3M Romania - Mii de produse ingenioase Afisari: 1087
Categorie: REPARATII, SERVICE, INTRETINERE >> Diverse Vizitatori: 553
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Menuetului , nr. 12, sector 1, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0212028000; 0213173184
-------------------------
Web: Internet
  email: innovation.ro@mmm.com
  site: www.3m.com/RO

 
Cine suntem noi  
Detalii  video  

Compania inovatiei

3M surprinde esenta noilor idei si le transforma in mii de produse ingenioase. Cultura creativitatii colective se metamorfozeaza intr-un flux permanent de tehnologii performante pentru o viata mai buna. Inovatia continua este esenta companiei 3M.

De-a lungul anilor, inovatiile noastre au imbunatatit viata a milioane de oameni din intreaga lume. Prin solutiile noastre, conducerea autoturismului pe timpul noptii a devenit mai usoara, cladirile mai sigure iar produsele electronice mai economice si mai putin daunatoare pentru mediu. Am ajutat chiar la realizarea primului pas pe luna.

 

 

AplicatiiControl Acustic

Zgomotele puternice, neplacute, nu sunt doar iritante, ci reprezinta si o amenintare pentru sanatatea si siguranta noastra. 3M a procesat fibre netesute selectate, polimeri vascoelastici si alte materiale, pentru a absorbi sunetele, a atenua vibratiile si a controla zgomotul nedorit. In interiorul automobilelor, aceste materiale ajuta la crearea unui compartiment mai linistit pentru pasageri. In unitatile de disc ale calculatoarelor, ele reduc sunetele iritante si ajuta la cresterea vitezei de acces si a capacitatii de stocare. La locul de munca, reduc nivelul de distragere a atentiei, protejeaza auzul si permit comunicarea.

Display

Materialele 3M, utilizate in crearea display-urilor, manipuleaza transmisia si reflexia luminii. Prin combinarea expertizei noastre in ceea ce priveste peliculele de film multistrat, lentilele si microreplicarea, suntem capabili sa crestem gradul de claritate, durabilitate sau luminozitate, practic, al tuturor tipurilor de display-uri electronice: de la display-urile cu cristale lichide ale dispozitivelor portabile, pana la monitoarele LCD si televizoare, precum si display-urile gigantice de proiectare. Aceste materiale sunt utilizate, de asemenea, in filtrele de confidentialitate pentru calculatoarele de tip laptop si pentru display-urile bancomatelor.

Componente energetice

Lumea se indreapta catre tehnologia dezvoltata de 3M pentru noi modalitati de a genera si stoca energie. 3M este lider global in componente pentru celule de combustie, in mod particular in design-ul si fabricarea de ansambluri membrana – electrod, eficiente din punct de vedere al costului. Suntem, de asemenea, activi in dezvoltarea de materiale litiu-ion pentru sistemele de baterii. In industria fotovoltaica, 3M dezvolta tehnologii (inclusiv pelicule de film protector si lentile Fresnel pentru concentratoare) si furnizeaza produse precum benzile adezive metalice, cu un grad ridicat de aderenta si conductivitate.

Filtrare, separare si purificare

Inovatiile aparute in procesele de filtrare, separare si purificare au condus la solicitari pentru componente de cea mai inalta puritate, in industria farmaceutica, alimentara si a productiei chimice de specialitate. Pentru a respecta standardele riguroase ale acestor industrii si ale altora, 3M ofera optiuni multiple, precum tehnologiile cu material electret, membrana microporoasa, carbon si fibre netesute, pentru procesele de separare si filtrare a lichidelor si gazelor. Aceasta expertiza a fost aplicata, de asemenea, mastilor de protectie respiratorie, filtrelor de aer pentru case si autovehicule, precum si sistemelor domestice pentru tratarea apei.

Prelucrarea flexibila si Ambalarea

Pentru mai mult de jumatate din produsele 3M, ultimul pas in procesul de productie il reprezinta prelucrarea unui film, material abraziv, banda adeziva sau alt material, pentru a corespunde unei forme si dimensiuni specifice, solicitate de client. Abilitatea noastra de a reconfigura rapid modul in care un produs este taiat, format si finisat, permite o personalizare eficienta si o calitate consistenta. Iar agilitatea noastra in productie este egalata de flexibilitatea in ceea ce priveste ambalarea, ce permite protejarea si pastrarea produsului finit, precum si a strategiei de branding a vanzatorului.

