Clinica de Chirurgie Estetica Medestet-Cluj Napoca Afisari: 359
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Chirurgie plastica Vizitatori: 153
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. N. Pascaly, nr. 7, Cluj-Napoca, judetul Cluj
-------------------------
Phone: Telefon
  0264414677; 0741399502; 0752035724
-------------------------
Web: Internet
  email: drciceo@medestet.ro
  site: www.medestet.ro

 
Acnee  
Detalii  

Cea mai frecventa si neplacuta problema dermatologica a adolescentei este acneea. Fiecare a cincea persoana de pe planeta sufera de aceasta jenanta afectiune. In primul rand nu este o boala infectioasa. Ea se datoreaza interactiunii dintre bacteriile saprofite normale si o piele anormal de grasa. Practic, prin secretia crescuta de sebum se blocheaza canalul de excretie pilosebaceu si apar punctele negre. Colonizarea foliculului de par de catre bacteria numita "Propionibacterium", produce inflamatia si apar cosuri purulente si noduli rosii. Leziunile se localizeaza pe fata, pe tegumentele trunchiului, mai ales pe spate, dar si la nivelul pielii capului.

Boala apare atat la fete cat si la baieti, atingand apogeul la varsta de 17 ani. Intensitatea leziunilor descreste spre 21 de ani, iar la 25 de ani ele dispar de la sine. La femeia de 40 de ani, acneea se intalneste doar in 5% din cazuri, iar la barbat doar la 1% din cazuri.

Dupa unii autori, acneea este ereditara, dar aceasta nu s-a dovedit inca. Ce s-a demonstrat insa in mod sigur este ca stresul produce acnee - dupa cum pot marturisi studentii sau elevii in examene. Fara indoiala boala genereaza depresii, anxietate si handicap social si profesional, ceea ce inchide cercul vicios.

Fetele au observat desigur accentuarea eruptiei in perioada ciclului, iar conceptia ca rezolvarea problemei se produce dupa inceperea vietii sexuale sau ca abstinenta determina agravarea ei, ramane doar o legenda.

In afara acneei vulgare de care am pomenit, mai exista si alte forme clinice, enumerate in functie de origine, cum sunt:

  • acneea sugarului si a copilului mic,
  • acnee dupa nastere,
  • acneea dupa unele medicamente (cum ar fi cortizonicele),
  • acneea dupa substante chimice industriale (cum ar fi clorul),
  • acneea dupa uleiuri, pomezi si cosmetice,
  • acneea estivala sau dupa radiatii ionizante.
  • Tratamentul acneei

    Daca diagnosticul acneei nu este o problema, din nefericire tratamentul este mult mai complicat. Ce trebuie sa stie pacientul despre acnee? Vestea buna este ca se trateaza cu succes, dar vestea proasta este ca vindecarea se obtine lent, dupa 6-8 luni de tratament.

    Tratamentul neintrerupt este esential!Chiar dupa rezolvarea problemei, trebuie continuate cu consecventa masurile terapeutice pentru evitarea recidivei. Datorita cronicitatii ei, acneea este o boala scumpa. Tratamentul se face prin aplicarea topicelor recomandate de catre medic pe intreaga suprafata a pielii afectate si nu doar pe leziuni, prevenind astfel aparitia de noi cosuri.

    Daca insa in urma tratamentului apar efecte secundare ca rosata, iritatii sau mancarimi, acesta trebuie intrerupt imediat si reconsiderat de catre medic. Tratamentul local si cel general tin cont de tipul leziunilor - predominant inflamatorii (cosuri), predominant neinflamatorii (puncte negre) sau mixte, dar si de gravitatea acestora - acneea usoara necesita doar tratament local, pe cand cea moderata si severa impun pe langa supravegherea medicala regulata si un tratament general cu antibiotice.

    Marea majoritate a pacientilor raspund bine la tratamente simple cu antibiotice pe cale generala (Tetraciclina, Doxicilina) sau aplicate local sub forma de gel (Eritrogel, Metronidazol gel) sau spuma (Sebium K2). In cazul in care rezultatele nu sunt multumitoare, se va face tratament oral cu Izotretinoin, cunoscut sub numele comercial de Roaccutane.

