Clinica stomatologica DENTAL STUDIO Afisari: 4472
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 1903
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Anton Pann, nr. 31,sector 3, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0724788346; 0724; 0213227755
-------------------------
Web: Internet
  email: receptie@dental-studio.ro
  site: www.dental-studio.ro

 
Caria dentară  
Detalii  video  
  • Intrebare : Ce este caria dentara?Raspuns : Caria dentara este o afectiune ce presupune distrugerea progresiva a tesuturilor dentare. Nu exista tratament medicamentos si nici vindecare spontana.
  • Intrebare : Care sunt cauzele cariei dentare?Raspuns : Cauzele sunt diverse si difera de la pacient la pacient. In principal modificarea pH bucal scade rezistenta tesuturilor dentare care devin mai sensibile atacurilor bacteriene. Scaderea ph bucal este un efect al metabolismului bacterian. Indepartarea resturilor alimentare dupa mese permite mmentinerea ph bucal in limite normale.
  • Intrebare : Care sunt simptomele cariei dentare? Raspuns : Desi in stadii foarte timpurii caria dentara nu prezinta simptome pentru pacient, medicul dentist poate repera existenta leziunii dentare. Controlul periodic va poate feri de neplacerile produse de o carie in stadiu mai avansat : durere la dulce, rece, cald, retentie de alimente, halena.
  • Intrebare : Care este evolutia unei carii dentare?Raspuns : Tratarea la timp a cariilor dentare permite pastrarea dintilor pe arcada. Netratat procesul carios va evolua spre interiorul dintelui scazindu-i rezistenta si afectind nervul. Dintii se vor pierde mai repede.
  • Intrebare : Care este tratamentul cariei dentare?Raspuns : In mod obisnuit tratamentul unei carii simple care nu a interesat si nervul dentar presupune inlaturarea tesuturilor alterate si reconstituirea dintelui cu materiale speciale fie direct in cabinet fie prin intermediul laboratorului. Afectarea nervului in cazurile cariilor complicate creaza necesitatea inlaturarii acestuia prin tratament de canal si obturarea radacinilor. Daca distructia carioasa a interesat si zone de sub nivelul gingiei pe suprafete mari va fi ,cel mai probabil, necasara extractia.
 
Galerie foto (4)
[Image #1] [Image #2] [Image #3] [Image #4]
Prezentare video