Tecoprest Com - Fose septice, statii de epurare, Bucuresti Afisari: 1601
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Constructii civile (executie) Vizitatori: 719
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Avrig, Nr. 28, Sector 2, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0722586347; 0766533250; 0213153700
-------------------------
Web: Internet
  email: office@tecoprestcom.ro; office@fose.ro
  site: www.fose.ro
  facebook: www.facebook.com/fose.ro/

 
Statie de epurare AquaClean SBR 1-6 LE  
Detalii  

Statie de epurare AquaClean SBR 1-6 LE  (Statie de epurare pentru 1-6 persoane echivalente)

   Statie de epurare ape uzate menajere pana la 1000 litri/zi

   Conform cerintelor SR EN 12566-3:2006, NTPA 001:2002 si NTPA 011:2002

   aquaClean® SBR1/6 LE este o statie de epurare a apelor uzate menajere, pentru spatii cu 1-6 locuitori permanenti neconectate la sisteme de canalizare. AquaClean® SBR1/6 LE este destinata epurarii apelor uzate provenite de la:

   - locuinte uni familiale   - locuinte multi familiale;   - spatii publice (birouri, restaurante etc.);   - vile, case de vacanta – chiar nelocuite permanent;   - pensiuni turistice, moteluri etc.

   Volumul maxim de apa epurat trebuie sa respecte intervalul cuprins între 1,5 si 2,4 m3/zi iar CBO5 în influent va respecta intervalul cuprins intre 0,6 si 0,96 kg/zi.   Capacitate epurare (proba omogenizata la 24 h)   CBO5: <= 0,3 mg/l   Statie epurare aquaClean SBR   Cod - 48600000005   1/6 LE

 

   ATENTIE!   - aquaClean® SBR1/6 LE NU poate fi folosita pentru epurarea apelor industriale sau cu incarcaturi biologice care depasesc limitele precizate (industrie alimentara, restaurante, ferme agrozootehnice etc.).

Nu se utilizeaza doua prelungiri montate una peste alta intrucat acestea nu permit accesul la echipamente pentru intretinere.

   INFORMATII:

   - Sistemul epureaza zilnic cca 800 pana la 1.000 litri de apa. Inainte de orice demers trebuie analizata cu atentie posibilitatea de evacuare a apei epurate. Recomandam pe cat posibil evacuare in emisari naturali (ape de suprafata, valea unui rau etc.), deoarece posibilitatea de preluare a acestei cantitati de apa, in puturi sau suprafete filtrante, este limitata.   - Pentru evacuarea namolului (vidanjare), aveti nevoie de contract cu o firma specializata in astfel de lucrari. Namolul TREBUIE trimis pentru neutralizare si valorificare la o statie municipala.   - Statia nu necesita camin de prelevare a probelor. In pachetul standard este prevazut un recipient pentru prelevarea probelor, cu o capacitate de 1,5 litri. Acesta se instaleaza in interiorul statiei si este umplut automat, la fiecare evacuare a apei epurate (de regulã la fiecare 8 ore). Pentru efectuarea analizelor, extrageti recipientul si trimiteti-l, impreuna cu intregul continut, la un laborator autorizat.Furnitura standard este livrata gata de montare in zone necarosabile si la o adancime de inghet de 0,8 m.Specificati in comanda daca doriti instalarea in zone cu adancimi de inghet mai mari.

   Generatia de (mini)statii de epurare SBR a apelor uzate menajere:- Versatila - poate fi livrata atat ca instalatie gata de folosit sau poate echipa bazine existente, din materiale plastice sau beton;- Performanta - procesul de epurare este controlat mentinand randament de epurare constant pe toata durata de utilizare;- Usor de montat - pontonul cu echipamentele preasamblate si bazinul din material plastic pot fi montate cu minim de investitii si efort;- Usor de intretinut - datorita montarii echipamentelor de tratare pe ponton;- Lucrari minime de mentenanta - necesita un numar minim de operatii de intretinere iar intervalul de timp la care este necesara vidanjarea este de cca 1÷2 ani;- Economica - unitatea detecteaza automat lipsa de apa in alimentare si trece în regim de vacanta, ceea ce determina o reducere a consumului de energie electrica;- Usor de operat - unitatea de comanda monitorizeaza instalatia, semnalizeaza si inregistreaza orice defectiune a echipamentelor;- Autorecuperare in cazul aparitiei unei disfunctionalitati (eroare de functionare a unui echipament, cadere de tensiune, etc) panoul de comanda incearca cu o anumita frecventa sa reia regimul normal de functionare, semnaland in acelasi timp disfunctionalitatea.Statiile de epurare aquaClean corespund performantelor impuse de EN 12566-3:2005/A1:2009

