Lucrarile de topografie inginereasca presupun în general transpunerea datelor proiectate în teren si verificarea corectitudinii elementelor executate.
Ce este topografia inginereasca?
Termenul de „inginereasca” evidentiaza faptul ca aceasta ramura a masuratorilor terestre este legata de proiectarea, executia, exploatarea lucrarilor si a constructiilor. În cadrul acestor tipuri de lucrari sunt solicitate tolerante de executie ridicate si astfel sunt utilizate cele mai moderne tehnici de masuratori precum si cele mai precise echipamente.
Pentru a asigura coerenta în executie recomandam ca proiectarea constructiilor sa fie efectuata în baza unor planuri de situatie (ridicari topografice) si a profilelor topografice ale terenului.
Topografia inginereasca include:
1. Asistenta topografica în santiere
2. Trasari limite de proprietate
3. Trasari axe locuinte si hale
4. Trasari si verificari elemente proiectate
De ce sa optezi pentru acest tip de serviciu?
Cresterea randamanetul constructorului – pe baza marcajelor trasate de noi, constructorul îsi poate monta cu rapiditate cofrajele diafragmelor de beton
Asigurarea verticalitatii elementelor executate: Axa fiecarui nivel al constructiei este marcata, garantând astfel verticalitatea elementelor turnate.
Reducerea pierderilor de materiale: Elementele turnate vertical conduc la economii semnificative de materiale, eliminând pierderi precum tencuiala pentru interior sau polistiren pentru exterior.
Conformitate cu proiectul tehnic: Serviciul asigura respectarea cu strictete a proiectului tehnic.
Documentare completa: Primesti procese verbale care atesta lucrarile de trasare executate, acestea fiind arhivate în cartea tehnica a constructiei si pot fi solicitate în cazul unui control din partea ISC (Inspectoratul de Stat în Constructii).
Servicii de asistenta topografica în santier
Asistenta topografica în santier reprezinta totalitatea lucrarilor desfasurate în santier, un ”must” pentru întreaga durata de executie a unui proiect, care asigura precizia transpunerii întocmai în teren a elementelor proiectate.
Lucrarile topografice sunt executate pentru proiectarea, executia si exploatarea constructiilor si a terenurilor.
Cele mai uzuale tipuri de trasari topografice sunt:
1. Trasarea limitei pentru sapatura 2. Trasare pozitie proiectata piloti, pereti mulati, diafragme de beton 3. Trasarea axelor din proiect pentru fiecare nivel 4. Trasarea cotei 0 si a altor cote din proiect 5. Trasare cote si pozitie cofraje 6. Pozitionare si verificare verticalitate macarale si alte echipamente de lucru 7. Verificari zilnice ale elementelor executate (armaturi, cofraje, stâlpi, diafragme) 8. Trasarea cotelor pentru beton egalizare 9. Pozitionare armatura si placute metalice 10. Pozitionare si urmarire verticalitate pentru stâlpi metalici sau din beton 11. Pozitionare grinzi si verificare geometrie structura 12. Calculul volumelor de sapatura / umplutura (volume de terasamente) 13. Întocmire plan de situatie planimetric si altimetric pentru proiectare 14. Întocmirea si/sau extinderea retelei geodezice planimetrice si altimetrice de trasare 15. Servicii de consultanta pentru clarificarea anumitor aspecte referitoare la proiectul tehnic. 16. Verificare proiect tehnic d.p.d.v. al elementelor ce urmeaza a fi trasate/materializate 17. Trasari / materializari ale limitei de proprietate în concordanta cu documentatia cadastrala 18. Trasari ale elementelor de sistematizare verticala 19. Pozitionari si alinieri echipamente 20. Masurare si redactare planuri de situatie as-built 21. Întocmirea proceselor verbale de trasare (parte integranta din cartea constructiei)