Centrul Medical Esthera Afisari: 4549
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Ambulatorii, policlinici, spitale Vizitatori: 2225
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Washington, nr.48 A, sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  0212319173; 0728133102
-------------------------
Web: Internet
  email: office@esthera.ro
  site: www.esthera.ro

 
Bolile venelor  
Detalii  

CE ESTE BOALA VARICOASA? Membrele inferioare au doua sisteme venoase, unul superficial, reprezentat de venele safena interna si safena externa, respectiv unul profund. Aceste sisteme sunt separate printr-un plan fascial profund, dar între ele exista legaturi prin vene comunicante, ce perforeaza aceasta fascie. Cele doua sisteme se unesc la radacina coapsei. In mod normal, circulatia venoasa se desfasoara in sens unic, din suprafata spre profunzime si de jos in sus, sens determinat de prezenta unor valvule unidirectionale pe traiectul tuturor venelor. Situatia in care aceste valvule nu isi mai pot indeplini functia devenind incompetente determina ca sangele sa nu mai poata fi drenat corespunzator, aparand astfel staza si dilatarea venelor superficiale. Aceste dilatatii se numesc VARICE.Boala varicoasa este mai frecventa la femei, 60% dintre acestea prezentând semnele bolii, la vârste cuprinse între 20 si 50 ani. Factorul genetic este prezent în peste 80% din cazuri.

Factori favorizanti ai aparitiei varicelor sunt: o profesiune care impune statul prelungit în picioare, efortul muscular intens si prelungit, trepidatiile, caldura si umiditatea excesiva, obezitatea, sarcina (atat prin cresterea presiunii intraabdominale, având ca efect comprimarea trunchiurilor venoase si împiedicarea circulatiei de întoarcere, cât mai ales prin substantele endocrine circulante, care determina slabirea rezistentei lor la presiune).

Complicatiile cele mai frecvente sunt:

  • ruperea unui pachet varicos, eveniment care poate fi catastrofal, ducand uneori chiar la decesul pacientului
  • tromboflebita superficiala (inflamarea si trombozarea unui pachet varicos sau a intregii vene afectate)
  • modificari trofice cutanate, mai ales in conditiile asocierii insuficientei venoase cronice, cu diferite stadii de evolutie, de la edem ce se remite in clinostatism pana la dermatita de staza si ulcerul varicos (ce apare prin incompetenta comunicantelor  gambiere), stadiu extrem de dificil de tratat.

TRATAMENTULOdata instalata boala varicoasa este esential sa prevenim aparitia complicatiilor. Singurul tratament curativ este cel chirurgical. Pentru a ajuta circulatia venoasa evitati imobilizarea prelungita si activitatile statice, efectuand la intervale regulate miscari ale gambelor, evitati baile calde, mai ales la nivelul gambelor, nu va expuneti o perioada lunga la soare, practicati sporturi precum natatia, joggingul, mersul pe bicicleta, preveniti constipatia si de cate ori este posibil stati cu picioarele ridicate in timpul noptii. In timpul sarcinii trebuie sa urmariti cu atentie aparitia si eventuala evolutie rapida a varicelor. Purtarea unui ciorap elastic medicinal este utila in orice situatie in care nu se poate evita ortostatismul prelungit si imobilizarea indelungata, precum si in timpul sarcinii. Stabilirea indicatiei chirurgicale si a tipului de interventie care este potrivita fiecarui pacient se efectueaza in urma unui consult clinic amanuntit, completat eventual de un examen echografic Doppler al sistemului venos. De asemenea, pacientul care va fi operat va prezenta un set complet de analize de laborator (hemoleucograma, biochimie, timpi de coagulare), o electrocardiograma si o radiografie cord-pulmon.

In clinica noastra consideram ca cel mai important este tratamentul corect al bolii varicoase. Prin aceasta intelegem abordarea fiecarui caz in parte si stabilirea tipului de tratament necesar fiecarui pacient. Interventiile chirurgicale se desfasoara sub anestezie locala sau rahidiana, in functie de complexitate. Metodele chirugicale sunt de cele mai multe ori combinate, pentru obtinerea celui mai bun rezultat pentru pacient, atat din punct de vedere medical cat si estetic. Cura chirurgicala a varicelor include: crosectomia venei safene afectate, excizia pachetelor varicoase prin incizii etajate minime, ligatura perforantelor gambiere, stripping,etc.Postoperator pacientul va ramane internat in clinica noastra sub supraveghere medicala pe o perioada ce poate varia intre cateva ore si o zi. La externare, pacientul isi poate urma activitatea obisnuita.

