Thermodul System Afisari: 4752
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Izolatii termice Vizitatori: 1982
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str.Racului, Nr.8, Turda, judetul Cluj
-------------------------
Phone: Telefon
  0730602028
-------------------------
Web: Internet
  email: thermodul@yahoo.de; thermodul@yahoo.de
  site: www.thermodul.com


 
Ziduri cu izolaÅ£ie termică  
Detalii  video  

Panourile Thermodul sunt realizate din două plăci de Neopor sau polistiren expandat cu densitatea de 24 kg/mc, cu lăţimea de 1,2 m ÅŸi înălÅ£imea de 3 - 3,2 m, în funcÅ£ie de natura peretelui. Pentru pereÅ£ii exteriori, placa exterioară a panoului are înălÅ£imea de 3,2 m ÅŸi grosimea de 14 cm, iar cea interioară înălÅ£imea de 3 m ÅŸi grosimea de minim 8 cm. DiferenÅ£a de înălÅ£ime dintre plăcile ÅŸi panourile aferente execuÅ£iei pereÅ£ilor exteriori este destinată realizării centurii. Plăcile panoului sunt spaÅ£iate la 15 cm distanţă una faţă de cealaltă, printr-un sistem mecanic propriu, realizat cu elemente din pvc, fără conductivitate termică, pentru a nu favoriza apariÅ£ia punÅ£ilor termice. InterspaÅ£iul dintre plăcile panoului se umple cu beton prin turnare, dupa ce s-a montat armatură necesara (stâlpi, grinzi, centuri, boiandrugi). Nu există operaÅ£iuni de decofrare. Cofragul rămâne înglobat în lucrare, iar cei 28 de cm de Neopor/polistiren, ai panoului TN28 (14 cm exterior si 14 cm interior sau alte ) si cei 22 cm ai panoului T22 (14cm + 8 cm) vor constitui izolaÅ£ia termofonică în dublă cochilie a clădirii.PanourileThermodul includ, constructiv, ca element al sistemului de asamblare, la fiecare 20 cm, o Å£eavă din pvc amplasată orizontal, la exteriorul panoului. Aceste Å£evi pot fi utilizate ca suport pentru fixarea panourilor de rigips, în cazul în care rigipsul este folosit ca element de finisaj, sau ca suport mecanic pentru plasele de susÅ£inere a eventualelor placări decorative interioare sau exterioare. În acelaÅŸi timp, trebuie menÅ£ionat că structura pereÅ£ilor de tip Thermodul permite înglobarea cu foarte mare uÅŸurinţă a traseelor de instalaÅ£ii, eliminând pentru acestea lucrările de săpare ÅŸi de termoizolare. În funcÅ£ie de arhitectura elementelor de construcÅ£ii, panoul de cofrag poate fi executat în forme plane sau curbe. Realizarea cofrajelor curbe presupune un consum de material ÅŸi manoperă superior ÅŸi antrenează un cost mai ridicat.Structura de rezistenţă a caselor energoeconomice de tip Thermodul este cea specifică caselor cu pereÅ£i portanÅ£i. Armătura aferentă stâlpilor se introduce în interspaÅ£iul panourilor peste mustăţile de otel beton lăsate din radier în acest sens.Panourile Thermodul nu afectează sub nici un aspect statica construcÅ£iei. Armarea betonului aferent structurii de rezistenţă al clădirii va urmări calităţile clădirilor cu pereÅ£i porÅ£anti:

  • să preia eforturile statice ÅŸi dinamice generate de ansamblul clădirii,
  • să corespundă eforturilor generate de miscările tectonice,
  • să facă faţă solicitărilor climatice determinate de variaÅ£iile de temperatură, vânt, radiaÅ£ii solare, ploi, ninsori, etc.

