Clinica de Chirurgie Estetica Medestet-Cluj Napoca Afisari: 359
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Chirurgie plastica Vizitatori: 153
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. N. Pascaly, nr. 7, Cluj-Napoca, judetul Cluj
-------------------------
Phone: Telefon
  0264414677; 0741399502; 0752035724
-------------------------
Web: Internet
  email: drciceo@medestet.ro
  site: www.medestet.ro

 
Lifting facial chirurgical  
Detalii  

Pentru a putea intelege diferitele tratamente estetice faciale, inclusiv liftingul, este necesara cunoasterea unor notiuni de baza despre structura tegumentului fetei.

Pielea este alcatuita din trei straturi: cel superficial (epidermul), cel intern (dermul) si stratul profund (hipodermul). Dermul asigura forma si tonusul pielii. O parte importanta a acestui strat este reprezentata de o retea de fibre de colagen si elastina, ce determina disparitia cutelor si ridurilor create prin expresii faciale, cum ar fi zambitul si incruntatul. In cadrul procesului de imbatranire, aceasta retea de colagen si fibre elastice slabeste, oasele fetei sufera un proces de atrofiere, tesuturile adipoase faciale se resorb, muschii isi pierd tonusul, iar pielea isi pierde elasticitatea. Astfel, pe langa afectarea directa cutanata, toate structurile profunde sunt modificate si in plus, scade volumul global al fetei. Ca urmare, daca dorim o rezolvare corecta a ptozei faciale, trbuie ca masurile terapeutice sa se adreseze tintit fiecarei structuri afectate.

Termenul de lifting inseamna intindere, si este asociat de obicei cu interventia chirurgicala clasica de intindere a pielii la nivelul fetei. Astazi, chirurgia estetica detine in arsenalul sau multiple variante ale tehnicii liftingului, fiecare cu indicatii specifice, in functie de cazul concret reprezentat de pacient. Liftingul chirurgical (macroscopic), se adreseaza de obicei indepartarii excesului cutanat sever, corectarii ptozei faciale ca urmare a unui proces de slabire sau imbatranire, sau repozitionarii structurilor profunde din vecinatatea planului osos, fara a afecta insa aspectul microscopic al pielii si fara a influenta ridurile fine de la nivelul fruntii, pleoapelor si buzelor.

Pentru ameliorarea aspectului microscopic al pielii (microlifting), indepartarea straturilor moarte de la suprafata pielii, tonifierea dermului si a elementelor fibrilare cu cresterea elasticitatii cutanate, se poate apela la efectul termic al substantelor chimice (chemical peeling) sau al razei laser cu CO2 (laser peeling). Acestea pot fi folosite in completarea efectelor liftingului chirurgical, sau chiar independent.

Prin peelingul microscopic se indeparteaza stratul superficial al pielii si totodata este stimulata formarea de colagen nou in straturile profunde. Pielea va capata astfel un aspect neted, intins, proaspat si tineresc. Liftingul microscopic, este indicat pentru indepartarea ridurilor faciale fine si anumitor tipuri de hiperpigmentare.

Aceste doua proceduri (liftingul chirurgical si cel microscopic), pot fi insa asociate cu adipoliftingul - metoda terapeutica moderna, aplicata pentru prima data in Romania la Clinica Prof. Toma T. Mugea, ce consta in recoltarea unui amestec de colagen si grasime, de la acelasi pacient si injectarea in zonele deprimate ale fetei, sau pliuri mai accentuate, rezultatele fiind cu mult mai bune.

Adipoliftingul, pentru o fata care a suferit un proces de imbatranire sau o scadere rapida si severa in greutate, este asemanator ca efect cu rehidratarea unui mar uscat, care poate reveni la volumul si forma initiala, placuta, prin reumplerea invelisului existent.

