Kinetoterapie la domiciliu Bucuresti si Ilfov Afisari: 164
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Gimnastica recuperare Vizitatori: 88
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0767092503
-------------------------
Web: Internet
  email: contact@kinetoterapie-acasa.ro
  site: www.kinetoterapie-acasa.ro

 
Kinetoterapie bebelusi si copii  
Detalii  

Kinetoterapia pentru bebelusi si copii are ca obiectiv principal asigurarea conditiilor necesare pentru o dezvoltare normala si armonioasa a organismului acestora si prevenirea aparitiei deficientelor fizice. De asemenea, masajul pentru bebelusi ajuta la dezvoltarea echilibrata a copilului, corecteaza eventualele deficiente si il ajuta pe acesta sa dorma si sa se hraneasca mai bine.

Programele sunt particularizate si urmaresc atingerea obiectivelor caracteristice varstei cronologice a copilului. Astfel, programele de kinetoterapie au ca rezultat imbunatatirea respiratiei si a proceselor de digestie, stimularea functiilor aparatului cardio-vascular si a sistemului nervos, dezvoltarea corporala si multe altele.

Tetrapareza spastica

Tetrapareza spastica reprezinta o afectiune neurologica care afecteaza simultan toate cele patru membre ale corpului uman. Este cunoscuta si sub numele de cvadripareza. Tetrapareza spatica apare in general in primele luni de viata sau in timpul vieti a fatului intrauterin si de cele mai multe ori la copii care s-au nascut prematuri sau la sugari care au fost victime ale unei nasteri dificile care a antrenat cu o insuficienta a oxigenarii creierului. Uneori ei sunt si victime ale neprofesionalismului personalului medical. Caracteristic pentru copiii diagnosticati cu aceasta afectiune este spasticitatea (hipertonia musculara). Ea reprezinta o exagerare permanenta a tonusului muscular de origine neurologica si este consecinta a unei leziuni a sistemului nervos central de cauza vasculara, degenerativa sau tumorala. Hipertonia musculara poate fi:  hipertonia piramidala – este o consecinta unei leziuni la nivelul cailor piramidale (fascicul de fibre nervoase care da comanda pentru efectuarea miscarilor voluntare). Este cunoscuta sub numele de hipertonie spastica sau spasticitate.  hipertonia extrapiramidala – este consecinta unei functionari necorespunzatoare a sistemului nervos extrapiramidal. Ea face parte dintr-un ansamblu de semne care este denumit Sindrom extrapiramidal. Acest tip de hipertonie este caracteristic la Boala Parkinson. Tratament

Singurul tratament pentru ameliorarea stari de tetrapareaza (spastica sau flasca) este prin kinetoterapie (gimnastica medicala).Bineinteles, ca pacientul trebuie sa urmeze si un tratament medicamentos daca este cazul.Programul de gimnastica medicala (kinetoterapie) este alcatuit din 2 faze si anume:  Faza initiala – se efectuiaza un masaj terapeutic pentru incalzirea tesuturilor moi si imbunatatirea circulatiei periferice. Atentie: masajul nu trebuie sa fie cu manevre si prize puternice.  Faza de recuperare medicala – un set de exercitii efectuate decatre un kinetoterapeut Tratamentul pentru tetrapareza spastica este un tratament de lunga durata si trebuie urmat din primele zile de cand este diagnosticat copilul. Kinetoterapeutul impreuna cu parintii copilului bolnav trebuie sa stabileasca care sunt obiectivele de recuperare medicala. Ele se stabilesc in functie de gravitatea bolii si posibilitatile de comunicare intre pacient si kinetoterapeut. 

Cifoze

Cifozele sunt deviatii ale coloanei vertebrale in plan sagital, prin exagerarea curburilor normale ale coloanei vertebrale. Cifoza se manifesta prin curbarea excesiva a coloanei in regiunea toracica, compensata fiind printr-o hiperlordoza cervicala si lombara pentru echilibrarea coloanei. Cauzele aparitiei :

  •  pozitia incorecta a copilului pe scaun inca din primii ani de viata, la masa, acasa si apoi la gradinita, la scoala, la birou sau in banca, purtarea incorecta a ghiozdanului pot genera in timp o parte dintre aceste deformari nedorite.
  •  cresterea brusca in inaltime
  •  lipsa practicarii regulate a sportului care intareste musculature spatelui sau neglijarea kinetoterapiei in cazul in care boala s-a instalat, contribuie la accentuarea deformarilor coloanei
  •  rahitismul, miopia, modificari ale auzului, care obliga copilul sa ia atitudini asimetrice sau incorecte .

