Care Zone Medical & Urban Spa Afisari: 538
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Chirurgie plastica Vizitatori: 316
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd. Banu Manta, Nr. 31, Sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  0745338757
-------------------------
Web: Internet
  email: office@carezone.ro; info@carezone.ro
  site: www.carezone.ro

 
Tratamentul ridurilor  
Detalii  

Ridurile reprezinta pliuri ale pielii care se formeaza datorita actiunii musculaturii situate imediat sub aceasta. Ridurile se formeaza atat la nivelul fetei cat si in alte zone cum ar fi brate, gat, decolteu, inter si inframamar, etc, de departe cele mai suparatoare fiind cele cu localizare faciala.

Metodele de prevenire ale aparitiei ridurilor (prea timpuriu) au ca numitor comun pastrarea calitatii pielii. Mostenirea genetica are un rol important dar nu definitoriu. Factorii de mediu si modul de viata sunt determinanti in aparitia ridurilor. Pielea este cel mai voluminos organ  al corpului uman. Este de la sine inteles ca orice stare patologica care afecteaza organismul in totalitate, va lasa urme si la nivelul pielii. Rolul esential al acestui organ este de protectie fata de factorii agresivi din exterior (frig, caldura, radiatii, umiditate, substante toxice, etc).

Tegumentul este oglinda intregului organism. Pielea sanatoasa reflecta o stare generala de sanatate. Expunerea indelungata si necontrolata la oricare dintre factorii de mediu mai sus mentionati deterioreaza calitatea pielii.

Intrebari Frecvencte Ce este toxina botulinica? De ce este utilizata in tratamentul ridurilor? Cand se poate incepe tratamentul? Cine efectueaza acest tratament? Tratamentul este dureros? Ce se intampla dupa injectare? Care sunt riscurile si efectele adverse ale acestei terapii?

Urmatorii factori sunt implicati direct in accelerarea formarii ridurilor:

  • expunerea indelungata la radiatii solare produce deterioarea colagenului din piele si ridarea pronuntata, caracteristica, mai frecventa la persoanele cu tenul foarte deschis la culoare.
  • frigul determina scaderea circulatiei la nivelul tegumentului facial cu inchiderea temporara a vaselor periferice, productie scazuta de sebum, eliminarea toxinelor este incetinita iar pielea se degradeaza.
  • temperaturile crescute cu umiditate scazuta determina deshidratarea organismului si implicit a pielii, productie mai scazuta la nivelul glandelor sudoripare si ridare precoce.
  • curentii de aer afecteaza pielea pentru ca produc practic “uscarea” acesteia. Daca sunt asociate si temperaturile joase efectul negativ este potentat.

Prevenirea aparitiei ridurilor presupune inlaturarea sau diminuarea expunerii la factorii mai sus mentionati, aplicarea de creme cu factor de protectie solara cat mai ridicat, folosirea unor creme grase in perioadele reci si a unor creme superhidratante in perioadele calde stiut fiind ca in tara noastra clima este uscata, evitarea expunerii la curenti de aer puternici, fie vara, fie iarna.O metoda pe care bunicii nostri o cunosc foarte bine este aplicarea unui prosop ud si fierbinte pe fata, cu efect antirid garantat. Sauna umeda este foarte buna pentru mentinerea gradului de hidratare al pielii.Regimul de viata si alimentatie este foarte important. Somnul suficient si de calitate, lipsa stresului de orice fel, alimentatie bogata in lichide si fibre, si lipsita in grasimi de origine animala, lipsa fumatului, administrarea in cure de cate 2 saptamani, de 2 ori pe an, de vitamine antioxidante (vit C, vit E), toate acestea vor intarzia aparitia ridurilor.

