Geo Services Engineering - Topografie & Cadastru, Bucuresti Afisari: 193
Categorie: SERVICII DIVERSE >> Cadastru, carte funciara, intabulari Vizitatori: 132
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Valea Argesului, nr. 5, bl. C1, sc. B, et.1, ap. 43, sector 6,
-------------------------
Phone: Telefon
  0311072166; 0734760808
-------------------------
Web: Internet
  email: office@gsengineering.ro
  site: www.gsengineering.ro

 
Lucrari Cadastru  
Detalii  

Documentatii cadastrale

Documentatii pentru aviz tehnic O.C.P.I.

Firma noastra executa servicii de masuratori topografice si intocmire documentatii de prima inscriere pentru intabularea imobilelor, actualizarea informatiilor tehnice, dezmembrarea/comasarea, notarea constructiilor noi in cazul imobilelor deja inregistrate in Cartea Funciara (intabulate),atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice.

Pentru persoane fizice executam lucrari de cadastru in principal pentru urmatoarele tipuri de imobile: apartament, teren liber de constructii, teren + constructii (intravilan/extravilan) etc.

Pentru persoane juridice executam lucrari de cadastru pentru o mai mare varietate de imobile. Astfel, in plus fata de lucrari de cadastru pentru tipurile de imobile mentionate mai sus, executam si lucrari de cadastru pentru drumuri (ex. prima inregistrare in Cartea Funciara a unor drumuri judetene, comunale, strazi din intravilanul localitatilor etc.), pentru lacuri de acumulare si constructii hidrotehnice speciale aferente (ex. baraje, diguri, pasarele, statii pompare etc.), paduri, parcuri industriale, ansambluri rezidentiale (ex.apartamentari) precum si pentru orice alte tipuri de imobile.

Toate serviciile de cadastru si topografie pe care le oferim sunt executate de catre personalul companiei folosind echipamente GNSS de ultima generatie, statii totale, nivele, distomate etc., care asigura o precizie ridicata a masuratorilor.

Documentatii cadastrale

In cadrul acestor servicii, compania noastra executa masuratorile topografice, prelucrarea datelor colectate in teren si intocmirea de documentatii cadastrale, inclusiv a planului de amplasament si delimitare (PAD) si/ sau relevee interioare cladiri, dupa caz, pentru:

  • prima inscriere in cartea funciara a imobilului (teren, teren + constructie, constructie, apartament etc.)

Prima inscriere in sistemul integrat de cadastru si publicitate imobiliara a unui imobil este operatiunea prin care informatiile legate de geometria unui imobil, precum si cele legate de situatia juridica a acestuia (proprietar, sarcini etc.) sunt inregistrate intr-o carte funciara noua, care va fi in continuare gestionata de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (O.C.P.I.) pe teritoriul caruia se afla imobilul respectiv. Fiecare judet din Romania are un O.C.P.I.

In urma studierii actelor de proprietate asupra imobilului si a actelor proprietarilor, puse la dispozitie de beneficiar, va informam daca mai sunt necesare alte acte si care dintre actele prezentate trebuie autentificate de catre un notar public.

Mergem la locatia indicata de beneficiar, facem masuratorile topografice, apoi intocmim planul de amplasament si delimitare sau releveul apartamentului, dupa caz.

In momentul in care avem toate actele necesare, intocmim documentatia de cadastru pentru prima inscriere si o depunem la O.C.P.I. spre avizare, in regim normal sau la urgenta, functie de alegerea beneficiarului.

In urma avizarii documentatiei de catre O.C.P.I., o ridicam si o predam beneficiarului. Documentatia avizata de O.C.P.I. include urmatoarele:

  • Incheiere de Carte Funciara;
  • Extras de Carte Funciara de informare;
  • Planul de amplasament si delimitare (P.A.D.) avizat de O.C.P.I.

Detalii

  • actualizarea informatiilor tehnice existente in cartea funciara precum inscrierea de constructii, inscrierea extinderii/desfiintarii de constructii, inscrierea unei noi adrese postale atunci cand aceasta se modifica etc.

 

Acest tip de operatiune presupune inregistrarea in sistemul integrat de cadastru si publicitate imobiliara a unor modificari referitoare la situatia unui imobil deja inregistrat in Cartea Funciara.

