Elveto Dent-clinica stomatologica- Bucuresti Afisari: 824
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 466
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd Pache Protopopescu, nr. 131, sector 2,
-------------------------
Phone: Telefon
  0732519508
-------------------------
Web: Internet
  email: contact@elveto-dent.ro
  site: www.elveto-dent.ro

 
Parodontologie (parodontoza)  
Detalii  video  

Boala parodontala, cunoscuta mai mult sub numele de paradontoza, afecteaza gingiile si tesuturile de suport ale dintelui si poate prezenta mai multe faze. Debutul bolii este legat de aparitia placii bacteriene pe dinti, ulterior formandu-se tartrul care pastreaza bacteriile care vor infecta gingiile, in acest fel ajungandu-se la gingivita. Persoanele care au gingii rosii si inflamate care sangereaza in timp ce se spaladintii, au gingivita. Aceste situatii transmit un semnal de alarma care trebuie luat in serios, in caz contrar ajungandu-se la parodontita, o forma ireversibila in care se formeaza pungile parodontale si osul este afectat.

Aceasta boala de natura bacteriana poate fi semnalata de halena (respiratie urat mirositoare), sangerarea gingiilor in mod spontan sau atunci cand se realizeaza periajul dintilor, umflarea gingiilor, mobilitate dentara, sensibilitatea dintilor si de retractiile gingivale cu expunerea radacinilor dintilor. Oricare dintre aceste situatii trebuie sa fie luate in serios pentru ca este recomandata o vizita la medicul specialist inainte ca boala sa se agraveze. Examenul clinic este realizat cu scopul de a se identifica gradul de severitate al bolii paradontale si posibilitatile de tratament. Acesta include: identificarea factorilor de risc ai parodontozei pe baza istoricului medical; examinarea gingiilor pentru a se constata gradul de inflamatie pe care il au; si masurarea adancimii pungilor parodontale. De asemenea, este absolut necesar ca pe langa examenul clinic sa se faca si o radiografie panoramica pentru a se vedea daca pacientul are si o pierdere osoasa, intrucat boala parodontala afecteaza implicit osul.

In functie de gradul de severitate al parodontozei medicul parodontolog de la Clinica de stomatologie Elveto Dent va stabili planul pentru tratament care va include curatarea spatiilor care s-au format intre dinte si gingie si, dupa caz, adaugarea de substituenti de os, adaugarea de gingie s.a.m.d. Eficienta tratamentului depinde in mare masura de o depistare precoce a bolii paradontale de catre medicul specialist.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video