Metodele de tratament sunt nechirurgicale si chirurgicaleCele nechirurgicale:

  • tratamentul facial lunar sau cel mult la doua luni: este reprezentat de o suita de manevre si aplicatii de diverse produse cosmetice, potrivite tenului dvs pentru a produce o curatire profunda, hidratarea si hranire. Stabilirea tipului de ten trebuie sa fie corecta si produsele folosite alese in cunostinta de cauza, pentru ca aplicarea empirica de produse care nu sunt adecvate tenului dvs pot produce efecte adverse. Iata cateva secrete la indemana dvs acasa, in cazul in care nu doriti sa folositi produsele din comert sau sunteti alergica la acestea: cele mai bune masti pentru tenul uscat si lipsit de sebum sunt cele pe baza de galbenus de ou la care se poate adauga o lingurita de branza de vaci, cateva picaturi de ulei de masline sau de vitamina A+E uleioasa. Tot iarna este recomandata si masca cu lapte integral, cald; se imbiba mai multe bucati de vata in lapte si se aplica pe fata ca o masca. In sezonul cald cele mai bune masti pentru acelasi tip de ten sunt cele pe baza de fructe (caise, piersici, pepene rosu, etc) sau legume (castravete, rosie, morcovi). Pentru tenurile grase acneice utilizati albusul de ou cu adaos de zeama de lamaie. Masca cu drojdie de bere si miere de albine este indicata tuturor tipurilor de piele, mai ales in timpul sezonului rece. Aplicatii de infuzie concentrata, calda, din plante medicinale (musetel, salvie, rozmarin, levantica, galbenele, flori de tei, menta) la nivelul fetei va avea un efect de hidratare maxima atat vara cat si iarna. Toate aceste masti trebuie precedate de o curatire profunda prin folosirea produselor de gomaj (malai sau tarate), o masare sustinuta pentru a stimula circulatia la acest nivel si a accelera detoxifierea, precum si o hidratare prealabila a tenului prin sauna umeda.
  • Peeling-ul chimic consta in aplicarea unor produse cu proprietati acide pe piele, acestea vor determina indepartarea straturilor superficiale si vor stimula producerea de piele “tanara”. In functie de produsele folosite, de concentratia lor si de timpul de actiune a acestora la nivelul pielii vom putea practica un peeling superficial, mediu sau profund. Dupa acest tip de tratament pielea are nevoie de ingrijiri speciale pe perioade care se pot intinde pana la 2 luni.
  • Microdermabraziunea este o metoda mecanica de indepartarea a straturilor superficiale ale pielii. Dispozitivele de dermabraziune sunt variate, efectul fiind in principal acelasi: curatire profunda.
  • BioSkinJetting sau subscizia este o metoda prin care se determina stimularea producerii de colagen la nivelul fiecarui rid in parte. Imediat dupa tratament, la nivelul ridurilor tratate vor ramane niste linii rosii fine care se acopera foate usor cu make-up si care dispar in 2-4 zile, fiind inlocuite de colagen tanar. La fel ca si in cazul peeling-urilor chimice, tesutul tanar are nevoie de ingrijiri speciale. Uneori este nevoie de mai mult de un tratament pentru acelasi rid pentru obtinerea  de rezultate favorabile.
  • Reintinerirea prin folosirea luminii intens pulsate (Intensive Puls Light). Aplicarea la nivelul pielii a unor radiatii cu o anumita lungime de unda, nu numai ca nu produce leziuni de hiperpigmentare la nivelul pielii, ci le decoloreaza pe cele deja existente. Ca efect colateral s-a observat o imbunatatire a aspectului colagenului din piele per total si atenuarea ridurilor fine.
  • Peeling-ul prin laser terapie. Laser terapia este o metoda prin care se indeparteaza un strat mai substantial din grosimea pielii, producand “o curatare” intensa atat a elementelor pigmentare cat si a ridurilor. Perioada de refacere este de cateva saptamani.
  • Gelurile injectabile pot fi folosite pentru atenuarea aspectului ridurilor profunde mai ales, si a santurilor nazolabiale (dintre nas si gura). Substantele ocupatoare de volum sunt produse cu mai multe densitati, cele mai putin dense fiind ideale pentru “umplerea” ridurilor. Gelurile pot fi cu efect temporar, de cateva luni sau cu efect de lunga durata, cativa ani, cele din urma avand un risc de efecte adverse locale (iritatii, neuniformitati, inflamatii).
  • Toxina botulinica este un produs care se injecteaza la nivelul musculaturii faciale si determina o relaxare a acesteia pentru o perioada cuprinsa intre 4 si 6 luni. Efectul este temporar, musculatura isi reia treptat activitatea revenind exact la stadiul initial. Este important sa alegem corect momentul inceperii acestui tip de tratament. Momentul in care apar primele riduri, care nu mai dispar la aplicarea metodelor nemedicale de tratament, este oportun pentru a incepe aceasta terapie.Metoda este practic lipsita de riscuri, cantitatea de toxina botulinica continuta in acest ser fiind extrem de mica. Alergia la acest tip de tratament este foarte rara. Rezultatele se instaleaza gradat, in mai multe zile, efectul total al tratamentului il avem dupa o saptamana.O sedinta de tratament dureaza cateva minute. La locul injectarii raman semne care seamana cu piscatura de tantar, semne care dispar dupa cateva minute pana la o jumatate de ora. Uneori pot apare mici vanatai care se acopera usor cu make-up si care dispar de la sine dupa 3-4 zile.In anturajul dvs nimeni nu va observa nici o diferenta, fizionomia dvs ramane aceeasi. Ce se modifica insa este aspectul general al fetei, si anume, acesta va fi mult mai odihnit si mai relaxat.
  • Cele chirurgicale:

