr-o curbare laterala, insotita de o rotatie a vertebrelor. Scolioza poate fi depistata cand un umar este mai sus decat celalalt. Uneori se poate manifesta prin dureri lombare sau dorsale.

Agravarea este posibila la momentul pubertatii, fiind indicat controlul periodic in perioada cresterii copilului, in scopul instituirii rapide a masurilor terapeutice adecvate, pentru prevenirea unei agravari.

Se recomanda kinetoterapia inca din stadiul incipient, evolutia bolii fiind destul de rapida. Se asociaza kinetoterapia cu masajul terapeutic, acesta fiind decontracturant.

Coxartroza:

Este artroza soldului, fiind un reumatism cronic. Apare in conditii etiologice foarte variate, evolutia bolii fiind lenta, progresiva, cu impotenta functionala ce se accentueaza in timp. Apar dureri la nivelul regiunii inghinale, varfului femural, situate in portiunea superioara a coapsei, sau la nivelul fesei, cu iradiere in coapsa sau genunchi, care se agraveaza la mers si se relaxeaza la repaus.

Kinetoterapia are ca obiective:

    – combaterea contracturilor musculare;

    – calmarea durerii;

    – oprirea evolutiei;

    – restabilirea echilibrului;

    – cresterea mobilitatii articulare;

    – reeducarea mersului.

Kinetoterapia este recomandata sa fie asociata cu masajul terapeutic.

Gonartroza:

Este localizarea reumatismului degenerativ la nivelul articulatiei genunchiului. Debutul bolii este insidios si afecteaza mai mult persoanele de sex feminin. Simptomele apar inca din stadiul initial al bolii, prin dureri in ortistatism prelungit, usoara hipotrofie musculara, crepitatii articulare, ducand pana in stadiul final la deficit motor sever, mers aproape imposibil fara carje, bastoane sau cadru.

Obiectivele kinetoterapiei:

    – combaterea durerii;

    – mentinerea sau cresterea fortei musculare si a stabilitatii articulare a genunchiului;

    – mentinerea sau cresterea mobilitatii articulare;

    – recuperarea mersului.

Kinetoterapia este foarte recomandata in tratamentul gonartrozei. De asemenea, masajul este indicat pentru cresterea fluxului sangvin.

Intinderi:

Apar la nivelul muschilor, tendoanelor si discurilor, ca urmare a efectuarii unor miscari gresite sau rapide sau in urma unor intinderi exagerate a anumitor tesuturi. In cazul unei intinderi, durerile sunt intepatoare, in faza initiala chiar paralizante, apoi zona afectata este foarte sensibila la atingere. Se recomanda masajul terapeutic cu creme sau geluri antiinflamatoare.

Preturi kinetoterapie adulti si varstnici

Preturi kinetoterapie sedinta 60 minute

 • 1 sedinta –  60 minute – 60 lei
 • 6 sedinte – 60 minute – 300 lei
 • 10 sedinte – 60 minute – 460 lei
 • 12 sedinte – 60 minute – 540 lei