   SOLUTIE CONSTRUCTIVA:   1. Bazin bicameral din polietilena:      - dimensiuni: 2.400×1.400×1.820 [mm];      - volum: 1.200 litri;      - constructie rigida, multistrat, pentru rezistenta mecanica ridicata;      - acoperite de capace din polietilena, pentru montaj in zone pietonale.

   2. Unitate de epurare AQUAmax® (ATB Umwelttechnologien GmbH):      - aerator cu motor submersibil, pentru aerarea cu bule fine – dezvoltat special pentru statii mici de epurare;      - pompa pentru circulatia apei epurate – mecanism de autocuratare, fara valve mecanice sau piese in miscare;      - pompa pentru circulatia namolului;      - plutitor de nivel, care comuta, automat, in modul de operare de vacanta;      - cadru din materiale plastice reciclate si din otel special; 10 ani durata de viata;      - unitate de control automata, usor de operat;      - extensibila cu pachetul plus – pentru reducerea concentratiei de fosfor si sterilizator cu UV.   3. Elemente de conectare: tubulatura din polipropilena DN110.

   CARACTERISTICI FUNCTIONALE:   - Functionare secventiala in volume controlate (SBR – sequential batch reactor);   - Complet echipata, usor de montat, gata de utilizare;   - Compacta, mobila, fara piese mecanice in miscare, fara zgomot, fara vibratii;   - Respecta cerintele SR EN 12566–3:2006 — Statii mici de epurare a apelor uzate pana la 50 PTE. Partea 3: Statii de epurare a apelor uzate menajere gata de utilizare si/sau asamblate pe loc;   - Apa epurata indeplineste cerintele normativelor in vigoare (NTPA001:2002 si NTPA 011:2002);   - Eficienta mare, apa epurata clara, fara miros, care poate fi deversata in emisari naturali sau direct in sol permeabil;   - Costuri mici de operare, de mentenanta si de intretinere, fara piese de schimb care trebuie schimbate frecvent;   - „Regim de vacanta” (maxim 30 zile) – consum redus de energie, mentinerea in viata a populatiei de microorganisme aerobe;   - Vidanjare la intervale mari de timp – 1 pana la 3 ani, in functie de regimul de utilizare;   - Posibilitati multiple de aranjare, foloseste la maxim spatiul disponibil.

   PRINCIPIU DE FUNCTIONARE   - Epurarea apei uzate se face secvential, in volume controlate – sequential batch reactor, in regim aerob. Acest lucru asigura calitatea apei evacuate si posibilitatea de a prelua debite mari in timp scurt, mentinand randamentul de epurare.   - Primul bazin functioneaza ca un vas tampon pentru sedimentare primara si acumularea apei uzate, de unde este preluat? pentru epurare. Simultan este si volum de acumulare a namolului (substante nedegradabile biologic) care trebuiesc ulterior vidanjate.

   ATENTIE!   In conditii normale de funcaionare, primul bazin este cel care se vidanjeaza! Bazinul in care este montata unitatea de epurare se vidanjeaza NUMAI in cazuri speciale.

   Sistemul este controlat de un panou de comanda cu microcontroler, pentru setarea si inregistrarea parametrilor de operare ai statiei. Sistemul este setat pentru numarul maxim de utilizatori, cand este pus in functiune. Nu este necesara schimbarea setarilor in cazul in care apar sub – sau supra – incarcari temporare.