  • Transferul autolog este o metoda de mica chirurgie si consta in recoltarea de grasime proprie de la nivelul ombilicului cel mai frecvent, prelucrarea acesteia si injectarea la nivelul ridurilor nazogeniene, a buzelor, a obrajilor, etc. Se mai numeste microlipofiling. Interventia se poate face cu anestezie locala, in ambele zone operatorii, iar efectele se mentin doar dupa cel putin trei astfel de “umpleri” la interval de 6 luni intre ele. Jumatate din cantitatea de grasime se resoarbe in cateva luni, de aceea la fiecare interventie este necesara o “supraumplere” astfel ca volumul obtinut initial per interventie, va fi mai mare decat cel dorit.
  • Lifting-ul facial total sau partial, liftingul de frunte, de sprancene, reprezinta procedee chirurgicale prin care se indeparteaza pielea in exces, fata recapatandu-si aspectul tonic si proaspat. De obicei aceasta interventie este asociata cu una dintre metodele nechirurgicale mentionate mai sus. Reprezinta cea mai radicala metoda de tratament, cu efect de lunga durata, ani sau zeci de ani. Chiar si dupa aceasta interventie metodele de ingrijire si de prevenire a degradarii pielii trebuie sa continuie.
  • Cea mai noua metoda de abordare a terapiei ridurilor este combinatia de tratamente. Aplicarea simultana a doua tipuri de terapii va duce la obtinerea de rezulatate net superioare decat in cazul aplicarii uneia singure. Combinarea a trei metode poate aduce rezultate de-a dreptul spectaculoase. Cateva exemple de asocieri:

    • BioSkinJetting cu toxina botulinica, serul botulinic relaxeaza mulsculatura faciala pe o perioada de cateva luni, suficient timp pentru colagenul tanar obtinut prin BioSkinJetting sa se matureze. Ulterior acestei combinatii, de cele mai multe ori nu mai este nevoie nici de ser botulinic si nici de BioSkinJetting pe o perioada profitabil de lunga de timp.
    • Peeling chimic si toxina botulinica, combinatie aplicabila in cazul ridurilor mai adanci la varste mai inaintate. Prin relaxarea musculara se atenueaza un procent semnificativ din riduri, restul raspunzand la terapia prin peeling chimic.
    • Combinatia toxina botulinica- geluri injectabile este utilizata foarte frecvent. Terapia cu toxina botulinica este aplicabila doar ridurilor din jumatatea superioara a fetei iar cea prin geluri injectabile ridurilor din jumatatea inferioara a fetei. Triada toxina botulinica-geluri injectabile-peeling (sau IPL sau laser terapie) este suverana in medicina estetica actuala, eficienta fiind maxima comparativ cu gradul de invazivitate al metodei si deci preferata metodelor chirurgicale.
    • Asocierea oricarei tehnici chirurgicale cu una sau mai multe metode de medicina estetica nechirurgicala este regula actualmente. Chirurgia estetica isi are rolul ei bine stabilit in tratamentul ridurilor si a ptozei tegumentare faciale. Rezultatele sunt net superioare medicinii estetice atunci cand sunt respectate cu strictete indicatiile metodelor chirurgicale
     