    Acest medicament este un derivat de vitamina A si are efecte spectaculoase in cazurile grave de acnee (in care se asociaza la cosuri noduli si cicatrici), sau in cele care nu raspund la tratamente clasice. Tratamentul complet este foarte eficient dar si foarte scump! Deoarece are efecte secundare nedorite, el poate fi luat doar la indicatia medicului care stabileste durata curei, de obicei 4-6 luni, si doza necesara.

    In acneea adolescentei sau femeii, se poate recomanda un tratament hormonal, cu tableta anticonceptionala Diane 35, care reduce secretia de sebum.

    Tratamentul modern include si reducerea stresului ocupational sau cauzat de boala prin antidepresive si sedative. Pacientul trebuie incurajat, iar entuziasmul la ameliorarea evidenta ii va spori increderea in tratamentul urmat.

    In cazurile severe, vindecarea spontana se face prin cicatrici dizgratioase, marturii ale leziunilor si traumatismelor la care a fost supusa pielea de catre degetele pacientului sau cosmeticienei.

    Corectarea acestor cicatrici se face numai de catre medicul estetician, care poate opta pentru una din cele patru metode posibile.

    Cicatricile mici si izolate se pot corecta prin:

  • implant de colagen bovin (Zyderm, Zyplast), dar preparatul, de altfel foarte scump, se poate injecta doar dupa o testare prealabila pentru evitarea alergiilor; efectul dureaza maxim doi ani, dupa care tratamentul trebuie repetat.
  • adipocolagen - Clinica noastra poate oferi pacientilor sai un adipocolagen preparat in ziua operatiei, avand ca sursa rezerva adipoasa a pacientului. Procedeul poate fi repetat ori de cite ori este nevoie fara nici un risc. Astfel neajunsurile legate de pretul de cost ridicat si potentialul alergogen al colagenului bovin sunt inlaturate.
  • Pentru cicatrici intinse se poate face:

  • peeling chimic bland cu acid glicolic, sau mai profund cu acid tricloracetic, sau acid mandelic, este metoda cea mai folosita in prezent, oferind cele mai bune rezultate, cu riscurile cele mai mici.
  • dermabrazia este o slefuire mecanica a pielii si se face cu un aparat special - un fel de polizor de mici dimensiuni. Dezavantajele dermabraziei constau in prezenta unei margini, ce delimiteaza foarte net zona tratata de aceea normala si prezenta riscului crescut de dezvoltare a cicatricilor hipertrofice. Dat fiind prezenta in atmosfera a microparticulelor din tesutul pacientului si a riscului de contactare a hepatitei sau altor afectiuni virale de catre echipa operatorie, in ultimii ani, aceasta tehnica este foarte putin recomandata.
  • "skin resurfacing" cu laserul CO2 - aceasta tehnica, spectaculoasa, este considerata ca fiind solutia ultima de abordat indeosebi in cazurile care nu au raspuns suficient la peeling-urile chimice mentionate mai sus. Ea se practica sub anestezie generala, in sala de operatie, si necesita o perioada de refacere a epiteliului de cateva saptamani, timp in care pielea are un aspect rosu aprins, ca dupa o arsura. Deoarece in primele zile fata este tumefiata si acoperita cu secretii ce trebuie indepartate cu pansamente sterile, pacientul va ramane internat in clinica pe aceasta perioada. Se vor administra antibiotice si antiinflamatorii pe o perioada de 5 zile. Postoperator pielea trebuie protejata de soare (pentru a nu ramane patata) prin folosirea de creme cu factor de protectie UV, si ingrijita cu produse cosmetice cu ulei de catina, procicatrizante.
  • Sfaturi utile pentru pacientii cu acnee:

    Peelingul chimic este un procedeu mai indicat femeilor, deoarece acestea au pielea mai fina, lipsita de par.

    Substantele chimice folosite sunt acidul glicolic, TCA (acidul triclor acetic), acidul mandelic, acidul salicilic si mai rar fenolul. Acidul triclor acetic, spre deosebire de fenol, nu este absorbit prin piele si nu produce efecte secundare sistemice, care pot fi extrem de toxice.