In functie de tipul de informatii tehnice care trebuie actualizate pentru un imobil si in urma studierii actelor puse la dispozitie de beneficiar, stabilim ce fel de informatii sunt necesare a fi solicitate de la O.C.P.I. pe raza caruia se afla imobilul respectiv, precum si care dintre actele prezentate trebuie autentificate de catre un notar public sau daca mai sunt necesare alte acte.

Executam masuratorile topografice la locatia indicata de beneficiar, apoi intocmim planul de amplasament si delimitare.

Dupa analizarea informatiilor primite de la O.C.P.I. si corelarea acestora cu planul de amplasament si delimitare rezultat din efectuarea masuratorilor topografice, precum si cu actele puse la dispozitie de beneficiar, vom determina continutul documentatiei de actualizare.

Documentatia de actualizare va fi depusa la O.C.P.I. spre avizare, in regim normal sau la urgenta, functie de alegerea beneficiarului.

In urma avizarii documentatiei de catre O.C.P.I., o ridicam si o predam beneficiarului. Documentatia avizata de O.C.P.I. include urmatoarele:

  • Incheiere de Carte Funciara;
  • Extras de Carte Funciara de informare;
  • Planul de amplasament si delimitare (P.A.D.) avizat de O.C.P.I.

Nota:

Pentru inscrierea de constructii, inscrierea extinderii/desfiintarii de constructii sunt necesare cel putin urmatoarele acte:

  • Documentatia cadastrala existenta (P.A.D.) – copie
  • Extras de Carte Funciara de informare
  • Autorizatia de constructie/ extindere/ desfiintare – copie legalizata
  • Proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor – copie legalizata
  • Certificat energetic care sa aiba data emiterii inaintea datei procesului verbal de receptie (copie legalizata sau original).
  • Certificat de atestare a edificarii emis de primarie – copie legalizata
  • Confirmare de numar postal – original/ copie legalizata
  • Carte de identitate proprietar/ C.U.I. persoana juridica (copie simpla)

Detalii

  • inscrierea in cartea funciara a comasarii/ dezmembrarii de imobile. 

Comasarea (alipirea) este operatiunea de unire a doua sau mai multe imobile alaturate,iar imobilul rezultat se inregistreaza in sistemul integrat de cadastru si publicitate imobiliara.

Dezmembrarea (dezlipirea) este operatiunea prin care un imobil se imparte in doua sau mai multe imobile, iar imobilele rezultate primesc numar cadatral unic si se inregistreaza in sistemul integrat de cadastru si publicitate imobiliara, in carti funciare separate.

In vederea realizarii acestor doua tipuri de operatiuni este necesar ca:

  • imobilele implicate sa fie inregistrate deja in Cartea Funciara si
  • sa nu existe suprapuneri cu alte imobile invecinate, inregistrate si ele in Cartea Funciara.
  • In urma studierii actelor puse la dispozitie de beneficiar, stabilim ce fel de informatii sunt necesare a fi solicitate de la O.C.P.I. pe raza caruia se afla imobilul/ imobilele respective sau daca este necesara intocmire de documentatii cadastrale pentru prima inscriere intr-o prima etapa.

    Mergem in teren si facem masuratorile topografice la locatia indicata de beneficiar, apoi intocmim planul de amplasament si delimitare.

    Dupa analizarea informatiilor de la O.C.P.I. si corelarea acestora cu planul de amplasament si delimitare rezultat din efectuarea masuratorilor topografice, putem sa determinam daca mai este necesara intocmirea unei documentatii de actualizare/ rectificare in vederea eliminarii unor suprapuneri cu numere cadastrale invecinate.

    Dupa ce ne asiguram ca cele doua conditii de realizare a acestor operatiuni sunt indeplinite, intocmim si depunem documentatiile cadastrale de comasare/ dezmembrare la O.C.P.I. in vederea avizarii.

    Aceste operatiuni se realizeaza pe flux interupt, in sensul ca, dupa avizarea documentatiilor de catre inspectorul de cadastru de la O.C.P.I., noi ridicam documentia si o predam beneficiarului. Acesta se duce cu documentatia avizata la un notar public in vederea intocmirii unui act autentic de comasare/ dezmembrare, pe care ulterior notarul il inregistreaza in Cartea Funciara.