      Generalitati:aquaClean seria S / SBR - este noua familie de ministatii compacte, destinate epurarii apelor uzate menajere, care functioneza pe principiul SBR (sequenting batch reactor).Statia si calitatea apei epurate indeplinesc cerintele cuprinse in legislatia nationala in vigoare. Fiabilitatea si capacitatea de a asigura cerintele privind calitatea apei epurate depind de eficienta chimica/biologica si de conditiile specifice de operare (debitul si volumul de apa deversat, temperatura, compozitia apei la intrare - influent).   ATENTIE!Sistemul functioneaza la parametrii optimi daca sunt respectate regulile de mai jos. Va rugam sa cititi cu atentie specificatiile si instructiunile producatorului.

   OPERATII DE INTRETINEREUrmatoarele materiale sunt interzise a fi aruncate in canalizarile conectate la statii de epurare:Material / Efect / ColectareCenusa, resturi de ardere / Nu se descompun biologic / Gunoi menajerServetele / infunda canalizarea / Gunoi menajerDiverse chimicale / Contamineaza apa / Punct colectareDezinfectanti / Omoara biomasa / Nu folositi!Coloranti / Contamineaza apa / Punct colectareChimicale foto / Contamineaza apa / Punct colectareGrasimi de la prajire / Depuneri pe conducte / Gunoi menajerPlasturi / Infundare conducte / Gunoi menajerNisip de la pisici / Infundare conducte / Gunoi menajerDopuri de sticla / Se depun in statie / Gunoi menajerLacuri si vopseluri / Contamineaza apa / Punct colectareMedicamente / Contamineaza apa / Punct colectare (farmaceutice)Ulei de motor / Contamineaza apa / Punct colectare (uleiuri)Ulei si resturi alimentare / Contamineaza apa / Punct colectareBete de curatat urechile / Depuneri in statie / Gunoi menajerPesticide / Contamineaza apa / Punct colectareAgenti de curatare / Contamineaza apa / Punct colectareLame de ras / Depuneri in statie / Gunoi menajer - risc de accident!Substante de desfundat chiuvete / Contamineaza apa / Nu folositi!Tampoane si scutece / Se depun in statie / Gunoi menajerUlei comestibil / Risc infundare statie / Gunoi menajerResturi alimentare / Risc infundare statie / Gunoi menajerClei si alti adezivi / Risc infundare statie / Punct colectareTextile (ex carpe de curatat, etc.) / Risc infundare statie / Gunoi menajer/punct colectareDiluanti / Contamineaza apa / Punct colectareSeminte / Risc infundare statie / Gunoi menajerSapun de WC / Contamineaza apa / Nu folositi!Chistoace / Se depun in statie / Gunoi menajerSilicon / Risc infundare statie / Punct colectare

Unde se utilizeaza:Seria S/SBR este proiectata atat pentru echiparea locuintelor noi cat si pentru re-echiparea foselor septice existente, cu un minim de modificari. In mod particular au fost proiectate sa epureze ape uzate menajere provenite din locuinte cu un debit de 1.000 litri (S5/SBR1÷6)respectiv 1.500 litri (S10/SBR 7÷12)/24 ore.Statia poate trata numai ape uzate menajere.Apa acumulata in statie nu trebuie sa contina substante chimice care pot dauna populatiei de bacterii.Nu este permisa alimentarea statiei cu:- ape uzate industriale;- ape pluviale sau ape recirculate din piscine, etc;- ape cu continut de agenti chimici agresivi, resturi petroliere, uleiuri etc.