Practic exista o triada terapeutica in reintinerirea fetei:

  • actiunea de slefuire microscopica a pielii si imbunatatirea calitatilor ei, prin chemical peeling sau CO2
  • indepartarea excesului cutanat si repozitionarea structurilor profunde prin liftingul chirurgical, si
  • refacerea volumelor necesare la nivelul obrajilor, pometilor sau buzelor prin transplant de grasime.
  • Liftingul chirurgical este cel mai indicat si eficient daca este efectuat la o varsta de peste 40 de ani. Prin "lifitingul standard" se obtin rezultate care se mentin intre 5 si 10 ani. Aceste rezultate pot fi imbunatatite prin procedee moderne de intretinere a tonusului musculaturii, lipoaspiratie la nivelul gatului, autotransplant de grasime la nivelul fetei (adipolifting), si asa zisul microlifting ce poate fi facut cu substante chimice (chemical peeling) sau cu laserul CO2 (laser peeling sau skin resurfacing).

    Este important sa stiti ca in urma interventiei chirurgicale pielea nu va imbatrini mai rapid, acest proces fiind chiar incetinit.

    Interventia chirurgicala

    Se face sub anestezie generala, sau locala cu sedare intravenoasa.

    Exista diferite tehnici si variatii ale procedurilor de baza folosite in ridectomie, dar noi va vom expune interventia standard in termeni simpli.

    In mod obisnuit, pentru portiunea inferioara a fetei, se va face o incizie in forma de ?U?, inaintea si in spatele fiecarei urechi, cu bratul din fata urechii prelungit superior in parul din regiunea temporala. Pielea este ridicata de pe structurile profunde,si va fi intinsa prin tractiune in sens oblic, spre posterior si in sus, iar dupa excizia excesului, pielea va fi suturata in noua pozitie. Prin acest lifting se obtine atenuarea pliurilor profunde de la nivelul nasuului si buzelor, ridicarea usoara a coltului ochilor si netezirea gatului.

    Pentru liftingul zonei sprancenelor, incizia va fi facuta la nivelul liniei parului iar pielea de pe frunte va fi trasa in sus si suturata pentru a elimina cutele.

    Liftingul in 2 straturi, sistemul musculo-aponevrotic-suprafacial (SMAS) si pielea, urmeaza aproximativ aceleasi etape. Acest procedeu implica in plus si interventia asupra musculaturii faciale si a tesuturilor adipoase situate sub piele, si se permite astfel reasezarea elementelor musculoaponevrotice in pozitie normala.

    Trebuie retinut ca intinderea pielii prin lifting nu este drastica (ea va fi supusa unei tensiuni normale, comparabila cu aceea dinaintea procesului de imbatranire. Acesta este un procedeu de intinerire.

    Pentru un lifting standard, interventia dureza aproximativ 2-3 ore.

    Perioada de spitalizare va fi de aproximativ 1-2 zile, in functie de complexitatea interventiei.

    Postoperator fata va fi bandajata cu pansamente copresive si miscarile fetei vor fi cat mai reduse in primele cateva zile. De obicei firele de sutura vor fi indepartate la 5 zile dupa operatie, iar dupa aproximativ 2 saptamani, va puteti intoarce la locul de munca si relua viata sociala.

    Postoperator se recomanda masaje faciale cu creme hidratante si cremele antirid din gama Glycon. In perioada imediat postoperatorie, miscarile faciale vor fi reduse la minim, pentru a permite vindecarea tesuturilor si a reduce riscul sangerarii.

    In anumite cazuri, extrem de rare, poate fi necesara o a doua interventie: de exemplu, daca exista un grad marcat de laxitate cutanata, iar liftingul initial este insuficient. Aceasta revizie poate fi efectuata numai dupa minim 6 luni de la prima interventie, cand s-a terminat procesul fiziolocic de vindecare a plagii.

    Complicatii

    In afara complicatiilor generale, comune oricarei interventii chirurgicale (reactii alergice, hemoragia, hematomul, infectia, necroza de parti moi), pot apare unele complicatii specifice acestui gen de operatii.