    Nota:

    Pentru dezmembrarea in mai mult de 2 (doua) loturi este necesara includerea in documentatia de cadastru si a unui Certificat de Urbanism pentru dezmembrare.

    Detalii

    • rectificare cadastru existent in vederea repozitionarii imobilului, rectificarii limitelor imobilului, modificarii suprafetei imobilului, indreptarii unei erori materiale etc.

    Operatiunea de rectificare a unui imobil deja inregistrat in sistemul integrat de cadastru si publicitate imobiliara, asa cum ii spune si numele, se refera la corectarea informatiilor din evidentele cadastrale/de carte funciara referitoare la imobil.

    De obicei acest tip de operatiune se realizeaza atunci cand un beneficiar are documentatia cadastrala intocmita in sistem de proiectie LOCAL sau atunci cand se descopera anumite erori/suprapuneri cu imobile invecinate.

    Documentatia de rectificare va fi depusa la O.C.P.I. spre avizare, in regim normal sau la urgenta, functie de alegerea beneficiarului.

    In urma avizarii documentatiei de catre O.C.P.I., o ridicam si o predam beneficiarului. Documentatia avizata de O.C.P.I. include urmatoarele:

    • Incheiere de Carte Funciara;
    • Extras de Carte Funciara de informare;
    • Planul de amplasament si delimitare (P.A.D.) avizat de O.C.P.I.

    Detalii

    Personalul nostru se ocupa in continuare de depunerea documentatiilor de mai sus la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (O.C.P.I.), urmarirea procesului de avizare de catre O.C.P.I. in Registrul General de Intrare al aplicatiei software eTerra (eTerra RGI) http://www.ancpi.ro/pages/rgi.php?lang=ro , depunerea de documente in completare, daca este cazul, ridicarea de la O.C.P.I. a documentatiilor avizate si predarea lor catre client.

    In vederea executarii cat mai rapide a serviciilor de mai sus si cu cat mai putina bataie de cap pentru client, compania noastra va ofera si servicii de consultanta de specialitate la prima intalnire cu clientul si anume:

    • studierea tuturor actelor de proprietate puse la dispozitie de catre client;
    • identificarea si explicarea pasilor de urmat;
    • identificarea eventualelor acte lipsa si indrumarea clientului in vederea obtinerii acestora;
    • calcularea taxelor de avizare percepute de catre O.C.P.I. functie de operatiunile necesare inregistrarii in cartea funciara;
    • informarea asupra termenului de executie al serviciilor de catre compania noastra, precum si asupra termenelor de avizare ale O.C.P.I.

    Astfel, clientul este informat de la inceput asupra tuturor conditiilor (ex. costuri, acte suplimentare etc.) necesare realizarii inregistrarii in sistemul integrat de cadastru si publicitate imobiliara, iar decizia sa de a contracta serviciile noastre este o decizie informata.

    Lista preturi servicii de cadastru si topografie

     

    Documentatii pentru aviz tehnic O.C.P.I.

    In plus fata de documentatiile cadastrale de mai sus, mai intocmim si alte tipuri de documentatii topografice care necesita avizul tehnic al O.C.P.I. asa cum sunt:

    • documentatii pentru receptia planului topografic necesar intocmirii documentatiei de autorizare a lucrarilor de construire sau desfiintare (PAC), plan urbanistic general(PUG), plan urbanistic zonal(PUZ), plan urbanistic de detaliu(PUD);
    • documentatii pentru scoaterea definitiva din circuitul agricol a terenurilor aflate in intravilan/extravilan;

    Personalul nostru se ocupa de intocmirea documentatiilor de mai sus, depunerea lor la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (O.C.P.I.), urmarirea procesului de avizare de catre O.C.P.I. in Registrul General de Intrare al aplicatiei software eTerra (eTerra RGI) http://www.ancpi.ro/pages/rgi.php?lang=ro , depunerea de documente in completare daca este cazul, ridicarea de la O.C.P.I. a documentatiilor avizate si predarea lor catre client.

     

    Daca sunteti interesat de serviciile descrise mai sus va rugam sa ne contactati pentru a va putea transmite oferta noastra in functie de necesitatile dumneavoastra.

