Centrul de sanatate Galati - recuperare medicala Afisari: 141
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Gimnastica recuperare Vizitatori: 50
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd. Dunarea , nr. 60, Bl. PR4, parter, Galati, judetul Galati
-------------------------
Phone: Telefon
  0736401340
-------------------------
Web: Internet
  email: office@centrul-de-sanatate.ro
  site: www.centrul-de-sanatate.ro

 
Gimnastica pasiva motorizata  
Detalii  

A fost conceputa ca alternativa la exercitiul fizic clasic in ideea de a scuti organismul de oboseala si efort, dar si de a accelera si eficientiza rezultatele unei sesiuni obisnuite de miscare. Gimnastica pasiva motorizata consta in folosirea unei serii de aparate care lucreaza asupra musculaturii, fara a solicita organismul la nivel de aparat cardiovascular si osteoarticular. Afectiuni tratate/ameliorate prin gimnastica pasiva motorizata

Pe langa evidentul beneficiu de natura estetica de care se bucura cei ce folosesc gimnastica pasiva motorizata, metoda vine la pachet cu o serie de avantaje terapeutice. Asadar, isi dovedeste eficienta in diverse situatii de recuperare medicala.

Supraponderalitate: supraponderalitatea pune intai de toate probleme din punctul de vedere al sanatatii, si abia apoi devine obiect de dezbatere in chestiuni de estetica anatomica. Prin efectul de remodelare rapida si eficienta a corpului, supraponderalitatea se poate numara printre afectiunile de care se preocupa gimnastica pasiva motorizata. Persoanele afectate de celulita pot, de asemenea, apela cu incredere la mijloacele acestei terapii.

Afectiuni osteoarticulare: gimnastica pasiva motorizata a fost folosita cu succes in cazuri de afectiuni la nivel de articular si de coloana,de reumatism, hernie, artrita, artroza, spondiloza, coxartroza, scolioza, hernie de disc, hernie cervicala.

Alte afectiuni: gimnastica pasiva motorizata si-a dovedit eficienta si in cazul pacientilor cu tendinta de retinere a apei, cu hipercolesterolemie si varice.

In ce consta gimnastica pasiva motorizata?

In functie de zonele pe care vrea sa le lucreze sau de afectiunea ce se cere ameliorata, pacientului i se prescrie activitatea pe o serie de aparate, fiecare dedicat unei anumite categorii musculare. Montat pe aparat in postura corecta, iar aparatul fiind reglat la intensitatea dorita, pacientul lasa dispozitivul sa lucreze pentru el.

Lucrand topic (gambe, coapse, solduri, abdomen, tors), aparatele actioneaza izolat, insa intens asupra musculaturii scheletice, fara a solicita articulatiile sau inima asa cum o fac exercitiile la sol. Lucrul cu dispozitivele de gimnastica pasiva motorizata este similar, din acest punct de vedere, exercitiului fizic in apa: acestea preiau greutatea corpului, implicit eliberand articulatiile de povara musculaturii supuse efortului.

Numarul de miscari pe care le face fiecare aparat poate fi reglat de pacient, in functie de rezistenta personala. Ciclul de exercitii poate fi intercalat cu pauze sau personalizat cu contragreutati, pentru sporirea andurantei.

Avantajele gimnasticii pasive motorizate

Eficientizarea timpului de lucru

Rezultatele terapeutice si de remodelare corporala pe care pacientii le pot obtine in 8 ore de exercitiu fizic sunt obtinute in doar o ora de lucru cu aparatele specifice gimnasticii pasive motorizate. Un beneficiu extrem de apreciat de catre persoanele cu agenda zilnica incarcata!

Rezultate rapide

Efectele pe care gimnastica pasiva motorizata sunt vizibile chiar de la primele sedinte, atat timp cat aparatele sunt programate la intensitatea si numarul de miscari adecvate, iar postura este corect asumata pentru aborda afectiunea in cauza.

Protectie a aparatului osteoarticular si cardiovascular

Pacientii suferinzi de afectiuni osteoarticulare si cardiovasculare, dar si cei care gandesc profilactic, pot apela la gimnastica pasiva motorizata pentru a-si mentine conditia fizica fara a periclita nivelele mentionate.

Actionand strict la nivel muscular, corpul se tonifiaza iar pacientului i se induce starea de bine specifica unui stil de viata activ, beneficiu de care nu s-ar putea bucura in conditii de linii de tratament care interzic efortul fizic pe motiv de precaritate a sistemelor pomenite (cardiovascular si osteoarticular).