Electronice Flexibile

Prin utilizarea de materiale avansate, patentate, si a tehnicilor de productie, 3M a devenit un pionier in domeniul productiei de circuite electronice pe filme polimerice flexibile. Cartusele cu cerneala pentru imprimantele tip inkjet au fost printre primele aplicatii ale acestor circuite flexibile, usoare si cu cost redus. In zilele noastre, aceasta tehnologie este, de asemenea, utilizata in HDD-uri (hard disk drives), dispozitive de diagnosticare medicala, monitoarele plate de mari dimensiuni si alte aplicatii care necesita flexibilitate si fiabilitate.

Imagistica

3M intelege comunicarea vizuala. Noi am creat primul copiator Thermo-fax pentru copierea imaginilor. Noi am redefinit publicitatea prin primele materiale grafice de dimensiunea unui perete, printate digital. Noi am inventat filmul optic multistrat care creaza imagini vibrante, animate, pentru display-uri electronice, si sigiliile de securitate rezistente la falsificare. Ne-am redefinit cernelurile si pigmentii, pentru a asigura culori reale, stralucitoare, care rezista chiar si in cele mai dure conditii. Bazandu-se pe decenii de experienta in tehnologiile digitale si de tiparire, 3M continua sa creeze filme sofisticate, cerneluri si programe software pentru tiparire, display-uri si panouri informative electronice.

Managementul luminii

Incepem cu intelegerea profunda pe care 3M o manifesta fata de materialele avansate. Combinam materiale in pelicule subtiri din sute de straturi. Integram toate acestea cu abilitatea de neegalat a 3M de a creat structuri microscopice pe filme (si alte suprafete). Prin amestecul acestor tehnologii ai al altora, 3M manipuleaza lumina, pentru a transforma produse pe care le utilizam zilnic. Indicatoarele sunt mai stralucitoare si mai usor de citit. Marcajele de securitate par sa pluteasca deasupra documentelor. Display-urile electronice sunt mai vii si mai colorate, dar functioneaza cu un consum mai mic de energie.

Dispozitive de fixare mecanica

Cu dispozitivele de fixare mecanica de la 3M, clientii pot atasa materialele si apoi le pot detasa – din nou si din nou. Noi cream aceste suprafete structurate durabile, utilizand o combinatie a tehnologiilor noastre unice, precum microreplicarea, prelucrarea polimerilor, adezivi si fibre netesute. Dipozitivele noastre de tip „prinde si elibereaza” au transformat produse, incepand de la scutece pentru bebelusi, pana la abrazivi; ele sunt, de asemenea, utilizate in transport, asistenta medicala, articole sportive si produse electrice.

Telecomunicatiile prin fibra optica

O data cu cresterea domeniului serviciilor online, precum telefonia prin internet si transmisiune video la cerere, evolueaza rapid si cererea pentru o lungime de banda mai mare. Pe baza expertizei noastre in stiinta materialelor si prelucrarii cu precizie, conectorii 3M si conexiunile prin fibra optica ajuta furnizorii de servicii sa construiasca si sa mentina retele care sa satisfaca asteptarile clientilor, cu privire la viteza si fiabilitate. Punctul nostru forte in optoelectronica este, de asemenea, reflectat in componentele 3M pentru display-uri, electronice flexibile si senzori pentru piata medicala, de securitate si domeniul apararii.

Materiale poroase si membrane

Materialele poroase si membranele apar in componenta a mii de produse 3M, inclusiv masti de protectie respiratorie, filtre, baterii de combustie, plasturi transdermali si pansamente pentru rani. 3M produce filme poroase si alte structuri, cu dimensiunea porilor si gradul de spatiere al acestora adecvate pentru o anumita aplicatie. Membranele si alte materiale pot fi, de asemenea, modificate din punct de vedere chimic, pentru a captura particule. Astazi, tehnologia 3M asigura fluxul corect de aer si alte fluide, in timp ce particule mari cat un graunte de orez sau mici cat o molecula de un nanometru nu reusesc sa patrunda.

Idenificare si marcare

Dispozitivele de identificare prin radiofrecventa (RFID) au devenit instrumente extrem de fiabile, si valoroase, pentru monitorizarea miscarii si starii obiectelor. 3M a dezvoltat prima tehnologie wireless de urmarire, pentru utilizare in sistemele de circulatie din cadrul bibliotecilor. Astazi, clientii nostri o folosesc pentru a tine evidenta marfurilor de natura farmaceutica, proceselor de intretinere a motoarelor avioanelor, mostrelor de tesut, dosarelor legale si medicale, si multor altele. Imbunatatind in mod constant programele software si echipamentele hardware, tehnologia 3M RFID ajuta la cresterea productivitatii, in timp ce reduce costurile asociate cu furturile si pierderile.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video