Acupunctura Ayurveda - Dr Puric Marius Valentin Bucuresti Afisari: 1056
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Acupunctura Vizitatori: 6653
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Aleea Valea Rosie, nr 4,sector 6,
-------------------------
Phone: Telefon
  0755242049
-------------------------
Web: Internet
  email: valpuric@hotmail.com
  site: www.cabinetacupuncturabucuresti.ro

 
Masuratori energetice  
Detalii  video  

Masuratori energetice pe meridiane.

Teoria meridianelor are la bază observaÅ£ii făcute cu mii de ani în urmă de vechii chinezi, care au remarcat că ori de câte ori un organ se află în suferinţă, anumite puncte aflate pe piele deveneau sensibile sau chiar dureroase. AceÅŸtia au mai remarcat ÅŸi faptul, extrem de important, că mereu unele ÅŸi aceleaÅŸi puncte erau dureroase in cazul îmbolnăvirii aceluiaÅŸi organ. Unind aceste puncte între ele prin aÅŸa numitele „linii imaginare", denumite Jing-Luo, au obÅ£inut traseele externe ale meridianelor principale, cu timpul descoperindu-le ÅŸi pe cele secundare. Termenul de meridian a fost dat acestor „linii imaginare" (numite de vechii chinezi Tching), de francezul George Sou-iie de Morant, în analogie cu meridianele globului pământesc, care sunt tot niÅŸte linii

imaginare. Meridianele sunt canale „vii" prin care circulă în organism fluxuri de bioenergie (energie vitală. = Qi) ÅŸi sângele, considerate două din substanÅ£ele fundamentale din organismul uman. De asemenea, aceste meridiane se află în legătură directă cu organele interne. Meridianele formează o reÅ£ea invizibilă, care permite o strânsă interrelaÅ£ie între substanÅ£ele fundamentale ÅŸi organele interne.

Fiecare meridian poartă numele organului cu care se află în legătură energetică . Teoria meridianelor afirmă că dezechilibrul apărut într-un punct pe un meridian, generează de asemenea un dezechilibru la organul său de legătură sau de-a lungul canalului meridian. Corpul uman este strabatut de 12 meridiane energetice pereche si 2 meridiane energetice individuale. Existenta meridianelor si a punctelor a fost dovedita stiintific prin numeroase studii elaborate de medicina cuantica. Prin introducerea in organism a unor substante de contrast si monitorizarea corpului uman, au fost identificate trasee ce corespund meridianelor energetice. Fiecare meridian controleaza cate o functie si / sau cate un organ. Denumirea meridianelor a fost stabilita in functie de acestea: meridianul ficatului, meridianul plamanului, meridianul splinei-pancreas, meridianul cordului , meridianul rinichiului , meridianul stomacului ,meridianul intestinului subtire ,meridianul intestinului gros , meridianul vezicii biliare , meridianul vezicii urinare , meridianul celor trei focare - superior, mijlociu si inferior , meridianul vase-sex . Cele doua meridiane nepereche sunt meridianul guvernor si cel de conceptie si sunt raspunzatoare de intretinerea si transportul informatiei la nivelul ADN-ului si ARN-ului.
De exemplu, o tulburare pe meridianul stomacului poate aduce cu sine dureri la maxilarul superior, deoarece acest meridian trece şi prin gingiile maxilarului superior, în timp ce, luând un alt exemplu, durerile de la maxilarul inferior pot fi rezultatul unei tulburări pe meridianul intestinului gros. înţelegerea interconexiunilor dintre substanţele fundamentale ale organismului, organe şi meridiane constituie informaţii precise pentru practica acupuncturii. Ideea de bază a acupuncturii este aceea că prin inserţia de ace extrem de fine de-a lungul punctelor de acupunctura dispuse pe diferite meridiane, se pot regla dezechilibrele organismului. Pe întreaga reţea de meridiane au fost determinate de medicina tradiţională chineză 787 de puncte de acupunctura.
Fiecare meridian are un număr fix de puncte, stabilit cu mii de ani în urmă ÅŸi rămas neschimbat pâna In zilele noastre. Pe suprafaÅ£a pielii se mai găsesc puncte aflate în afara meridianelor „puncte extrameridiane". Incluzând diferitele puncte mai puÅ£in importante ÅŸi noile puncte folosite în acupunctura urechii (auriculoterapie), precum ÅŸi în diverse alte microsisteme de acupunctura, întregul Univers al punctelor de acupunctura se ridică la cel puÅ£in 2 000. Din acestea, în practica curentă a unui medic clasic acupuncturist intră doar aproximativ 150 de puncte de acupunctura. S-a demonstrat că punctele de acupunctura au proprietăţi electrice, remarcându-se îi la acestea în mod special o rezistenţă electrică scăzută. Mergând pe această cale, au fost construite aparate electrice cu ajutorul cărora punctele pot fi detectate cu cea mai mare precizie. în lipsa acestor aparate ; punctele pot fi localizate cu ajutorul unor măsurători ÅŸi repere anatomice.
Pe fiecare meridian se găseÅŸte un număr fix de puncte cu acÅ£iuni diferite: dispersie, tonifiere, transfer de energie dintr-un meridian în altul etc. Punctele pot fi stimulate în vederea obÅ£inerii unor efecte terapeutice cu ajutorul unor mijloace diferite: cu acul, prin masaj, cu ajutorul moxibustiei (folosind o plantă denumită „Artemisia vulgaris", care fiind fixată sub formă de bastonaÅŸ foarte subÅ£ire la capătul acului înserat, îl va încălzi în profunzime permiţându-se astfel intensificarea efectelor date de acupunctura). De asemenea, punctele pot fi stimulate cu ajutorul unui curent electric special (electropuncÅ£ură), raze laser, câmpuri magnetice, vibraÅ£ii sonore (fonoforeză) sau prin injectarea diferitelor substanÅ£e medicamentoase.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video