Aceste boli trebuie identificate la timp, printr-un control medical de specialitate. Boala nediagnosticata si netratata la timp va duce la modificari ireversibile ale coloanei, care pot fi solutionate doar prin interventie chirurgicala. Modificarile coloanei conduc, in timp, la alterarea activitatii intregului aparat locomotor, a miscarilor respiratorii, care la randul lor vor conduce la modificari ale metabolismului, ale echilibrului glandelor endocrine sau ale sistemului nervos. Activitatea si dezvoltarea organelor interne sun deasemenea modificate. Copilul cifotic are pozitia capului si jumatatea superioara a trunchiului mult aplecate in fata, manifestand si o proeminenta a bazinului.

 

Simptome

  •  durere usoara sau severa la nivelul coloanei vertebrale toracice
  •  rigiditatea si tensiunea musculara in zona dorsala
  •  senzatia de oboseala
  •  deplasarea spre inainte a capului
  •  modificari ale pozitiei umerilor

Exista doua tipuri de cifoza, care se pot intalni atat la copii, cat si la adolescenti si adulti: 

 

  • cifoza posturala ~ determinata de postura inadecvata si se poate corecta prin modificarea modului de viata a pacientului.
  • cifoza structurala ~ determinata de o modificare a anatomiei, si aceasta nu poate fi influentata doar de catre pacient, necesitand un tratament orthopedic sau chirurgical.

Anumiti pacienti se nasc cu al doilea tip de cifoza, cifoza congenitala. Aceasta este cauzata de lipsa sau formarea incompleta a unor portiuni ale coloanei. In timpul perioadei de crestere, pacientul poate sa dezvolte o cifoza progresiva. Daca cifoza devine severa poate sa apese pe structurile nervoase si sacauzeze dureri.

Cifoza la copii si adolescenti

 

Boala Scheuerman este un tip de cifoza care apare la copii si adolescenti. Aceasta se dezvolta in regiunea mijlocie a coloanei. Astfel in boala Scheuerman, cifoza apare deoarece portiunea anterioara a coloanei vertebrale nu creste la fel de repede ca si cea posterioara. In functie de rezultatele investigatiilor, ortopedul va recomanda fie purtarea unui corset pentru oprirea accentuarii curburii, fie kinetoterapie sau interventia chirurgicala. In alcatuirea planului terapeutic este luat in considerare si gradul curburii vertebrale.

Tratament

Tratamentul cifozei depinde de vârsta pacientului şi, desigur, de gradul de deformare. La bolnavii cu cifoză flexibilă si boala Scheuermann care se datorează poziţiei corpului, se recomanda fizioterapia si kinetoterapia. La aceasta din urma, atunci cand cifoza este mai mica de 40 de grade, medicul recomanda supravegherea copilului precum si kinetoterapie pentru intarirea flexorilor abdominali, dorsali , laterali si a muschilor care rotesc segmentul toracic al coloanei vertebrale. Atunci cand curbura este mai mare de 40 de grade, se recurge la corset. La curburi mai mari de 80 de grade sau in unele cazuri de cifoza neflexibila poate fi necesaraă o intervenţie chirurgicala. Si in aceste cazuri sunt recomandate exercitii.

 

  •  tonifierea in conditii de scurtare a grupelor musculare ale spatelui;
  •  tonifierea in conditii de lungire amusculaturii abdominale si toracice;
  •  corectarea sau prevenirea deviatiilor compensatorii ale coloanei vertebrale sau ale celorlalte segmente;
  •  inlaturarea deprinderilor gresite si formarea unei atitudini corecte a corpului;

Torticolis

Torticolis reprezinta o contractura dureroasa involuntara a muschiul sternocleidomastoidian determinata cu o inclinare a capului pe o parte care limiteaza miscarile de rotatie ale gatului.In general apar spasme intermitente ale musculaturi gatului.Acest tip de afectiune poate fi provocat de o miscare brusca si gresita a gatului, de o pozitie necomfortabila in timpul somnului, de malformatii congenitale, de traumatisme provocate in timpul nasterii sau in viata cotidiana,de infectii ortopedice sau neurologice, ect. Deosebim mai multe tipuri de torticolis:

 

