DF Mobila - Asamblare si Mobila la comanda Afisari: 116
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Mobilier la comanda Vizitatori: 45
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Ilfov, , Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0749063499
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site: www.dfmobila.wixsite.com/mysite

 
Montaj Parchet Laminat  
Detalii  video

Pasul 1

Pastrarea in camera a parchetului laminat:

este recomandat sa tineti parchetul laminat timp de 48 de ore in camera in care va fi instalat, inainte de a-l instala. Acest lucru va asigura ajustarea parchetului la umiditatea camerei, in scopul prevenirii dilatarii ulterioare sau a umflarii dupa instalare.

Pasul 2

Efectuarea unui studiu al suprafetei:

Trebuie sa verificati cu ajutorul unei rigle daca podeaua este dreapta sau daca are umflaturi. Daca exista denivelari mai adanci de 3 mm intre podea si rigla, umpleti aceste gauri cu material izolant si nivelati suprafata.

  Pasul 3

Instalarea suportului:

Pentru a incepe instalarea, intindeti o bucata de nailon avand aceeasi suprafata ca pardoseala si apoi derulati suportul peste nailon pentru a proteja parchetul laminat de umiditatea de dedesubt. Acest suport va ajuta la umplerea adanciturilor mai mici de 3 mm (defecte minime ale suprafetei) si la fixarea adecvata a parchetului.

Pasul 4

Prinderea primei placi:

Puteti plasa distantierele de-a lungul peretilor camerei astfel incat sa ramana un anumit spatiu intre perete si podeaua de lemn, pentru a permite extinderea ulterioara care poate fi cauzata de umiditate. Distantierele distanteaza placa cu 1,5 cm de perete. Sunt suficiente doua distantiere pentru o placa de parchet. Dupa ce puneti distantierele, puneti prima placa de parchet, cu canelura inspre perete.

  Pasul 5

Masurarea proiectiei peretelui:

In cazul în care peretele este curbat, puneti placa astfel incat sa nu ramana spatiu intre perete si placa. Cu ajutorul distantierului, desenati o linie pana la capatul placii, pentru a contura curba peretelui (proiectia) pe placa. Apoi, decupati zona desenata cu un ferastrau pentru a se potrivi cu curba peretelui.

Pasul 6

Sfarsitul primului rand si adaugarea placilor:

cuplati placa urmatoare de primul rand, astfel incat limba si canelura sa se suprapuna. Este foarte important sa puneti o bucata mica de placa (aproximativ 10 cm) alaturi de intersectia a doua placi, pentru a preveni alunecarea placilor inainte de imbinare.

  Pasul 7

Imbinarea placilor:

Dupa plasarea capetelor primei si al celei de a doua placi, puteti prinde prima placa de a doua si puteti imbina placile la capete, lovind marginea cu ajutorul unei pene pentru parchet si al unui ciocan.

Pasul 8

Masurarea ultimei placi a primului rand:

Cand ajungeti la ultima placa a primului rand, masurati lungimea placii care trebuie plasata intre perete si ultima placa. Pentru aceasta, plasati o placa intreaga alaturi de primul rand, cu limba inspre perete, lasand un spatiu de 4mm intre primul rand si placa. Apoi, desenati pe placa cu ajutorul unui echer pentru a putea taia bucata care se potriveste intre perete si ultima placa.

  Pasul 9

Taierea placii masurate:

Dupa efectuarea masuratorilor, puteti taia placa masurata cu ajutorul unui ferastrau electric (Nu se recomanda utilizarea unui fierastrau cu capat gros)

Pasul 10

0Prinderea placii taiate:

după plasarea placii de la sfarsitul randului, pe care ati taiat-o, in spatiul masurat, puneti partea adecvata a crosetei pe marginea peretelui. Apoi, puteti lovi partea dintata a placii inspre partea opusa a peretelui, pentru a imbina placile.

  Pasul 11

Aplicarea adezivului pe prima placa:

dupa terminarea primului rand, puteti incepe sa aplicati un strat subtire de adeziv pe locul in care prima placa se va imbina cu a doua placa. Adezivul aplicat poate impiedica infiltrarea apei in podea in cazul in care este varsata pe parchet sau daca parchetul este curatat cu o carpa uda.

Pasul 12

Punerea celei de a doua placi:

Lipiti a doua placa de prima, tinand-o cu ambele maini, si repetati procesul pentru instalarea celorlalte placi, pana la acoperirea intregii suprafete!

 
Galerie foto (10)
[Image #1] [Image #2] [Image #3] [Image #4] [Image #5] [Image #6] [Image #7] [Image #8] [Image #9] [Image #10]
Prezentare video