Georgia - Ambasada Georgiei in Romania Afisari: 3991
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Ambasade si consulate din Romania Vizitatori: 1717
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Av. Petre Cretu, nr. 50, sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  0212100602; 0212113999
-------------------------
Web: Internet
  email: embgeoromania@yahoo.com; romania.emb@mfa.gov.ge
  site:

 
Conditii de calatorie  
Detalii  

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Ca urmare a aderării ţării noastre la Uniunea Europeană, autorităţile georgiene au decis desfiinţarea unilaterala a regimului de vize pentru cetăţenii români ce călătoresc în Georgia, începând cu data de 12 aprilie 2007.

Astfel, cetăţenii români vor avea acces pe teritoriul Georgiei, fără viză pentru o perioadă de 90 de zile.

Pentru informaţii suplimentare recomandăm consultarea informaţiilor oficiale oferite de autorităţile georgiene:

  • Ambasada Republicii Georgia în România 

Ameninţări teroriste

Starea de securitate din această ţară este fragilă, ca urmare a conflictului ruso-georgian declanşat în august 2008 în Osetia de Sud.

În cazul în care trebuie să vă deplasaţi în Georgia, vă recomandăm evitarea trecerilor prin Daghestan, Cecenia, Inguşeţia şi Osetia de Nord , regiuni puternic marcate de instabilitate şi tensiuni latente, inclusiv provocări sau acte ostile la adresa unor cetăţeni străini.

De asemenea, vă recomandăm evitarea regiunilor situate în apropierea regiunilor separatiste – Abkhazia şi Osetia de Sud (Defileul Pankisi, Defileul Kodori, Zugdidi, Svaneti, Gori).

Călătoriile prin aceste regiuni trebuie făcute numai în condiţiile unor aranjamente de protecţie bine organizate.

Urmăriţi în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile georgiene şi accesaţi periodic pagina web a Ministerului român al Afacerilor  Externe.

Siguranţă şi criminalitate

Nivelul criminalităţii în Georgia este relativ ridicat. Se înregistrează frecvent atacuri stradale, intrări prin efracţie, furturi de maşini, furturi de obiecte personale, chiar atacuri armate.

Infracţiuni mai uşoare, de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini pot apărea în zone aglomerate (gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării).

Vă recomandăm evitarea, în Tbilisi, a deplasărilor în oraş la ore târzii, călătoriile cu metroul, utilizarea pasajelor subterane, precum şi purtarea asupra dumneavoastră a unor bijuterii scumpe sau documente originale importante.

Recomandăm cetăţenilor români care se află în Georgia să manifeste prudenţă şi vigilenţă la deplasările personale în oraşe şi în afara acestora.

Este recomandabil să păstraţi documentele şi valorile personale, biletele de călătorie şi banii sau cărţile de credit în locuri sigure şi să nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.

Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.

În cazul în care călătoriţi cu autobuze sau trenuri vă recomandăm să aveţi bagajele în atenţie pe întreaga durată a călătoriei.

Dacă vă este afectată siguranţa personală, este necesar contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei.

În caz de incident grav care necesită intervenţia imediată a autorităţilor georgiene, trebuie să apelaţi numărul de urgenţă 022 (poliţia).

Vă recomandăm, de asemenea, sesizarea Ambasadei Românei, care poate acorda asistenţa consulară în condiţiile prevăzute de lege.  

Sistemul medical

Sistemul medical pentru străini este exclusiv cu plata pe loc. Este absolut necesară o poliţă de asigurare de sănătate, încheiată înaintea călătoriei în Georgia.

Spitalele de stat nu acceptă, decât în cazuri deosebite, poliţele de asigurare, dar în Tbilisi s-a dezvoltat în ultimii ani o reţea de clinici şi spitale particulare bine dotate cu specialişti şi utilaje moderne, care onorează asemenea poliţe. 

Utilizarea cărţilor de credit

Cărţile de credit pot fi utilizate în marile oraşe. Se recomandă însă prudenţă la folosirea lor, pentru a evita posibile încercări de fraudare.

Reglementări vamale

În cazul în care aţi achiziţionat tablouri şi obiecte de artă (inclusiv suveniruri) trebuie să păstraţi chitanţa de plată a acestora. Dacă au o valoare mare vă recomandăm să obţineţi un certificat de la Ministerul Culturii georgian, pentru a demonstra că respectivele bunuri nu fac parte din patrimoniul naţional.  

 

SURSA:www.mae.ro

 
 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
 
documente calatorie  |  polite de asigurare  |  Ambasade si consulate din romania  |  Asigurare utilaje  |  Cancelarie sectie consulara  |  Conditii intrare regim sedere  |  Ministerului afacerilor externe   |  Pagina web   |  Polite de asigurare  |  Program lucru sectia consulara  |  Sectia consulara ambasada  |  Sectia consulara ambasada bucuresti  |  Securitate si protectie  |  Sisteme acces  |  Sisteme securitate  |  Tara nivel ridicat criminalitate  |  Utilaje ridicat  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.