Actiune topica si efect integral

Fiecare aparat este dedicat unui anumit grup de muschi. Iar necesitatile de tonifiere ale fiecarui segment corporal (tors, abdomen, coapse, solduri, gambe) sunt acoperite de un anumit dispozitiv. Efectele integrale se obtin prin sedinte complete de gimnastica pasiva motorizata, ce presupun lucrul la toate aparatele disponibile.

Recomandat tuturor varstelor adulte

Adultii de toate varstele pot apela la gimnastica pasiva motorizata. Incepand de la 16 ani pana la senectute, cu conditia ca pacientii sa nu sufere de afectiuni pentru care gimnastica este contraindicata, aceasta terapie este la indemana tuturor celor care vor sa isi mentina conditia fizica sau sunt interesati de recuperare medicala, dar care, din varii motive (lipsa de timp, limitari impuse de liniile de tratament conventional, etc.), nu pot recurge la exercitiul fizic obisnuit.

 

Durata gimnasticii pasive motorizate?

O sedinta de gimnastica pasiva motorizata dureaza in medie o ora, interval suficient pentru lucrul la toate aparatele specifice.

In scop de mentinere a conditiei fizice, pacientii au nevoie de un minim de o sedinta pe saptamana.

Pentru recuperare terapeutica, insa, se impune un minim de doua sedinte saptamanal. Desigur, in functie de caz si de afectiune, terapeutul este cel care prescrie durata si frecventa sedintelor la care trebuie sa participe pacientul. Singura limitare impusa in genere este cea a pauzei de cel putin 24 de ore intre doua sedinte, interval necesar pentru recuperarea muschiului dupa efort.

Efectele gimnasticii pasive motorizate

Pierderea kilogramelor in plus, tonifierea, mentinerea conditiei fizice, remodelarea corporala si eliminarea celulitei sunt principalele motivatii care determina pacientii sa recurga la gimnastica pasiva motorizata. Efectele acesteia sunt, insa, mult mai profunde, interesand pacienti afectati de patologii grave.

In urma sedintelor de gimnastica pasiva motorizata s-au inregistrat, printre altele, urmatoarele efecte benefice: reducerea colesterolemiei, ameliorarea varicelor, corectarea defectelor coloanei vertebrale instalate ca urmare a obisnuitelor posturale incorecte, restaurarea mobilitatii articulare, ameliorarea retentiei de lichide, optimizarea metabolismului, recuperare in cazul pacientilor cu sechele rezultate din varii interventii sau patologii (inclusiv pareza).

Gimnastica pasiva motorizata nu induce starea de bine doar la nivel fizic, ci si mental. Din acest punct de vedere, trebuie citat efectul de relaxare. S-a constatat, de asemenea, o semnificativa actiune anti-imbatranire in cazul pacientilor care practica constant gimnastica pasiva.

Contraindicatiile gimnasticii pasive motorizate

Desi gimnastica pasiva motorizata poate ameliora o serie ampla de patologii, ea prezinta si contraindicatii care o fac impracticabila in cazul anumitor pacienti. Suferinzii de cancer sau cei cu risc de accident vascular nu pot apela la mijloacele acestei terapii. Pacientii care prezinta tumori sau cei afectati de flebita sunt, de asemenea, in imposibilitatea de a recurge la gimnastica pasiva.

Diverse afectiuni ale pielii limiteaza, de asemenea, folosirea aparatelor, abordarea cea mai sigura fiind interzicerea gimnasticii.

Gimnastica pasiva motorizata este o formula de remodelare a siluetei si tonifiere a musculaturii fara efort fizic, oboseala si durere. Aduce in armonie corpul si mintea, creste nivelul tonusului muscular, reeduca respiratia, induce o placuta stare de relaxare si corecteaza viciile de postura.

Prin miscarea mecanica a aparatelor se imbunatateste circulatia sangelui si a inimii, ele lucrand ca o extrapompa. Prin oxigenarea sangelui si punerea lui in miscare facem ca organele de curatire, precum ficatul si plamanii, sa elimine mai repede reziduurile din sange. Gimnastica pasiva motorizata NU SOLICITA aparatele cardiovascular si osteoarticular, dar ESTE extrem de solicitant si eficient pentru musculatura, careia ii creeaza o elasticitate si un tonus optime.

De ce Gimnastica pasiva motorizata?

