Implantodent-clinica stomatologica- Bucuresti Afisari: 151
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 86
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Ioan Voda Caragea, nr. 6, sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  0785264009; 0785264000
-------------------------
Web: Internet
  email: bucuresti@implantodent.ro
  site: www.implantodent.ro

 
Maseaua de minte  
Detalii  video  

Extractia molarilor (maselelor) de minte pare a fi un ritual de initiere a celor cu varsta cuprinsa intre 15 si 21 de ani. Denumirea de „molari de minte” implica faptul ca in intervalul 17 – 25 de ani o persoana a dobandit o oarecare intelepciune. Denumirea stomatologica a molarului de minte este „MOLARUL TREI”.

FRECVENT RAMAN BLOCATI IN SPATELE MOLARULUI 2 – De cele mai multe ori, molarii de minte au radacini atipice, sunt incovoiati si rau pozitionati. Deseori se blocheaza in spatele celui de-al doilea molar, problema cunoscuta sub denumirea de „incluzie”. Multe persoane resimt durere si tumefieri în jurul acestor molari la o varsta frageda.

 

PROVOACA CARII SI BOALA PARODONTALA – In mod frecvent, chiar daca reusesc sa erupa, molarii de minte dezvolta carii sau afectiuni gingivale (boala parodontala) deoarece sunt pozitionati intr-o zona dificila de curatat prin periaj, fapt care permite acumularea de placa bacteriana. In orice caz, molarii de minte sunt asociati cu numeroase probleme.

 

NU AU NICI UN ROL FUNCTIONAL – Din punct de vedere functional, molarii de minte joaca un rol infim sau niciunul in masticatie. In mod normal, exista patru molari de minte (molarii nr. 18, 28, 38 si 48), insa unii pacienti pot avea mai multi sau mai putini. Uneori lipsesc cu desavarsire (situatia fericita) si nu se formeaza niciodata (lipsesc mugurii).

 

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video