High Business Consult & Construct Afisari: 722
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Tamplarie aluminiu, PVC Vizitatori: 458
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str.Planetei, nr.33,sector 6, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0754330090; 0214330315
-------------------------
Web: Internet
  email: office@hbcc.ro
  site: www.hbcc.ro

 
Proiectare pereti cortina  
Detalii  video  

Proiectarea peretilor cortinaimpune o comunicare stansa cu beneficiarul in care fiecare detaliu trebuie punctat astfel incat peretele cortina cunoscut si sub numele de fatada din / de sticlasa satisfaca cerintele de calitate impuse de lege in alcatuirea de ansamblu si materialele utilizate.

 

      La conceperea si elaborarea proiectelorpentru sistemele de pereti cortinase va tine seama de:

  • documentatia tehnica a firmelor furnizoare ale sistemului de perete cortina;
  • adaptarea, pentru fiecare cladire in parte, a acestei documentatii, în ceea ce priveste:
    • inaltimea maxima a montantilor intre doua puncte de legare/fixare de cladire;
    • dimensiunile maxime ale ochiurilor sistemului structural;
    • dimensiunile maxime ÅŸi modalitatea de deschidere a elementelor mobile;
    • detaliile de inchidere perimetrale si intre niveluri ale sistemului de perete cortina, raportate la sistemul structural al cladirii;
    • cerintele de protectie la foc.

    In cazul sistemelor de pereti cortina structurale dimensionarea sistemuluise va face astfel incat sageata normala maxima pe fatada, corespunzatoare oricareia dintre gruparile de incarcari sa nu fie mai mare decat H/300, dar nu mai mult de 8 mm (H este distanta dintre doua prinderi succesive ale montantilor). Totodata proiectarea tramei va fi mereu constransa de carcateristicile geometrice ale profileor din gama tipodimensiuni, de incarcarile aferente si de standardele romanesti in vigoare.    

Conceperea unui sistem de pereti cortinatrebuie sa tina seama de eventualele modificari dimensionale ale elementelor acestuia, datorate variatiilor de temperaturape perioade mai lungi (iarna – vara), sau pe perioade mai scurte (alternanÅ£e generate de fenomenele de insoleiere, respectiv de umbrire), datorita incarcarcarilor cu zapada, datorita actiunilor seismicece au ca efect deplasari relative care actioneaza in planul panourilor, datorita fortelor de inertie, datorita incarcarilordatorate vantului, datorita vibratiilorinduse de surse de perturbatie exterioare.

    Experienta acumulata ne face sa detaliem pentru faza de proectare cerintele de siguranta in exploatare:

  • Solicitarea sistemelor de pereti cortina la socuri provenite din interiorul constructiiei
    • Sistemul structural propriu, elementele de prindere de sistemul structural al constructiei, respectiv panourile opace, trebuie sa reziste la socuri ce produc o energie egala cu 100 daN/m (1000 jouli), fara sa se produca deformatii remanente.
  • Solicitarea sistemelor de pereti cortina la socuri provenite din exteriorul constructiilor
    • Se spune despre un sistem de perete cortina ca este protejat in raport cu posibile socuri exterioare, daca acesta este situat la o anumita distanta in raport cu o alta amenajare (zid despartitor ornamental, balustrada de protectie, curte englezeasca), sau daca exista plantati arbori ce pot oferi o asemenea protectie.
  • Pentru primele doua niveluriale unei cladiri se recomanda utilizarea de geamuri antiefractie.
  • Protectie impotriva trasnetelor
    • Trebuie evitata acumularea de electricitate statica, indiferent de provenienta acesteia. Astfel, sistemul structural al peretelui cortina trebuie sa fie legat la reteaua de impamantare a cladirii (reteaua de impamantare trebuie sa lege toate panourile).

    La proiectareaunui sistem de perete cortinase vor lua toate masurile pentru evitarea aparitiei fenomenului de condensin sezonul rece. Cauzele principale ale acestui fenomen fiind : lipsa competentei in alegerea sistemului de pereti cortina, lipsa unui studiu adecvat al problemei condensului in faza de proiectare a unui sistem cortina ales, un montaj incorect, o exploatare si o intretinere necorespunzatoare. Se vor avea in vedere prevederile cuprinse in STAS 6472/3-85. Se va evita aparitia mucegaiului sau ciupercilor, prin masuri fundamentate de calcule termotehnice.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video