  •  Torticolis muscular congenital prezent de la nastere, cauzat de o dezvoltare insuficienta a muschiului responsabil de extensia gatului: sterno-cleido-mastoidian. In acest caz, torticolisul este permanent si nedureros. Nu se cunoaste cauza scurtarii muschiului sterno-cleido-mastoidian. Unii medici considera ca muschiul poate fi intins sau rupt in timpul nasterii. Leziunea produce hemoragie care apoi se absoarbe, ducand la aparitia unei cicatrici ce scurteaza muschiul. Unele cazuri de torticolis congenital sunt produse de o afectiune osoasa a partii superioare a maduvei spinarii (coloana cervicala). Aceasta afectiune este cunoscuta ca malformatie congenitala a coloanei cervicale.  Este important ca parintii, imediat ce au observat prezenta torticolisului, sa consulte un medic, deoarece si alte afectiuni pot cauza aceasta pozitie vicioasa. Medicul va examina copilul, va face o anamneza (istoric) minutioasa a nasterii, va indica o radiografie a coloanei cervicale pentru a decela eventuale probleme osoase si va analiza soldurile copilului. Dezvoltarea anormala a soldurilor ( displazia de sold ) apare la 1 din 5 copii cu torticolis congenital.
  •  Torticolis banal care apare dupa o miscare brusca si fortata a gatului, dupa o pozitie inadecvata in timpul somnului. Idealul este, fie ca dormim pe o parte sau pe spate, ca perna pe care dormim sa urmeze linia axei gatului. Daca avem probleme cervicale e necesara o perna consistenta.
  •  Torticolis spasmodic de cauza necunoscuta, este clasificat printre distonii ( boli in decursul carora contracturile provoaca pozitii anormale ale corpului ). Se observa accese de dureri si de redoare a gatului, in timpul carora survin contracturi succesive. Capul poate fi in rotatie (torticolis), in inclinatie pe o parte (laterocolis), in flexie spre in fata (antecolis) sau in extensie spre spate (retrocolis).
  •  torticolis simptomatic leziunile ortopedice sau neurologice aparute la nivelul coloanei vertebrale cervicale in care sunt afectati si muschi ai gatului pot provoca torticolis.

Tratament

Torticolisul obisnuit la un adult dispare in mai putin de 3-4 zile dupa odihna si dupa administrare de medicamente analgezice si miorelaxante (decontracturante musculare), unguente sau pe cale orala.  Tratamentul torticolisului congenital este necesar pentru a preveni cresterea asimetrica a copilului si pentru a corecta mobilitatea limitata a gatului si capului. Torticolisul congenital este tratat prin gimnastica medicala (kinetoterapie) menite sa intinda muschiul gatului. Kinetoterapeutul va efectua mai intai un masaj decontracturant la nivelul gatului, apoi exercitii pasive specifice pentru corectarea deficientei..  Daca deficienta copilului nu se amelioreaza in 2 -4 luni atunci trebuie consultat medicul, deoarece poate exista si alta problema sau este necesara interventia chirurgicala pentru intinderea si alungirea muschiului. 

Luxatia congenitala de sold

Caracterizata prin instabilitate a soldului, ce permite capului femural sa iasa partial sau complet din cavitatea articulatiei de la nivelul bazinului, numita cotil. Factorii favorizanti sunt prezentatia pelviana la nastere si pozitia anormala a fatului in uter in perioada sarcinii. Cautarea acestei anomalii este obligatorie la toti nou-nascutii.

Tratamentul consta in reducerea luxatiei si stabilitatea articulatiei. Acestea se realizeaza ortopedic, chirurgical (in cazurile grave) si/sau prin kinetoterapie.

Tratamentul kinetoterapeutic trebuie inceput cat mai devreme, indiferent daca a avut loc interventia chirurgicala.

Obiectivele kinetoterapiei:

– repozitionarea membrului inferior;

– tonifierea musculaturii;

– educarea/reeducarea mersului.

Genu Valgum

Aceasta afectiune mai este cunoscuta si sub numele de “genunchi in x”. Ea reprezinta deficienta genunchiului in care axa mediana a gambei realizeaza un unghi de deschirere laterala cu axa coapsei. Cauzele pot fi:

– luxatia recidivanta a rotulei;

– anchiloza vicioasa a soldului;

– perioada brusca de crestere;

– malformatia osoasa;

– rahitism.

