Ogodent - cabinet stomatologic- Ploiesti Afisari: 916
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 430
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Cartier Albert, nr. 784, Ploiesti, judetul Prahova
-------------------------
Phone: Telefon
  0726282641; 0344269781
-------------------------
Web: Internet
  email: contact@ogodent.ro
  site: www.ogodent.ro

 
Implantologie ( implanturi dentare )  
Detalii  video  

Implantologia dentara a revolutionat stomatologia si protetica dentara in special. Acest domeniu, relativ nou, a dat stomatologiei incepand cu anii 80 o noua dimensiune. Fiabile si riguroase, tehnicile si procedeele noi din implantologie au evoluat rapid, ocupand azi un rol important in elaborarea planului terapeutic pentru restaurarea protetica a diferitelor forme de edentatie. Implanturile dentare sunt cea mai moderna si avansata solutie pentru inlocuirea dintilor care lipsesc, cu cea mai mare rata de succes. In cadrul cabinetului Ogodent folosim implanturi dentare si produse pentru aditie osoasa realizate de firma Artis Bio Tech (Israel). CE SUNT IMPLANTURILE DENTARE?

Implanturile dentare sunt dispozitive asemanatoare unor suruburi, realizate din titan de inalta puritate, material perfect biocompatibil ce permite osteointegrarea acestora.

Osteointegrarea reprezinta vindecarea osoasa de jur imprejurul implantului dupa inserarea acestuia.

Implanturile se insereaza in osul maxilar sau mandibular, servind drept radacini artificiale pe care ulterior se vor realiza lucrarile protetice (dintii artificiali).

DE CE SA ALEGEM IMPLANTUL CA SOLUTIE DE TRATAMENT?

In cazul in care lipseste un singur dinte:

Daca dintii vecini bresei sunt sanatosi (fara carii) este de preferat folosirea unui implant, evitandu-se astfel slefuirea acestora in scopul realizarii unei punti dentare.

In cazul in care lipsesc mai multi dinti:

In situatiile in care mai raman putini dinti, pe care nu se mai pot realiza lucrari fixe cimentate, la pacienti cu proteze totale sau partiale, implanturile sunt solutia ideala de tratament pentru a scapa de proteza clasica. Acestea ne permit sa dispunem de stalpi suplimentari ce pot fi inserati oriunde este nevoie (daca suportul osos este satisfacator) pe care ulterior se vor realiza lucrarile protetice.

O serie de cazuri care beneficiau pana nu demult doar de rezolvari mobilizabile si mobile, azi beneficiaza de restaurari protetice fixe datorita implanturilor dentare si a tehnicilor de augmentare osoasa.

ETAPE DE PARCURS DE LA TRATAMENT LA IMPLANT

Consultatia pentru a determina planul de tratament, efectuarea unei radiografii panoramice, evaluarea dimensiunii osului.

Daca volumul osului este insuficient, in cadru clinicii , putem rezolva aceasta situatie prin tehnici de aditie osoasa.

  • Operatia de inserare a implanturilor, presupune o interventie chirurgicala nedureroasa care se realizeaza cu anestezie locala.
  • Dupa 10 zile de la operatie se scot firele de sutura.
  • Perioada de vindecare completa a osului variaza intre 3 si 6 luni.
  • Dupa vindecarea osului, se descopera capul implantului si se monteaza o capa de vindecare care are rolul de a permite vindecarea gingiei timp de 1 saptamana.
  • Se monteaza bontul pe implant si se ia amprenta pentru lucrarea definitiva.
  • Realizarea lucrarii definitive dureaza 2-3 saptamani in functie de complexitatea acesteia
  • CINE POATE BENEFICIA DE IMPLANT DENTAR?

    Implanturile se pot pune la orice varsta daca starea de sanatate a pacientului este buna si igiena dentara impecabila.

    CONTROLUL PERIODIC PENTRU LUCRARI PROTETICE PE IMPLANTURI

    In protetica implantologica dispensarizarea este obligatorie. Controalele periodice se vor efectua in clinica dupa cum urmeaza:

  • Prima verificare a lucrarilor se face dupa o saptamana de la terminarea tratamentului.
  • Verificarile ulterioarea se realizeaza la una, trei si sapte luni de la fixarea lucrarilor, apoi anual.
  • Doar astfel, o restaurare protetica sprijinita pe implanturi poate functiona timp indelungat, evitandu-se o serie de complicatii ce pot surveni.

    In speranta ca informatiile prezentate v-au venit in ajutor, va asteptam in cadrul clinicii pentru a alege impreuna cea mai buna solutie de tratament pentru dv

     
    Galerie foto (0)
     
    Prezentare video