    De asemenea, daca doriti executarea unor servicii din domeniu nostru de activitate, diferite de cele prezentate de noi, va rugam sa ne contactati si sa ne dati cat mai multe detalii. Astfel, impreuna cu dvs., suntem siguri ca vom gasi cea mai buna solutie tehnica, dar si cea mai avantajoasa din punct de vedere financiar.

     
    Galerie foto (2)
    [Image #1] [Image #2]
     
    constructii speciale   |  lucrari de renovare  |  topografie inginereasca   |  Acte dezmembrare  |  Acte firma  |  Acte necesare cadastru  |  Actele de identitate ale proprietarilor   |  Actele de proprietate ale apartamentului   |  Actele de proprietate ale imobilului  |  Agentia nationala de cadastru  |  Agentia nationala de cadastru si publicitate imobiliara  |  Alimentare apa retele  |  Alipiri terenuri  |  Ansambluri rezidentiale  |  Apartamentari de imobile  |  Asistenta tehnica santier  |  Atestare acte  |  Atestare acte juridice  |  Autorizare persoane fizice  |  Autorizare punct lucru  |  Avize constructii  |  Avize pentru constructii  |  Avize persoane juridice  |  Cabluri electrice  |  Cadastru agricol  |  Cadastru ape  |  Cadastru drumuri  |  Camine vizitare  |  Canalizare executie  |  Canalizare reparatii  |  Cariere betoane  |  Carte funciara  |  Carti de publicitate funciara  |  Carti funciare imobilele  |  Carti postale  |  Carti tehnica  |  Carti tehnice  |  Carti urbanism  |  Comasare loturi  |  Conducte gaz  |  Conducte petroliere  |  Conducte reparatii  |  Confortului termic  |  Constructii cai ferate  |  Constructii cladiri  |  Constructii cladiri rezidentiale  |  Constructii de cladiri  |  Constructii drumuri executie  |  Constructii drumuri,autostrazi  |  Constructii edilitare  |  Constructii hidrotehnice  |  Constructii ingineresti  |  Constructii poduri  |  Constructii rezidentiale  |  Constructii speciale  |  Consultanta acte cadastru  |  Consultanta cadastru  |  Consultanta constructii  |  Consultanta de specialitate  |  Consultanta executie  |  Consultanta imobiliara  |  Consultanta in lucrari topografice  |  Consultanta investitii  |  Consultanta proiect   |  Consultanta software  |  Consultanta spatii verzi  |  Consultanta topografica  |  Consultanta transport  |  Cursuri autorizate   |  Cursuri persoane juridice  |  Demolare beton  |  Depunerea documentatiilor   |  Desfiintare lucrari  |  Detalii de executie  |  Detalii tehnice  |  Dezmembrarea unei constructii   |  Distomate   |  Documentatia cadastrala  |  Documentatia cadastrala avizata  |  Documentatia cadastrala expert cadastral  |  Documentatia cadastrala pe teren  |  Documentatii pug  |  Documentatii aviz tehnic  |  Documentatii cadastrale  |  Documentatii de cadastru   |  Documentatii dezmembrare  |  Documentatii puz  |  Documentatii tehnice  |  Domeniul drumuri si poduri  |  Drumuri comunale  |  Drumuri executie  |  Echipamente birou  |  Echipamente constructii  |  Echipamente electrice  |  Echipamente hidrotehnice  |  Echipamente industriale  |  Echipamente petroliere  |  Echipamente retea  |  Echipamente spatii verzi  |  Echipamente speciale  |  Echipamente ultima generatie  |  Erori materiale  |  Executarea masuratorilor  |  Executie drumuri comunale  |  Executie drumuri judetene  |  Executie poduri  |  Executie retele edilitare  |  Executie spatii verzi  |  Expertize cadastru  |  Expertize in constructii  |  Expertize juridice  |  Expertize topografice  |  Expertize topografie  |  Extras de carte funciara   |  Foraje geotehnice  |  Identitate firma  |  Imobil in intravilan, extravilan  |  In vederea modificarii   |  Inregistrare in cartea funciara  |  Inscriere in cartea funciara  |  Inscrierea in cartea funciara   |  Inscrierea in cartea funciara   |  Inscrierea unei constructii in cartea funciara  |  Intabularea imobilului in cartea funciara  |  Intabularea