Tratamentul poate fi chirurgical in cazurile grave, iar obiectivele kinetoterapiei sunt tonifierea musculaturii coapsei si a gambei si combaterea laxitatii ligamentare de la nivelul genunchiului.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
bolile degenerative   |  tesuturile musculare profunde   |  vertebrale lombare  |  Accident vascular cerebral  |  Adaptare rapida  |  Administrare medicamente  |  Afectiuni abdominale  |  Afectiuni ale ligamentelor  |  Afectiuni ale pielii  |  Afectiuni ale sistemului nervos  |  Afectiuni ale sistemului nervos central  |  Afectiuni aparat locomotor  |  Afectiuni cardio respiratorii  |  Afectiuni coloana cervicala  |  Afectiuni coloana vertebrala  |  Afectiuni degenerative  |  Afectiuni discuri intervertebrale  |  Afectiuni inflamatorii  |  Afectiuni medicale   |  Afectiuni neurologice  |  Afectiuni ortopedice  |  Analiza corporala  |  Analiza de caz  |  Ansamblu birou  |  Antiinflamatoare afectiuni ortopedice  |  Aparat masaj  |  Aparate de contentie  |  Aparate fizioterapie  |  Aparate gimnastica  |  Aparate masaj  |  Aparate masaj picioare  |  Aparate oxigen medical  |  Articulatiile interfalangiene  |  Balneoterapie  |  Banca gimnastica  |  Bebelusii sanatosi  |  Boala parkinson  |  Boli ale aparatului locomotor  |  Boli aparat locomotor  |  Boli articulare degenerative  |  Boli cronice   |  Boli degenerative  |  Boli endocrine  |  Boli interne  |  Boli neurologice  |  Cabinet de kinetoterapie   |  Cabinet masaj  |  Cabinet medical  |  Capul femural  |  Cavitati insuficiente  |  Celulita in diferite regiuni  |  Chiste sinoviale chirurgie  |  Chisturi osoase  |  Cicatrici dupa nastere  |  Coloana cervicala  |  Coloana luxatii  |  Coloana toracala  |  Coloana toracala si lombara  |  Coloana toracica si lombara  |  Coloana vertebrala  |  Coloana vertebrala lombara  |  Coloanei vertebrale  |  Consiliere victime traumatisme  |  Contracturi musculare  |  Copii afectiuni congenitale  |  Corpului fizic   |  Coxartroza tratament  |  Cresterea copilului  |  Cresterea fortei musculare  |  Cresterea in greutate   |  Cresterea mobilitatii articulare  |  Cresterea tonusului  |  Curbarea coloanei vertebrale  |  Deformari congenitale  |  Deplasarea   |  Deviatii ale coloanei vertebrale  |  Dezvoltarea fatului  |  Discopatie cervicala  |  Discurile coloanei vertebrale  |  Drenajul limfatic  |  Dureri coloana vertebrala  |  Dureri ale articulatiilor  |  Dureri ale spatelui  |  Dureri de picioare  |  Dureri in regiunea gatului  |  Dureri lombare  |  Dureri musculare  |  Dureri spate  |  Durerile de oase,  |  Durerile musculare  |  Echilibrarea organismului  |  Edem cerebral  |  Electroterapie  |  Elemente mecanica  |  Eliminarea apei toxinelor  |  Eliminarea celulitei  |  Eliminarea toxinelor   |  Eliminarea celulitei  |  Eliminarea stresului  |  Eliminarea tensiunilor din corp   |  Eliminarea toxinelor  |  Eliminarea toxinelor din organism  |  Eliminarea unor celule grase  |  Entorsa glezna tratament  |  Entorse ortopedice  |  Entorse tratament  |  Examinarea soldului  |  Exercitii gimnastica  |  Exercitiile fizice  |  Extensie cervicala  |  Fara interventie chirurgicala  |  Fese medicale  |  Fizioterapia   |  Fizioterapie  |  Flexoare sport  |  Fractura, luxatie  |  Fracturi ortopedice  |  Functiile aparatului locomotor  |  Genu valgum  |  Gimnastica coloana  |  Gimnastica functionala  |  Gimnastica medicala  |  Gimnastica persoane  |  Gimnastica sugarului  |  Greutati kinetoterapie  |  Hernie disc  |  Hiperlordoza lombara  |  Imbunatatirea echilibrului  |  Incaltaminte barbati  |  Incaltaminte femei  |  Incalzirea tesuturilor  |  Indeplineste