Pentru ca o ora de antrenament cu aceste aparate este echivalenta cu 8 ore de gimnastica la sol. Cu alte cuvinte aveti nevoie de 8 ore de gimnastica pentru a avea aceleasi rezultate obtinute printr-o ora de gimnastica pasiva motorizata.

Solicitarea musculaturii cu ajutorul gimnasticii pasive motorizate tonifiaza muschii si ajuta la eliminarea celulitei. Rezultatul: pierderea surplusului de centimetri. In momentul in care rezultatul a fost atins, acest proces se opreste. Pentru a pierde si kilograme se recomanda un program nutritiv bine echilibrat.

Efortul depus in timpul gimnasticii conventionale este preluat de 6 paturi actionate electromecanic. Daca vom compara gimnastica traditionala cu „gimnastica pasiva motorizata”, observam:

  • Prin gimnastica traditionala se foloseste forta proprie pentru a deplasa sau ridica greutatile.
  •  Prin „gimnastica pasiva motorizata” greutatea este preluata de aparat si diverse parti ale corpului sunt in miscare timp de 10 minute pe fiecare aparat.

Gimnastica pasiva motorizata este asemanatoare cu gimnastica subacvatica. La gimnastica subacvatica greutatea corpului este preluata de apa. La gimnastica motorizata greutatea corpului este sustinuta in totalitate de aparate. Un motiv in plus pentru care oamenii cu probleme de spate, incheieturi sau coloana pot folosi aparatele noastre (reumatism, hernie, artrita, artroza). Gimnastica pasiva motorizata – indicata in terapie si recuperarea medicala, in special celor cu afectiuni ale aparatului cardiovascular si osteoarticular (artrita, varice,  spondiloza, coxartroza, scolioza, hernie de disc, hernie cervicala, retentie de apa), etc.

Fiecare aparat pune in miscare si activeaza diferite parti ale corpului: gambe, coapse, solduri, abdomen si partea superioara a corpului. Gimnastica pasiva motorizata aplica efortul izometric pe grupe musculare mari si datorita pozitiei de lucru pe aparat, grupa musculara vizata este eficient izolata si intens antrenata, restul corpului ramane relaxat iar suprasolicitarea articulatiilor sau a cordului este evitata.  Aparatele permit dozarea eficienta a efortului, in functie de capacitatea fiecarei persoane in parte, aceasta are control absolut asupra intensitatii exercitiului si efortului depus, poate face pauze oricat de des doreste si poate adopta pozitia de lucru pe aparat, care sa ii ofere un plus de confort.

  • Aparatele permit dozarea eficienta a efortului, in functie de capacitatea fiecarei persoane in parte, aceasta are control absolut asupra intensitatii exercitiului si efortului depus, poate face pauze oricat de des doreste si poate adopta pozitia de lucru pe aparat, care sa ii ofere un plus de confort.
  • Sedinta de gimnastica pasiva motorizata dureaza 60 de minute si implica antrenamentul pe 6 aparate diferite, 10 minute de lucru pe fiecare, antrenandu-se astfel mai mult de 90% din musculatura. Dificultatea exercitiilor se adapteaza in functie de capacitatile persoanei.
  • Acest tip de gimnastica este potrivit atat pentru incepatori, cat si pentru persoanele antrenate, iar la finalul sedintei, efortul facut este similar celui depus la o sala de fitness, insa cu mai puĊ£in stres pentru articulatii si inima.

Gimnastica pasiva motorizata conduce la:

  • Recapatarea mobilitatii articulatiilor si fortifierea musculaturii
  • Fortifierea coloanei si ameliorarea afectiunilor acesteia
  • Posibilitatea miscarii pentru bolnavii astmatici si cei cardiaci
  • Scaderea nivelului de colesterol din sange
  • Reducerea retentiei de lichide si diminuarea varicelor
  • Refacerea in caz de sechele de pareza, ruptura de menisc, etc.
  • Diminuarea si eliminarea celulitei
  • Imbunatatirea metabolismului

Pentru obtinerea unor rezultate bune sunt necesare un minim de doua sedinte pe saptamana, iar pentru intretinere minim o sedinta pe saptamana. Nu sunt interzise exercitiile zilnice daca este respectata conditia de repaus de 24 h.