Tipuri de interventii realizate pentru bolile venelor:

  • CURA CHIRURGICALA A VARICELOR:

Membrele inferioare au doua sisteme venoase, unul superficial, reprezentat de venele safena interna si safena externa, respectiv unul profund. Aceste sisteme sunt separate printr-un plan fascial profund, dar între ele exista legaturi prin vene comunicante, ce perforeaza aceasta fascie. Cele doua sisteme se unesc la radacina coapsei si in spatele genunchiului. In mod normal, circulatia venoasa se desfasoara in sens unic, din suprafata spre profunzime si de jos in sus, sens determinat de prezenta unor valvule unidirectionale pe traiectul tuturor venelor. Situatia in care aceste valvule nu isi mai pot indeplini functia devenind incompetente determina ca sangele sa nu mai poata fi drenat corespunzator, aparand astfel staza si dilatarea venelor superficiale. Aceste dilatatii se numesc VARICE. Boala varicoasa este mai frecventa la femei, 60% dintre acestea prezentând semnele bolii, la vârste cuprinse între 20 si 50 ani. Factorul genetic este prezent în peste 80% din cazuri.

Factori favorizanti ai aparitiei varicelor sunt: o profesiune care impune statul prelungit în picioare, efortul muscular intens si prelungit, trepidatiile, caldura si umiditatea excesiva, obezitatea, sarcina (atat prin cresterea presiunii intraabdominale, având ca efect comprimarea trunchiurilor venoase si împiedicarea circulatiei de întoarcere, cât mai ales prin substantele endocrine circulante, care determina slabirea rezistentei lor la presiune). Complicatiile cele mai frecvente sunt: ruperea unui pachet varicos, eveniment care poate fi catastrofal, ducand uneori chiar la decesul pacientului, tromboflebita superficiala (inflamarea si trombozarea unui pachet varicos sau  a intregii vene afectate), modificari trofice cutanate, mai ales in conditiile asocierii insuficientei venoase cronice, cu diferite stadii de evolutie, de la edem ce se remite in clinostatism pana la dermatita de staza si ulcerul varicos (ce apare prin incompetenta comunicantelor  gambiere), stadiu extrem de dificil de tratat.

Odata instalata boala varicoasa este esential sa prevenim aparitia complicatiilor.  Singurul tratament curativ este cel chirurgical.

Pentru a ajuta circulatia venoasa evitati imobilizarea prelungita si activitatile statice, efectuand la intervale regulate miscari ale gambelor, evitati baile calde, mai ales la nivelul gambelor, nu va expuneti o perioada lunga la soare, practicati sporturi precum natatia, joggingul, mersul pe bicicleta, preveniti constipatia si de cate ori este posibil stati cu picioarele ridicate in timpul noptii. In timpul sarcinii trebuie sa urmariti cu atentie aparitia si eventuala evolutie rapida a varicelor. Purtarea unui ciorap elastic medicinal este utila in orice situatie in care nu se poate evita ortostatismul prelungit si imobilizarea indelungata, precum si in timpul sarcinii.

Stabilirea indicatiei chirurgicale si a tipului de interventie care este potrivita fiecarui pacient se efectueaza in urma unui consult clinic amanuntit, completat eventual de un examen echografic Doppler al sistemului venos. De asemenea, pacientul care va fi operat va prezenta un set complet de analize de laborator (hemoleucograma, biochimie, timpi de coagulare), o electrocardiograma si o radiografie cord-pulmon.