    Galerie foto (1)
    [Image #1]
     
    lambouri de vecinatate  |  levantica  |  tratament masca cu colagen  |  ulei cald  |  vase de sange  |  Abcese dentare  |  Abdomen depozite grasime  |  Acid acetic  |  Acid hialuronic  |  Acid hialuronic injectabil  |  Acid tricloracetic  |  Acnee laser terapie  |  Administrarea tratamentului prescris  |  Aer proaspat   |  Afectiuni cronice tratamente  |  Alimentatie sanatoasa  |  Anestezie nivelul buzelor   |  Anestezie generala  |  Anestezie locala  |  Anestezie regionala  |  Antiinflamatoare afectiuni ortopedice  |  Aplica exterior  |  Atenuarea vergeturilor  |  Augmentare buze  |  Baza de tratament  |  Blefaroplastie  |  Boala grava   |  Boli autoimune  |  Boli cronice   |  Boli de colagen  |  Boli dentare:  |  Boli piele  |  Boli virale  |  Branza vaci  |  Capilarele pielii  |  Ceara depilatoare  |  Celulita fibroasa  |  Chimice produse  |  Chimioterapie  |  Chirurgie estetica  |  Chirurgie estetica genitala  |  Chirurgie estetica nas  |  Chirurgie generala  |  Chirurgie plastica  |  Cicatrice cheloide  |  Cicatrici tratamente  |  Cicatricile hipertrofice mature  |  Cicatricile rezultate  |  Coaja de portocala  |  Conturare buze  |  Corectia buzelor  |  Corectia ridurilor  |  Corectie cicatrici  |  Corpului fizic   |  Cosmetice galbenele  |  Cosmetice musetel  |  Cosmetice plante  |  Cosmetice salvie  |  Cosmetice ten  |  Crema hidratanta  |  Crema hidratanta  |  Creme antirid  |  Creme fata  |  Creme masaj  |  Creme remodelare  |  Creme unguente  |  Curatare faciala  |  Curatare linii productie  |  Curatarea mecanica suprafetei vopsit  |  Dermabraziune piele  |  Dermatologie  |  Dermatologie estetica  |  Detoxifierea organismului  |  Discromii melanoze vitiligo  |  Drojdie uscata  |  Dupa sarcina si alaptare  |  Durere cap tratamente  |  Ectropion tratament  |  Efecte laser  |  Efecte speciale   |  Elasticitate   |  Eliminarea toxinelor   |  Eliminarea ridurilor  |  Eliminarea stresului  |  Eliminarea toxinelor  |  Eliminarea toxinelor din organism  |  Energie solara  |  Estetica faciala  |  Exces tegumentar  |  Excizie seriata cictrice  |  Excizii   |  Excizii chirurgicale   |  Exercitii fizice,diete  |  Expandare tisulara implanturi siliconice  |  Factori de risc  |  Fire chirurgicale  |  Fire sutura  |  Fizionomia fetei  |  Flori iarna  |  Flori vara  |  Fructe mare  |  Geluri cosmetice  |  Grasime si ulei  |  Gura uscata  |  Herpes tratament  |  Hidratare cu colagen  |  Hidratare profunda  |  Hidratarea organismului  |  Hidratarea pielii fetei  |  Implant par  |  Implant volumul sanului  |  Infectii cronice  |  Ingrijire a tenului   |  Ingrijire faciala   |  Ingrijire ten  |  Injectare toxina botulinica  |  Injectare toxina botulinica nivelul fruntii  |  Injectarea santurilor nazolabiale   |  Inlaturarea ridurilor fine  |  Intensitatea luminoasa  |  Interventii chirurgicale strabism  |  Intrebari utile  |  Laser terapie  |  Leziuni ale pielii  |  Leziuni tegumentare  |  Lifting brate  |  Lifting facial  |  Lifting facial operatie  |  Liftingul facial  |  Liftingul fetei  |  Linii bere  |  Linii productie  |  Lipsit de riscuri  |  Malai bere  |  Marire buze  |  Marirea penisului  |  Masaj endermologic  |  Masaj general  |  Masaj medical  |  Masaj vindecare  |  Masca cu colagen  |  Masca faciala  |  Masca protectie  |  Masline rosii  |  Masti chirurgicale  |  Masti cosmetice  |  Masti faciale  |  Masti fata  |  Masti protectie  |  Masti speciale  |  Mecanica generala  |  Medicina estetica  |  Medicina estetica nechirurgicala  |  Medicina generala  |  Metodele chirurgicale tratament cicatrici  |  Mica chirurgie  |  Microdermabraziune corporala  |  Miere albine  |  Miere tei  |  Musculaturii corpului  |  