 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
 
bolile degenerative   |  pungi sub ochi  |  shiatsu  |  tesuturile musculare profunde   |  24 de vertebre  |  Accesorii scufundari  |  Accesorii sportive  |  Accesorii tenis  |  Accesorii tenis masa  |  Accidente vasculare  |  Accidente vasculare cerebrale  |  Acid lactic  |  Acid uric  |  Acupunctura generala  |  Acupunctura tratamente  |  Afectiunea pacientului   |  Afectiuni ale inimii  |  Afectiuni abdominale  |  Afectiuni acute respiratorii  |  Afectiuni ale ligamentelor  |  Afectiuni ale pielii  |  Afectiuni ale sistemului nervos  |  Afectiuni cardio respiratorii  |  Afectiuni circulatorii  |  Afectiuni coloana cervicala  |  Afectiuni coloana vertebrala  |  Afectiuni degenerative  |  Afectiuni dermatologice  |  Afectiuni ginecologice  |  Afectiuni hepato biliare  |  Afectiuni inflamatorii  |  Afectiuni neurologice  |  Afectiuni neurologice degenerative  |  Afectiuni organe interne  |  Afectiuni ortopedice  |  Afectiuni osteoarticulare   |  Afectiuni posttraumatice  |  Afectiuni renale   |  Afectiuni reumatice  |  Afectiuni vasculare  |  Alternativa terapeutica  |  Amigdalita acuta  |  Amigdalita cronica  |  Amigdalite tratament  |  Antiinflamatoare afectiuni ortopedice  |  Antrenamente personale  |  Anxietate tratamente  |  Aparate curatire  |  Aparate fitness  |  Aparate gimnastica  |  Aparate gimnastica motorizata  |  Aparate masaj  |  Aparate remodelare corporala  |  Arterioscleroza diabetica  |  Arterita tratament  |  Aspectul coaja de portocala  |  Astm bronsic  |  Atacuri panica tratamente  |  Benzi adezive  |  Benzi elastice  |  Boli ale aparatului locomotor  |  Boli ale aparatului respirator  |  Boli articulare degenerative  |  Boli cardiovasculare  |  Boli cardiovasculare transplant  |  Boli cronice   |  Boli degenerative  |  Boli digestive  |  Boli endocrine  |  Boli ginecologice  |  Boli infectioase  |  Boli interne  |  Boli neurologice  |  Boli piele  |  Boli profesionale  |  Boli psihice  |  Boli pulmonare  |  Boli renale  |  Boli virale  |  Cabinet masaj  |  Caracter terapeutic  |  Celulele canceroase  |  Celulele organismului  |  Celulita fese  |  Circulatia limfatica  |  Circulatia sanguina  |  Circulatie periferica   |  Circulatie periferica deficitara  |  Coaja de portocala  |  Coloana cervicala  |  Coloana vertebrala  |  Coloanei vertebrale  |  Constipatie instalata  |  Contracturi musculare  |  Contraindicat persoanelor  |  Control electromecanic   |  Contur ochi  |  Corpului fizic   |  Cosmetice corp  |  Coxartroza tratament  |  Crampe musculare  |  Crema hidratanta  |  Crema hidratanta  |  Creme corp  |  Creme fata  |  Creme masaj  |  Creme ochi  |  Creme picioare  |  Creme regenerare  |  Creme regenerare celulara  |  Creme specifice masajului  |  Creme terapeutice masaj  |  Cresterea eficientei  |  Cresterea fortei musculare  |  Cresterea in greutate   |  Cresterea mobilitatii articulare  |  Culoarea ochilor  |  Curatare manuala  |  Deviatii ale coloanei vertebrale  |  Deviatii ale picioarelor  |  Dezechilibre emotionale  |  Discopatie cervicala  |  Dispozitiv tonifiere coapse  |  Drenaj limfatic  |  Durere cap tratamente  |  Dureri coloana vertebrala  |  Dureri ale articulatiilor  |  Dureri ale spatelui  |  Dureri de picioare  |  Dureri de stomac  |  Dureri musculare  |  Dureri spate  |  Durerile musculare  |  Edeme  |  Efect anticelulitic  |  Efecte benefice  |  Efecte nocive  |  Efecte terapeutice  |  Efort fizic izometric  |  Elastice terapeutice  |  Elasticitate   |  Elasticitate musculatura  |  Elasticitatea pielii  |  Elemente legatura  |  Elimina toxinele  |  Eliminare toxine   |  Eliminarea celulitei  |  Eliminarea toxinelor   |  Eliminarea celulitei  |  Eliminarea cicatricilor  |  