In clinica noastra consideram ca cel mai important este tratamentul corect al bolii varicoase. Prin aceasta intelegem abordarea fiecarui caz in parte si stabilirea tipului de tratament necesar fiecarui pacient. Interventiile chirurgicale se desfasoara sub anestezie locala sau rahidiana, in functie de complexitate. Metodele chirugicale sunt de cele mai multe ori combinate, pentru obtinerea celui mai bun rezultat pentru pacient, atat din punct de vedere medical cat si estetic. Metodele terapeutice sunt:

  • CURA CHIRURGICALA A VARICELOR PRIN CROSECTOMIE, SAFENECTOMIE SI EXCIZIE PACHETE VARICOASE
  • CURA CHIRURGICALA A VARICELOR - PROCEDEU CHIVA
  • CURA CHIRURGICALA A VARICELOR PRIN LASER ENDOVASCULAR/SCLEROTERAPIE
  • CURA CHIRURGICALA A ULCERULUI VARICOS (INTRERUPEREA SUBFASCIALA A VENELOR PERFORANTE)
  • Postoperator pacientul va ramane internat in clinica noastra sub supraveghere medicala pe o perioada ce poate varia intre cateva ore si o zi. La externare, pacientul isi poate urma activitatea obisnuita

     

    -CROSECTOMIE, SAFENECTOMIE SI EXCIZIE PACHETE VARICOASE

    -CURA CHIRURGICALA A VARICELOR - PROCEDEU CHIVA

    -CURA CHIRURGICALA A VARICELOR PRIN LASER ENDOVASCULAR/SCLEROTERAPIE

    -CURA CHIRURGICALA A ULCERULUI VARICOS (INTRERUPEREA -SUBFASCIALA A VENELOR PERFORANTE)

    -REVASCULARIZATIE VENOASA PRIN TROMBECTOMIA VENOASA sau PRIN BYPASS VENOS

    Prezenta unui tromb (cheag de sange) in interiorul unei vene la nivelul membrelor se numeste TROMBOZA VENOASA PROFUNDA.  Cauzele acestei boli sunt numeroase, ele incluzand imobilizarea prelungita, dupa interventii chirurgicale sau in urma unor fracturi ale membrelor, traumatisme  locale la nivelul venei, in cadrul unor boli precum afectiunile maligne, in conditiile administrarii de anticonceptionale orale etc. Manifestarile clinice sunt: edemul (umflarea) unui membru, insotita de durere intensa si cianoza a tegumentelor. Diagnosticul se stabileste prin ecografie venoasa Doppler. Riscul major al acestei afectiuni este migrarea  trombului format intr-o vena periferica pe calea fluxului sangvin in inima si ulterior in plamani, determinand embolia pulmonara, boala frecvent mortala. Tratamentul este complex, pacientul necesitand internare in vederea administrarii medicatiei anticoagulante, cu scopul “dizolvarii” cheagului. In anumite conditii, care vor fi stabilite de catre medicul cardiolog in colaborare cu medicul chirurg cardiovascular este necesara indepartarea cheagului prin metode chirurgicale. Aceasta reprezinta TROMBECTOMIA VENOSA. Daca tromboza venoasa este veche, cheagul nu mi poate fi indepartat sau dizolvat prin tratament medicamentos, iar pentru ameliorarea simptomatologiei pacientului se efectueaza BYPASS-UL VENOS, ocolind printr-un grefon zona respectiva si permitand drenajul corespunzator al sangelui venos de la nivelul membrului respectiv.

    Trombectomia venoasa reprezinta extragerea cheagului pe cale chirurgicala printr-o incizie minima a venei afectate, utilizand o sonda cu balonas (Fogarty). Daca acest lucru se va dovedi intraoperator imposibil (datorita aderentei cheagului de peretii venei) chirurgul va decide asupra oportunitatii realizarii unei interventii tip bypass. Alegerea celui mai potrivit tip de grefon pentru un pacient se stabileste de catre medicul chirurg in urma consultatiilor si investigatiilor complexe.

    Investigatiile obligatorii preoperatorii sunt: analize de laborator (hemoleucograma, timpi de coagulare, biochimie  complexa), electrocardiograma, radiografie cord-pulmon, ecografie abdominala, consult cardiologic, consult diabetologic (daca este cazul), consult nefrologic (daca este cazul), precum si investigatiile specifice (ecografie Doppler venos, flebografie etc.).

    Operatia este de complexitate ridicata. Se va efectua sub anestezie locala, rahidiana sau anestezie generala, lucru ce va fi stabilit intre medicul chirurg si anestezist. In timpul operatiei sau postoperator este posibil sa fie nevoie de efectuarea de transfuzii de sange. Perioada de internare postoperatorie variaza in functie de evolutia pacientului si va fi minim 5 zile, iar perioada de recuperare este minim o luna.

