THR CONSULTING GROUP - Cursuri de calificare turism si industria HoReCa Bucuresti Afisari: 3644
Categorie: CURSURI DE INITIERE SI PERFECTIONARE, EDUCATIE, INVATAMANT >> Cursuri alimentatie publica, turism Vizitatori: 1295
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd. Poligrafiei, nr. 3-5, sector 1, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0754070324; 0215492850 / 852; 0215492851 / 831
-------------------------
Web: Internet
  email: info@thrgroup.ro; georgiana.surdulescu@outlook.com
  site: www.thrgroup.ro

 
Curs Bucătar  
Detalii  video  

Durata: 6 luni, 720 ore -240 de ore pregătire teoretică -480 de ore pregătire practică Programul cursului - pregătire teoretică: luni - joi, 9.00 - 13.00 -pregătire practică: în restaurante Obiectivul cursului Formarea competenţelor de prelucrare corectă a materiilor prime, de pregătire a sortimentelor de preparate culinare, realizare a diferitelor decoruri şi aplicare a normelor de igienă şi siguranţa alimentaţiei (HACCP). Pregătire teoretică şi practică Teorie: -Tehnologie culinară -Organizarea activităţii în unităţi de alimentaţie şi turism -Utilizarea calculatorului şi prelucrarea informaţiei -Comunicare în limbă străină -Psihosociologie -Evidenţă operativă -Igiena şi securitatea muncii Modulele de pregătire teoretică se finalizează cu verificăriscrise sau orale. Practică: Programa de pregătire practică este distribuită în 2 module: 1. Aplicaţii practice în bucătăria şi laboratorul bucătărie al şcolii (16 posturi individuale de lucru pentru cursanţi, o staţie de lucru pentru instructor). Tematica de pregătire este repartizată pe 4 săptămâni şi cuprinde: -Semipreparate culinare (fonduri, sosuri, esenţe, aspicuri, aluaturi) şi aplicaţii ale acestora în preparate -Gustări şi antreuri, preparate tip catering, preparate tip fast - food -Supe, creme, ciorbe, consommé - uri, mâncăruri -Garnituri, salate, dulciuri de bucătărie Materiile prime şi auxiliare sunt asigurate de şcoală pentru fiecare cursant. Modulul se finalizează cu caiet de lucru în bucătărie. 2. Practica în producţie se face în restaurante cu care THR a încheiat convenţii de practică. Modulul se finalizează cu caiet de practică în bucătărie, care cuprinde un referat cu amenajarea tehnologică a bucătăriei şi fişele tehnologice ale preparatelor executate. Competenţe profesionale dobândite -Comunicarea la locul de muncă -Desfăşurarea muncii în echipă -Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă -Asigurarea condiţiilor igienico - sanitare -Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei -Prevenirea poluării mediului -Întocmirea documentelor specifice -Pregătirea antreurilor calde şi reci; pregătirea fripturilor -Pregătirea gustărilor calde şi reci; pregătirea mâncărurilor din carne -Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase -Pregătirea preparatelor lichide; prepararea dulciurilor (deserturilor) -Prepararea fondurilor, glase - urilor; prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare -Realizarea acţiunilor de supervizare şi control -Realizarea aluaturilor de bază -Realizarea salatelor; realizarea sosurilor Perspectiva profesionala Curs de specializare: Bucătar specialist / vegetarian / dietetician (condiţii de admitere: studii 10 clase şi calificare bucătar Bucătar şef (condiţii de admitere: studii 10 clase şi calificare bucătar) Curs de perfecţionare: Director de restaurant / berărie / bar de noapte / bar de zi / disco bar / discotecă / bufet / cofetărie - patiserie (condiţii de admitere: liceu cu bacalaureat), în urma căruia se poate obţine Brevetul de Turism, în condiţiile prevăzute de reglementările legale în vigoare. Tipul de certificat obţinut: Certificat de calificare tip Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, cu recunoaştere naţională. Acest curs de pregătire este autorizat şi avizat de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video
 
Agenti economici  |  Agentie servicii  |  Agentie turism  |  Agentie turism international  |  Agentie turism touroperator  |  Alimentatie publica cursuri  |  Aranjamentele florale  |  Aspicuri  |  Bar catering  |  Bar fructe  |  Bar salate  |  Barman preparator  |  Bufet fructe catering  |  Catering salate  |  Circuitul documentelor  |  Comunicarea cu clientii  |  Contractul de munca  |  Creme noapte  |  Creme patiserie  |  Cunostinte de baza   |  Curs barman  |  Curs marketing notiuni baza  |  Curs ospatar  |  Cursuri administrator pensiune turistica  |  Cursuri administratori pensiuni turistice  |  Cursuri agent turism  |  Cursuri agenti turism  |  Cursuri alimentatie publica  |  Cursuri bucatari  |  Cursuri calificare  |  Cursuri chelneri  |  Cursuri cofetari  |  Cursuri comportament  |  Cursuri comunicare  |  Cursuri de formare profesionala  |  Cursuri director restaurant  |  Cursuri formare profesionala  |  Cursuri ghid turism  |  Cursuri ghizi turistici  |  Cursuri igiena  |  Cursuri individuale  |  Cursuri legislatie   |  Cursuri manager proiect  |  Cursuri manager turism  |  Cursuri marketing  |  Cursuri operatori pc  |  Cursuri patiseri  |  Cursuri perfectionare  |  Cursuri specializare  |  Cursuri turism  |  Decor restaurant  |  Deserturi  |  Dezvoltare aplicatii  |  Director de marketing   |  Evaluare a muncii  |  Experienta si creativitate  |  Fonduri studii  |  Formare profesionala  |  Fructe mare  |  Garnituri legume  |  Garnituri salate  |  Garnituri, salate  |  Gestionarea politelor  |  Gestiunea resurselor umane  |  Hotel bar  |  Intocmirea documentelor primare   |  Istoria artei  |  Liceu teoretic  |  Locul de munca  |  Management calitate  |  Manager de proiect  |  Manager marketing,comunicare   |  Modulul de curs  |  Nivelul de formare  |  Oras international   |  Orez fructe mare  |  Patiseri cursuri  |  Pensiune fax  |  Pensiune turistica  |  Pensiuni turistice  |  Platou fructe   |  Prelucrare peste  |  Preparate calde  |  Preparate culinare  |  Preparate legume  |  Produse semifabricate  |  Programe de formare   |  Programe europene  |  Programe turistice  |  Programul de bar   |  Programul practic  |  Programul teoretic  |  Prospectarea pietei   |  Protectia muncii  |  Protectia muncii cursuri  |  Psihologia muncii  |  Restaurante catering  |  Salate peste  |  Securitatea informatiei  |  Securitatea muncii  |  Semipreparate carne  |  Semipreparate peste  |  Servicii barman  |  Servicii comunicare  |  Servicii suplimentare  |  Servicii turism  |  Servicii turistice  |  Situatiilor conflictuale  |  Situatiilor financiare  |  Sosuri legume  |  Studii consumatori  |  Studii marketing  |  Tehnici comunicare  |  Tratamente termice  |  Tur oras  |  Turism international  |  Turism pensiuni  |  Turism seminarii  |  Turism spa  |  Turism weekend  |  Vizitarea obiectivelor turistice  |  Zile de naştere  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.