Eliminarea deseurilor metabolice  |  Eliminarea stresului  |  Eliminarea tensiunilor din corp   |  Eliminarea toxinelor  |  Eliminarea toxinelor din organism  |  Eliminarea toxinelor prin transpiratie  |  Entorse tratament  |  Estetica corporala  |  Estetica medicala  |  Exercitii gimnastica  |  Exercitiile fizice  |  Factori de risc  |  Femeile insarcinate  |  Fermitatea pielii  |  Fizioterapie lombosciatica  |  Frecventa de lucru  |  Ganglioni limfatici  |  Gimnastica coloana  |  Gimnastica de intretinere  |  Gimnastica functionala  |  Gimnastica intretinere  |  Gimnastica medicala  |  Gimnastica motorizata  |  Gimnastica persoane  |  Gimnastica persoane afectiuni cardiovasculare  |  Gimnastica persoane afectiuni osteoarticulare  |  Gimnastica recuperatorie  |  Glandelor suprarenale  |  Grade de celulita  |  Greutatea corporala  |  Hemofilie tratament  |  Hepatite acute  |  Hepatite cronice  |  Hepatite virale  |  Hernie disc  |  Hidratarea organismului  |  Hipertensiune arteriala  |  Hranirea pacientului   |  Igienizare corecta  |  Impotenta sau infertilitate  |  Impotenta, sterilitate, frigiditate  |  Incalzirea tesuturilor  |  Indicatii terapeutice  |  Infarct miocardic  |  Infarctul miocardic  |  Inflamatia pancreasului  |  Inot spate  |  Institutul boli cardiovasculare timisoara  |  Institutul urgenta boli cardiovasculare transplant targu mures  |  Insuficienta cardiaca  |  Insuficienta renala   |  Insuficienta respiratorie  |  Interventii rapide  |  Intinderi musculare  |  Intretinere corporala  |  Intretinere preventiva  |  Intretinere usoara  |  Kinetoterapie afectiunile aparatului locomotor  |  Kinetoterapie tratamente  |  Leziuni ale pielii  |  Lifting facial  |  Lipsit de riscuri  |  Litiaza biliara  |  Litiaza renala  |  Lotiuni curatare  |  Lotiuni de corp  |  Lotiuni intretinere piele  |  Luxatii ortopedice  |  Masa musculara  |  Masaj al punctelor reflexe   |  Masaj anticelulitic  |  Masaj clasic  |  Masaj cu apa  |  Masaj cu miere  |  Masaj de relaxare fizic   |  Masaj facial  |  Masaj fermitate   |  Masaj general  |  Masaj indian  |  Masaj intretinere  |  Masaj limfatic relaxare  |  Masaj maini  |  Masaj manual  |  Masaj manual suedez  |  Masaj personalizat  |  Masaj picioare  |  Masaj proceduri orientale  |  Masaj recuperare  |  Masaj reflexogen  |  Masaj relaxare  |  Masaj shiatsu  |  Masaj si reflexoterapie  |  Masaj slabit  |  Masaj spate  |  Masaj sportiv  |  Masaj suedez  |  Masaj terapeutic  |  Masaj terapeutic, reflexogen  |  Masaj tonifiere  |  Masaj tratare  |  Masaj uleiuri esentiale  |  Masaj vindecare  |  Masajul reflexogen  |  Masajul anticelulitic  |  Masajul de slabit  |  Masajul limfatic   |  Masajul punctelor  |  Masajul punctelor reflexogene   |  Masajul reflexogen  |  Masajul suedez   |  Masajul terapeutic  |  Medici kinetoterapeuti  |  Medicul curant  |  Metoda de diagnostic   |  Metode terapeutice  |  Minute de masaj  |  Musculatura tonus  |  Musculaturii corpului  |  Nivelul apei  |  Nivelul corpului fizic  |  Nivelul creierului   |  Nivelul de colesterol  |  Nu are contraindicatii   |  Oboseala cronica  |  Oboseala fizica  |  Organe afectate  |  Organele corpului  |  Orice categorie de varsta  |  Oxigenarea organismului  |  Pacienti cu afectiuni cronice grave  |  Pacientii cu afectiuni cronice  |  Pancreatita tratament  |  Pancreatite  |  Performanta sportiva  |  Performante sportive  |  Persoanele cu celulita   |  Piele naturala  |  Pierderea in greutate  |  Pleurezie tratament  |  Pneumonie bacteria legionella  |  Poliartrita reumatoida  |  Pozitia corpului  |  Presare manuala  |  Principii active  |  Principii de tratament   |  Probleme digestive  |  Probleme renale  |  Program exercitii fizice  |  Program personalizat antrenament  |  