    Riscurile cele mai importante sunt: sangerarea (intraoperator sau postoperator, datorata conditiilor anatomice si tratamentului anticoagulant). De asemenea, datorita bolilor asociate, recuperarea poate fi de durata mai mare, vindecarea fiind incetinita la pacientii diabetici.

    Postoperator, in spital si la domiciliu, toata viata, pacientul va urma un regim igieno-dietetic si un tratament medical complex indicat de medicul chirurg cardiovascular, care are scopul de prevenire a aparitiei complicatiilor ulterioare.

    Este obligatoriu  controlul medical periodic la intervalele stabilite de medicul chirurg cardiovascular

     
    Galerie foto (1)
    [Image #1]
     
    bolile degenerative   |  estomparea ridurilor  |  look nou  |  operatie de marirea sanilor  |  vase de sange  |  Abdominoplastie lipoaspiratie   |  Abdominoplastie cicatrici  |  Accident vascular cerebral  |  Accidente vasculare  |  Accidente vasculare cerebrale  |  Acid hialuronic  |  Acidul hialuronic   |  Afectiuni abdominale  |  Afectiuni ale pielii  |  Afectiuni ale sistemului nervos  |  Afectiuni ale sistemului nervos central  |  Afectiuni inflamatorii  |  Afectiuni medicale   |  Afectiuni neurologice  |  Afectiuni ortopedice  |  Afectiuni posttraumatice  |  Afectiuni vasculare  |  Agentia nationala transplant bucuresti  |  Alergice la alimente  |  Alergii medicamente  |  Amputatii metatars  |  Analize biochimie  |  Analize de biochimie   |  Analize hemoleucograma  |  Analize laborator biochimie  |  Analize medicale  |  Analize plamani  |  Analize sange  |  Anestezie nivelul buzelor   |  Anestezie de contact  |  Anestezie generala  |  Anestezie locala  |  Anevrism de aorta  |  Antiinflamatoare afectiuni ortopedice  |  Apa cu sare  |  Apa plata  |  Aparat ekg  |  Aparat monitorizare ekg ambulatorie  |  Aparate epilare  |  Aparatura medicala  |  Arsuri chirurgie plastica  |  Arterele principale   |  Arteriografie  |  Arterita tratament  |  Asimetrii areole sani  |  Asimetrii operatii estetice  |  Augmentare mamara  |  Baile frecvente  |  Baza de tratament  |  Beneficiile emotionale si psihologice  |  Bicicleta medicinala  |  Biochimie analize  |  Biopsie  |  Biopsie ganglioni periferici  |  Blefaroplastie  |  Boli ale aparatului respirator  |  Boli alergice  |  Boli articulare degenerative  |  Boli cardiace  |  Boli cronice   |  Boli de nutritie  |  Boli degenerative  |  Boli dentare:  |  Boli dermato  |  Boli endocrine  |  Boli metabolice consultatii  |  Boli neurologice  |  Boli nutritie  |  Boli pulmonare  |  Boli sange diagnostic  |  Boli scurte  |  Bolile aortei  |  Bolile vasculare asociate diabetului   |  Bypass arterial  |  Cabinete consiliere psihologica  |  Cabinete consultatii medicale  |  Cancer san  |  Ceai plante  |  Ceaiuri plante  |  Chirurgia piciorului  |  Chirurgia mainii anestezie  |  Chirurgia reconstructiva  |  Chirurgia sanului  |  Chirurgie adulti  |  Chirurgie cardio vasculara  |  Chirurgie consultatii  |  Chirurgie copii  |  Chirurgie estetica  |  Chirurgie generala  |  Chirurgie ginecologica  |  Chirurgie oncologica  |  Chirurgie plastica  |  Chirurgie pulmonara  |  Chirurgie reconstructiva  |  Chirurgie si implantologie  |  Chirurgie vasculara  |  Chirurgie venoasa  |  Cicatrice cheloide  |  Ciorap genunchi  |  Ciorapi  |  Ciorapi varice  |  Circulatia limfatica  |  Circulatia periferica   |  Circulatia venoasa  |  Computer tomograf  |  Consiliere copii   |  Consiliere psihologica  |  Consiliere psihologica individuala  |  