DescriereSeria S/SBR este o versiune imbunatatita a unei statii de epurare care functioneazs pe principiul SBR, folosind o combinatie de tratare cu namol activ si separare fizica prin decantare. Acest lucru se realizeaza in 4 cicluri de functionare/24 ore, fiecare în 4 etape:1 - Alimentare - Din primul compartiment este transferata pe principiul vaselor comunicante apa menajera.2 - Tratare - Odata cu alimentarea incepe functionarea pompei de aerare. Astfel este introdus in apa uzata aerul necesar epurarii biologice.Datorita sistemului ponton se asigura si o omogenizare a apei. Etapele de aerare sunt alternate cu pauze pentru a asigura nitrificareadenitrificarea in conditii optime.3 - Sedimentare - Aerarea este oprita permitand suspensiilor solide sa sedimenteze la fundul bazinului. In zona superioara ramane doar apa limpezita.4 - Evacuare - Apa limpezita este evacuata din statie cu pompa de evacuare. Dupa ce se încheie operatia de evacuare, pompa de alimentare va transfera namolul din compartimentul de tratare in primul compartiment, dupa care se reia ciclul de tratare.   Regimul de vacanta:Daca în etapa de alimentare nu este detectat aport de apa in primul compartiment, statia trece in regim de vacanta. Aerarea se face in cicluri mai scurte si mai dese pentru a mentine bacteriile in viata. Aportul de apa din primul compartiment este redus. Nu se evacueaza apa din sistem. Statia trece automat la regim normal de functionare imediat ce a fost detectat aport de apa în primul compartiment.

   EchipamenteStatiile din seria S/SBR sunt livrate in furnitura completa, toate echipamentele fiind pre-montate si gata de instalare.Bazin bicameral, din polietilena. Primul compartiment functioneaza ca volum tampon si pentru decantare.Al doilea compartiment este utilizat pentru tratarea apei uzate.

