Vitamina B6 se găseşte în primul rând în legume proaspete, dar cartofii, bananele, stafidele, tărâţa de cereale, linte, ficat, curcan şi tonul sunt surse bune de vitamina B6. Vitamina B6 este vitamina cea mai importanta pentru prelucrarea amino acizilor constructia blocurilor de proteine şi hormoni. De asemenea, este necesar pentru a face serotonina, melatonina, şi dopamină. Deşi rar, deficitul de vitamina B6 poate cauza insuficienţă la imunitate, leziuni ale pielii, si confuzie mentala. Aceasta vitamina important ajuta in formarea de neurotransmitatori mai multe şi, prin urmare, este un nutrient esenţial în reglarea proceselor mentale şi, eventual, chiar starea de spirit. Contribuie la buna asimilare a grasimilor si a proteinelor. Are rol in prevenirea diverselor tulburari nervoase si dermatologice. Atenueaza greata. Ajuta la eliminarea uscaciunii gurii, reduce spasmele musculare nocturne, carceii, amorteala mainilor si anumite forme de nevrite ale extremitatilor. |