Programe gimnastica  |  Proprietati terapeutice  |  Protectie persoane fizice  |  Protectie personala  |  Puncte reflexogene   |  Puncte reflexogene specifice  |  Reactii alergice  |  Rectocolita tratament  |  Recuperare medicala  |  Recuperare post operatorie  |  Recuperarea medicala program  |  Reduce febra  |  Reducerea celulitei  |  Reducerea durerilor musculare  |  Reducerea inflamatiilor  |  Reflexologie masaj zone reflexogene  |  Reflexoterapia   |  Reflexoterapie plantara  |  Relaxarea muschilor  |  Remodelare corporala  |  Remodelarea corporala  |  Remodelarea corpului  |  Remodelarea siluetei  |  Renuntare fumat  |  Reumatism, osteoporoza  |  Reumatisme degenerative  |  Rezistenta mecanica  |  Rezultate 24 de ore  |  Rezultate estetice  |  Riduri expresie tratamente  |  Ruptura musculara  |  Rupturi musculare  |  Sala de forta  |  Sala exercitii fizice  |  Sala fitness  |  Sala gimnastica  |  Sauna beneficii  |  Scaderea in varsta  |  Sciatica tratament  |  Scolioza, cifoza   |  Sedinta de masaj  |  Sedinta masaj  |  Sedinte reflexoterapie  |  Sedinte reflexoterapie  |  Sedintele de judecata  |  Sedintele de masaj  |  Sezonul rece  |  Shiatsu masaj  |  Sinuzita acuta  |  Sinuzita cronica  |  Sinuzita tratament  |  Sisteme alternative  |  Sisteme de irigare   |  Sisteme irigare  |  Sisteme sanatate  |  Sistemul endocrin  |  Sistemul imunitar  |  Sistemul nervos  |  Slender you  |  Spondilita   |  Spondiloza cervicala  |  Sportivii de performanta   |  Sporturi diverse  |  Stare de infarct  |  Stare de relaxare generala  |  Stare generala sanatate  |  Starea de echilibru a organismului  |  Starea pacientului   |  Starea sanatatii pacientului  |  Starea sistemului imunitar  |  Starea sistemului nervos  |  Stil de viata  |  Stilul de viata  |  Stimulare musculara  |  Stimularea musculara  |  Stimularea sistemului imunitar  |  Stres fizic  |  Substante biologic active  |  Supraponderalitate tratament  |  Suprasolicitare fizica   |  Tehnici refacere  |  Tehnici relaxare  |  Tendinita tratament  |  Tenis masa  |  Terapia durerii si greata  |  Terapia infertilitatii endocrine  |  Terapie alternativa   |  Terapie corporala  |  Terapie manuala  |  Terapii alternative  |  Terapii articulare   |  Terapii complementare  |  Terapii estetice  |  Terapii naturale  |  Tesutului adipos  |  Tesuturile musculare profunde  |  Tesuturilor moi  |  Timp de drenaj   |  Tipuri de masaj  |  Tonifiere corporala  |  Tonifiere generala  |  Tonifiere musculara  |  Tonifierea musculaturii  |  Tonus muscular  |  Tratament kinetoterapie  |  Tratament afectiuni coloana  |  Tratament celulita  |  Tratament cifoza  |  Tratament ciroza hepatica  |  Tratament corporal  |  Tratament cu ultrasunete  |  Tratament hernie disc  |  Tratament lordoza  |  Tratament personalizat   |  Tratament poliartrita reumatoida  |  Tratament scolioza  |  Tratament spondiloza  |  Tratament ulcer varicos  |  Tratamentul menopauzei  |  Tratamentul nevralgiei  |  Tulburari concentrare  |  Tulburari alimentatie  |  Tulburari complexe  |  Tulburari de alimentatie   |  Tulburari de echilibru  |  Tulburari de menopauza  |  Tulburari de vedere  |  Tulburari digestive  |  Tulburari echilibru  |  Tulburari emotionale  |  Tulburari endocrine  |  Tulburari fiziologice  |  Tulburari menstruale  |  Tulburari metabolice  |  Tulburari metabolism  |  Tulburari psihice  |  Tulburari respiratorii   |  Tumori  |  Ulei masaj  |  Uleiuri cu efect anticelulitic  |  Uleiuri de masaj  |  Uleiuri esentiale  |  Uleiuri masaj  |  Uleiuri terapeutice  |  Vindecare  |  Vindecarea organismului  |  Zona dureroasa  |  Zona fetei   |  Zona ochilor  |  Zonele cu celulita  |  Zonele dureroase   |  Zonele vizibile  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.