Sudan - Ambasada Republicii Sudan in Romania Afisari: 3688
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Ambasade si consulate din Romania Vizitatori: 1523
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Dacia, nr.69, Sector 2,
-------------------------
Phone: Telefon
  021233918187 ; 0212339188
-------------------------
Web: Internet
  email: sudanembassy.bucharest@gmail.com; sudanirom@yahoo.com
  site:

 
Alerte de calatorie  
Detalii  

1. Există factori confirmaţi de risc – Evitaţi călătoriile!

Ca urmare a apropierii momentului Referendum-ului privind autodeterminarea Sudului Sudanului (planificat să se desfăşoare la 9 ianuarie 2011), a continuării negocierilor privind aranjamentele post-referendum, a nefinalizării procesului de delimitare a frontierei dintre Nord şi Sud, a deplasării unui număr mare de cetăţeni sudanezi spre Sud, precum şi a situaţiei precare de securitate din zona Abyei, există un climat nefavorabil deplasărilor în Sudul Sudanului în perioada imediat următoare.Prezenţa la frontiera dintre Nord şi Sud, în zona Darfurului de Sud şi a Sudului Kordofanului a unor grupuri înarmate de rebeli din Darfur constituie un alt motiv care nu recomandă deplasările în Sudul Sudanului. Situaţia se poate agrava, existând pericolul unor incidente violente şi chiar al unui conflict deschis între Nord şi Sud, după Referendumul din ianuarie 2011.Rămâne valabilă recomandarea de a amâna orice călătorie în Darfur, unde situaţia de securitate rămâne precară, semnalându-se ciocniri între forţele armate guvernamentale (SAF) şi grupuri insurgente, numeroase atacuri, precum şi unele cazuri de răpiri de persoane.În Khartoum situaţia este, deocamdată, calmă, dar se poate deteriora, în funcţie de modul de desfăşurare al votului din ianuarie şi de evoluţiile din perioada post-referendum.

In cazul în care nu există un motiv întemeiat şi urgent de călătorie în Sudan în această perioadă, recomandăm să evitaţi deplasarea până în semestrul II 2011.   

2. Contactarea autorităţilor române

Dacă sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi în Sudan sau vă aflaţi deja pe teritoriul acestei ţări, vă sfătuim să vă adresaţi Ambasadei României în Sudan şi să vă anunţaţi prezenţa în regiune, comunicând coordonatele dumneavoastră pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Atenţionăm cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare  în astfel de zone sunt reduse.   

3. Alte recomandări

Vă recomandăm cu insistenţă să vă încheiaţi asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!

Pentru siguranţa dumneavoastră, în cazul în care sunteţi nevoit să călătoriţi în Sudan:

  • Evitaţi orice deplasare pe timpul nopţii, indiferent de regiunea în care vă aflaţi, în locurile aglomerate, demonstraţiile, precum şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
  • Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini. 
  • Recurgeti la operatori turistici acreditaţi şi nu vă îndepărtaţi de grupul turistic.
  • Respectaţi anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.    

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

 SURSA:www.mae.ro

 
 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Ambasade si consulate din romania  |  Cancelarie sectie consulara  |  Centrul national control al bolilor transmisibile  |  Centrul national supraveghere control bolilor transmisibile  |  Deplasarea   |  Eliberari pasapoarte  |  Factori de risc  |  Interventii situatii urgenta  |  Program lucru sectia consulara  |  Sectia consulara ambasada  |  Sectia consulara ambasada bucuresti  |  Securitate si protectie  |  Supraveghere persoane  |  Tipuri vaccinuri calatorie  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.