    Postoperator pot apare tumefieri, echimoze si sensibilitate la palpare dar acestea vor fi combatute prin medicatia prescrisa de noi. Dupa indepartarea firelor de sutura puteti aplica machiajul dvs. obisnuit.

    Cicatricile de la nivelul inciziilor vor fi putin vizibile datorita pozitionarii acestora, iar cu timpul vor deveni practic nedetectabile.

    Este posibil sa aveti o senzatie de tensiune la nivelul fetei, care va fi insa temporara. In cazuri rare, senzatia de amortire a urechii poate deveni permanenta. De asemenea, aceasta senzatie se poate instala la nivelul obrajilor pentru o perioada de 6-12 luni, dar in final va dispare.

    In literatura de specialitate au fost citate cazuri de lezare a nervului facial, cu instalarea parezei faciale, dar acestea sunt extrem de rare.

    La barbati poate apare o usoara modificare la nivelul liniei parului sau a modului de crestere a barbii, lucruri ce vor fi discutate in prealabil cu chirurgul. De asemenea, la nivelul liniilor de incizie, se poate instala caderea parului. Eventualele sangerari subcutanate vor fi tratate adecvat astfel incat ele nu vor afecta negativ rezultatul final.

    Trebuie sa stiti ca liftingul chirurgical nu poate inlatura toate ridurile si liniile fine si de aceea este frecvent asociat cu alte doua proceduri - cu adipoliftingul sau cu liftingul chimic sau cu laser.

    ln concluzie, cunoscand riscurile, interventia chirurgicala in sine nu este atat de dramatica si nu pune in pericol viata sau sanatatea pacientului. Ridectomia este o interventie chirurgicala extrem de eficienta, cu rezultate foarte bune, de care au beneficiat mii de pacienti, atat barbati cat si femei. De aceea nu este surprinzator faptul ca liftingul facial este una din cele mai solicitate operatii estetice.

     
    Galerie foto (2)
    [Image #1] [Image #2]
     
