Audit & Consulting - Contabilitate, fiscalitate, resurse umane, Petrosani / Hunedoara Afisari: 150
Categorie: AFACERI >> Audit, contabili Vizitatori: 54
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Zorilor, Nr. 2/16, Petrosani, judetul Hunedoara
-------------------------
Phone: Telefon
  0254548072; 0738826616
-------------------------
Web: Internet
  email: office@ac.com.ro
  site: www.ac.com.ro
  facebook: contabilitatepetrosani

 
Audit & Consulting Petrosani - detalii firma  
Detalii  video  

Ausdit&Consulting este un grup de consultanta ce reuneste mai multe companii ce activeaza în domenii conexe. Având ca obiectiv furnizarea de solutii complexe de business, Audit&Consulting pune laolalta resurse din domenii variate canalizând efortul conjugat al acestora în directia sprijinirii si dezvoltarii business-ului în anasamblul sau.

Codul etic IFAC stabileste principiile fundamentale ale eticii profesionale pentru profesionistii contabili si furnizeaza îndrumari pentru aplicarea acestor principii. Acesta ofera anumite directii generale cu privire la situatiile tipice întâlnite în profesiunea contabila.

Conform Codului de etica mentionat, obiectivele profesiunii contabile sunt stabilite în vederea îndeplinirii celor mai înalte standarde de profesionalism si niveluri de performanta dar si pentru a raspunde cerintelor interesului public. Realizarea acestor obiective presupune satisfacerea a patru cerinte de baza: credibilitate, profesionalism, calitate a serviciilor si încredere.

Conform Codului etic national al profesionistilor contabili din România, un profesionist contabil trebuie sa respecte urmatoarele principii fundamentale:

a)      Integritate – sa fie drept si onest în toate relatiile profesionale si de afaceri si sa nu se asocieze la declaratii false sau care ar putea induce în eroare utilizatorii informatiei contabile. De asemenea, integritatea implica o abordare corecta si încredere, precum si utilizarea prudenta a informatiilor obtinute în cursul misiunilor;

b)      Obiectivitate – sa nu permita ca prejudecatile, conflictul de interese sau influenta nedorita a altor persoane sa intervina în rationamentele profesionale sau de afaceri. Conform autorilor Toma si Potdevin (2008) principiul obiectivitatii impune o obligatie tuturor profesionistilor contabili de a nu-si compromite profesia. Asadar, relatiile care influenteaza în mod negativ rationamentele profesionale ar trebui evitate;

c)      Competenta profesionala si prudenta – sa îsi mentina cunostintele si aptitudinile profesionale la nivelul solicitat pentru a se asigura ca un client sau un angajator va primi servicii profesionale competente bazate pe ultimele progrese în practica, legislatie si tehnici si sa actioneze cu grija si în concordanta cu standardele tehnice si profesionale în vigoare. Constatam ca acest principiu impune doua cerinte si anume: obtinerea unui nivel de competenta profesionala si respectiv mentinerea acestui nivel. Asadar, „pentru a-si exercita profesia în mod corespunzator, profesionistul contabil este dator sa-si mentina si sa-si dezvolte permanent cunostintele si aptitudinile profesionale” (Turlea, Stefanescu & Mocanu, 2011: 5).

d)     Confidentialitate – sa respecte caracterul confidential al informatiilor dobandite în urma legaturilor profesionale si de afaceri si, prin urmare, sa nu divulge aceste informatii unor terte parti fara a avea autorizarea corespunzatoare si specifica, exceptie facand cazul în care are dreptul legal sau profesional sau datoria de a le face publice, si nici sa nu le foloseasca în interesul personal al profesionistului contabil sau al unor terte parti. Obligatia de confidentialitate continua si dupa încheierea relatiei dintre profesionistul contabil si client sau angajator. Totodata, subliniem faptul ca un profesionist contabil trebuie sa respecte confidentialitatea chiar si într-un mediul social deoarece riscul aparitiei unor scurgeri de informatii se poate ivi în orice situatie.

e)      Conduita profesionala (profesionalismul) – sa respecte principalele legi si reglementari si sa evite orice actiune care discrediteaza profesia, organismul profesional sau un membru;

f)       Respect fata de normele tehnice si profesionale – profesionistul contabil trebuie sa îsi îndeplineasca sarcinile profesionale în conformitate cu normele tehnice si profesionale relevante. Profesionistii contabili au datoria de a executa cu grija si cu abilitate instructiunile clientului sau ale patronului în masura în care sunt compatibile cu cerintele de integritate, obiectivitate si, în cazul liber-profesionistilor contabili, cu independenta. În plus, ei trebuie sa se conformeze legislatiei relevante si normelor profesionale si tehnice emise de IFAC, IASB, CECCAR si CAFR. Prin urmare, profesionistilor contabili li se impune nu doar obligativitatea de a cunoaste semnificatia tuturor legilor relevante, a tuturor prescriptiilor, directivelor si standardelor interne si externe ci si de a le respecta.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video