    Peelingul cu TCA nu determina arsuri foarte profunde, astfel ca depigmentarea totala sau aparitia cicatricilor hipertrofice (ingrosate) pe piele sunt mult mai rare. Se pot practica aplicari repetate la 1-3 luni de TCA - eficienta fiind comparabila cu aceea a fenolului, dar cu un grad de siguranta mult mai ridicat.

    Folosirea agentilor chimici mai slabi (acid glicolic) este si mai putin riscanta, dar eficienta lor ca slefuire este si ea mai redusa, aceste tipuri de peelinguri fiind indicate in special pentru tratamentul acneei.

    In functie de particularitatile pielii dumneavoastra, va trebui sa urmati un tratament pregatitor, timp de minim 3 saptamani, cu crema GLYCON (care contine acid glicolic).

    Crema GLYCON actioneaza prin derivatii glicolici pe care ii contine. Modul de actiune consta in eliminarea mai rapida a celulelor superficiale imbatranite ale pielii si in tonifierea elementelor fibrilare cutanate. Efectele sunt vizibile din a treia saptamana de utilizare si consta in atenuarea ridurilor si cicatricilor, in cresterea elasticitatii si tonusului cutanat, in imbunatatirea aspectului pielii - in special a celei cu porii mari.

    Mai mult, cremele GLYCON estompeaza pistruii, previn aparitia petelor de batranete, atenueaza acneea si confera pielii netezime, catifelare si stralucire.

    Crema GLYCON se aplica in prima saptamana numai la interval de doua zile, seara, inainte de culcare, in strat subtire pe pielea curata si neiritata. Crema nu se aplica dupa o baie fierbinte, deoarece porii foarte deschisi sunt agresionati de acid. In caz de senzatie de usturime si iritare, pielea se clateste abundent cu apa rece.

    In a doua saptamana, crema se aplica in fiecare seara, iar in a treia saptamana, zilnic, seara si dimineata. Crema poate constitui chiar baza de machiaj.

    Pregatirea cu GLYCON se intrerupe cu 24 de ore inainte de sedinta de chemical peeling.

    Complicatii

    Uneori poate apare un aspect de pigmentare neuniforma a fetei, in ciuda eforturilor tehnice pentru a-l evita. De asemenea nevii preexistenti se pot hiperpigmenta si de aceea va sugeram indepartarea acestora printr-o interventie chirurgicala separata, inaintea peelingului.

    Pentru purtatorii de virus herpes, pentru a evita contaminarea cu extinderea herpesului la nivel facial, trebuie luate masuri speciale. Acestea includ amanarea tratamentului chimic cu cel putin 6 saptamani de la data ultimului puseu infectios si administrarea de Acyclovir (unguent sau capsule), imediat dupa chemical peeling.

    Formarea de cicatrici hipertrofice si keloide sunt complicatii foarte rare, ce pot apare la nivelul buzelor, la pacientii cu infectii bacteriene sau virale herpetice, survenite in perioada urmatoare unui chemical peeling.

    In concluzie, acneea cere o atentie speciala, iar secretul vindecarii consta in tratamentul bland si constant, intr-o colaborare deplina cu medicul estetician.

     
    Galerie foto (2)
    [Image #1] [Image #2]
     
