Volomag, Baicoi / Prahova - Acoperisuri tabla tip tigla metalica Afisari: 1521
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Acoperisuri (montare, comercializare) Vizitatori: 540
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Ciresului, Nr.3, Baicoi, judetul Prahova
-------------------------
Phone: Telefon
  0732288138
-------------------------
Web: Internet
  email: contact@volomag.ro
  site: www.volomag.ro

 
Montaj Tigla Metalica  
Detalii  video  

Tigla metalica este un material relativ nou care se foloseste pentru acoperis. In acest material se gasesc concomitent astfel de propietati cum ar fi : un design frumos, taria otelului, siguranta ecologica si antiincendiara, si o vasta gama de culori. Datorita sigurantei, esteticii si unui pret accesibil tigla metalica a devenit materialul cel mai solicitat pentru acoperirea cladirilor. Tigla metalica este fabricata din tabla zincata cu grosimea de (0.47-0.5) mm acoperita cu un strat de pasivizare, unul de grund (strat primar) urmat de stratul de poliester cu grosimea de 25 micrometri. In productie se foloseste numai tabla zincata de cea mai inalta calitate, avand o acoperire de Zinc de (225-275g/m2). Tigla metalica poseda mai multe calitati, care nu pot fi gasite la celelalte sisteme.

  • de invelitori:
  • aspect placut;
  • greutate mica (aproximativ 5kg/m2);
  • montaj simplu;
  • o gama vasta de culori;
  • termen lung de exploatare a acoperisului (peste 50 de ani);
  •  necesita vopsire ulterioara.
  • Tigla metalica poate fi folosita ca material de acoperis pentru constructii noi, atat si pentru constructii de renovare a cladirilor vechi.
  • De ce tigla metalica?

    • Pentru ca intr-adevar reprezinta o solutie optima atat pentru constructiile noi, cat si pentru renovarea celor vechi, montarea constand intr-un proces simplu si rapid.
    • Pentru ca tigla metalica este o alternativa mult mai convenabila si din punct de vedere estetic, lucru ce nu trebuie trecut cu vederea.
    • Pentru ca rezistenta si greutatea mica fac din tigla metalica concurentul favorit la titlul de cea mai buna invelitoare. Tigla ceramica e grea iar acest lucru aduce dupa sine necesitatea unei capacitati portante mari a sarpantei. Pe un acoperis de 200 m2 veti aseza o sarcina de peste 10.000 kg in cazul tiglei ceramice, fata de numai 1.000 kg in cazul tiglei metalice. Pentru ca structura necesara este usoara, cheltuielile totale ale constructiei sunt foarte mult diminuate.
    • Si nu in ultimul rand, pentru ca tigla metalica ofera o estetica deosebita, nu necesita cheltuieli de intretinere, nu formeaza muschi si are o longevitate mult mai mare decat tigla ceramica sau tabla zincata. Durata de viata poate depasi 50 de ani.
    • SIPCA ORIZONTALA, SIPCA VERTICALA SI FOLIA ANTICONDENS

      Pentru asigurarea bunei aeresiri a spatiului format intre TIGLA METALICA si FOLIA ANTICONDENS este importanta montarea SIPCII VERTICALE. Daca pornim de la faptul ca imediat pe ASTERIALA se asterne FOLIA ANTICONDENS, care trebuie asternuta perpendicular pe directia de scurgere, adica perpendicular fata de CAPRIORI, in vederea asigurarii ventilarii, este strict necesara prezenta SIPCII VERTICALE, care se monteaza de-a lungul CAPRIORILOR si cu ajutorul careea se prinde si FOLIA ANTICONDENS. SIPCA ORIZONTALA (cea de baza) se monteaza peste SIPCA VERTICALA

    • Un moment important este distanta intre SIPCILE ORIZONTALE. Aceasta distanta trebuie sa fi e egala cu lungimea modulului TIGLEI METALICE pe care o montati (pentru BANGA = 350 mm) si aceasta distanta se masoara intre AXELE SIPCII ORIZONTALE indiferent de sectiunea acestora. Unica exceptie o face distanta intre primele doua SIPCI. ORIZONTALE. Primele doua SIPCI ORIZONTALE inseamna sipca de la streasina si urmatoarea, deoarece montarea SIPCII ORIZONTALE se incepe de la streasina acoperisului. Deci distanta de la inceputul primei sipci pana la axa celei dea doua trebuie sa fi e de 280 mm-300 mm (vezi desenul). Acest lucru se face pentru obtinerea stresinei necesare a TIGLEI METALICE in vederea scurgerii satisfacatoare a apei pluviale in jgheab. De obicei aceasta streasina se face de 50 mm-70 mm. dar din moment ce s-a micsorat distanta dintre sipci, primul modul al TIGLEI METALICE se va lasa mai jos fata de restul panoului de tigla metalica, de aceea se impune montarea SIPCII SUPLIMENTARE, care trebuie sa aiba grosimea de 20 mm (atat cat are pragul TIGLEI METALICE), fapt care va readuce primul modul al panoului de tigla metalica in planul intregului panou. SIPCA SUPLIMENTARA se monteaza la STREASINA la imediata incepere a CAPRIORULUI.

      SORTUL DE JGHEABSORTUL DE JGHEAB se monteaza la STREASINA acoperisului de asupra ASTERIALEI si sub FOLIA ANTICONDENS. Punctele de fi xare a acestuia vor avea o distanta de 400 mm-500 mm unul fata de altul. Suprapunerea a doua SORTURI trebuie sa fi e de aproximativ 100 mm. TIGLA METALICAOdata achizitionata, TIGLA METALICA va fi stocata un timp inainte de a fi montata. Pentru stocare se recomanda asezarea panourilor de tigla metalica pe calupuri din lemn. Se recomanda ca in timpul stocarii, panourile de tigla metalica sa fi e acoperite, dar in acelasi timp sa se asigure o aeresire buna a lor.

      Pentru inlaturarea depunerilor de pe panoul de tigla metalica in nici un caz NU FOLOSITI MATERIALE ABRAZIVE SI PRODUSE PE BAZA DE ALCOOL. In scopul curatarii se foloseste o perie moale. De obicei tigla metalica se livreaza la dimensiunile necesare, cerute de client, totusi daca e nevoie de efectuat unele decupari suplimentare sau o taietura de colt, folositi instrumente admise (foarfeca de tabla, freza electrica, etc). In nici un caz nu folositi fl exul sau alte unelte abrazive avand turatii mari de functionare, deoarece pot cauza infi erbantarea stratului de zinc care este protectorul principal al tablei, prin urmare deteriorandu-l. Iar in cazul fl exului

     
    Galerie foto (1)
    [Image #1]
    Prezentare video