Veți avea ocazia de a servi produsele artei culinare și băuturi, deasemenea și posibilitatea de lucra în restaurante dintre cele mai selecte, hoteluri de lux, vase de croazieră. Chelnerul (ospãtarul) asigurã servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, într-un local de alimentatie publicã. Serveste la cererea consumatorilor preparate culinare, bãuturi si alte produse comestibile. Obiectivul minimal pe care-l urmãreste este satisfacerea momentanã a consumatorului, iar obiectivul maximal este sã-l convingã pe acesta cã, de fiecare datã când va reveni, va avea aceleasi satisfactii. Efectul astfel obtinut se va materializa în planul ridicat al încasãrilor, în afluxul consumatorilor. Serviciul propriu-zis constã în primirea clientilor si stabilirea relatiei cu acestia (salutul, pronuntarea numelui clientului, dacã este cunoscut, informarea lor sugestivã, verbalã si prin listã). În activitatea sa, chelnerul foloseste diverse materiale auxiliare: servet, blocnotes, creion, chibrit, carnet de plãti, monedã divizionarã, liste de preparate si bãuturi, borderou de plãti si bonuri de marcaj. Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: tacâmuri, veselã, pahare, sticle, sifoane, platouri, clesti, mãsute pentru transportul preparatelor, masa de serviciu, mese pentru consumatori, scaune flori, servetele etc.Practica este asigurată în unitati de alimentatie publica si hoteluri cu care Centrul nostru are contracte de colaborare. COMPETENȚE DOBÂNDITE: Comunicare şi numeraţie Utilizarea calculatorului şi prelucrarea informaţiei Comunicare în limba străină Asigurarea calităţii Dezvoltare personală Igiena şi securitatea muncii Lucrul în echipă Organizarea activităţii unităţilor de alimentaţie şi turism Promovarea produselor şi serviciilor Psihologia consumatorului Evidenţa operativă Servirea preparatelor Servirea băuturilor Alcătuirea meniurilor Comportament profesional Durata: 4 luni |