    implante de silicon   |  operatie de marirea sanilor  |  supletea pielii  |  Acid acetic  |  Acid glicolic riduri  |  Acid imbatranire  |  Acid salicilic  |  Acid tricloracetic  |  Afectiune a ligamentelor  |  Afectiune infectioasa  |  Afectiuni ale pielii  |  Afectiuni inflamatorii  |  Afectiuni tesutul colagen  |  Analiza pielii   |  Anestezie nivelul buzelor   |  Anestezie de contact  |  Anestezie generala  |  Anestezie locala  |  Antibiotic natural  |  Anxietate tratamente  |  Apa fierbinte  |  Apa in exces  |  Apa pura  |  Apa toaleta  |  Apa vietii  |  Areola si mamelonul   |  Asimetria mamara  |  Asimetrii areole sani  |  Asimetrii operatii estetice  |  Asistenta medicala  |  Augmentare mamara  |  Autotransplantul adipos intinerire  |  Baie de serviciu  |  Baie fierbinte   |  Baie proprie cu dus  |  Baie ulei  |  Baza de tratament  |  Baza firelor  |  Baza noastra de date  |  Benzi proces  |  Biopsie  |  Bloc operator  |  Boli alergice  |  Boli autoimune  |  Boli piele  |  Caderea parului  |  Calciu gel   |  Chimice produse  |  Chirurgia coloanei  |  Chirurgia coloanei vertebrale  |  Chirurgia estetica dupa nastere  |  Chirurgia pleoapelor  |  Chirurgia reconstructiva  |  Chirurgia sanului  |  Chirurgie cosmetica  |  Chirurgie estetica  |  Chirurgie generala  |  Chirurgie orala  |  Chirurgie plastica  |  Chirurgie plastica si reparatorie  |  Chirurgie reparatorie  |  Chirurgul plastician  |  Cicatrici dupa nastere  |  Cicatrici tratamente  |  Cicatricile rezultate  |  Coloanei vertebrale  |  Complet biocompatibil   |  Consultatii copii  |  Continutul de silicon   |  Controlul placii bacteriene  |  Corectia asimetriilor mamare  |  Corectie cicatrici  |  Corpului fizic   |  Cosmetica medicala  |  Cosmetice catina  |  Cosuri cosmetice  |  Crema de rosii   |  Crema peeling   |  Crema slabire  |  Creme antirid  |  Creme depigmentare  |  Creme faciale acid glicolic  |  Creme fata  |  Creme hidratante  |  Creme par  |  Creme protectoare   |  Creme ziua  |  Cresterea copilului  |  Cresterea in greutate   |  Cresterea sanilor   |  Cresterea tonusului  |  Culoarea ochilor  |  Culoarea tenului  |  Cura ridurilor faciale  |  Cura slabire  |  Depistarea   |  Deshidratare   |  Dieta echilibrata  |  Dimensiunile sanilor  |  Discomfort sexual  |  Dispozitive lucru  |  Dispozitive medicale  |  Dupa sarcina si alaptare  |  Durerea postoperatorie  |  Dureri ale spatelui  |  Dureri in regiunea gatului  |  Echimozele postoperatorii  |  Echipa medicala  |  Echografie mamara  |  Edeme  |  Efect estetic  |  Efect termic  |  Efecte laser  |  Efecte speciale   |  Efecte terapeutice  |  Efectul estetic final   |  Elastice terapeutice  |  Elasticitate   |  Elasticitatea celulelor  |  Elasticitatea pielii  |  Elemente arhitectura  |  Elemente legatura  |  Eliminarea celulelor moarte  |  Eliminarea celulelor moarte piele  |  Eliminarea cicatricilor  |  Eliminarea ridurilor  |  Eliminarea stresului  |  Estetica medicala  |  Estetician  |  Examenul clinic   |  Examenul clinic medical   |  Exces glanda mamara  |  Excesul cutanat   |  Excesul de tesut adipos  |  Excizia excesului de piele   |  Experienta sexuala   |  Expunerea la solar   |  Extras de cont  |  Factori de risc  |  Fara interventie chirurgicala  |  Femei care au sanii mari  |  Fermitatea pielii  |  Fese medicale  |  Fibre de elastina  |  Filtre apa  |  Fire chirurgicale  |  Folosirea implantelor   |  Gama de temperatura   |  Gel de dus  |  Gel efect natural  |  Greutate proprie  |  Haine de zi  |  Haine protectie  |  Hartie fire vizibile uv  |  Herpes tratament  |  Hipertrofie glanda mamara  |  Imbunatatirea calitatii produselor   |  Imbunatatirea vietii sexuale   |  Implant cu gel