Coreea (Rep.) - Ambasada Republicii Coreea in Romania Afisari: 2051
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Ambasade si consulate din Romania Vizitatori: 825
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Calea Floreasca , nr. 246 C, etaj.33 , Sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  0212307198; 0212307629
-------------------------
Web: Internet
  email: romania@mofa.go.kr
  site:

 
Conditii de calatorie  
Detalii  

Nu exista restrictii de calatorie !

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români nu au nevoie de viză de intrare în Republica Coreea, pentru călătorii în scop de turism, vizită, afaceri, activităţi sportive care nu depăşesc 90 de zile. În cazul în care se doreşte desfăşurarea unor activităţi lucrative, este necesară contactarea Biroului de Imigrări şi schimbarea tipului de viză.

La intrarea în Republica Coreea, cetăţenii români trebuie să declare scopul, locul şi durata şederii, respectiv să facă dovada deţinerii unui document de călătorie valabil (paşaport) şi care să nu expire pe durata şederii în Coreea; a unui bilet de avion valabil a cărui destinaţie finală să nu fie Republica Coreea; a resurselor financiare necesare asigurării subzistenţei; a unor aranjamente de cazare la unităţi hoteliere recunoscute de autorităţi.

Prelungirea şederii în Republica Coreea peste termenul de 90 de zile acordat de viză impune declararea scopului şi duratei şederii, la autoritatea pentru străini (Immigration Office) care, în urma întocmirii formalităţilor şi primirii documentelor aferente fiecărei situaţii (studii, activităţi religioase, angajare în muncă etc.), eliberează cartea de identitate pentru rezidenţi (Alien Registration Card). Documentul are valabilitatea de un an şi trebuie prelungit înainte de expirare, prin aceleaşi proceduri, în cazul extinderii duratei de şedere. Neîndeplinirea acestor proceduri atrage după sine suportarea de către persoana în cauză a unei amenzi substanţiale – până la 10.000 de dolari şi chiar expulzarea.

Constituie infracţiuni la regimul intrării şi şederii:

  • intrarea ilegală în Republica Coreea (prin alte locuri decât punctele de frontieră, pe bază de documente false etc.);
  • şederea peste termenul de 90 de zile fără reglementarea statutului la nivelul Biroului de Imigrări;
  • şederea peste termenul de valabilitate a documentelor de rezidenţă fără actualizarea acestora la nivelul Biroului de Imigrări;
  • implicarea în activităţi infracţionale de drept comun, omucideri etc.; trafic ilicit de narcotice; trafic de persoane; trafic ilicit de materiale, produse şi tehnologii strategice sau cu dublă utilizare; acţiuni anti-statale sau de sprijinire a politicii şi/sau regimului nord-coreean;

Pentru informaţii suplimentare şi pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare şi şedere prevăzute de legislaţia naţională coreeană, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de

  • Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Coreea (www.mofat.go.kr)
  • Ambasada Republicii Coreea în România 

Ameninţări teroriste

Riscul ameninţărilor teroriste în Coreea de Sud este scăzut, însă cetăţenii români trebuie să aibă în vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde în lume.

Cetăţenilor români care călătoresc în Coreea de Sud li se recomandă să urmărească în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile locale şi să acceseze periodic pagina web a Ministerului român al Afacerilor Externe (www.mae.ro).

Siguranţă şi criminalitate

Fenomenul infracţional de drept comun are o manifestare minoră în Republica Coreea. Tipurile cele mai frecvente de infracţiuni sunt furturile din buzunare, înşelăciunile sau furtul din maşini. Acestea pot apărea în zone aglomerate (gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi).

Este recomandabil ca documentele şi valorile personale, biletele de călătorie şi banii sau cărţile de credit să fie păstrate în locuri sigure şi să nu fie expuse în mod vizibil asupra persoanei sau în maşini. Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă. În cazul călătoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat să se păstreze atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei. Pentru ieşirile în oraşe, în special în zonele aglomerate, este recomandabil ca documentele personale să fie păstrate intr-un loc sigur.