    implante de silicon   |  operatie de marirea sanilor  |  supletea pielii  |  Acid acetic  |  Acid glicolic riduri  |  Acid imbatranire  |  Acid salicilic  |  Acid tricloracetic  |  Afectiune a ligamentelor  |  Afectiune infectioasa  |  Afectiuni ale pielii  |  Afectiuni inflamatorii  |  Afectiuni tesutul colagen  |  Analiza pielii   |  Anestezie nivelul buzelor   |  Anestezie de contact  |  Anestezie generala  |  Anestezie locala  |  Antibiotic natural  |  Anxietate tratamente  |  Apa fierbinte  |  Apa in exces  |  Apa pura  |  Apa toaleta  |  Apa vietii  |  Areola si mamelonul   |  Asimetria mamara  |  Asimetrii areole sani  |  Asimetrii operatii estetice  |  Asistenta medicala  |  Augmentare mamara  |  Autotransplantul adipos intinerire  |  Baie de serviciu  |  Baie fierbinte   |  Baie proprie cu dus  |  Baie ulei  |  Baza de tratament  |  Baza firelor  |  Baza noastra de date  |  Benzi proces  |  Biopsie  |  Bloc operator  |  Boli alergice  |  Boli autoimune  |  Boli piele  |  Caderea parului  |  Calciu gel   |  Chimice produse  |  Chirurgia coloanei  |  Chirurgia coloanei vertebrale  |  Chirurgia estetica dupa nastere  |  Chirurgia pleoapelor  |  Chirurgia reconstructiva  |  Chirurgia sanului  |  Chirurgie cosmetica  |  Chirurgie estetica  |  Chirurgie generala  |  Chirurgie orala  |  Chirurgie plastica  |  Chirurgie plastica si reparatorie  |  Chirurgie reparatorie  |  Chirurgul plastician  |  Cicatrici dupa nastere  |  Cicatrici tratamente  |  Cicatricile rezultate  |  Coloanei vertebrale  |  Complet biocompatibil   |  Consultatii copii  |  Continutul de silicon   |  Controlul placii bacteriene  |  Corectia asimetriilor mamare  |  Corectie cicatrici  |  Corpului fizic   |  Cosmetica medicala  |  Cosmetice catina  |  Cosuri cosmetice  |  Crema de rosii   |  Crema peeling   |  Crema slabire  |  Creme antirid  |  Creme depigmentare  |  Creme faciale acid glicolic  |  Creme fata  |  Creme hidratante  |  Creme par  |  Creme protectoare   |  Creme ziua  |  Cresterea copilului  |  Cresterea in greutate   |  Cresterea sanilor   |  Cresterea tonusului  |  Culoarea ochilor  |  Culoarea tenului  |  Cura ridurilor faciale  |  Cura slabire  |  Depistarea   |  Deshidratare   |  Dieta echilibrata  |  Dimensiunile sanilor  |  Discomfort sexual  |  Dispozitive lucru  |  Dispozitive medicale  |  Dupa sarcina si alaptare  |  Durerea postoperatorie  |  Dureri ale spatelui  |  Dureri in regiunea gatului  |  Echimozele postoperatorii  |  Echipa medicala  |  Echografie mamara  |  Edeme  |  Efect estetic  |  Efect termic  |  Efecte laser  |  Efecte speciale   |  Efecte terapeutice  |  Efectul estetic final   |  Elastice terapeutice  |  Elasticitate   |  Elasticitatea celulelor  |  Elasticitatea pielii  |  Elemente arhitectura  |  Elemente legatura  |  Eliminarea celulelor moarte  |  Eliminarea celulelor moarte piele  |  Eliminarea cicatricilor  |  Eliminarea ridurilor  |  Eliminarea stresului  |  Estetica medicala  |  Estetician  |  Examenul clinic   |  Examenul clinic medical   |  Exces glanda mamara  |  Excesul cutanat   |  Excesul de tesut adipos  |  Excizia excesului de piele   |  Experienta sexuala   |  Expunerea la solar   |  Extras de cont  |  Factori de risc  |  Fara interventie chirurgicala  |  Femei care au sanii mari  |  Fermitatea pielii  |  Fese medicale  |  Fibre de elastina  |  Filtre apa  |  Fire chirurgicale  |  Folosirea implantelor   |  Gama de temperatura   |  Gel de dus  |  Gel efect natural  |  Greutate proprie  |  Haine de zi  |  Haine protectie  |  Hartie fire vizibile uv  |  Herpes tratament  |  Hipertrofie glanda mamara  |  Imbunatatirea calitatii produselor   |  Imbunatatirea vietii sexuale   |  Implant cu gel