S.E.R.V.E. Afisari: 404
Categorie: GHIDUL NUNTII >> Servicii diverse nunta Vizitatori: 173
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Strada Pastorului, nr. 48-50, Sector 2, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  021 222 84 56; 0723 625 667; 021222 32 57
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site: www.serve.ro


 
Gustul  
Detalii

Dupa examenul vizual si olfactiv am ajuns in sfarsit la momentul in care vinul ajunge sa fie baut. Inainte sa gustati delicioasa licoare ar fi bine sa stiti ca parti diferite ale gurii simt gusturi diferite (dulce, acru, amar, sarat). Astfel, pentru a aprecia gustul vinului, acesta trebuie plimbat prin toata gura; dar aceasta nu e tot: pentru ca senzatia sa fie de o acuratete maxima, trebuie ca, prin buzele usor intredeschise sa lasati sa treaca putin aer pe care, dupa ce a aerat vinul pe care il aveti in gura, il expirati pe nas. Numai asa vinul pe care il degustati se va exprima cu adevarat.Cand gustati vinul pastrati in minte urmatoarele:

•  Gustul: acesta poate fi de fructe, vegetal, de miere, de ciuperci si este ceva cu totul personal, nu poate fi predefinit.

•  Cantitatea de zahar: de la sec la dulce, trecand prin demisec si demidulce. Nu degustati niciodata un vin sec dupa unul dulce – papilele Dumneavoastra nu vor mai fi capabile sa simta niciun gust.

•  Aciditatea: daca un vin este prea acid, aceasta poate sa denote insuficienta coacere a strugurilor din care a fost facut. Aciditatea mica sau insuficienta face ca un vin sa fie plat si inexpresiv.

•  Nivelul de tanin: taninurile si maturitatea lor sunt elemente foarte importante pentru un vin; un vin bogat in taninuri bine coapte va va lasa o impresie de plenitudine in gura, dublata de o senzatie placuta de catifelare, total lipsita de agresivitate. Etapele unei degustari:•  priviti mai intai reflexele scanteietoare ale vinului si analizati-i culoarea•  mirositi, pentru a descifra – cu ajutorul simtului olfactiv – esentele ascunse ale vinului•  rotiti vinul pe peretii paharului pentru a-i elibera aroma

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Benzi cauciuc  |  Cabernet sauvignon  |  Calitate de exceptie  |  Camioane frigorifice  |  Capacitate de productie  |  Carne pui  |  Carne vanat  |  Cascaval pane  |  Centrul national conservarea promovarea culturii traditionale  |  Cirese albe  |  Ciuperci cu rosii  |  Ciuperci padure  |  Ciuperci trufe  |  Compot conserva  |  Consumului de timp  |  Dulceata cirese  |  Dulceata zmeura  |  Echipamente imbuteliere  |  Echipamente ridicat  |  Esenta vanilie  |  Fagure miere  |  Feteasca alba  |  Feteasca neagra  |  Feteasca regala  |  Foie gras  |  Fructe exotice  |  Fructe mare  |  Fructe padure  |  Fructe proaspete  |  Fructe uscate  |  Gama de temperatura   |  Lazi frigorifice  |  Legume uscate  |  Lemn alb  |  Mancare chinezeasca  |  Meniu pui  |  Meniuri exotice  |  Merlot vin sec  |  Migdale crude  |  Mirosul neplacut  |  Mure  |  Origine romana  |  Padure stejar  |  Paine prajita  |  Pepene galben  |  Peste gratar  |  Peste pane  |  Peste proaspat  |  Piata romaneasca  |  Pinot noir  |  Preparate carne pui  |  Preparate pui  |  Rosie cu vinete   |  Salate aperitiv  |  Salate peste  |  Salate rosii  |  Sauvignon blanc  |  Sos fructe padure  |  Stil elegant  |  Struguri soi  |  Temperatura controlata  |  Vanzare vinuri  |  Vase inox  |  Vin alb  |  Vin alb sauvignon   |  Vin demidulce  |  Vin demisec  |  Vin romanesc  |  Vin romania  |  Vin rosu  |  Vin sec  |  Vin vechi  |  Vinete pane  |  Vinuri albe  |  Vinuri rafinate  |  Vinuri romanesti  |  Vinuri rosii  |  Vinuri roze  |  Vinuri struguri soi  |  Vinuri vechi  |  Zone viticole mondiale  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.