Se recomanda, de asemenea :

  • efectuarea de vizite în Zona Demilitarizată numai cu sprijinul agenţiilor de turism autorizate în acest sens;
  • evitarea oricăror demersuri individuale, care nu fac parte dintr-un program oficial acceptat de autorităţile de resort, de a intra în Zona Demilitarizată, în obiective militare aparţinând forţelor armate ale Republicii Coreea, respectiv în instituţii guvernamentale locale;
  • evitarea participării la demonstraţiile publice şi marşurile de protest organizate pe plan local, indiferent de caracterul acestora (anti-guvernamental, orientate împotriva unor organizaţii sau fenomene cu relevanţă internaţională – antiglobalizare etc), respectiv evitarea zonelor în care acestea se desfăşoară;
  • portul permanent, în alt loc decât cel în care sunt păstrate obiectele de valoare şi documentele personale a unor copii ale actelor de identitate şi a unei fise protejate împotriva intemperiilor în care să fie incluse date privind: numele, prenumele, cetăţenia, data naşterii, grupa sangvină (inclusiv tipul de Rh), numele şi numerele de telefon ale rudelor apropiate aflate în România sau în alte ţări şi care trebuie notificate în regim de urgenţă asupra situaţiei persoanei respective, in cazuri deosebite.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, se recomandă contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei. În cazul pierderii paşaportului românesc, se recomandă sesizarea atât a biroului local de poliţie, cât şi a ambasadei Romaniei.

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor coreene, trebuie apelate următoarele numere de urgenţă:

  • 112 – politie locala
  • 119 – serviciul de urgenţe pompieri si ambulanta Se recomandă, de asemenea, sesizarea Ambasadei României, care poate acorda asistenţa consulară în condiţiile prevăzute de lege.

Alte particularităţi:

Sunt interzise cu desăvârşire acţiunile îndreptate împotriva ordinii de drept şi constituţionale locale; actele de sprijinire a politicii şi/sau regimului nord-coreean prin acţiuni de propagandă sau acte subversive; intonarea imnului Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC) pe teritoriul Republica Coreea, arborarea drapelului RPDC, afişarea unor însemne de stat sau alte simboluri ale RPDC, respectiv regimului de la Phenian (insigne, portrete, stema etc.); introducerea în Republica Coreea şi / sau distribuirea de materiale cu un conţinut favorabil ideologiei promovate de RPDC; implicarea în acţiuni de propagare a ideologiei promovate de RPDC; afilierea la organizaţii şi structuri care sunt susceptibile de a funcţiona în favoarea regimului nord-coreean ori de a fi finanţate de acesta; consumul de stupefiante, care este aspru pedepsit de lege.

Sistemul medical

Recomandăm tuturor cetăţenilor români care călătoresc în Republica Coreea să încheie poliţe de asigurare medicală şi de călătorie, pentru întreaga durată a deplasării.

În Republica Coreea, unităţile spitaliceşti sunt în general bine dotate cu aparatură de diagnostic şi tratament. În marile aglomerări urbane (Seul, Busan, Daegu) există disponibile facilităţi medicale în sistem occidental, iar personalul medical este în măsură să poarte conversaţii în limba engleză. Farmaciile sunt bogat aprovizionate iar medicamentele în marea majoritate se eliberează cu prescripţie medicală.

Condiţii privind traficul auto

Starea generală a drumurilor este bună. Traficul rutier se desfăşoară conform standardelor româneşti, pe partea dreaptă a drumurilor publice. În zonele urbane există artere de tip „expres”, nesemaforizate, care sunt exploatate în regim de autostrăzi; circulaţia pe aceste artere nu impune plata taxelor de drum. Folosirea autostrăzilor inter-urbane şi a marii majorităţi a tunelelor, impune plata unor taxe, stabilite în funcţie de distanţa parcursă şi de gabaritul vehicolelor. În zonele intens circulate, respectiv pe principalele autostrăzi, panourile de dirijare a traficului sunt inscripţionate şi în caractere latine; măsura nu este valabilă pe drumuri colaterale, în unele zone periferice şi unele sectoare din provincie. Este interzis traficul motocicletelor, motoretelor, motoscuterelor, bi – şi tri –cicletelor (ne)motorizate, pe autostrăzi, şosele interurbane şi artere urbane de tip „expres”, cu excepţia celor aflate în dotarea poliţiei şi autorităţilor militare. Pe autostrăzi, artere tip „expres” şi şoselele din extravilan, limita de viteză pentru autoturisme şi alte vehicule uşoare este de 100 km/h, iar pentru vehicule grele de 50 km/h. Sistemul de supraveghere radar este larg răspândit şi sancţionează prompt depăşirile limitelor de viteză. Parcarea este în general permisă pe marginea dreaptă a drumurilor publice. Exista însă spaţii de parcare special amenajate unde se percep taxe. În practică, prioritatea se acordă foarte rar, atât participanţilor la trafic cât şi pietonilor aflaţi în mers. Traversarea prin locuri marcate şi nesemaforizate nu garantează evitarea unui posibil accident şi de aceea se recomandă folosirea pasajelor semaforizate şi a celor supra- şi subterane, acolo unde acestea există. Conducerea sub influenţa alcoolului este strict interzisă.