O casă bine izolată este confortabilă ÅŸi silenÅ£ioasă. MenÅ£inerea microclimatului dorit se realizează prin controlul fluxurilor de căldură, aer ÅŸi umiditate dintre interiorul ÅŸi exteriorul clădirii. Capacitatea unui mediu de a transmite un flux termic reprezintă rezistenÅ£a termică( R) a acestuia. Se măsoară la temperatura de cca. 22 ºC (75ºF) ÅŸi se determină ca fiind raportul dintre grosimea mediului (d) ÅŸi conductivitatea termică (k) a acestuia (R=d/k). În sistemul metric, unitatea de măsură pentru R este: grade Kelvin mp/waÅ£i (K.mp/W). Valoarea rezistenÅ£ei termice este dependentă de temperatura la care se efectuează măsurătoarea. Astfel, rezistenÅ£a termică a unor materiale izolante, cum este polistirenul, creÅŸte odată cu scăderea temperaturii, în timp ce rezistenÅ£a termică aferentă fibrei de sticlă prezintă importante pierderi ale calităţilor izolante odată cu scăderea temperaturii. Cu cât rezistenÅ£a termică a unui mediu este mai mare, cu atât fluxul de căldură prin acel material este mai mic, iar pierderea de căldură mai scăzută.Mecanismele de transfer ale căldurii sunt: conducÅ£ia termică, convecÅ£ia termică ÅŸi radiaÅ£ia termică.Transferul căldurii prin anvelopă se poate realiza prin unul, două sau toate cele trei moduri. Mediul ce face o legătura termică eficientă între exterior ÅŸi interior poartă denumirea de punte termică. Controlul fluxului de căldură prin anvelopa se realizează prin intermediul unui material izolator termic.PerformanÅ£ele termice ale unui perete depind în mod direct de calitatea izolaÅ£iei termice. Fiecare element care constituie peretele are proprietăţi termice diferite: cărămida sau betonul, izolaÅ£ia sau tencuiala etc.RezistenÅ£a termică totală a unui perete depinde de rezistenÅ£a termică a fiecărui material în parte inclus în structura acestuia (SR), începând de la finisajul interior ÅŸi până la tencuiala exterioară. La acestea se adaugă ÅŸi rezistenÅ£ele termice superficiale interioare ÅŸi exterioare (Rtsi/Rtse), aferente transmisiei prin convecÅ£ie ÅŸi radiaÅ£ie pe suprafaÅ£a zidului, ca urmare a contactului acestuia cu climatul interior ÅŸi exterior.R t= S R + R tsi + R tseCoeficientul ce caracterizează abilitatea suprafeÅ£ei unui zid de a transfera căldura (U), cunoscut ÅŸi sub denumirea de coeficientul de pierdere termică, este inversul valorii (R) ÅŸi este exprimat în W/mp.K.ExecuÅ£ia izolaÅ£iilor termofonice trebuie să corespundă următoarelor recomandări:

  • IzolaÅ£iile trebuie să umple spaÅ£iul complet ÅŸi uniform. Orice porÅ£iune goală sau colÅ£uri neumplute vor permite apariÅ£ia convecÅ£iei termice, iar în timp poate duce la by-passarea completă a izolaÅ£iei.
  • PunÅ£ile termice trebuie eliminate total oriunde este posibil. Puntea termică reprezintă o porÅ£iune de anvelopă cu rezistenÅ£a termică conductivă mai mică, permiÅ£ând astfel transferul preferenÅ£ial al căldurii prin acea porÅ£iune (de exemplu, o grindă în perete). Atunci când izolaÅ£ia se aplică cel puÅ£in peste una din feÅ£ele punÅ£ii termice, ea actioneaza ca o barieră, blocând fluxul de căldură ÅŸi deci pierderea de căldură.
  • Grosimea izolaÅ£iei trebuie să corespundă performanÅ£elor zonale. Utilizarea unor straturi cu grosimi insuficiente nu justifică execuÅ£ia izolaÅ£iei. Dacă spaÅ£iul destinat realizării acesteia este redus, se vor folosi materiale cu densităţi mai mari, alternativ Neopor.

În cazul clădirilor de locuit, grosimea minimă recomandată pentru polistirenul exterior este de 8 cm la o densitate de 20 Kg/mc.

 
Galerie foto (5)
[Image #1] [Image #2] [Image #3] [Image #4] [Image #5]
Prezentare video