Ocupatia de macelar se refera la activitatile de preluare si pregatire a animalelor pentru sacrificare, suprimare a vietii animalelor, prelucrare initiala si finala a carcaselor de carne, ambalare, etichetare transport si depozitare a produselor si valorificare componente provenite de la ungulate domestice (animale din speciile bovina, porcina, ovina si caprina, cabaline), pasari de curte, lagomorfe (iepuri), vanat salbatic, a caror carne este destinata consumului uman. COMPETENTE DOBANDITE: - Aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca
- Aplicarea normelor de protectia mediului
- Organizarea activitatii proprii
- Aplicarea normelor de igiena si de siguranta alimentelor
- Intocmirea documentelor specifice
- Preluarea animalelor pentru sacrificare
- Pregatirea animalelor pentru sacrificare
- Suprimarea vietii animalelor - prelucrarea initiala
- Prelucrarea finala a carcaselor de carne
- Ambalarea si etichetarea carnii si subproduselor de abator
- Transportul si depozitarea carnii si subproduselor de abator
- Valorificarea altor componente rezultate din prelucrarea finala
Durata: 4 luni Taxa: 445 RON |