Algeria - Ambasada Republicii Algeriene Democratice si Populare in Romania Afisari: 9831
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Ambasade si consulate din Romania Vizitatori: 3699
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str.Theodor Aman , nr. 4, sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  0212115150; 0213144565
-------------------------
Web: Internet
  email: ambalgeria@ambasada-algeriei.ro
  site: www.ambasada-algeriei.ro

 
Conditii de intrare si regim de sedere  
Detalii  video  

Condiţii de intrare şi regim de şedere

În Republica Algeriana Democratica şi Populara (Algeria), viza de intrare este obligatorie pentru cetatenii romani posesori de pasapoarte simple si pasapoarte de serviciu.

Perioada de sedere nu poate depăşi 90 de zile. Sejurul efectiv cumulat pe teritoriul tarii de-a lungul unui an nu poate depăşi 180 zile.

Autoritatile algeriene nu elibereaza vize la frontiera. Viza se obţine numai de la misiunile algeriene acreditate în strainatate şi se acordă cu o valabilitate de 1 lună, 3 luni, 6 luni, 1 an sau 2 ani. În România, vizele se pot obtine de la Sectia Consulara a Ambasadei Algeriei din Bucuresti.

S-a înregistrat o creştere a criminalităţii, în special a furturilor cu violenţă, a violurilor şi a înşelăciunilor.  Zonele cele mai atinse de acest fenomen fiind, în ordine, Tlemcen, Alger, Oran, Setif şi Tebessa.

Pentru realizarea deplasărilor între marile oraşe, sfătuim cettaenii romani să utilizeze avionul sau să folosească marile axe rutiere (autostrăzile).

Deplasările în zonele rurale şi muntoase, în mod special în partea de Nord-Est a ţării, sunt riscante.

Turistii romani care aleg să-şi petreaca concediul în Sahara algeriana (Tamanrasset, Djanet, Timimoun) sunt sfătuiţi să utilizeze o agentie de voiaj agreata de Ministerul Turismului (circuitele propuse de aceste agentii sunt singurele care sunt autorizate de autoritatile algeriene). Recomandăm evitarea calatoriilor turistice individuale care implică deplasarea în afara marilor oraşe.

Pe durata prezentei în Algeria recomandam cetatenilor romani să respecte tradiţiile şi obiceiurile locale şi să adopte o atitudine prudenta în locurile publice.

Evitaţi, în măsura posibilului, circulatia pe timp de noapte! 

Odată ajunşi pe teritoriul algerian vă sfătuim să vă adresaţi Ambasadei Romaniei pentru a vă anunta prezenta şi a vă informa în legatura cu situatia de securitate din regiunea ce urmează a fi vizitată. Menţionăm că, în funcţie de evoluţia situaţiei din teren, autoritatile algeriene pot să interzică cetăţenilor straini ciculatia în anumite zone, pot impune folosirea unei escorte asigurate de politie, jandamerie sau armată, pot condiţiona trecerea prin anumite regiuni de eliberarea unor permise speciale etc.

Recomandam cetatenilor romani să fie aşteptaţi la aeroport de o persoană de încredere sau de un autoturism închiriat din timp printr-o companie de profil (adresele de contact ale companiilor de închiriat autoturisme pot fi furnizate de hoteluri sau de agentiile de voiaj algeriene).

Recomandam cetatenilor romani să se cazeze in cartierele centrale sau rezidentiale, evitându-le pe cele periferice, şi să aleagă hoteluri securizate la care accesul se realizează prin filtre de control.

Granita terestra cu Marocul este inchisa, motiv pentru care vă sfătuim să utilizaţi avionul pentru trecerea acestei graniţe.

Pentru informaţii suplimentare despre condiţiile de intrare şi regimul de sedere în Algeria, consultaţi informatiile oficiale furnizate de autoritatile algeriene:

- Ambasada Republicii Algeriene Democratice şi Populare din Bucureşti 

- Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Algeriene Democratice şi Populare 

Sistemul medical 

Pentru intrarea pe teritoriul algerian este necesară detinerea unei asigurari medicale de calatorie.

Atenţie! Se recomandă vaccinarea impotriva variolei, holerei şi febrei galbene pentru toate persoanele care rămân pe teritoriul algerian o perioada mai lungă de 5 zile.

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Informatii pentru cazuri de deces 

Atenţie! În caz de deces, familiile persoanelor decedate în Algeria trebuie să aibă în vedere faptul că nu exista societăţi abilitate care să efectueze procedurile de conservare imbalsamare a corpului defunctului, cerinţă obligatorie pentru transportul international. În astfel de cazuri, vă recomandăm să solicitaţi sprijinul Ambasadei Romaniei din Alger. 

Reglementări vamale 

Se interzice introducerea pe teritoriul algerian:

  • a băuturilor alcoolice
  • a produselor pe bază de carne de porc

Vă recomandăm ca pe teritoriul Algeriei să nu introduceţi o cantitate mare de ţigări pentru a nu fi acuzati de comert ilegal.

În Algeria funcţionează legea starii de urgenta, în baza căreia este interzisa introducerea oricarui tip de arme (inclusiv pentru vanatoare).  

 

Sursa:www.mae.ro

 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
Prezentare video