siliconic coeziv  |  Implant hormonal  |  Implant mamar  |  Implant par  |  Implant volumul sanului  |  Implante mamare  |  Implanturi mamare sarcina  |  Indepartarea excesului glanda mamara  |  Indepartarea petelor de varsta   |  Indicatii terapeutice  |  Infectii bacteriene   |  Infectii cutanate  |  Infectii cutanate, acnee  |  Ingrijire 24 de ore din 24  |  Institutul national medicina complementara alternativa  |  Interior din piele naturala  |  Interventie chirurgicala   |  Interventie rapida  |  Interventie rapida accidente  |  Interventii chirurgicale  |  Interventii chirurgicale recente  |  Intinderea tenului  |  Intins par   |  Intretinere usoara  |  Introducerea implantului  |  Lapte baie  |  Laser chirurgical  |  Laser estetic  |  Leziuni ale pielii  |  Lifting facial  |  Lifting facial operatie  |  Lifting fara cicatrici  |  Lifting ridicarea sanilor  |  Lifting sprancene operatie  |  Liftingul chirurgical clasic  |  Liftingul facial  |  Liftingul fetei  |  Liftingul gatului   |  Liftingul sprancenelor  |  Ligamentelor de sustinere   |  Linia corpului  |  Localizare si contact  |  Locul de munca  |  Lucrari implante  |  Machiaj de seara  |  Machiaj efecte speciale  |  Machiaj profesional  |  Machiaj seara  |  Mamelonul sanului  |  Mamelonul si areola  |  Mamografie consultatii  |  Mamoplastia de augmentare  |  Marime si greutate  |  Marimea sanilor mici  |  Marirea de fese  |  Marirea feselor operatie  |  Marirea sanilor  |  Masaj acasa  |  Masaj facial  |  Masaj medical  |  Masaj terapeutic  |  Masajul terapeutic  |  Mastopexie implante silicon  |  Materiale protectie  |  Mecanica generala  |  Medicamente frecvente  |  Medicina alternativa  |  Medicina alternativa bucuresti florin bratila  |  Medicina estetica  |  Medicina fizica  |  Medicina fizica balneoclimatologie  |  Medicina generala  |  Medicina sportiva  |  Metode terapeutice  |  Mezoterapia intinerirea fetei  |  Mezoterapie  |  Mica chirurgie  |  Mici interventii chirurgicale  |  Microchirurgie reconstructiva  |  Moarte clinica  |  Mod de viata  |  Munca temporara  |  Muschii mimicii riduri  |  Muschiul pectoral  |  Muschiul pectoral implant   |  Nastere apa  |  Nastere naturala  |  Nivel cutanat   |  Nivel facial   |  Nivelul corpului fizic  |  Nu are contraindicatii   |  Operatia de augmentare mamara  |  Operatie corectare forma nas  |  Operatie exces tegument  |  Operatii estetice  |  Orizontala si verticala  |  Parul de pe fata   |  Parul din urechi   |  Parul facial  |  Peeling acid glicolic  |  Peeling chimic  |  Peeling chimic superficial  |  Peeling laser  |  Peeling superficial   |  Peelingul fetei  |  Peelinguri profunde   |  Performanta sportiva  |  Perioada alaptarii  |  Peste proaspat  |  Piele flasca   |  Piele grasa   |  Piele naturala  |  Piele normala  |  Pielea aspra   |  Pielea in exces   |  Pierderea in greutate  |  Pierderea volumelor faciale  |  Pigmentare fina a buzelor  |  Pigmentare totala a buzelor   |  Pometii obrajilor  |  Postura verticala   |  Pozitia areolei si mamelonului  |  Pozitia corpului  |  Pozitia implantelor   |  Pozitia naturala  |  Probleme alaptare  |  Procedura speciala   |  Procedura stabilire cazuri malpraxis  |  Proceduri chirurgicale  |  Procese tumorale  |  Procesul de imbatranire  |  Procesul de imbatranire a pielii  |  Produse antiinflamatorii  |  Produse industriale  |  Produse machiaj fata  |  Produse si tehnica medicala   |  Protectia persoanelor handicap  |  Radiatii ionizante  |  Raspuns in frecventa  |  Reactii alergice  |  Recomandari   |  Reconstructia peretelui abdominal  |  Reconstructia sanului  |  Reconstructie mamara cu implant   |  Recuperarea postoperatorie   |  Reducerea ridurilor  |  Reducerea