Implantodent-clinica stomatologica Constanta Afisari: 284
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 112
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd.Mamaia, nr. 1, Constanta, judetul Constanta
-------------------------
Phone: Telefon
  0729437700
-------------------------
Web: Internet
  email: constanta@implantodent.ro
  site: www.implantodent.ro

 
Grefarea (aditia) osoasa  
Detalii  video  

ANATOMIA MAXILARELOR

Maxilarul este denumirea osului superior care este fix, ca parte a craniului.

Mandibula sau maxilarul inferior reprezinta osul mobil, care se articuleaza la craniu prin intermediul articulatiei-temporo-mandibulare (ATM).

Maxilarele sustin dintii, prin intermediul radacinilor acestora. Dentitia de lapte implica 20 de dinti, iar dentitia definitiva 32 de dinti, inclusiv cei 4 molari de minte.

Dintii pot avea o radacina (incisivii si caninii), 2 radacini (premolarii) si 3 radacini (molarii). Exista si situatii atipice, cu incisivi si canini cu 2 radacini sau cu molari (in special cei de minte) cu 4 sau mai multe radacini.

In general, o radacina gazduieste un canal dentar. Molarii superiori au in general 3 radacini si 3 canale, iar molarii inferiori au 2 radacini si 3 canale.

Maxilarul superior, in grosimea sa, gazduieste cavitatea nazala, iar de-o parte si de alta acesteia regasim sinusurile maxilare, cate unul de fiecare parte.

Mandibula (maxilarul inferior) gazduieste in profunzime un canal de calibru prin care trece nervul alveolar inferior, formatiune anatomica importanta la acest nivel.

Osul maxilar sustine dintele prin intermediul radacinii sale. Boala parodontala, in diversele sale stadii determina resorbtia progresiva a acestui os pana ce radacina isi pierde implantarea, devine mobil si dintele se pierde.

 

Radacina artificiala poarta numele de implant dentar. Implantul dentar este fabricat in general din titan medical grad 4 sau 5 si are forma unui surub care se insera in os.

La implant se ataseaza coroana dentara artificiala prin intermediul unui element de legatura numit bont protetic.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video