Spatiile frigorifice pentru depozitare beneficiaza de un mediu climatic unic, dar trebuie izolate perfect de spatiile înconjuratoare, pentru a evita formarea condensului si a ghetii.
Chiar daca în depozitele frigorifice, ca si în cazul patinoarelor artificiale, temperatura este întotdeauna cuprinsa între –20 si –30°C, chiar -40°C în cazul tunelelor de congelare, temperaturile negative pot trece de izolatia termica si pot intra în contact cu fundatia (cu solul), afectând-o în mod negativ.
De asemenea, în zonele în care aerul uscat foarte rece întâlneste aer cald umed, umezeala continuta în fluxul de aer cald se poate aseza pe suprafata rece si se poate transforma în gheata. În afara de faptul ca va creste riscul de accidentari si creaza un mediu de lucru nesigur, se va produce si înghetarea nedorita a elementelor, cum ar fi usile/portile depozitelor frigorifice sau ramele usilor si poate cauza: deteriorarea structurii usii, dezlipirea garniturilor, împiedicarea închiderii corecte a usilor si un consum mai mare de energie pentru a mentine temperatura în parametrii stabiliti.
O alta problema, care apare în cazul sistemelor de deranj al echipamentelor frigorifice, este condensul si incapacitatea de a mentine un flux liber pentru scurgerea apei. Desi o izolatie adecvata si o bariera de vapori sunt esentiale pentru a minimiza evacuarea caldurii din camerele si depozitele frigorifice, acestea nu ofera pe deplin protectia necesara.