RESTAURANT IL GIARDINO SEGRETO Afisari: 503
Categorie: RESTAURANTE, CAZINOURI, DISCOTECI >> Restaurante Vizitatori: 201
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Principatele Unite, nr. 38-40, sector 4,
-------------------------
Phone: Telefon
  0760268290; 0761325324
-------------------------
Web: Internet
  email: info@ilgiardinosegreto.ro
  site: www.ilgiardinosegreto.ro

 
Il Giardino Segreto  
Detalii  

Situat în incinta complexului Prince Park Residence, în inima Bucureştiului, Restaurantul Il Giardino Segreto oferă o deschidere amplă către parcul Patriarhiei Române, încântându-vă privirea cu un peisaj pitoresc, unic în zona de centru a Capitalei, cu Palatul Patriarhiei pe fundal.

Deschisă şi oaspeţilor noştri de peste hotare, Il Giardino Segreto vă întâmpină într-o atmosferă caldă şi rafinată, îmbiindu-vă cu savoarea şi aromele bucătăriei napoletane.

Ingrediente simple şi originale, roade ale pământului şi mării. Produsele proaspete, de sezon, sunt combinate cu înţelepciune, graţie artei culinare desăvârşite a Bucătarului nostru Şef, care-i îmbie pe musafiri să savureze măncărurile tradiţionale ale străvechii bucătării napoletane, capabilă să satisfacă orice gusturi şi exigenţe: aperitive, antreuri, supe, mâncăruri pe bază de peşte sau de carne. Bucătăria de la Il Giardino Segreto este în măsură să vă propună întotdeauna meniuri variate şi gustoase.

Una din piesele de rezistență ale restaurantului este crama, care vă pune la dispoziţie o selecţie amplă, cu peste 50 de etichete de vinuri italiene, româneşti şi internaţionale.

Il Giardino Segreto este deschis zilnic, între orele 12.00 şi 24.00, personalul fiind permanent la dispoziţia dumneavoastră, gata oricând să vă ofere un sfat avizat asupra specialităţilor de o savoare aparte oferite de bucătăria noastră, precum şi asupra vinurilor care se potrivesc cel mai bine cu alegerea dvs. culinară.

Istorie

 

Bucătăria napoletană

Străvechile rădăcini istorice ale bucătăriei napoletane ne poartă înapoi în timp până în cultura greco-romană, ea îmbogăţindu-se apoi de-a lungul secolelor, pe măsură ce oraşul de la poalele Vezuviului şi regiunea învecinată a intrat în contact cu diferitele culturi introduse de puterile care au stăpânit pe rând zona. De o importanţă covârşitoare s-a dovedit fantezia creatoare a napoletanilor, care au ştiut să dea o tuşă proprie reţetelor culinare, ceea ce a dus la crearea culturii culinare napoletane de astăzi.

Fiind de-a lungul timpului capitala regatului cu acelaşi nume, Napoli a sintetizat şi mare parte din tradiţiile culinare ale întregii regiuni Campania, atingând un echilibru perfect între mâncărurile ce au la bază roadele pământului (paste, verdeţuri, salate) şi cele înfiripate din fructele mării (peşte, crustacee, moluşte). Ca urmare a diferitelor dominaţii străine, în special franceză şi spaniolă, s-a ajuns la o delimitare între bucătăria aritocratică şi cea populară. Cea dintâi, caracterizată prin feluri de mâncare mai elaborate, de inspiraţie internaţională – cum ar fi timballi sau il sartù di riso – sunt mai săţioase, fiind preparate cu ingrediente bogate; în schimb, bucătăria din popor are o legătură mult mai strânsă cu roadele pământului – cereale, legume, verdeţuri –, exemplul cel mai elocvent fiind foarte popularele pasta e fagioli. Ca urmare a numeroaselor retuşuri survenite de-a lungul secolelor şi a contactului cu acele culturi culinare de sorginte nobilă, bucătăria napoletană dispune astăzi de o gamă foarte largă de preparate, chiar şi acelea realizate cu ingrediente dintre cele mai simple demonstrându-se a fi de un mare rafinament. În ciuda contaminărilor la care a fost supusă de-a lungul secolelor, bucătăria napoletană păstrează şi astăzi un număr foarte mare de mâncăruri, ingrediente şi moduri de preparare care alătuiesc laolaltă o inconfundabilă identitate culturală.

