India - Ambasada Indiei in Romania Afisari: 20516
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Ambasade si consulate din Romania Vizitatori: 7818
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd. Aviatorilor, nr. 46 , Sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  0372147431
-------------------------
Web: Internet
  email: office@embassyofindia.ro; socsec.bucharest@mea.gov.in
  site:

 
Conditii de calatorie  
Detalii  

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Obţinerea vizei de intrare este obligatorie. În România, vizele de intrare şi informaţii despre condiţiile în care se acordă acestea se pot obţine de la Secţia Consulară a Ambasadei Indiei din Bucureşti.

Nu se poate obţine viza de intrare la sosirea în India. În caz de forţă majoră, pentru cei care tranzitează India şi pierd legătura aeriană, în mod excepţional se poate elibera un permis de ieşire din aeroport, valabil numai 24 de ore.

Durata de şedere admisă este cea prevăzută în viza de intrare: în funcţie de solicitare şi de decizia ambasadei care eliberează viza, de regulă, maxim 6 luni. Prelungirea vizei se poate realiza cu dificultate, numai în cazuri foarte bine justificate, de Foreigners Registration Office, care aparţine de Ministerul Afacerilor Externe al Indiei.

Turiştii au dreptul să călătorească în India de 3 ori într-un interval de 90 de zile,iar durata şederii să nu depăşască 3 luni. Dacă cele 3 intrări au fost epuizate, următoarea intrare pe teritoriul Indiei este posibilă numai după un interval de două luni de la expirarea intervalului de timp menţionat mai sus.

Excepţie de la această regulă:

  • cazurile de urgenţă (decesul unei rude, etc.).
  • cetăţenii români care tranzitează India, cu scopul de a vizita o tara vecina acesteia.

Dacă se intenţionează şederea peste şase luni, este necesară înregistrarea la Foreigners Registration Office (New Delhi) sau Foreigners Regional Registration Offices (capitalele statelor din compunerea federaţiei), în termen de 14 zile de la sosire. În baza înregistrării se eliberează un permis de şedere, valabil pe o perioadă mai lungă, în funcţie de scopul urmărit (studii-5ani, afaceri-2 ani, muncă- perioada prevazută în contractul de muncă).

Atenţie! pentru statele din Nord Estul Indiei se eliberează o viză specială, astfel că persoanele care s-au decis să călătorească în regiunea respectivă trebuie să precizeze expres acest lucru în cererea de viză. Depăşirea duratei de şedere prevăzută în viză atrage după sine răspunderea penală.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională indiană, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile indiene:

  • Ministerul Afacerilor Externe al Indiei (www.meaindia.nic.in)
  • Ambasada Indiei la Bucureşti (www.embassyofindia.ro)

Ameninţări teroriste

India este victima atacurilor teroriste de multe decenii. Aceste acţiuni au la bază, în special disputele religioase dintre musulmani şi hinduşi. Periodic se produc atacuri teroriste în diferite locuri din ţară, inclusiv în oraşele mari: Delhi, Mumbai, Bangalore, Hyderabad şi altele.

Riscul atacurilor teroriste se menţine relativ ridicat în întreaga ţară, fără a se putea spune că ţinta lor sunt turiştii străini. Autorităţile indiene deţin capacitatea de a preveni şi împiedica astfel de atacuri, dar ele sunt imprevizibile şi se manifestă sub numeroase forme: atacuri cu bombe, răpiri de persoane sau atacuri armate.

Cetăţenilor români care călătoresc în India li se recomandă să urmărească în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile indiene şi să acceseze periodic site-ul web al Ministerului român al Afacerilor Externe.

Siguranţă şi criminalitate 

Se recomandă cetăţenilor români să manifeste atenţie sporită în cazul călătoriilor în India şi să informeze despre prezenţa lor Ambasada României din New Delhi.

Este indicat ca cetăţenii români să manifeste atenţie la efectuarea călătoriilor în India şi să evite deplasările în următoarele zone:

  • Srinagar (manifestaţi si mişcări sociale frecvente rezultate cu violente intre autorităţi si protestatari)
  • Imphal 
  • Uttar Pradesh
  • West Bengal 
  • Goa 
  • Rajahstan

În regiunea de Nord-Est (la graniţa cu Pakistan), precum şi în Jammu şi Kashmir există un risc ridicat de atacuri teroriste sau de desfăşurare a unor acţiuni ale grupărilor insurgente/separatiste. De asemenea, Uttar Pradesh şi West Bengal au fost în trecut scena unor atacuri teroriste.  

