SINDICATUL NATIONAL AL LUCRATORILOR DE PENITENCIARE Afisari: 1179
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Ministere si institutii de interes public Vizitatori: 639
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Maria Ghiculeasa nr. 47, sector 2,
-------------------------
Phone: Telefon
  0212431867; 0212431866
-------------------------
Web: Internet
  email: sindicat.snlp@gmail.com
  site: www.snlp.ro

 
Prezentarea Sindicatului  
Detalii  

Prezentarea Sindicatului National al Lucratorilor de Penitenciare Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) a fost constituit in anul 2004 sub denumirea initiala de Sindicatul National al Lucratorilor din Administratia Nationala a Penitenciarelor denumire modificata prin rezolutia Adunarii Generale din data de 27.01.2007 si prin sentinta civila nr. 1753 din data de 07.03.2007 a Judecatoriei sectorului 2 – Bucuresti. SNLP este organizatie sindicala cu personalitate juridica dobandita in baza sentintei nr. 10 din data de 14.10.2004 a Judecatoriei sectorului 5 si totalizeaza aproximativ 8.000 de membri.

Numarul mare de membri ai SNLP, care isi desfasoara activitatea atat in cadrul Ministerului Justitiei, Administratiei Nationale a Penitenciarelor cat si a majoritatii penitenciarelor, centrelor de reeducare sau spitalelor-penitenciar din Romania, a impus identificarea unei modalitati optime de organizare, menita sa asigure o buna comunicare intre membrii din toate unitatile sau intre acestia si biroul executiv. Astfel, s-au constituit grupele sindicale formate din membrii SNLP din fiecare unitate.

Notiunea de grupa ca subdiviziune SNLP este clar definita in statutul organizatiei, avand un numar de minim cincisprezece membri la constituire, in prezent cele mai mari grupe SNLP totalizand aproximativ 500 de persoane in penitenciare ca Poarta Alba, Rahova, Gherla sau Jilava. Activitatea unei grupe sindicale este coordonata de liderul grupei secondat sau inlocuit, cand este cazul, de vicelider. Ambele functii sunt eligibile, fiind desemnate prin vot de grupele sindicale. Atributiile acestora sunt detaliate in Regulamentul de Organizare si Functionare al SNLP. Liderii grupelor sindicale formeaza, impreuna cu membrii Biroului executiv, Consiliul sindicatului - organ de conducere cu rol decizional si deliberativ al organizatiei.

Structura de sindicat national subliniaza importanta asocierii unui numar cat mai mare de salariati dintr-un anumit sector de activitate, intr-o organizatie sindicala care, inclusiv prin afiliere la structuri superioare interne si internationale, sa fie capabila sa promoveze si sa sustina actiuni ori sa identifice modalitati de lupta sindicala eficiente, pentru apararea drepturilor si promovarea intereselor profesionale, economice si sociale ale salariatilor.

SNLP este reprezentativ conform prevederilor Legii nr. 130, art. 18, al. 3, ca rezultat al afilierii la Federatia Sindicatelor din Administratia Publica PUBLISIND si Blocul National Sindical. Prin intermediul PUBLISIND, SNLP a negociat si semnat Contractul si Acordul colectiv la nivelul grupului de unitati al Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Reprezentantii SNLP sunt membrii titulari in comisii de dialog social sau de elaborare a unor proiecte de acte normative (legea-cadru privind salarizarea, etc), constituite la nivelul Ministerului Justitiei si Ministerului Muncii Familiei si Protectiei Sociale.

Structura de sindicat national a permis SNLP sa fondeze impreuna cu alte 9 sindicate din diferite sectoare de activitate ale administratiei publice, Federatia Sindicatelor din Administratia Publica – PUBLISIND, afiliata la Blocul National Sindical cu ocazia Consiliului National de la Eforie Nord, din data de 13.06.2007. Astăzi PUBLISIND are 46 de sindicate cu un total de peste 28.000 de membri.

SNLP a semnat multiple parteneriate cu diferite firme din domeniul bancar, turism, telefonie mobila, medical si multe altele, oferind membrilor de sindicat discounturi substantiale accesibile prin prezentarea legitimatiei SNLP

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Acoperire nationala  |  Acte normative  |  Actiuni justitie  |  Apararea drepturilor   |  Discounturi   |  Drobeta turnu severin  |  Institutii de interes public  |  Legislatia in vigoare  |  Locul de munca  |  Ministere si institutii de interes public  |  Ministerul administratiei internelor  |  Personal serviciu  |  Proiecte acte normative  |  Protectie civila proiecte  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.