Permisul de conducere

Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice din Republica Coreea este permisă numai dacă se deţine un carnet de conducere eliberat de autorităţile sud-coreene. Permisul românesc trebuie preschimbat cu unul sud-coreean de către autoritatea competentă, în condiţiile absolvirii unui test de aptitudini fizice, nefiind necesară susţinerea unui examen de cunoştinţe teoretice.

Informaţii pentru cazurile de accident de circulaţie

În majoritatea cazurilor în care se înregistrează un accident de circulaţie, şoferul autovehiculului este cel care răspunde în faţa organelor de poliţie sau de anchetă. Din aceste considerente, este util pentru conducătorul auto purtarea în permanenţă a unei camere foto pentru a putea proba, ulterior, circumstanţele evenimentului rutier. De regulă, investigaţiile poliţiei rutiere sunt de durată, existând posibilitatea reţinerii paşaportului celui în cauză. În majoritatea cazurilor, amenzile şi pedepsele sunt severe în eventualitatea unor accidente soldate cu vătămări corporale.

Utilizarea cărţilor de credit

În Republica Coreea, cartea de credit reprezintă un instrument de plată larg raspândit şi utilizat în majoritatea circumstanţelor. Principalele companii emitente (Mastercard, American Express, VISA etc.) sunt acceptate. În general, toate instrumentele moderne de plată internaţional acceptate sunt valabile în Coreea de Sud.

Reglementări vamale

Autorităţile sud-coreene au înăsprit reglemetările privind importul sau exportul unor obiecte precum arme, muniţii, explozive, narcotice, echipamente radio, aur, cărţi sau alte materiale imprimate, video sau audio care ar putea fi considerate subversive, obscene sau care lezează interesul public şi proprietatea culturală. Următoarele produse trebuie declarate la sosirea în Republica Coreea: animale vii (pisici, câini, etc.), produse animale şi preparate din carne (mezeluri, lactate, ouă).

 sursa:www.mae.ro

  

 
 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
 
documente calatorie  |  polite de asigurare  |  Accidente de circulatie   |  Actiuni comerciale  |  Ambasade si consulate din romania  |  Aranjamente prin telefon  |  Asistenta auto  |  Asistenta parcare  |  Audio echipamente auto  |  Autobuze urbane  |  Camere copii  |  Camere documente  |  Camere false  |  Camere foto  |  Camere video  |  Camere video ip  |  Cancelarie sectie consulara  |  Cangur produse carne  |  Carti credit nord-americane  |  Cartile credit american express  |  Cartile credit mastercard  |  Caz accident calatorie  |  Centre diagnostic tratament  |  Centre medicale  |  Conditii intrare regim sedere  |  Copii acte   |  Coreea de nord  |  Documente vamale vehicule  |  Echipamente audio  |  Echipamente audio auto  |  Echipamente birou  |  Echipamente foto  |  Echipamente medicale  |  Echipamente militare  |  Echipamente rutiere  |  Echipamente siguranta  |  Echipamente supraveghere video  |  Echipamente test  |  Eliberare vize frontiera  |  Examen medical angajare  |  Examen medical periodic  |  Fise medicale auto  |  Identitate web  |  Imprimate medicale  |  Informatii rutiere  |  Infractiuni trafic persoane  |  Insigne militare  |  Interventii situatii urgenta  |  Lactate produse  |  Materiale usoare  |  Ministerului afacerilor externe   |  Numere de telefon  |  Organizatii , institutii publice  |  Pagina web   |  Permisul de sedere  |  Pierdere pasaportul romanesc  |  Pierderea pasaportului romanesc  |  Plan afaceri  |  Polite asigurare persoane fizice  |  Polite de asigurare  |  Produse hoteliere  |  Produse lactate  |  Radio auto  |  Reglementari vamale calatorie  |  Reglementari vamale turism  |  Sectia consulara ambasada  |  Sectia consulara ambasada bucuresti  |  Servicii birou  |  Servicii cazare externe  |  Servicii foto  |  Servicii medicale  |  Servicii suplimentare  |  Servicii turism  |  Servicii web  |  Serviciul medical  |  Serviciul roman informatii  |  Siguranta in utilizare  |  Sistem informatii  |  Sisteme parcare  |  Sisteme rutiere  |  Sisteme supraveghere audio  |  Sisteme supraveghere video  |  Situatii financiare  |  Spatii de parcare   |  Sprijinul ambasadei romaniei  |  Statii radio  |  Supraveghere persoane  |  Supraveghere video la vedere   |  Supraveghere video si audio  |  Supraveghere video sisteme  |  Tehnologii web  |  Turism afaceri  |  Turism international  |  Vehicule comerciale grele  |  Video diagnostic  |  Vize intrare valabilitate  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.