Denta-clinica stomatologica- Bacau Afisari: 131
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 51
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Patrascanu Lucretiu, nr. 2, Bacau, judetul Bacau
-------------------------
Phone: Telefon
  0234581780
-------------------------
Web: Internet
  email: office@dentabacau.ro
  site: www.dentabacau.ro

 
Tratamente de Profilaxie Dentara  
Detalii  video  

Pentru o igiena oral corecta si completa se recomanda:

– periaj dupa mese si inainte de culcare;

– folosirea unei perii moi cu capul periutei nu foarte mare, dar suficient pentru a ajunge pe toate suprafetele dintilor. Capul periutei se inlocuieste la 3-4 luni.

– folosirea de periute electrice, acceptate de asociatiile de specialitate. Studiile au aratat ca periutele cu miscari circulare si oscilatorii sunt mai eficiente decat alte periute (chiar electrice).

– folosirea pastelor de dinti fluorurate. Copiii ar trebui sa foloseasca pasta cat un bob de mazare si sa evite inghitirea fluorului. Unele paste fluorurate ofera control asupra tartrului, incetinind procesul de formare a depozitelor dure, minerale de pe dinti.

– plasarea periutei in unghi de 45 grade la nivelul jonctiunii dintre dinte si gingie. Periuta se tine ferm si se efectueaza miscari circulare de “du-te vino”. Nu se freaca, deoarece se pot irita gingiile, acestea inflamandu-se, iar smaltul poate fi zgariat.

– perierea tuturor suprafetelor dintelui, suprafatei limbii si a obrajilor. Se acorda o atentie speciala dintilor frontali si tuturor suprafetelor dintilor posteriori.

– perierea suprafatei masticatorii a dintilor posteriori cu miscari scurte de “du-te vino”.

 

-Ata dentara se foloseste cel putin o data pe zi. Tipul de ata dentara folosit nu este important. Se pot folosi oricare din urmatoarele metode

– infasurat dupa degete: se taie o bucata de 45-50 cm. Un capat se infasoara pe degetul mijlociu al mainii stangi iar celalalt capat pe degetul mijlociu al mainii drepte pana cand mainile sunt la 5-7 cm distanta.

– un dispozitiv de plastic pe care se fixeaza ata dentara. Se gaseste in farmacii. Ata patrunde usor intre dinti spre gingie. Se curbeaza ata (in forma de U) in jurul fiecarui dinte, si se patrunde usor subgingival. Ata se misca “sus-jos” de cateva ori, indepartandu-se placa. Introducerea atei de cateva ori intre dinti fara indepartarea placii poate dauna gingiilor.

Se pot incerca dispozitive de curatare electrice (perii interdentare electrice) proiectate pentru curatirea spatiilor interdentare. Acestea pot fi la fel de eficiente ca si ata dentara. Daca gingiile sangereaza in timpul folosirii atei dentare, pe masura vindecarii lor si sangerarea trebuie sa se opreasca.

Expertii recomanda ca igiena dentara a copilului sa inceapa la 1 an. Este bine sa se inceapa obiceiurile sanatoase de ingrijire dentara inainte ca dintii permanenti sa apara.

– Cand copilul are 6 ani, se poate lua in considerare folosirea de catre acesta a apei de gura, daca acesta are multe carii. Dar trebuie supravegheat ca sa nu o inghita!

– Tinerea copilului departe de fumul de tigara (fumat pasiv). Fumul duce la carii si la probleme ale gingiilor. Pe masura ce copilul creste, trebuie invatat de pericolul fumatului si fumatului pasiv.

– Cand apar, dintii copiilor trebuie curatati cu o bucata moale de material (tifon). Pe masura ce erup, se curata cu o periuta moale folosindu-se doar apa in primele cateva luni.

– Cand copilul implineste varsta de 1 an, se foloseste pasta de dinti fluorurata de dimensiunea unui bob de mazare sau chiar mai mic. Parintii trebuie sa perieze dintii copiilor in primii ani, pana cand acestia o pot face singuri. Copiii trebuie invatati sa nu inghita pasta.

– Copilul invata sa-si perieze singur dintii la 3 ani seara si dimineata, dar parintii trebuie sa supravegheze procesul si sa verifice dintisorii daca sunt curati. Fara supraveghere, copilul trebuie sa-si perieze dintii la 8 ani.

– Copilul trebuie sa aiba o periuta moale si pasta cat un bob de mazare. El trebuie incurajat sa-si priveasca parintii cand acestia isi periaza dintii. O metoda buna de invatat este aceea de a pune copilul sa-si spele dintii dimineata, iar unul din parinti sa-l spele seara pana cand copilul stapaneste tehnica periajului.

Vizitele la stomatolog se fac cu regularitate. La control se examineaza dintii, gingiile depistandu-se cariile, bolile gingiei sau alte probleme. Vizita la medicul stomatolog poate fi traumatica pentru copii. Aceasta teama poate fi inlaturata daca se alege cu grija medicul si copilul se pregateste pentru intalnirea cu acesta. Medicul poate furniza informatii despre cum se poate linisti copilul inainte de programare.Placa bacteriana, daca nu este eliminata cu ajutorul periajului zilnic, se transforma in tartru. Tartrul este un fel de “reuniune” de placa bacteriana, reziduuri alimentare, saliva si minerale, care toate la un loc, ataca dintii, deteriorandu-i in profunzime

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video