Cine suntem

Fiecare dintre noi poartă cu sine semnul propriilor origini, o amprentă de neşters care ne deosebeşte unii de ceilalţi, dar care ne şi uneşte.

O expresie populară, un prânz de duminică în familie, cu savoarea mâncării care ne readuce în suflet fiorul unor vremuri demult apuse... o chemare intensă, de nestăpânit... este chemarea pământului, a iubitei noastre patrii natale, încărcată de arome, de parfumuri şi de aluzii îmbietoare, aducătoare de belşug şi de desfătare a gustului, mamă generoasă...

Dragostea pentru ţinutul nostru natal, atât de iubit dar atât de îndepărtat, aprinde în noi dorinţa zilnică de a reînnoi acele ritualuri care, prin intermediul bucatelor simple, originale, dau o maximă expresie adevăratului spirit napoletan. În faţa unei farfurii aburinde de Paccheri al ragù napoletano fierte cu stricteţe „al dente“ veţi trăi sentimentul că vă aflaţi chiar inima oraşului Napoli; ce să mai spunem de un platou de spaghete tradiţionale alle vongole veraci, cu pastele subţiri pregătite de casă, ca pe vremuri; nu putem trece peste desert, sută la sută napoletan – pastiera e babá, care, cu fiecare înghiţitură, vă va face să vă simţiţi ca şi cum v-aţi afla pe coasta Amalfitană...

Zi de zi căutăm să trezim din nou la viaţă savoarea unei bucătării unice, create din pasiunea oamenilor locului şi din selectarea celor mai produse oenogastronomice din regiune.

Faimoasele şi mult-premiatele roşii-cherry de Campania, cu dulceaţa lor inconfundabilă, calitatea excelentă a uleiului de măsline, parfumul ameţitor de lămâie, toate însoţite de o listă de vinuri specifice locului, vă vor purta pe aripile unor momente unice, de neuitat...