Preturi kinetoterapie sedinta 30 minute

 • 1 sedinta – 30 minute – 50 lei
 • 6 sedinte – 30 minute – 250 lei
 • 10 sedinte – 30 minute – 400 lei
 • 12 sedinte – 30 minute – 440 lei
 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
ameteli  |  dezvoltarea psihosomatica  |  energia qi  |  qigong  |  vertebrale lombare  |  24 de vertebre  |  Absenta durerii   |  Absorbtia toxinelor  |  Accident de munca  |  Accident vascular cerebral  |  Ace acupunctura   |  Ace unica folosinta  |  Activitatii sportive adulti  |  Acupunctura generala  |  Acupunctura tratamente  |  Afectiune a ligamentelor  |  Afectiune acuta,cronica  |  Afectiunea pacientului   |  Afectiuni abdominale  |  Afectiuni ale ligamentelor  |  Afectiuni ale plamanilor  |  Afectiuni ale sistemului nervos  |  Afectiuni circulatorii  |  Afectiuni coloana cervicala  |  Afectiuni coloana vertebrala  |  Afectiuni discuri intervertebrale  |  Afectiuni hepato biliare  |  Afectiuni inflamatorii  |  Afectiuni maduva spinarii  |  Afectiuni medicale   |  Afectiuni neurologice  |  Afectiuni organe interne  |  Afectiuni orl  |  Afectiuni renale   |  Afectiuni reumatice  |  Afectiuni reumatismale  |  Antiinflamatoare afectiuni ortopedice  |  Anxietate tratamente  |  Aparatul respirator  |  Aparatura electroterapie   |  Aparatura fizioterapie  |  Aparatura medicala  |  Aparatura medicala recuperare  |  Arta traditionala  |  Arte martiale  |  Arterioscleroza diabetica  |  Atacuri panica tratamente  |  Bastoane  |  Bastoane kinetoterapie  |  Benzi adezive  |  Benzi elastice  |  Bila lenesa  |  Boli ale aparatului locomotor  |  Boli ale aparatului respirator  |  Boli digestive  |  Boli interne  |  Boli neurologice  |  Boli psihice  |  Boli pulmonare  |  Bumbac 100%  |  Bursite  |  Caderi de calciu  |  Capul femural  |  Chirurgie adulti  |  Cifoza toracala  |  Circulatia limfei  |  Circulatia sanguina  |  Coloana cervicala  |  Coloana toracala  |  Coloana toracala si lombara  |  Coloana vertebrala  |  Coloana vertebrala lombara  |  Coloana vertebrala scolioza  |  Coloanei vertebrale  |  Complexe sportive  |  Contracturi musculare  |  Coxartroza tratament  |  Crampe musculare  |  Creme masaj  |  Creme terapeutice masaj  |  Crestere rezistenta musculara  |  Cresterea copilului  |  Cresterea fortei musculare  |  Cresterea mobilitatii articulare  |  Cresterea tonusului  |  Curs sedinte eficiente  |  Detoxifiere  |  Dezechilibre neurologice  |  Dezvoltare armonioasa fizica  |  Dezvoltare psihosomatica   |  Dezvoltarea fatului  |  Dezvoltarea sistemului imunitar  |  Discopatie toracala  |  Discopatie cervicala  |  Discurile coloanei vertebrale  |  Disfunctii digestive  |  Drenaj limfatic  |  Dureri coloana vertebrala  |  Dureri ale articulatiilor  |  Dureri ale spatelui  |  Dureri de picioare  |  Dureri lombare  |  Dureri musculare  |  Dureri reumatice  |  Dureri spate  |  Durerile musculare  |  Edem cerebral  |  Edeme  |  Efecte terapeutice  |  Electroterapie  |  Elimina pietricelele  |  Elimina nisipul  |  Eliminarea apei toxinelor  |  Eliminarea toxinelor   |  Eliminarea toxinelor  |  Eliminarea toxinelor din organism  |  Entorse tratament  |  Enurezis nocturn  |  Esofagite de reflux  |  Exercitii gimnastica  |  Extensie cervicala  |  Factori de risc  |  Factori favorizanti ai bolii   |  Fibroza chistica  |  Fizioterapia   |  Fizioterapie  |  Fizioterapie lombosciatica  |  Fizioterapie tratamente  |  Forme gheata  |  Frecventa de lucru  |  Genu valgum  |  Genu varum  |  Gimnastica coloana  |  Gimnastica de intretinere  |  Gimnastica functionala  |  Gimnastica intretinere  |  Gimnastica medicala  |  Gimnastica psihosomatica  |  Hepatita cronica  |  Hiperlordoza lombara  |  Hipertensiune arteriala  |  Hipotensiune arteriala  |  Imbunatatirea echilibrului  |  Imobilizati la pat  |  Incalzirea tesuturilor  |  Ingrijirea copilului   |  Insomnii, constipatie, balonari  |  Institutul national medicina complementara alternativa  |  Intarirea musculaturii abdominale   |  Intarirea sistemului imunitar  |  Interventii chirurgicale  |  Intinderi ligamentare  |  Intinderi musculare  |  