Parchet Experti Montaj Bucuresti Afisari: 64
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Linoleum, mocheta, parchet, pardoseli Vizitatori: 32
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0736135195; 0724447271
-------------------------
Web: Internet
  email: contact@parchetexperti-montaj.ro
  site: www.parchetexperti-montaj.ro

 
Montaj parchet masiv  
Detalii  

Servicii profesionale pentru montaj parchet masiv

Unul dintre cele mai apreciate si utilizate materiale pentru pardoseli este lemnul, acesta avand un aspect, o culoare si o structura unica. Interiorul caminului dumneavoastra poate fi pus in valoare printr-un parchet din lemn masiv, acesta reprezentand o investitie pe termen lung ce confera eleganta si naturalete spatiului in care este montat.

Conceptul de parchet din lemn masiv a aparut, cu aproximatie, in secolul al 19-lea, inlocuind cu succes clasica dusumea din lemn si fiind mult mai accesibil din punct de vedere al costurilor. Inainte de inovatia reprezentata de prelucrarea mecanizata a lemnului, pardoseala din lemn masiv era foarte costisitoare si se realiza manual in totalitate, fiind considerata o veritabila opera de arta.

In ciuda simplificarii procesului de fabricatie si de asamblare, parchetul din lemn masiv ramane si in zilele noastre in topul alegerilor clientilor, deoarece eleganta, rafinamentul si calitatea acestuia nu pot fi regasite la niciun alt tip de pardoseala.

Durata de viata a parchetului masiv este lunga, acesta putand fi slefuit de mai multe ori. De asemenea, izolarea termica si rezistenta in timp a acestui tip de pardoseala sunt foarte bune. Dimensiunile placilor pot varia intre 300 mm si 1200 mm lungime, 50 mm si 130 mm latime si 14 mm si 21 mm grosime. In ceea ce priveste sistemul de imbinare, acesta este nut si feder, procesul de montare presupunand lipirea pe stratul suport (sapa autonivelanta, sapa de egalizare, dusumea oarba).

Anterior procesului de montaj al parchetului din lemn masiv, este foarte importanta alegerea modelului si a dimensiunilor placilor de parchet. Pentru a avea un rezultat optim, este indicat ca placa de parchet sa nu aiba o latime mare si o grosime mica, iar montajul este cel mai eficient atunci cand se realizeaza pe dusumea oarba din OSB.

Echipa noastra de profesionisti cu o experienta de peste 15 ani va sta la dispozitie in acest sens, pentru ca alegerea tipului de parchet masiv sa fie cea mai potrivita pentru locuinta dumneavoastra, respectand in acelasi timp cele mai inalte standarde.

Suntem distribuitor autorizat al produselor Bona, acesta fiind numarul unu mondial in segmentul finisajelor pe baza de apa. Lucrand cu aceste produse, obtineum un rezultat de prima-clasa, pardoseli de lemn deosebite, durabile si evident usor de intretinut indiferent de tipul de lemn. Finisajele Bona reprezinta rezultatul efortului concentrat pe tehnologii noi care sa protejeze mediul.

Etapele de montaj ale parchetului masiv

Inainte de montajul pardoselii de lemn, este foarte important procesul de pregatire al stratului suport, acesta constand in sapa de egalizare grosiera, amorse, rasini si sapa autonivelanta pe baza de ciment.

Trnearea de apa de egalizare grosiera

Primul lucru ce trebuie verificat inainte de montajul parchetului este sapa, deoarece aceasta trebuie sa prezinte un anumit grad de umiditate, planeitate, frabilitate si rezistenta la zgariere.

Umiditatea sapei se determina cu ajutorul unui aparat special numit higrometru. Higrometrul poate fi de doua tipuri: higromet cu carbid si hidromet digital.

Testul standard se realizeaza cu ajutorul higrometului cu carbid. Intre apa continuta in proba de material prelevata si carbid se produce o reactie chimica, in higrometru creandu-se un gaz (acetilena) ce duce la cresterea presiunii afisate pe manometru.

Higrometrul digital determina rapid umiditatea din urmatoarele medii: strat suport, sape clasice fara armatura metalica, sape clasice pe baza de ciment (scara A), sape cu uscare ultrarapida (clasa B), sape anhidrice (clasa C).

Sapa de egalizare reprezinta o etapa foarte importanta atunci cand lucrarea ajunge la nivelul finisajelor.

In cazul unei sape clasice pe baza de ciment, fiecare centimetru de grosime necesita un timp de uscare cuprins intre 7-10 zile. Sapa clasica pe baza de ciment este considerata ca fiind uscata la 28 de zile, avand certitudinea ca nu vor mai aparea fisuri. Dupa aceasta perioada, sapa este potrivita pentru placari cu pardoseli rigide (gresie, granit, marmura).

Pentru o pardoseala din lemn, timpul de uscare al sapei poate creste la luni de zile, tinand cont de faptul ca umiditatea trebuie sa fie de 2%CM la testul cu higrometul cu carbid. Probele pentru test sunt prelevate de la jumatatea grosimii sapei.