Consiliere psihologica adulti  |  Consiliere psihologica copii  |  Consilierea familiei  |  Consult clinic  |  Consult vascular  |  Consultatii copii  |  Consultatii medicale  |  Consultatii medicina interna  |  Consultatii stomatologice  |  Controale periodice  |  Controale medicale periodice  |  Control ecografie cord  |  Corectia ridurilor  |  Corectie buze botox  |  Corectie cicatrici  |  Coroane dentare  |  Coroane zirconiu  |  Corpului fizic   |  Cresterea copilului  |  Cresterea in greutate   |  Cresterea sanilor   |  Cresterea tensiunii arteriale  |  Cura varicelor  |  Deformatii congenitale  |  Dermatologie  |  Dermatologie consultatii  |  Dermatologie estetica  |  Dermatologie tratamente  |  Determinarea glicemiei  |  Detoxifiere  |  Diabet si boli de nutritie  |  Diabet tratamente  |  Diabet zaharat  |  Diagnosticul si tratamentul bolilor   |  Diete personalizate  |  Dimensiunile sanilor  |  Discopatia lombara  |  Discromii melanoze vitiligo  |  Distrofie musculara  |  Doppler artere carotide  |  Doppler cord  |  Doppler vascular  |  Durere postoperatorie  |  Durerea postoperatorie  |  Dureri lombare  |  Echilibrarea organismului  |  Echipa de profesionisti  |  Ecografie  |  Ecografie abdominala  |  Ecografie cardiaca  |  Ecografie cardiaca doppler  |  Ecografie cord  |  Ecografie de sarcina  |  Ecografie de sarcina "doppler"  |  Ecografie de sarcina 3d 4d  |  Ecografie doppler  |  Ecografie generala  |  Ecografie ginecologica  |  Ecografie mamara  |  Ecografie san  |  Ecografie sarcina  |  Ecografie sarcina 4d  |  Ecografie vasculara  |  Ecografie vase  |  Ecografii abdominale  |  Ecografii cardiace 2d  |  Ecologizare materiale ceramice  |  Efect estetic  |  Efectul estetic final   |  Ekg holter  |  Ekg repaus efort  |  Electrocardiograma repaus  |  Electrocardiograme  |  Electrorezectie cervicala  |  Eliminare transpiratie toxine  |  Eliminare pete   |  Eliminare staza limfatica  |  Eliminare toxine   |  Eliminarea apei toxinelor  |  Eliminarea toxinelor   |  Eliminarea toxinelor  |  Eliminarea toxinelor din organism  |  Eliminarea toxinelor prin transpiratie  |  Entorsa glezna tratament  |  Entorse ortopedice  |  Entorse tratament  |  Eruptii cutanate  |  Estetica faciala  |  Estetica medicala  |  Europa occidentala  |  Evaluare clinica  |  Evaluarea psihologica  |  Evaluari daune  |  Evolutia sarcinii  |  Evolutie sarcina  |  Examen bacteriologic  |  Examen citologic  |  Examen citologic babes-papanicolau  |  Examen clinic  |  Examen colposcopic  |  Examen doppler  |  Examen medical periodic  |  Examenul clinic   |  Examenul clinic medical   |  Exces glanda mamara  |  Exercitii de mers zilnic   |  Exercitii fizice,diete  |  Factori favorizanti ai bolii   |  Fara interventie chirurgicala  |  Fatete ceramice  |  Fatete ceramice, coroane  |  Fistule dializa  |  Forma gambelor  |  Fototerapie  |  Fracturi ortopedice  |  Frecventa de lucru  |  Gradul de ptoza al sanilor  |  Hallux valgus monturi  |  Hemoleucograma analize  |  Hernie disc  |  Hipertensiune arteriala  |  Holtere-ta-ekg  |  Imbracaminte femei  |  Imbracaminte protectie  |  Implant mamar  |  Implant volumul sanului  |  Implantologie, ortodontie, chirurgie  |  Implanturi dentare  |  Implanturi gamba operatie  |  Implanturi gambiere  |  Implanturi mamare  |  In functie de rasa   |  Indepartare leziuni pigmentare  |  Indepartare leziuni vasculare  |  Indepartare riduri  |  Infectii cronice  |  Infectii cutanate  |  Inflamatii tendoane  |  Injectare toxina