functia  |  Inflamatiile usoare  |  Intarirea musculaturii abdominale   |  Intarirea sistemului imunitar  |  Interiorul osului  |  Interventie chirurgicala   |  Interventie obiective  |  Interventie rapida  |  Interventie rapida accidente  |  Kinetoterapie afectiunile aparatului locomotor  |  Kinetoterapie hernie disc lombara  |  Kinetoterapie tratamente  |  La nivelul articulatiilor gleznei  |  Linia corpului  |  Linia soldurilor  |  Luxatii ortopedice  |  Malformatii congenitale  |  Malformatii congenitale chirurgie  |  Masa musculara  |  Masaj acasa  |  Masaj anticelulitic  |  Masaj anticelulitic masaj terapeutic  |  Masaj anticelulitic de recuperare  |  Masaj birou  |  Masaj cu apa  |  Masaj de relaxare fizic   |  Masaj domiciliu  |  Masaj general  |  Masaj limfatic relaxare  |  Masaj medical  |  Masaj picioare  |  Masaj post avc  |  Masaj recuperare  |  Masaj relaxare  |  Masaj si reflexoterapie  |  Masaj spate  |  Masaj terapeutic  |  Masaj zona cervicala  |  Masajul anticelulitic  |  Masajul limfatic   |  Masajul sugarului  |  Masajul terapeutic  |  Medicamente impotenta  |  Medici kinetoterapeuti  |  Mersul la picior  |  Miscarile coloanei  |  Moarte clinica  |  Mod de viata  |  Mod viata sanatos  |  Modul specialist  |  Muschi abdominali   |  Musculaturii corpului  |  Nivelul apei  |  Nivelul corpului fizic  |  Nivelul creierului   |  Nivelul soldului  |  Pacientul adult  |  Paralizii tratamente  |  Permanent scurt  |  Perna masaj  |  Persoanele cu celulita   |  Plan de recuperare   |  Poliartrita reumatoida  |  Poliartrita reumatoida medicamente  |  Postura incorecta  |  Pozitia corpului  |  Prevenire osteoporoza  |  Prevenire simptome menopauza  |  Primul semn de boala  |  Probleme endocrine  |  Probleme obezitate  |  Produse bebelusi  |  Produse post  |  Produse sportivi  |  Program exercitii fizice  |  Programe gimnastica  |  Programul practic  |  Proteza elastica partiala  |  Proteza partiala  |  Proteze membru inferior  |  Proteze membru superior  |  Recomandari   |  Recuperare copii handicap sever  |  Recuperare medicala  |  Recuperarea medicala program  |  Recuperarea mersului  |  Reducerea greutatii   |  Reflexoterapia   |  Regiunea cervicala  |  Rigiditatea coloanei vertebrale  |  Rupturi musculare  |  Scaun birou  |  Sedinte reflexoterapie  |  Sedinte reflexoterapie  |  Sedintele de masaj  |  Sex feminin  |  Sex frecvent  |  Sistemul de sprijin  |  Sistemul osos  |  Spasme musculare  |  Spasme musculatura cervicala  |  Spatele coloanei  |  Spatele genunchiului  |  Starea osului   |  Starea pacientului   |  Stimularea musculara  |  Stimularea sistemului nervos  |  Supraveghere persoane  |  Supravegherea permanenta  |  Surplusul de greutate  |  Tehnici relaxare  |  Tesuturile musculare profunde  |  Tesuturilor moi  |  Tetrapareza spastica  |  Timpul somnului  |  Tipuri de fracturi  |  Tipuri de masaj  |  Tonifierea musculaturii  |  Torticolisul muscular congenital  |  Tratament kinetoterapie  |  Tratament osteoporoza  |  Tratament afectiuni coloana  |  Tratament anticelulitic  |  Tratament celulita  |  Tratament chirurgical   |  Tratament chirurgical varice  |  Tratament cifoza  |  Tratament cu medicamente  |  Tratament hernie disc  |  Tratament impotenta  |  Tratament poliartrita reumatoida  |  Tratamentul artritei  |  Tratamentul coloanei   |  Tratamentul fara durere   |  Tratamentul membrelor superioare  |  Traumatisme abdominale  |  Traumatisme coloana cervicala  |  Traumatisme toracice   |  Traumatismele membrelor inferioare   |  Vindecarea organismului  |  Zona dureroasa  |  Zona lombara   | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.