unui imobil  |  Intocmire acte  |  Intocmire carti tehnice  |  Intocmire carti tehnice constructii  |  Intocmire planuri situatie  |  Intocmirea planului topografic  |  Izolatii poduri  |  Lucrari cadastrale necesare  |  Lucrari cai ferate  |  Lucrari de ridicari topografice  |  Lucrari de topografie  |  Lucrari drumuri  |  Lucrari edilitare  |  Lucrari hidrotehnice  |  Lucrari industriale  |  Lucrari infrastructura  |  Lucrari si servicii  |  Lucrari sub apa  |  Lucrari topografice  |  Masuratori de precizie  |  Masuratori topografice  |  Materiale electrice  |  Monitorizarea alunecarilor teren  |  Necesitatile companiei  |  Notar imobil dobandire mostenire  |  Notar regim urgenta  |  Numere apartament  |  Numere cadastrale  |  Numere cladiri  |  Numere postale  |  Oficiul de cadastru   |  Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara   |  Oficiul postal  |  Operatiuni de carte funciara  |  Persoana fizice autorizata  |  Persoana juridica   |  Persoanelor fizice si juridice  |  Plan de amplasament   |  Plan de amplasament si delimitare   |  Plan de delimitare  |  Planul de amplasament si delimitare   |  Planul topografic teren  |  Planul urbanistic de detaliu  |  Planul urbanistic zonal  |  Planuri situatie   |  Planuri curbe nivel  |  Planuri de extindere  |  Planuri de situatie  |  Planuri situatie  |  Planuri situatie 2d   |  Planuri topografice  |  Planuri topografice 3d  |  Planuri topografice de situatie  |  Prelucrarea informatiilor  |  Prima inregistrare  |  Profile metalice  |  Profile transversale  |  Proiect de cadastru  |  Proiecte constructii  |  Proiecte constructii civile  |  Proiecte de canalizare  |  Proiecte fezabilitate  |  Proiectul de executie  |  Publicitate imobiliara  |  Pug, puz, pud  |  Raza proiectie   |  Receptie dezmembrare  |  Relevee constructii  |  Relevee executie  |  Releveul apartamentului  |  Releveul constructiilor  |  Reparatii cai ferate  |  Reparatii conducte  |  Reparatii diverse  |  Reparatii drumuri  |  Reparatii electrice  |  Reparatii poduri  |  Reparatii software  |  Retele canalizare  |  Retele de conducte  |  Retele edilitare  |  Retele electrice  |  Retele electrice reparatii  |  Ridicari si planuri topografice  |  Ridicari topografice  |  Ridicari topografice constructii  |  Ridicari topografice teren  |  Servicii birou  |  Servicii cadastru  |  Servicii de publicitate  |  Servicii de reparatii  |  Servicii de topografie  |  Servicii industriale  |  Servicii software  |  Servicii suplimentare  |  Servicii topografie  |  Sistem informatii  |  Software aplicatii  |  Software executie  |  Software inregistrare  |  Software reparatii  |  Statii alimentare  |  Statii betoane  |  Statii electrice  |  Statii pompare  |  Statii totale  |  Studii fezabilitate  |  Studii geofizice  |  Studii geotehnice  |  Studii prefezabilitate  |  Studii topografice  |  Subtraversari cai ferate   |  Subtraversari drumuri  |  Suporti constructii  |  Tehnica birou  |  Teren intravilan sau extravilan  |  Tipuri de constructii  |  Topografice cadastru  |  Topografie inginereasca  |  Transformatoare electrice  |  Transformatoare reparatii  |  Transport echipamente  |  Transport materiale constructii  |  Trasare cai ferate  |  Trasare drumuri  |  Urmarire de santier  |  Urmarire santier  |  Urmarirea comportarii constructiilor in exploatare   |  Urmarirea constructiilor  |  Urmarirea lucrarilor  |  Urmatoarele tipuri de servicii  |  Verificarea imobilului  | 
    Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
    Email: Parola:
     


     
    Nume firma  
    Nume site ~ www.ghidul.ro/  
      Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
    Persoana de contact  
    Telefon  
    Email  
      * Toate campurile sunt obligatorii.  
    In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.