botulinica  |  Institutul clinic fundeni  |  Institutul clinic fundeni bucuresti  |  Institutul national diabet nutritie boli metabolice  |  Insuficienta cardiaca  |  Insuficienta renala   |  Interfata permite   |  Intervale variabile  |  Interventie chirurgicala   |  Interventie rapida  |  Interventie rapida accidente  |  Interventii chirurgicale  |  Interventii microchirurgie  |  Interventii urgenta  |  Introducerea implantului  |  Investigatie antecedente comerciale  |  Ischemia arteriala  |  Ischemia mezenterica  |  Laba gastei  |  Laborator analize  |  Laborator clinic  |  Laborator propriu  |  Laser chirurgical  |  Laser estetic  |  Lentile calculator  |  Lentile protectie  |  Lentile protectie uv  |  Lentile soare  |  Lifting facial  |  Lifting ridicarea sanilor  |  Ligatura varice  |  Litiaza biliara  |  Litiaza renala  |  Locul de munca  |  Lumina emisa  |  Luxatii ortopedice  |  Mamografie consultatii  |  Mamoplastia de augmentare  |  Marimea sanilor mici  |  Marirea sanilor  |  Masaj al punctelor reflexe   |  Masaj cu apa  |  Masaj facial  |  Masaj medical  |  Masaj reflexogen  |  Masaj sare  |  Masaj si reflexoterapie  |  Masajul reflexogen  |  Masajul punctelor  |  Masajul punctelor reflexogene   |  Masajul reflexogen  |  Masajul talpilor  |  Material special  |  Materiale biocompatibile  |  Materiale ceramice  |  Materiale stomatologice  |  Medic chirurg  |  Medic psiholog  |  Medic specialist chirurgie plastica   |  Medicatie antialgica  |  Medicatie corecta  |  Medici epilepsie  |  Medicina estetica  |  Medicina familie  |  Medicina fizica  |  Medicina fizica balneoclimatologie  |  Medicina generala  |  Medicina interna  |  Membrele inferioare  |  Membru inferior  |  Membrul inferior  |  Mersul pe jos   |  Metoda de diagnostic   |  Metode terapeutice  |  Mica chirurgie  |  Mici interventii chirurgicale  |  Microchirurgie reconstructiva  |  Micsorarea sanilor  |  Mod de viata  |  Modul specialist  |  Monitorizare ambulatorie  |  Monitorizare ekg  |  Monitorizare holter  |  Monitorizare holter ekg  |  Monitorizare holter tensiune arteriala  |  Muschii mimicii riduri  |  Muschiul pectoral  |  Muschiul pectoral implant   |  Musculatura gambelor  |  Neurologie  |  Nivel glucoza sange  |  Nivelul corpului fizic  |  Nutritie  |  Nutritie consiliere  |  Nutritie si boli metabolice  |  Oftalmologie  |  Operatia de augmentare mamara  |  Operatie exces tegument  |  Operatii arteriale  |  Operatii cale abdominala  |  Ordine plata  |  Ortodontie tratamente  |  Ortopedie consultatii  |  Ortopedie tratamente  |  Ortopedie traumatologie  |  Oxigen celular   |  Pacientii cu afectiuni cronice  |  Peeling chimic  |  Peeling chimic superficial  |  Peeling ipl  |  Peeling laser  |  Peeling laser si ipl  |  Peeling superficial   |  Perioada medie   |  Picior plat  |  Picior stramb congenital  |  Piciorul diabetic  |  Plan de recuperare   |  Plante apa  |  Pleoapa inferioara  |  Pozitia corpului  |  Prelevare secretie mamelonara  |  Probleme alaptare  |  Probleme menstruale  |  Probleme psihologice   |  Procedura speciala   |  Protectie personala  |  Proteze degete mana  |  Proteze dentare  |  Proteze membru inferior  |  Proteze ortopedice  |  Proteze san  |  Proteze san sutiene  |  Radiografie pulmonara  |  Reactii alergice  |  Recomandari   |  Reconstructia sanului  |  Recuperare dupa interventii chirurgicale  |  Recuperare medicala  |  Recuperare medicala postoperatorie  |  Recuperarea mersului  |  Recuperarea postoperatorie   |  