siliconic coeziv  |  Implant hormonal  |  Implant mamar  |  Implant par  |  Implant volumul sanului  |  Implante mamare  |  Implanturi mamare sarcina  |  Indepartarea excesului glanda mamara  |  Indepartarea petelor de varsta   |  Indicatii terapeutice  |  Infectii bacteriene   |  Infectii cutanate  |  Infectii cutanate, acnee  |  Ingrijire 24 de ore din 24  |  Institutul national medicina complementara alternativa  |  Interior din piele naturala  |  Interventie chirurgicala   |  Interventie rapida  |  Interventie rapida accidente  |  Interventii chirurgicale  |  Interventii chirurgicale recente  |  Intinderea tenului  |  Intins par   |  Intretinere usoara  |  Introducerea implantului  |  Lapte baie  |  Laser chirurgical  |  Laser estetic  |  Leziuni ale pielii  |  Lifting facial  |  Lifting facial operatie  |  Lifting fara cicatrici  |  Lifting ridicarea sanilor  |  Lifting sprancene operatie  |  Liftingul chirurgical clasic  |  Liftingul facial  |  Liftingul fetei  |  Liftingul gatului   |  Liftingul sprancenelor  |  Ligamentelor de sustinere   |  Linia corpului  |  Localizare si contact  |  Locul de munca  |  Lucrari implante  |  Machiaj de seara  |  Machiaj efecte speciale  |  Machiaj profesional  |  Machiaj seara  |  Mamelonul sanului  |  Mamelonul si areola  |  Mamografie consultatii  |  Mamoplastia de augmentare  |  Marime si greutate  |  Marimea sanilor mici  |  Marirea de fese  |  Marirea feselor operatie  |  Marirea sanilor  |  Masaj acasa  |  Masaj facial  |  Masaj medical  |  Masaj terapeutic  |  Masajul terapeutic  |  Mastopexie implante silicon  |  Materiale protectie  |  Mecanica generala  |  Medicamente frecvente  |  Medicina alternativa  |  Medicina alternativa bucuresti florin bratila  |  Medicina estetica  |  Medicina fizica  |  Medicina fizica balneoclimatologie  |  Medicina generala  |  Medicina sportiva  |  Metode terapeutice  |  Mezoterapia intinerirea fetei  |  Mezoterapie  |  Mica chirurgie  |  Mici interventii chirurgicale  |  Microchirurgie reconstructiva  |  Moarte clinica  |  Mod de viata  |  Munca temporara  |  Muschii mimicii riduri  |  Muschiul pectoral  |  Muschiul pectoral implant   |  Nastere apa  |  Nastere naturala  |  Nivel cutanat   |  Nivel facial   |  Nivelul corpului fizic  |  Nu are contraindicatii   |  Operatia de augmentare mamara  |  Operatie corectare forma nas  |  Operatie exces tegument  |  Operatii estetice  |  Orizontala si verticala  |  Parul de pe fata   |  Parul din urechi   |  Parul facial  |  Peeling acid glicolic  |  Peeling chimic  |  Peeling chimic superficial  |  Peeling laser  |  Peeling superficial   |  Peelingul fetei  |  Peelinguri profunde   |  Performanta sportiva  |  Perioada alaptarii  |  Peste proaspat  |  Piele flasca   |  Piele grasa   |  Piele naturala  |  Piele normala  |  Pielea aspra   |  Pielea in exces   |  Pierderea in greutate  |  Pierderea volumelor faciale  |  Pigmentare fina a buzelor  |  Pigmentare totala a buzelor   |  Pometii obrajilor  |  Postura verticala   |  Pozitia areolei si mamelonului  |  Pozitia corpului  |  Pozitia implantelor   |  Pozitia naturala  |  Probleme alaptare  |  Procedura speciala   |  Procedura stabilire cazuri malpraxis  |  Proceduri chirurgicale  |  Procese tumorale  |  Procesul de imbatranire  |  Procesul de imbatranire a pielii  |  Produse antiinflamatorii  |  Produse industriale  |  Produse machiaj fata  |  Produse si tehnica medicala   |  Protectia persoanelor handicap  |  Radiatii ionizante  |  Raspuns in frecventa  |  Reactii alergice  |  Recomandari   |  Reconstructia peretelui abdominal  |  Reconstructia sanului  |  Reconstructie mamara cu implant   |  Recuperarea postoperatorie   |  Reducerea ridurilor  |  Reducerea