Important de avut în vedere recentele inundaţii din statul Jammu & Kashmir care au condus la blocări de drumuri şi chiar victime omeneşti .

Recomandăm cetăţenilor români care se deplasează în zonele menţionate să se informeze în prealabil asupra situaţiei de securitate din zonă şi să manifeste atenţie şi prudenţă sporite pe toată durata prezenţei lor. În acest sens, vă recomandăm să accesaţi secţiunea “Avertisment de călătorie – India”.

Nivelul de criminalitate în India este relativ scăzut.

Infracţiuni minore de tipul furturilor, sunt semnalate în special în mijloacele de transport (autobuze şi trenuri), în gări şi pieţe aglomerate. În perioada recentă s-au înregistrat şi cazuri de viol sau molestare a străinilor. Uneori echipaje de poliţie false solicită taxe conducătorilor auto.

Se recomandă evitarea acceptării de băuturi oferite benevol de necunoscuţi, existând cazuri în care ofertanţii amestecă băuturile cu pastile care provoacă somnolenţa, în scopul jefuirii victimei.

Recomandăm cetăţenilor români care călătoresc în India să evite pe cât posibil locurile aglomerate, să se deplaseze în grupuri şi să manifeste vigilenţă maximă în mijloacele de transport (trenuri, autobuze).

Se recomandă evitarea deplasărilor nocturne cu taxiul, existând riscul de a fi duşi în locuri rău famate în scopul jefuirii.

Se recomandă apelarea la serviciile de transport ale unor companii autorizate, situate de regulă în incinta aeroporturilor sau ale hotelurilor.

Persoanele care sunt victime ale unor atacuri sau infracţiuni trebuie să apeleze numărul de urgenţă 100 şi să ia legătura cu cel mai apropiat post de poliţie.

În cazul pierderii paşaportului, acest incident trebuie reclamat la o secţie de poliţie, care eliberează un raport constatator (First Incident Report), după care se contactează Ambasada României pentru eliberarea de noi documente de călătorie (reclamaţia la poliţie este absolut necesară în acest scop).

Pentru eventuale solicitări de asistenţă consulară, cea mai apropiată misiune diplomatică română este Ambasada României de la New Delhi.

Rugăm cetăţenii români să aibă în vedere posibilităţile limitate de intervenţie consulară ale ambasadei în zonele îndepărtate de capitală.

Sistemul medical

Vă recomandăm cu insistenţă să încheiaţi asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă în cazul în care vă deplasaţi în India.

Este indicat ca, la încheierea contractului de asigurare, să se solicite exact adresa unităţii corespondente din India. 

În caz de urgenţă, cetăţenii străini pot apela la serviciile unităţilor medicale de stat, urmând a se reglementa ulterior problema unei eventuale plăţi pentru serviciile acordate.

India dispune de o reţea diversificată de spitale (de stat şi private, unele echipate modest, altele de ultima generaţie), intervenţiile putând fi făcute contra-cost. Medicii sunt foarte calificaţi în marile oraşe. Nu acelaşi lucru se întâmplă în zonele rurale, unde astfel de facilităţi lipsesc de cele mai multe ori.

Se recomandă efectuarea vaccinurilor împotriva febrei tifoide (obligatoriu).

În India se întâlnesc şi alte boli precum holera, febra dengue, hepatita, malaria, meningita.

În 2010 , au apărut cazuri frecvente de febră Dengue pe teritoriul Indiei şi în special în New Delhi. Febra Dengue nu are tratament, iar în cazurile complicate poate duce la decesul persoanei infectate.

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Condiţii privind traficul auto

Circulaţia auto:

În India se circulă pe partea stângă a drumului.

Traficul este foarte aglomerat în marile oraşe şi, în foarte multe cazuri, regulile de circulaţie nu sunt respectate întocmai. Din aceste cauze, şofatul este dificil şi nu este recomandat.

Există posibilitatea recomandată de a închiria maşini cu şofer.