sanilor barbati  |  Reductia mamara  |  Reductie concentrica  |  Reductie mamara  |  Reductii mamare  |  Refacerea volumelor faciale  |  Regenerarea pielii fetei  |  Reintinerirea pleoapelor  |  Repozitionarea areolei mamare   |  Restylane riduri  |  Revizie tehnica  |  Rezultate 24 de ore  |  Rezultate estetice  |  Rezultatele analizelor  |  Ridicarea sanilor  |  Ridicarea sanilor cazuti  |  Ridicarea sprancenelor  |  Riduri faciale  |  Riduri tratamente  |  Ridurilor petelor de varsta  |  Rol estetic  |  Sanatate sexuala  |  Sangerarea   |  Sani mici fermi   |  Sani fara ptoza  |  Sanii lasati   |  Santul inframamar chirurgie  |  Sapun si apa  |  Sarma moale  |  Secretia de sebum  |  Secretul profesional  |  Sedare intravenoasa  |  Sedinta de masaj  |  Sedinta masaj  |  Sensibilitatea mamelonului   |  Ser fiziologic   |  Sfaturi utile   |  Siguranta in utilizare  |  Sistemul osos  |  Solar dus  |  Solicitate frecvent   |  Spatele muschiului pectoral  |  Spitalizare postoperatorie  |  Stare generala sanatate  |  Stari de convalescenta  |  Stilul de viata  |  Stilul de viata al unei persoane   |  Strat adipos  |  Strat adipos piele  |  Strat termic  |  Straturile de piele afectate  |  Structurile faciale  |  Studiu impact  |  Sub glanda mamara  |  Substante chimice   |  Substante chimice cosmetice  |  Substantele chimice  |  Supletea si elasticitatea pielii   |  Suprafata mamelonului  |  Sutura directa  |  Tehnici de reconstructie a sanului  |  Tehnici moderne de lipoaspiratie  |  Temperatura controlata  |  Temperatura corpului   |  Tenis masa  |  Tensiune de lucru  |  Testare medicala  |  Testare rapida hepatite  |  Tesut conjunctiv  |  Tesut mamar in exces  |  Tesut moale  |  Tesutul adipos  |  Tesutului adipos  |  Tesuturile dermului  |  Tesuturile fine  |  Tesuturile subcutanate  |  Tesuturilor moi  |  Textura naturala  |  Timp de drenaj   |  Tipul de implant   |  Tipuri par  |  Toata suprafata  |  Tonifierea musculaturii  |  Tonifierea tenului  |  Tratament ingrijire a pielii fetei  |  Tratament radacina  |  Tratament acnee  |  Tratament antibiotic  |  Tratament aspirina  |  Tratament chirurgical   |  Tratament cu acizi fructe  |  Tratament cu antibiotic   |  Tratament cu medicamente  |  Tratament facial  |  Tratament infectii transmise sexual  |  Tratament laser  |  Tratament oral  |  Tratament riduri  |  Tratament slabire rapida  |  Tratament zona ochilor  |  Tratamente apa  |  Tratamente caderea parului  |  Tratamente cosmetice  |  Tratamente faciale  |  Tratamente intinerire  |  Tratamente laser  |  Tratamente par  |  Tratamente pentru par  |  Tratamente slabire  |  Tratamente ten  |  Tratamentul cicatricilor  |  Tratamentul bolilor  |  Tratamentul cicatricilor  |  Tratamentul coloanei   |  Tratamentul fara durere   |  Tratamentul laser  |  Tratamentul ridurilor  |  Tratate chirurgical  |  Tuburi solar  |  Ulei profesional  |  Uleiuri industriale  |  Uleiuri par  |  Uleiuri terapeutice  |  Urmarirea sarcinii  |  Usa interior  |  Varsta a treia   |  Vergeturi tratamente  |  Viata de noapte  |  Vin rosu  |  Vindecare  |  Vindecare tesuturilor   |  Vindecarea organismului  |  Vindecarea prin contact  |  Volumul glandei mamare  |  Volumul parului   |  Volumul si forma sanului   |  Ziua copilului  |  Zona fetei   |  Zona ochilor  |  Zona patata  |  Zonele vizibile  | 
    Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
    Email: Parola:
     


     
    Nume firma  
    Nume site ~ www.ghidul.ro/  
      Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
    Persoana de contact  
    Telefon  
    Email  
      * Toate campurile sunt obligatorii.  
    In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.