   Pret: 11.980 lei fara TVA

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Absorbant natural  |  Activare tv   |  Adezivi plastic  |  Adezivi standard  |  Adezivi uleiuri  |  Alge marine  |  Alimentare electrica  |  Alimentarea electrica  |  Apa freatica  |  Apa masa  |  Aparitia bacteriilor  |  Ape uzate  |  Bazin special  |  Bazine apa  |  Bazine decantare  |  Bazine fibra sticla  |  Bazine tampon  |  Beton izolare  |  Bicarbonat sodiu  |  Birouri sticla  |  Cadere alimentare  |  Camere cu doua paturi  |  Camere uscare  |  Camine vizitare  |  Canalizare ape pluviale  |  Canalizare menajera  |  Cangur produse carne  |  Capace canalizare  |  Capace vas wc  |  Carne mici  |  Case de vacanta  |  Case vacanta  |  Chimice produse  |  Chiuvete sticla  |  Colectare ape pluviale  |  Colectare uleiuri uzate  |  Coloranti naturali  |  Conducte petroliere  |  Conducte plastice  |  Conducte polietilena  |  Constructie rigida  |  Consum redus energie   |  Consum redus de energie  |  Consumului de timp  |  Contract intretinere  |  Control la distanta   |  Control tensiune  |  Costuri mentenanta  |  Costuri de intretinere  |  Curatare bazin  |  Curatare bazine  |  Curatare chimica  |  Curatare chimica conducte  |  Curatare cu bacterii   |  Curatare echipamente  |  Curatare motor  |  Curatare piscine  |  Curatare scurte  |  Curatare spatii birouri  |  Curatare spatii industriale  |  Curatarea mecanica suprafetei vopsit  |  Curatat echipamente speciale  |  Curatat motor  |  Dale beton  |  Decantare apa  |  Desfundari canalizari  |  Dispozitive lucru  |  Dispozitive ridicat  |  Dispozitive tratare apa  |  Echipamente ape pluviale  |  Echipamente compacte  |  Echipamente epurarea namolului  |  Echipamente foto  |  Echipamente industriale  |  Echipamente lucru  |  Echipamente lucru comanda  |  Echipamente petroliere  |  Echipamente piscine  |  Echipamente speciale  |  Efectuarea analizelor specifice  |  Elemente conectare  |  Elemente mecanica  |  Enzime alimentare  |  Epurare suprafete apa  |  Epurarea apelor uzate  |  Etapele de constructie  |  Evacuare ape pluviale  |  Ferme agrozootehnice  |  Fibra sticla  |  Filtrare tratare  |  Filtre apa  |  Filtru ulei  |  Fosa ecologica  |  Fosa septica  |  Fose ecologice  |  Fose septice  |  Fose septice ecologice  |  Frecventa de lucru  |  Frecventa de operare  |  Fructe mare  |  Fructe uscate  |  Hidrogen sulfurat  |  Informatii turistice  |  Instalare piscine  |  Intretinere bazine  |  Intretinere case  |  Intretinere case vacanta  |  Intretinere conducte  |  Intretinere locuinte  |  Intretinere piscine  |  Intretinere puturi  |  Intretinere restaurante  |  Intretinere statii lucru  |  Intretinere vile  |  La indemana copiilor  |  Lacuri combinate  |  Lacuri ecologice  |  Legislatia in vigoare  |  Lucrari de rezistenta  |  Lucrari industriale  |  Lucrari laborator  |  Lucrari sub apa  |  Material special  |  Materiale filtrante  |  Materiale pentru piscine  |  Materiale plastice  |  Materiile fecale  |  Ministatii epurare apa  |  Miros neplacut  |  Mirosul neplacut  |  Mobila birouri  |  Mod de viata  |  Modul de pe masina  |  Monitorizeaza performanta  |  Montaj pompa de apa  |  Montaj standard   |  Namol separatoare  |  Nivel de zgomot   |  Operatii plastice  |  Otel beton  |  Pamant umplutura  |  Pana energie  |  Panou electric  |  Parametrii de functionare  |  Particulele de apa  |  Pensiuni turistice  |  Pereti din sticla  |  Pereti sticla  |  Permanent scurt  |  Piese motor  |  Piese schimb industrie  |  Piese sticla  |  Piscine beton  |  Piscine familiale  |  Piscine intretinere  |  Piscine polipropilena  |  Piscine publice  |  Pompa electrica apa  |  Preluare uleiuri uzate  |  Preluare vopseluri  |  Principiul de functionare   |  Produse casa  |  Produse dezinfectie  |  Produse ecologice  |  Produse fermentare  |  Produse intretinere  |  Produse lemn   |  Produse organice  |  Produse solubile apa  |  Produse uscate  |  Puturi mare adancime  |  Rau de mare  |  Restaurante echipamente  |  Resturi alimentare   |  Retele canalizare  |  Rezervoare apa  |  Rezervoare subterane  |  Rezervor de apa   |  Rezistenta mecanica  |  Schimb ulei  |  Schimb ulei motor  |  Separatoare hidrocarburi  |  Separatoare sticla  |  Separatoare ulei  |  Seria de la motor  |  Sistem informatii  |  Sisteme aerare  |  Sisteme colectare apa  |  Sisteme comanda control  |  Sisteme conectare  |  Sisteme constructie  |  Sisteme curatat  |  Sisteme epurare  |  Sisteme industriale  |  Sisteme pluviale  |  Sisteme uscare  |  Solutie de curatat   |  Spalat paturi  |  Spatii de birouri  |  Statie de epurare  |  Statii alimentare  |  Statii epurare ape  |  Statii epurare industriale  |  Statii epurare mare capacitate  |  Statii lucru  |  Statii tratare apa  |  Sticla industrie  |  Sticla si plastic  |  Substante chimice   |  Substante intretinere piscine  |  Substantele chimice  |  Tampon motor  |  Temperatura apei   |  Temperatura de lucru  |  Temperatura de operare  |  Temperatura de operare:   |  Temperatura necesara   |  Temperatura ulei  |  Tensiune de alimentare  |  Tensiune de lucru  |  Tevi otel  |  Tevi pvc  |  Toalete ecologice  |  Toata suprafata  |  Tratare apa  |  Tratare apa echipamente  |  Tratare ape uzate  |  Tratare chimica suprafete  |  Tratare mecanica suprafete  |  Tratare piscine  |  Tratare suprafete sticla  |  Tubulatura beton  |  Tubulatura polipropilena  |  Ulei motor  |  Uleiuri industriale  |  Uleiuri motor  |  Unitatea de suprafata  |  Usor de exploatat  |  Usor de intretinut  |  Valve industriale  |  Vidanjare  |  Vidanjare ape reziduale  |  Vidanjare bazine  |  Vidanjare canal  |  Vidanjare ecologica  |  Vidanjare fosa septica  |  Vidanjare fose septice  |  Vidanjare toalete  |  Vidanjari canalizare  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.