Ocupaţia presupune o sferă largă de competenţe, având în vedere gama variată a produselor de panificaţie, precum şi a tehnologiilor specifice fiecărui sortiment în parte. Unităţile de competenţă fundamentale: comunicarea la locul de muncă şi lucrul în echipă sunt indispensabile în vederea desfăşurării activităţii în condiţii optime. Alături de acestea, competenţele generale vin să completeze profilul ocupaţiei de brutar, care trebuie să lucreze cu respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă, a normelor de protecţie a mediului şi, nu în ultimul rând, a normelor de igienă şi siguranţă a alimentelor. COMPETENTE DOBANDITE: Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă Aplicarea normelor de protecţia mediului Organizarea activităţii proprii Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţa alimentelor Întocmirea documentelor specifice Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime şi a auxiliare Depozitarea şi transportul materiilor prime, auxiliare şi a produselor finite de panificaţie Pregătirea materiilor prime şi auxiliare Frământarea aluatului Urmărirea fermentării şi prelucrării aluatului Coacerea semifabricatelor Pregătirea produselor finite de panificaţie pentru depozitare Durata: 4 luni |