Bucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit. Masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza împartirea lor în portii. Bucatarul utilizeaza în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul carora transforma alimentele în preparate culinare. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satârul, robotul de bucatarie, masini de curatat si de taiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice. Practica este asigurata în unitati de alimentatie publica si hoteluri cu care Centrul nostru are contracte de colaborare. COMPETENȚE DOBÂNDITE: - Comunicarea la locul de munca;
- Desfasurarea muncii în echipa;
- Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca;
- Asigurarea conditiilor igienico-sanitare;
- Organizarea cadrului general de deschidere si închidere a activitatii sectiei;
- Prevenirea poluarii mediului;
- Întocmirea documentelor specifice;
- Pregatirea antreurilor calde si reci;
- Pregatirea fripturilor;
- Pregatirea gustarilor calde si reci;
- Pregatirea mâncarurilor din legume,orez,oua, paste fainoase; carne;
- Pregatirea preparatelor lichide;
- Prepararea dulciurilor (deserturilor);
- Prepararea fondurilor glace;
- Prepararea mâncarurilor din peste si fructe de mare;
- Realizarea actiunilor de supervizare si control;
- Realizarea aluaturilor de baza; salatelor; sosurilor.
Durata: 4 luni Taxa: 445 RON |