Kinetoterapie afectiunile aparatului locomotor  |  Kinetoterapie tratamente  |  Laser terapeutic  |  Litiaza biliara  |  Luxatii ortopedice  |  Maduva spinarii  |  Masaj al punctelor reflexe   |  Masaj birou  |  Masaj de relaxare si intretinere   |  Masaj energetic  |  Masaj general  |  Masaj intretinere  |  Masaj picioare  |  Masaj recuperare  |  Masaj relaxare  |  Masaj si reflexoterapie  |  Masaj spate  |  Masaj terapeutic  |  Masaj vindecare  |  Masaj zona cervicala  |  Masajul terapeutic  |  Masina cusut  |  Medicamente impotenta  |  Medici kinetoterapeuti  |  Medicina alternativa  |  Medicina alternativa bucuresti florin bratila  |  Medicina complementara  |  Medicina complementara alternativa  |  Medicina generala  |  Medicina interna  |  Medicina traditionala chineza  |  Mers pe jos  |  Metode terapeutice  |  Minute de masaj  |  Miscari active, pasive  |  Miscarile coloanei  |  Mobilitatea articulatiilor  |  Mod de viata  |  Modificare forma fese  |  Modificarea structurilor osoase  |  Nevralgii artrite  |  Nevralgii entorse  |  Nevralgii luxatii  |  Nivelul creierului   |  Nivelul soldului  |  Oboseala cronica  |  Organele corpului  |  Pacientul adult  |  Paralizii tratamente  |  Patologia obezitatii copil  |  Perioada pubertatii   |  Picioare umflate  |  Picioarele din spate  |  Plan de recuperare   |  Poliartrita reumatoida  |  Prestari servicii medicale  |  Puncte reflexogene   |  Recomandari   |  Recuperare medicala  |  Recuperarea mersului  |  Reducerea durerilor musculare  |  Reflexologie masaj zone reflexogene  |  Reflexoterapia   |  Regiunea cervicala  |  Reglarea ciclului  |  Relaxare fizica si psihica  |  Relaxarea muschilor  |  Respirator astm  |  Reumatism articular acut  |  Reumatism degenerativ coxartroza  |  Reumatism degenerativ gonartroza  |  Reumatism, osteoporoza  |  Reumatologie  |  Rol curativ  |  Rol esential  |  Ruptura musculara  |  Rupturi ligamente  |  Rupturi menisc  |  Rupturi musculare  |  Scaderea in varsta  |  Scaun birou  |  Sciatica tratament  |  Scolioza, cifoza   |  Sedinta de masaj  |  Sedinta masaj  |  Sedinte acupunctura  |  Sedinte de acupunctura  |  Sedintele de masaj  |  Servicii medicale  |  Sex feminin  |  Sex frecvent  |  Sindrom cervical  |  Sinuzita tratament  |  Sistemul imunitar  |  Sistemul nervos  |  Sistemul osos  |  Spondilita   |  Spondilita anchilozanta  |  Spondiloza cervicala  |  Stimularea musculara  |  Stimularea sistemului nervos  |  Tastatura medicala  |  Tehnici relaxare  |  Temperatura corpului   |  Tendinita tratament  |  Terapia infertilitatii endocrine  |  Terapia prin arta  |  Terapie alternativa   |  Terapie florala bach  |  Terapii complementare  |  Tesuturilor moi  |  Tipuri de masaj  |  Tonifierea musculaturii  |  Tratament kinetoterapie  |  Tratament osteoporoza  |  Tratament afectiuni coloana  |  Tratament chirurgical   |  Tratament cifoza  |  Tratament cu medicamente  |  Tratament cu ultrasunete  |  Tratament detoxifiere  |  Tratament impotenta  |  Tratament laser  |  Tratament lordoza  |  Tratament migrene  |  Tratament motor  |  Tratament picioare reci  |  Tratament poliartrita reumatoida  |  Tratament scolioza  |  Tratament spondiloza  |  Tratamente ultrasunete  |  Tratamentul cicatricilor  |  Tratamentul reumatismului  |  Tratamentul cicatricilor  |  Tratamentul coloanei   |  Tratamentul fara durere   |  Tratarea afectiunilor aparatului digestive  |  Tratate chirurgical  |  Traumatisme coloana cervicala  |  Tulburari circulatorii  |  Tulburari complexe  |  Tulburari de echilibru  |  Tulburari de menopauza  |  Tulburari de somn  |  Tulburari de vedere  |  Tulburari digestive  |  Tulburari echilibru  |  Tulburari emotionale  |  Tulburari endocrine  |  Tulburari fiziologice  |  Tulburari functionale  |  Tulburari metabolism  |  Tulburari psihice  |  Tulburari respiratorii   |  Umar blocat   |  Umar dureros  |  Vertebre cervicale  |  Vertebre lombare   |  Vindecare  |  Vindecare tesuturilor   |  Vindecarea organismului  |  Wushu arte martiale  |  Zona lombara   |  Zonele dureroase   | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.