Planeitatea sapei se masoara cu o rigla mecanica de 2-4m lungime, diferentele admise fiind de maxim ± 1,5mm. Abaterile mai mari se solutioneaza prin turnarea unei sape autonivelante cu rezistenta la compresiune de minim 25 N/mmp.

Daca sapa prezinta vicii mecanice sau suprafete friabile la testul de zgariere, aplicarea unor rasini (epoxi bicomponente, monocomponente poliuretanice sau acrilice) remediaza aceasta problema.

Aplicarea de Amorse si/sau rasini

Rolul rasinilor este de a intari stratul suport si de a crea o bariera de vapori care sa ajute la protectia parchetului impotriva umiditatii.

In cazul aplicarii unei sape autonivelante, presararea nisipului de cuart si aspirarea acestuia inainte de turnare va conferi sapei o priza mai buna.

Turnarea de sapa autonivelanta pe baza de ciment

Acest tip de sapa asigura corectia diferentelor de nivel provenite un urma turnarii sapei de egalizare grosiere. Peste punctul maxim al sapei de egalizare grosiere se toarna sapa autonivelanta pe baza de ciment intr-un strat cuprins intre 3-20mm. La o grosime a stratului de 3mm, timpul de uscare al sapei autonivelante la o temperatura de 23 oC si 50% UR este de 24 de ore.

In functie de grosimea stratului turnat, de temperatura si umiditatea incaperii, timpul de uscare al sapei autonivelante variaza. In general, sapa autonivelanta pentru parchet prezinta rezistenta minima la compresiune >25 N/mmp si rezistenta la smulgere >1,8 N/mmp.

 

  • Verificarea cu aparatura profesionista a umiditatii, a duritatii si a planeitatii suportului pe care urmeaza a fi montat parchetul masiv;
  • Slefuirea si aspirarea stratului suport;
  • Aplicarea de rasina epoxidica in doua straturi, astfel formandu-se o bariera de vapori si o zona antipraf;
  • Aplicarea de nisip de cuart;
  • Montaj de dusumea oarba OSB sau, dupa caz, turnare de sapa autonivelanta;
  • Metoda de fixare prin lipire – metoda recomandata  Este foarte important ca instalatorul sa lucreze pe o suprafata plana, curata si uscata. Cand suprafata este pregatita pentru lipire, lipiti parchetul masiv pe sapa, folosind un adeziv bicomponent de calitate recomandat de specialistii in domeniu – aveti in vedere instructiunile de utilizare a adezivului folosit;
  • Montaj parchet prin lipire OSB sau pe sapa.

 

Pentru montarea parchetului masiv sau clasic (parchet masiv din esente europene, parchet masiv exotic, parchet clasic din esente autohtone, parchet dublu stratificat, parchet triplu stratificat, parchet mozaic in dale, parchet industrial, pardoseala laminata, plinta din lemn masiv), cel mai indicat tip de adeziv este cel pe baza de rasini reactive – R.

Caracteristicile rasinilor reactive – R: – reprezinta adezivi special creati pentru executarea montajului pardoselilor din lemn (parchet din esente autohtone sau parchet din esente exotive) ce prezinta sensibilitate la umiditatea din adezivii in dispersie;

– nu contin apa, astfel nu modifica stabilitatea parchetului sau a substratului. Intarirea amestecului aplicat pe suport se petrece in urma reactiei chimice, iar dupa intarire adezivul devine elastic;

– sunt utilizate la montajul parchetului din lemn masiv cu placi mari;

– adezivii monocomponenti poliuretanici pentru parchet prezinta o elasticitate sporita dupa intarire comparativ cu adezivii epoxi-poliuretanici bicomponenti;

– adezivii bicomponenti epoxi-poliuretanici prezinta o aderenta mare (> 2 N/mmp), putand fi aplicati pe orice tip de suport si asigurand aderenta elementelor de parchet;

– atat adezivii monocomponenti poliuretanici pentru parchet, cat si adezivii bicomponenti epoxi-poliuretanici pentru parchet sunt usor de folosit, se intind cu usurinta cu ajutorul unei spatula zimtate si prezinta un grad de rezistenta sporit in comparative cu adezivii traditionali monocomponenti in dispersie ce se folosesc la montajul parchetului.

 

 Slefuit, chituit si lustruire parchet

Operatiunea de slefuire a parchetului se realizeaza cu o masina special conceputa pentru raschetat si se utilizeaza o hartie de granulatie mare. Ulterior se slefuieste parchetul cu ajutorul unei hartii abrasive, pentru spatiile inguste folosindu-se o masina pentru margini.

Chituirea si slefuirea chitului

Operatiunea de chituire a parchetului se realizeaza cu ajutorul unei rasini elastic amestecata cu praful de lemn provenit in urma slefuirii parchetului. Pasta de culoarea lemnului obtinuta in urma acestui proces se va intinde in strat uniform pe suprafata parchetului, apoi, dupa ce chitul se intareste, se slefuieste cu o hartie abraziva fina.