sanilor barbati  |  Reductia mamara  |  Reductie concentrica  |  Reductie mamara  |  Reductii mamare  |  Refacerea volumelor faciale  |  Regenerarea pielii fetei  |  Reintinerirea pleoapelor  |  Repozitionarea areolei mamare   |  Restylane riduri  |  Revizie tehnica  |  Rezultate 24 de ore  |  Rezultate estetice  |  Rezultatele analizelor  |  Ridicarea sanilor  |  Ridicarea sanilor cazuti  |  Ridicarea sprancenelor  |  Riduri faciale  |  Riduri tratamente  |  Ridurilor petelor de varsta  |  Rol estetic  |  Sanatate sexuala  |  Sangerarea   |  Sani mici fermi   |  Sani fara ptoza  |  Sanii lasati   |  Santul inframamar chirurgie  |  Sapun si apa  |  Sarma moale  |  Secretia de sebum  |  Secretul profesional  |  Sedare intravenoasa  |  Sedinta de masaj  |  Sedinta masaj  |  Sensibilitatea mamelonului   |  Ser fiziologic   |  Sfaturi utile   |  Siguranta in utilizare  |  Sistemul osos  |  Solar dus  |  Solicitate frecvent   |  Spatele muschiului pectoral  |  Spitalizare postoperatorie  |  Stare generala sanatate  |  Stari de convalescenta  |  Stilul de viata  |  Stilul de viata al unei persoane   |  Strat adipos  |  Strat adipos piele  |  Strat termic  |  Straturile de piele afectate  |  Structurile faciale  |  Studiu impact  |  Sub glanda mamara  |  Substante chimice   |  Substante chimice cosmetice  |  Substantele chimice  |  Supletea si elasticitatea pielii   |  Suprafata mamelonului  |  Sutura directa  |  Tehnici de reconstructie a sanului  |  Tehnici moderne de lipoaspiratie  |  Temperatura controlata  |  Temperatura corpului   |  Tenis masa  |  Tensiune de lucru  |  Testare medicala  |  Testare rapida hepatite  |  Tesut conjunctiv  |  Tesut mamar in exces  |  Tesut moale  |  Tesutul adipos  |  Tesutului adipos  |  Tesuturile dermului  |  Tesuturile fine  |  Tesuturile subcutanate  |  Tesuturilor moi  |  Textura naturala  |  Timp de drenaj   |  Tipul de implant   |  Tipuri par  |  Toata suprafata  |  Tonifierea musculaturii  |  Tonifierea tenului  |  Tratament ingrijire a pielii fetei  |  Tratament radacina  |  Tratament acnee  |  Tratament antibiotic  |  Tratament aspirina  |  Tratament chirurgical   |  Tratament cu acizi fructe  |  Tratament cu antibiotic   |  Tratament cu medicamente  |  Tratament facial  |  Tratament infectii transmise sexual  |  Tratament laser  |  Tratament oral  |  Tratament riduri  |  Tratament slabire rapida  |  Tratament zona ochilor  |  Tratamente apa  |  Tratamente caderea parului  |  Tratamente cosmetice  |  Tratamente faciale  |  Tratamente intinerire  |  Tratamente laser  |  Tratamente par  |  Tratamente pentru par  |  Tratamente slabire  |  Tratamente ten  |  Tratamentul cicatricilor  |  Tratamentul bolilor  |  Tratamentul cicatricilor  |  Tratamentul coloanei   |  Tratamentul fara durere   |  Tratamentul laser  |  Tratamentul ridurilor  |  Tratate chirurgical  |  Tuburi solar  |  Ulei profesional  |  Uleiuri industriale  |  Uleiuri par  |  Uleiuri terapeutice  |  Urmarirea sarcinii  |  Usa interior  |  Varsta a treia   |  Vergeturi tratamente  |  Viata de noapte  |  Vin rosu  |  Vindecare  |  Vindecare tesuturilor   |  Vindecarea organismului  |  Vindecarea prin contact  |  Volumul glandei mamare  |  Volumul parului   |  Volumul si forma sanului   |  Ziua copilului  |  Zona fetei   |  Zona ochilor  |  Zona patata  |  Zonele vizibile  | 
    Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
    Email: Parola:
     


     
    Nume firma  
    Nume site ~ www.ghidul.ro/  
      Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
    Persoana de contact  
    Telefon  
    Email  
      * Toate campurile sunt obligatorii.  
    In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.