Dental Premier - Clinica stomatologica Bucuresti Afisari: 549
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 311
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Maria Rosetti, nr. 26 A, sector 2,
-------------------------
Phone: Telefon
  0758791817; 0742288440; 0758237879; 0758237878; 0726203032
-------------------------
Web: Internet
  email: contact@dentalpremier.ro
  site: www.dentalpremier.ro
  facebook: dentalpremier.ro

 
Implantologie dentara  
Detalii  video  

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o piesa de titan, care tine loc de radacina a dintelui, fiind cea mai buna metoda de a inlocui un dinte pierdut.

In clinica noastra folosim numai implanturi dentare de cea mai buna calitate, din titan pur, astfel incat sa se integreze perfect in organism.

De aceea, nu avem cazuri in care implantul a fost respins de organism.

Dr. Anca Rusu, specialist in Chirurgie Dento-Alveolara & Implantologie este medicul implantolog al clinicii noastre si detine Certificatul de Excelenta Fast & Fixed by Bredent!

A studiat implantologia in straintate, a participat la numeroase cursuri, simpozioane, congrese, workshop-uri,  experienta clinica in domeniu fiind obtinuta prin inserarea a sute de implanturi dentare si prin variate tipuri de operatii de pregatire a terenului osos in vederea aplicarii de implanturi.

Succesul unui implant tine de pregatirea medicului, de materialele folosite, de atentia pentru orice mic detaliu.

Un implant dentar este indicat la toate categoriile de varsta, de la 18 ani pana la varste foarte inaintate, fiindcea mai buna solutie in marea majoritate a cazurilor. Implantul dentar il veti simti exact la fel ca pe ceilalti dinti.

Care este rolul implantului dentar?

  • inlocuieste radacina care lipseste
  • imbunatateste considerabil aspectul estetic
  • opreste atrofierea osului
  • previne retractia gingiei
  • ofera posibilitatea unor proteze dentare fixe (in cazurile in care altfel ar fi fost nevoie de proteze mobile).

Avantajele implantului dentar

  • imbunatatirea aspectului estetic al zambetului si fetei
  • senzatie de dinti naturali
  • se evita slefuirea dintilor sanatosi
  • recapatarea functiei masticatiei, prevenind aparitia problemelor gastrice
  • dispar defectele de fonatie
  • creste calitatea vietii sociale, creste increderea in propria persoana, prin confortul psihologic oferit
  • implanturile sunt rezistente in timp
  • confort fizic (elimina aparitia leziunilor, mobilitatea dintilor cauzata de protezele mobile)

Care sunt etapele implantului dentar?

  • Etapa de pregatire: consultare, radiografii, computer tomograf (prin care se fac masuratori precise si se insera virtual implantul) aprecierea starii de sanatate, prin analize de laborator
  • Etapa chirurgicala: implantul se insera in osul maxilar si se asteapta intre 2 si 6 luni (timp in care implantul se “prinde in os”, adica se osteointegreaza)
  • Etapa protetica: se face o mica incizie in dreptul implantului si se monteaza un conformator gingival (care permite vindecarea estetica a gingiei) se monteaza un bont de transfer cu care se ia amprenta pentru viitoarea lucrare in laboratorul de tehnica dentara se realizeaza lucrarea finala (care se fixeaza prin cementare sau insurubare)

Ce analize sunt necesare pentru implantul dentar?

  • timp de sangerare, timp de coagulare
  • hemoleucograma
  • glicemie
  • colesterol
  • uree
  • calcemie
  • transaminaze

Cat dureaza inserarea unui implant dentar?

Daca osul este suficient, durata de inserare a unui implant este de aproximativ 20 de minute, timpul fiind mai mare daca este nevoie de aditie de os sau de alte procedee suplimentare.

Ce tip de anestezie se foloseste?

In mod normal, o simpla anestezie locala este suficienta.

In cazuri complexe in care este nevoie de mai multe implanturi, iar durata interventiei este mai mare, se poate opta pentru anestezie generala, prin colaborarea pe care o avem cu medicul anestezist.