Dacă prin intermediului unuia dintre preparatele noastre am reuşit să vă facem să închideţi ochii şi să vă răscolim în suflet scânteia unei amintiri fericite, noi vom fi cum nu se poate mai mulţumiţi.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Aperitive peste  |  Ardei gras  |  Ardei iute  |  Arome parfumuri  |  Biscuiti cacao  |  Biscuiti crema  |  Biscuiti vanilie  |  Branza mozzarella  |  Bulete de cascaval  |  Cafea cu ciocolata si lapte   |  Calamar gratar  |  Cangur produse carne  |  Carnati casa  |  Carne porc fasole   |  Carne proaspata  |  Carne proaspata porc  |  Carne pui  |  Cartofi cu branza si bacon   |  Cartofi cu ciuperci  |  Cartofi cu ciuperci si smantana  |  Cartofi cu ou si bacon la cuptor  |  Cartofi cu ou si branza la cuptor   |  Cartofi cu ou si smantana   |  Cartofi cu rozmarin   |  Cascada fructe  |  Cereale cu legume  |  Chiftelute din peste   |  Chiftelute ciuperci  |  Chiftelute cu susan   |  Chiftelute din peste   |  Chiftelute susan  |  Ciocolata alba  |  Ciocolata lapte  |  Ciuperci cu masline   |  Ciuperci cu rosii  |  Ciuperci proaspete  |  Ciuperci sote   |  Ciuperci trufe  |  Cocktailuri organizari  |  Cotlet porc  |  Crema branza  |  Crema de legume   |  Crema de rosii   |  Crema de rosii cu busuioc  |  Crema unt  |  Crochete cascaval  |  Crochete de cascaval   |  Crochete de pui cu susan   |  Crochete legume  |  Crochete parmezan  |  Crochete peste  |  Crochete pui  |  Crochete susan  |  Dovlecei pane  |  Evenimente festive  |  Faina peste  |  Farfurii desert  |  Ficatei si ciuperci  |  File lup de mare  |  File peste  |  File porc  |  Frigarui de vita   |  Frigarui din peste  |  Frigarui pui  |  Fructe mare  |  Fructe proaspete  |  Fructe uscate  |  Icre negre  |  Icre si lamaie   |  Ingrediente proaspete  |  Insalata mista  |  Lapte cafea  |  Legume ciuperci  |  Legume la gratar  |  Legume proaspete  |  Legume sote  |  Legume uscate  |  Macaroane  |  Mamaliguta cu branza si ou la cuptor   |  Mamaliguta, smantana,  |  Masline negre  |  Masline rosii  |  Masline verzi lamaie   |  Masline verzi usturoi  |  Meniu nunta  |  Meniu pui  |  Meniu spaghetti  |  Meniuri internationale  |  Meniuri paste  |  Meniuri traditionale  |  Mese banchete  |  Mese festive nunti  |  Mix masline  |  Mozzarella cu rosii   |  Muschi file  |  Muschiulet porc   |  Muschiulet porc  |  Otet balsamic  |  Oua de prepelita   |  Oua prepelita  |  Paine alba  |  Paine cartofi  |  Paine casa  |  Parfumuri originale  |  Pasta peste  |  Penne al amatriciana  |  Pepene galben  |  Peste cu carne alba  |  Peste gratar  |  Peste pane  |  Peste sarat  |  Preparate culinare  |  Preparate internationale  |  Preparate legume  |  Preparate traditionale  |  Preparate traditionale internationale  |  Preparatele culinare  |  Produse cereale  |  Produse crama  |  Produse proaspete  |  Prosciutto cu pepene galben  |  Pui alune  |  Pui ardei iute  |  Pui cartofi  |  Pui ciuperci  |  Pui cu smantana  |  Pui legume  |  Pui pane cu cartofi la cuptor  |  Pulpa dezosata  |  Pulpa muraturi  |  Pulpa pui cuptor  |  Pulpa pui dezosata la gratar   |  Restaurante bucuresti  |  Restaurante sector 4  |  Rosii cherry  |  Rulouri cascaval bacon  |  Rulouri ciuperci  |  Salam italian  |  Salam porc  |  Salata de cartofi  |  Salata de castraveti  |  Salata de fructe  |  Salata de rosii  |  Salata de varza alba  |  Salata fructe  |  Salata icre  |  Salata pui  |  Salata pui parmezan  |  Salata sezon  |  Salata ton  |  Salata verde cu castraveti   |  Salate peste  |  Salate rosii  |  Sarmalute in foi de varza   |  Sarmalute foi vita  |  Sarmalute in foi de varza   |  Sarmalute in foi de varza cu mamaliguta   |  Sarmalute mamaliguta  |  Sos salata usturoi  |  Sos usturoi  |  Sote de ciuperci  |  Sote de legume   |  Spaghete carbonara  |  Spaghete ciuperci  |  Spaghete napoletane   |  Spaghete rosii  |  Spaghetti amatriciana  |  Spaghetti carbonara  |  Sunca mistret  |  Tartine ficatei  |  Tartine icre rosii  |  Telina cu masline   |  Tort botez  |  Tort fructe  |  Tortul casei  |  Ulei prajit  |  Usturoi, rosii, patrunjel  |  Vanzare vinuri  |  Varza alba  |  Varza rosie  |  Vin italia  |  Vinuri internationale  |  Vinuri rosii  |  Vita ardei gras  |  Vita cartofi  |  Vrabioara de vita cu legume  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.