Urmatoarea etapa dupa finalizarea operatiunii de slefuire este operatiunea de finisare cu buffer (masina cu discuri). Initial se realizeaza finisarea cu discuri abrazive, iar ulterior se folosesc plase abrazive. In urma acestor procese, suprafata parchetului va devein foarte fina, fara zgarieturi.

Lacuirea

Lacuirea este foarte recomandata pentru pardoselile din parchet din lemn masiv, intrucat lacul creaza o bariera intre umiditatea din atmosfera si structura placilor de parchet. Lacul se aplica in doua straturi. Primul strat de lac se aplica cu un trafalet care se utilizeaza si la aplicarea grundului si necesita minim 12 ore pentru a se usca si intari. Dupa ce se slefuieste acest prim strat de lac, se poate aplica cel de-al doilea strat.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
lipire orice suport  |  Adeziv bicomponent  |  Adeziv lemn  |  Adeziv marmura, granit   |  Adeziv parchet  |  Adeziv rapid  |  Adeziv standard  |  Adezivi granit  |  Adezivi lemn  |  Adezivi marmura  |  Adezivi parchet  |  Adezivi poliuretanici  |  Adezivi standard  |  Aparat slefuit  |  Aparatura profesionista dj   |  Aspirarea pardoselilor  |  Aspirator parchet  |  Bariera chimica  |  Bariera termica  |  Bariera vapori  |  Calitatea materialelor  |  Chimice produse  |  Decapanti abrazivi chimici  |  Diferentele de temperatura  |  Dimensiunile spatiului   |  Discuri abrazive  |  Discuri slefuit  |  Distribuitor parchet  |  Distribuitor pardoseala  |  Durata montajului  |  Echipa de profesionisti  |  Elasticitate   |  Finisaj superior  |  Finisarea pardoselilor   |  Gresie lustruire  |  Hartie abraziva  |  Hartie plana  |  Intarire pardoseli  |  Izolarea termica  |  Lacuire parchet  |  Lacuire parchet clasic  |  Lemn masiv  |  Lipire suprafata si suport  |  Lustruire gresie  |  Lustruire marmura  |  Lustruire mozaic  |  Lustruire pardoseli  |  Marmura lustruire  |  Material pardoseli  |  Material special  |  Materiale abrazive  |  Materiale arta  |  Materiale fixare  |  Materiale placari  |  Montaj granit  |  Montaj gresie  |  Montaj marmura  |  Montaj parchet  |  Montaj parchet clasic  |  Montaj parchet stratificat  |  Montaj standard   |  Montajul pardoselilor  |  Montare parchet masiv   |  Montare plinta gresie  |  Montat armatura  |  Mozaic lemn  |  Parchet clasic  |  Parchet din lemn  |  Parchet lemn masiv  |  Parchet masiv  |  Parchet standard  |  Parchet stratificat  |  Pardoseala parchet masiv   |  Pardoseala epoxidica  |  Pardoseli lemn masiv  |  Pardoseli antipraf  |  Pardoseli autonivelante  |  Pardoseli dale  |  Pardoseli din lemn masiv  |  Pardoseli lemn  |  Pardoseli marmura  |  Pardoseli mozaic  |  Pardoseli parchet masiv  |  Pardoseli parchet stratificat  |  Pardoseli poliuretanice  |  Pardoseli rasini  |  Pardoselile clasice  |  Pasta abraziva  |  Pasta imbinare  |  Pasta peste  |  Placari gresie  |  Placari lemn  |  Placari marmura  |  Placi acrilice  |  Placi marmura  |  Placi osb  |  Plinta parchet  |  Prelucrarea lemnului  |  Produse abrazive  |  Produse acrilice  |  Produse granit  |  Produse hartie  |  Produse lemn   |  Produse lemn masiv   |  Produse marmura  |  Produse pardoseli  |  Produse poliuretanice  |  Rasina epoxidica  |  Rasini acrilice  |  Rasini parchet  |  Rasini poliuretanice  |  Rezistenta mecanica  |  Rezistenta sporita   |  Sapa autonivelanta  |  Sapa de nivel  |  Sapa egalizare  |  Sape autonivelante  |  Sape de egalizare  |  Sape de nivel   |  Sape de nivel si autonivelante  |  Sape egalizare  |  Servicii uscare  |  Slefuire granit  |  Slefuire marmura  |  Slefuire mozaic  |  Slefuire pardoseli  |  Straturi egalizare pardoseli  |  Straturi suport pardoseli  |  Structura metalica  |  Suport de hartie  |  Suport hartie wc  |  Temperatura de lucru  |  Tocuri usi  |  Ulei parchet  |  Urmatoarele tipuri de servicii  |  Usi lemn  |  Usi lemn masiv  |  Usi lemn stratificat  |  Usor de intretinut  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.