Nivel facial   |  Nivelul de formare  |  Nu are contraindicatii   |  Operatie exces tegument  |  Pantaloni body piele  |  Pantaloni piele  |  Pantaloni protectie  |  Pantaloni speciali  |  Pe timp de iarna  |  Peeling acid glicolic  |  Peeling acid hidroxi acetic  |  Peeling chimic  |  Peeling chimic superficial  |  Peeling gomaj cosmetic  |  Peeling ipl  |  Peeling laser  |  Peeling laser si ipl  |  Peeling superficial   |  Perioada medie   |  Perioada sezonului rece  |  Piele elasticitate  |  Piele normala  |  Pielea in exces   |  Plante exterior  |  Plante medicinale  |  Plante medicinale si vitamine  |  Pretratamente retinoid  |  Probleme de cicatrizare   |  Procedura generala  |  Procedura stabilire cazuri malpraxis  |  Proceduri cosmetice  |  Produse cosmetice superioare  |  Produse ingrijire faciala  |  Produse injectate  |  Produse lifting   |  Produse naturale  |  Produse plante medicinale  |  Produse post  |  Produse tratamente ten  |  Produse ulei masline  |  Protectie a tenului  |  Protectie solara  |  Ptoza palpebrala tratament  |  Puritate 99,99%  |  Remodelarea corporala  |  Remodelarea corpului  |  Restylane riduri  |  Rezultate 24 de ore  |  Rezultate estetice  |  Ridarea pielii   |  Riduri faciale  |  Riduri tratamente  |  Rol esential  |  Sanatate plante culturi agricole  |  Santul inframamar chirurgie  |  Sauna locala  |  Sauna terapie  |  Sauna uscata  |  Senzatii profunde  |  Ser fiziologic   |  Seringi unica folosinta  |  Sezonul rece  |  Stare de relaxare generala  |  Stare generala sanatate  |  Sterilitate tratamente  |  Stimularea colagenului  |  Stimularea musculara  |  Substante chimice   |  Substante chimice cosmetice  |  Substantele chimice  |  Sutura directa  |  Tehnici refacere  |  Tehnici relaxare  |  Temperatura corpului   |  Terapia laser  |  Terapie antirid  |  Terapie caldura  |  Terapie laser  |  Terapii estetice  |  Terapii faciale  |  Terapii faciale hidratare  |  Terapii plante medicinale  |  Timp sangerare  |  Tipul de implant   |  Toxina botulinica riduri  |  Tratament ingrijire a pielii fetei  |  Tratament acnee  |  Tratament antiinflamator   |  Tratament arsuri grave  |  Tratament celulita  |  Tratament de hidratare  |  Tratament facial  |  Tratament facial curatare  |  Tratament facial miere  |  Tratament injectabil  |  Tratament laser  |  Tratament lifting cu vitamina c  |  Tratament oral  |  Tratament riduri  |  Tratament ten uscat  |  Tratamente cosmetice  |  Tratamente faciale  |  Tratamente injectabile  |  Tratamente laser  |  Tratamente nechirurgicale faciale  |  Tratamente plante  |  Tratamente protectie solara  |  Tratamente relaxare  |  Tratamente slabire  |  Tratamente ten  |  Tratamentul cicatricilor  |  Tratamentul cicatricilor  |  Tratamentul de curatare   |  Tratamentul laser  |  Tratamentul ridurilor  |  Tratamentul ridurilor cu acid hialuronic  |  Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica  |  Tratamentul strabismului  |  Tratarea ridurilor  |  Triamcinolon acetonid cicatrice  |  Tulburari de coagulare   |  Tumori  |  Ulei de rozmarin   |  Ulei plante  |  Umplerea ridurilor  |  Vase de sange  |  Vasele de sange  |  Vindecare  |  Vindecare completa  |  Vindecare tisulara  |  Vindecarea prin contact  |  Volum de aer  |  Zeama lamaie  |  Zona dureroasa  |  Zona fetei   |  Zone de productie  |  Zonele cu celulita  |  Zonele vizibile  | 
    Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
    Email: Parola:
     


     
    Nume firma  
    Nume site ~ www.ghidul.ro/  
      Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
    Persoana de contact  
    Telefon  
    Email  
      * Toate campurile sunt obligatorii.  
    In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.