Republica Dominicana - Ambasadorul Republicii Dominicane in Romania Afisari: 1242
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Ambasade si consulate din Romania Vizitatori: 589
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Via Giuseppe Pisanelli 1, int.8, 00196 Rome,
-------------------------
Phone: Telefon
  003906 454 34 789; 003906 454 48 452
-------------------------
Web: Internet
  email: embajadadominicana@tiscali.it
  site:

 
Conditii de calatorie  
Detalii  video  

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români pot intra şi rămâne în Republica Dominicană, în scop turistic, pentru o perioadă de până la 90 de zile, fără a obţine în prealabil o viză de intrare, dar având obligaţia de a obţine un card turistic.Cardul turistic poate fi obţinut la consulatele dominicane sau direct pe aeroport, la sosirea în Republica Dominicană, la preţul de 10 USD.

Unii tur-operatori includ costul cardului turistic în ofertele lor turistice.* La planificarea călătoriei se va avea în vedere obligativitatea obţinerii vizei de tranzit pentru SUA.Pentru a se evita refuzul intrării în Republica Dominicană, se recomandă cetăţenilor români următoarele:

  • să deţină un paşaport cu valabilitate minimă de  6 luni de la data ieşirii de pe teritoriul caribian;
  • să deţină bilet de călătorie pentru reîntoarcerea în România sau în ţara în care domiciliază;
  • să demonstreze că beneficiază de servicii turistice achitate anticipat sau că deţine resurse financiare suficiente pentru perioada şederii;
  • să deţină asigurare medicală valabilă pe întreaga perioadă a şederii în Republica Dominicană;
  •  să facă dovada asigurării condiţiilor de cazare;

 

Pentru informaţii consulare, cetăţenii români se pot adresa Consulatului General al RepubliciiDominicane la Praga:

Adresă: 160 00 Prague 6 - Dejvice, Nad Strakovkou 2291/9

Telefon: 00420.241 409 939

E-mail: consuladodominicanoprg@gmail.com

 

 

Atenţie!

Nu există o misiune diplomatică şi niciun oficiu consular de carieră ale României în Republica Dominicană. În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, puteţi solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie în vederea întoarcerii în ţară, din partea misiunilor diplomatice ale ţărilor UE cu sediul în Republica Dominicană.

Există un consulat onorific - Consulatul Onorific al României din Santo Domingo - care poate sprijini rezolvarea unor probleme urgente prin contactele cu autorităţile locale, dar care nu poate emite documente de identitate româneşti sau realiza formalităţi consulare.Ambasada României din Venezuela este acreditată şi în Republica Dominicană.

Ameninţări teroriste

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici Republica Dominicana nu poate fi exclusă din faţa acestei ameninţări.Vă recomandăm să urmăriţi în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile locale şi să accesaţi periodic pagina web a Ministerului român al Afacerilor Externe. 

Siguranţa şi criminalitatea

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să manifeste atenţie sporită în special în zonele: Santo Domingo, Boca Chica, Samana şi Puerto Plata, unde s-a înregistrat un nivel al criminalităţii mai ridicat.Recomandări generale:

  • Evitaţi circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
  • Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.
  • În cazul călătoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat să se păstreze atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei.
  • Este recomandabil consumul apei îmbuteliate, cumpărate din magazine.
  • Nu este recomandabil consumul alimentelor în punctele ambulante de pe stradă sau în zonele turistice.
  •  Vă recomandam să consumaţi numai alimente gatite in prealabil.

De asemenea se recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Republica Dominicană ca, în perioada iunie-octombrie (perioada propice furtunilor tropicale), să urmărească în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţi sau să consulte direct site-ul http://www.nhc.noaa.gov/.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, vă recomandăm să contactaţi poliţia locală.În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor dominicane, trebuie apelate următoarele numere de urgenţă:

Poliţia:   682.54.23

Ambulanţa: 532.00.00

Urgenţe: 911

 

Sistemul medical 

Încheiaţi o asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!

Se recomandă insistent încheierea unei poliţe de asigurare medicală şi de călătorie, care să acopere inclusiv cheltuielile unei eventuale repatrieri sanitareSistemul public sanitar, chiar dacă este gratuit, este de evitat din cauza condiţiilor precare de igienă şi dotare logistică. Ţineţi cont de faptul că în Republica Dominicană exista riscul infestarii cu febră Dengue. Febra Dengue este o boală transmisă de ţânţari, iar simptomele sunt: febra, dureri ale corpului, în principal ale articulaţiilor, dureri de cap, pot apărea pete roşii pe corp şi, în unele cazuri, hemoragii, cea mai comună fiind la nivelul gingiilor. Simptomele pot să apară după 7- 10 zile de la momentul în care aţi fost înţepat de ţânţar.

Dacă prezentaţi aceste simptome, trebuie să consultaţi un medic.

Vă recomandăm să utilizaţi soluţiile de piele anti-ţânţari şi să vă îmbrăcaţi cu pantaloni lungi şi cămăşi cu mânecă lungă. Evitaţi deplasarea in zona de frontiera cu Haiti deoarece exista riscul infestarii cu holera.

Vă recomandam cu insistenta să respectaţi cu stricteţe normele de igiena.Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi

Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile

 

Utilizarea cărţilor de credit 

În Republica Dominicană sunt acceptate toate cărţile de credit (American Express, Visa, Mastercard ed Eurocard) şi sistemele de plată cunoscute pe plan internaţional.Întrucât au fost semnalate mai multe cazuri de clonare si fraudare a cardurilor bancare vă sfătuim să utilizaţi bani cash.

 

Sistemul vamal

Turiştii pot introduce sume de bani care să nu depăşească 1000 dolari USD.Introducerea sau deţinerea de droguri pe teritoriul Republicii Dominicana este interzisă şi se pedepseşte cu închisoarea.La intrarea in Republica Dominicana puteţi deţine 2 litri băuturi alcoolice, 200 bucăţi ţigări şi cadouri care să nu depăşească suma de 1000 dolari USD. 

 

SURSA:www.mae.ro

 
 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video