Permisul de conducere

Permisul român de conducere nu este valabil în India, pentru a putea conduce un autovehicul pe drumurile publice indiene fiind necesară obţinerea unui permis indian de conducere.

Transportul public:

Transportul auto este riscant, de aceea se recomandă alegerea unei firme autorizate şi a unor şoferi cu experienţă.

În oraşe, ricşa se poate dovedi un mijloc util şi foarte ieftin de deplasare (cu riscurile aferente).

Se recomandă evitarea deplasărilor cu autobuzul (neîntreţinute, cu probleme tehnice, supra-aglomerate, unde puteţi fi victima actelor de furt sau tâlhărie).

În cazul transportului inter-urban, date fiind distanţele mari, pentru deplasarea dintr-o localitate în alta se poate apela inclusiv la serviciile companiilor aeriene (nu foarte scumpe).

Trenul reprezintă, de asemenea, un mijloc mai sigur de deplasare, însă procedura de obţinere a biletelor de călătorie este greoaie din cauza aglomeraţiei.

Informaţii pentru cazurile de accident de circulaţie:

În astfel de cazuri se apelează serviciul pentru situaţii de urgenţă, la numărul 100.

Pentru eventuale solicitări de asistenţă consulară, cea mai apropiată misiune diplomatică română este Ambasada României de la New Delhi (coordonate link).

Utilizarea cărţilor de credit 

Sunt acceptate aproape toate tipurile de cărţi de credit în aproape orice magazin (în localităţile urbane).

Reglementări vamale 

Nu este permisă introducerea şi scoaterea de monedă indiană în şi din India.

Camerele de filmat profesionale, bunurile electronice şi bijuteriile de valoare ridicată trebuie declarate.

Limita sumei în valută care poate fi introdusă sau scoasă din India este de 10.000 $ în cecuri de călătorie sau de 5.000 în numerar.

Valuta este convertibilă în rupii, suma rămasă la plecare în moneda locală neputând fi schimbată în valută decât în baza documentelor de schimb valutar eliberate anterior de bănci, la transformarea valutei în rupii.

Este interzis şi supus sancţiunilor penale exportul de animale / păsări protejate sau produse din acestea.

Animale de companie  

Se recomandă evitarea deplasărilor cu animalele de companie, din cauza procedurilor birocratice complicate şi îndelungi, care pot compromite vacanţa, precum şi a bolilor tropicale locale care pot crea complicaţii

 sursa:www.mae.ro

 
 
Galerie foto (8)
[Image #1] [Image #2] [Image #3] [Image #4] [Image #5] [Image #6] [Image #7] [Image #8]
 
documente calatorie  |  Ambasade si consulate din romania  |  Animale de companie  |  Animalele infectate  |  Atacuri bombe teroriste  |  Autobuze transport  |  Autobuze urbane  |  Baloane simple bucuresti  |  Baza de tratament  |  Boli profesionale  |  Cancelarie sectie consulara  |  Caz accident calatorie  |  Centrul national control al bolilor transmisibile  |  Centrul national supraveghere control bolilor transmisibile  |  Cetatenii-romani-pasapoarte-serviciu  |  Companie animale  |  Companii aeriene  |  Conditii intrare regim sedere  |  Consulate  |  Contractul de asigurare  |  Control medical periodic  |  Deplasarea   |  Deplasarea si verificarea  |  Dreptul afacerilor  |  Eliberare permise speciale calatorie  |  Eliberare vize afaceri  |  Eliberare vize cetateni romani  |  Eliberari pasapoarte  |  Interventii situatii urgenta  |  Ministerului afacerilor externe   |  Obtinere documente credit  |  Obtinere viza  |  Permisul de sedere  |  Procedura stabilire cazuri malpraxis  |  Produse post  |  Program lucru sectia consulara  |  Rezultate 24 de ore  |  Schimb valutar  |  Sectia consulara ambasada  |  Sectia consulara ambasada bucuresti  |  Sectie consulara vize afaceri  |  Serviciul medical  |  Serviciul roman informatii  |  Supraveghere persoane  |  Tara nivel ridicat criminalitate  |  Tipuri vaccinuri calatorie  |  Transport aeroport  |  Transport animale  |  Transport expres  |  Transport masini  |  Transport national  |  Viza intrare obligatorie romani  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.