Refaceri dentare  |  Reflexologie masaj zone reflexogene  |  Reintinerire cutanata  |  Relatiile de familie  |  Restaurari dentare estetice  |  Restaurari protetice  |  Reumatologie  |  Rezultate 24 de ore  |  Ridicarea sanilor  |  Riduri expresie tratamente  |  Riduri faciale  |  Rinite alergice tratamente  |  Riscul de accident vascular cerebral   |  Riscurile de invaliditate   |  Salon tatuaj sprancene  |  Sanatate plante culturi agricole  |  Sangerarea   |  Sani fara ptoza  |  Sanii lasati   |  Scaderea glicemiei   |  Scleroterapie   |  Scleroterapie varice  |  Sedinte reflexoterapie  |  Sedinte reflexoterapie  |  Ser fiziologic   |  Servicii medicale  |  Serviciu medical   |  Serviciu special   |  Serviciul medical  |  Set de analize   |  Sistem de protectie vertical  |  Sistem nervos autonom  |  Sistem nervos periferic  |  Sistemul cardiovascular   |  Sistemul nervos  |  Spatele genunchiului  |  Stare de infarct  |  Starea pacientului   |  Starea sistemului nervos  |  Staza limfatica  |  Sterilitate consultatii  |  Stilul de viata  |  Stimularea sistemului nervos  |  Stomatologie adulti  |  Stomatologie copii  |  Stomatologie estetica  |  Stomatologie generala  |  Strat adipos  |  Studiile clinice  |  Sub glanda mamara  |  Suport psihologic  |  Sutien proteze san  |  Sutura directa  |  Tatuaj sprancene  |  Tehnica medicala aparatura  |  Tensiune de lucru  |  Test efort  |  Teste efort  |  Tesut mamar in exces  |  Tesutului adipos  |  Tesuturile dentare  |  Timp coagulare  |  Timpi de coagulare   |  Tinute de zi   |  Tipuri de fracturi  |  Tipuri de manifestari   |  Tipuri de pachete  |  Toata suprafata  |  Toxina botulinica riduri  |  Transpiratia excesiva  |  Transpiratia palmelor   |  Transpiratia talpilor  |  Transpiratie toxine  |  Transport bauturi alcoolice  |  Transport deseuri  |  Tratament bataturi   |  Tratament radacina  |  Tratament afectiuni coloana  |  Tratament arsuri grave  |  Tratament chirurgical   |  Tratament chirurgical varice  |  Tratament cu medicamente  |  Tratament de gangrena  |  Tratament facial  |  Tratament fototerapie  |  Tratament gangrena obturatie canal dinte  |  Tratament laser  |  Tratament nefarmacologic diabet zaharat  |  Tratament riduri  |  Tratament stomatologie  |  Tratament zona ochilor  |  Tratamente copii  |  Tratamente dentare  |  Tratamente dermatologie  |  Tratamente nechirurgicale faciale  |  Tratamente nutritie  |  Tratamente protetice  |  Tratamente stomatologice  |  Tratamente stomatologice copii  |  Tratamentul artritei  |  Tratamentul bolilor  |  Tratamentul bolilor endocrine  |  Tratamentul laser  |  Tratamentul obezitatii  |  Tratamentul ridurilor  |  Tratamentul ridurilor cu acid hialuronic  |  Tratarea ridurilor  |  Tratarea ridurilor verticale   |  Tulburari arteriale   |  Tulburari complexe  |  Tulburari de coagulare   |  Tulburari vasculare cerebrale  |  Tumori  |  Umplerea ridurilor  |  Un nou "look"  |  Unghii incarnate  |  Universitatea bucuresti  |  Varice deschise  |  Vase de sange  |  Vindecarea organismului  |  Vindecarea prin contact  |  Zona fetei   |  Zona lombara   |  Zona ochilor  |  Zonele dureroase   | 
    Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
    Email: Parola:
     


     
    Nume firma  
    Nume site ~ www.ghidul.ro/  
      Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
    Persoana de contact  
    Telefon  
    Email  
      * Toate campurile sunt obligatorii.  
    In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.