Este dureros?

Prin tehnica de inserare a implantului pe care o folosim, pacientii nostri nu resimt niciun disconfort in timpul operatiei, nici dupa aceea. Va puteti intoarce la activitatile zilnice imediat dupa interventie.

Cum se ingrijeste implantul dentar?

Implantul dental se ingrijeste printr-un control periodic o data la 6 luni si printr-o igiena foarte stricta: periaj interdentar, dus bucal, ate dentare speciale pentru implanturi.

Cat rezista un implant dentar?

Implanturile dentare rezista timp indelungat, studii realizate pe termen lung pe pacientii fara nici un dinte aratand o rata de succes de peste 93%.

Ele rezista in os foarte multi ani (20 de ani, chiar mai mult) in conditiile in care sunt ingrijite corespunzator la domiciliu, iar pacientul se prezinta la cabinet pentru igienizari profesionale.

Ce este aditia de os?

Aditia de os ste un procedeu suplimentar prin care se reconstituie volumul de os, in cazul in care este in cantitate insuficienta pentru a sustine un implant.

In acest scop, se folosesc diverse biomateriale:

  • osul propriu al pacientului
  • os animal (bovin, porcin)
  • os uman, prelucrat in mod sigur si fara risc (obtinut de la cadavre)
  • os artificial (hidroxiapatita)

Osul trebuie acoperit cu o membrana de protectie din colagen. La final se obtine un tesut osos viu, vascularizat, care poate sustine implantul dentar.

Care este pretul unui implant dentar?

Pe piata noastra au aparut varinte ieftine ale implantului, insa cu rezistenta incerta pe termen lung.

Un implant dentar de calitate are un pret mai mare, intrucat are anumite avantaje:

  • suprafata special tratata, pe care celulele osoase adera (formandu-se o legatura structurala intre osul viu si implant) – implant osteointegrat
  • conexiunea cu bontul protetic este fixa si precisa (astfel este impiedicata mobilizarea implantului)
  • suprafata speciala, pe care si gingia poate sa adere

Alegerea implantului dentar

In Bucuresti exista foarte multe cabinete si clinici stomatologice ceea ce face foarte greu pentru un pacient sa faca alegerea corecta. Pacienti fac doua greseli majore in alegerea cabinetului stomatologic pentru implant dentar, si acestea sunt:

Alegerea in functie de pret

Este normal ca pacienti sa aiba in vedere si costurile acestei proceduri, dar ceea ce nu realizeaza majoritatea este ca pretul este influentat de calitatea materialelor folosite. Calitatea materialelor este foarte importanta pentru evitarea complicatiilor ce pot aparea in timp.

Sa luam drept exemplu materialul folosit pentru implant dentar, in cazul nostru titan. Daca nu se foloseste titan 100% pur, in timp se poate dezvolta o alergie si implicit pot aparea complicatii, si acesta reprezinta doar un simplu exemplu.

Asadar alegerea unui implant dentar mai scump ne ofera garantia unei lucrari de calitate, care sa reziste in timp si care sa ne apere de eventuale complicatii. Poate uneori acest lucru necesita un efort financiar, dar daca faceti alegerea corecta a implantului dentar, in timp aceasta investitie se va amorsa prin eliminarea costurilor avute cu eventuale complicatii.

Alegerea in functie de locatie

Pacienti isi doresc sa mearga la cabinete sau clinici stomatologice cat mai apropiate de locatia lor, si nu mai tin cont de pregatirea profesionala. Implantul dentar este o procedura care necesita mult studiu si experienta pentru a fi eficient in timp. Faptul ca locatia aleasa este aproape de dumneavoastra nu va confera si siguranta ca acel cabinet este cu adevarat specializat in implantologie.

La clinica Dental Premier punem accent pe calitate. Faptul ca folosim materiale de cea mai buna calitate si doctorii nostri participa frecvent la conferinte si cursuri de specialitate este o dovada clara ca ne dorim sa tinem pasul cu tehnologia si sa oferim pacientilor servicii la standarde inalte.

 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
Prezentare video